Yazıyı gönderen - ankara2929 arkadaşım merhabalar ; senin söylediğin işi Ankarada şu anda ben yapıyorum, ama telefonla hiç alakası olmayan kişileri ara**** değil, yerinde teknik servis hizmeti altında, ankaranın her bölgesine gidip arızalı bilgisayara yerinde müdahale ediyorum.Yanımda bu iş için bir tanede deneyimli donanımcı çalışıyor, şu anda bilgisayar sektöründe yazılımcıyım firmam var ama donanım daha iyi gidiyor, şimdi sanırım Adanadan yazıyorsunuz,profilinizde öyle görünüyor, lüks semtteki insanlara ulaşmak zorundasınız, çünkü arkadaşların dediği gibi bilgisayara birşey olsa, ben kendim yaparım deyip millet uğraşıyor, işin içerisinden çıkılmaz hale gelince bilgisayarı alıp geliyor teknik servise, ayrı bu iş telefonda olmaz, ben 16 senedir bu işin içerisindeyim, bir şey sorsan o an o konuyu hatırlarım diyelimki birşey olmuş sordun ilk ekran görüntüsü kabaca aklıma gelirde, bilgisayarda olayı denemeden, telde cevap veremezsiniz, ayrıca telefonda işi anlattın diyelim parayı nasıl alacaksın, bence bu iş olmaz, bak arkadaşım sana bir örnek vereyim, genç bir arkadaş donanımcı olmak istiyormuş, bilgisayarındaki hard diske paralel bir hard disk daha takmış, jumper ayarını onunda master yapmış, ona işletim sistemini kurup, aynı anda iki hard diske sahip bilgisayar yapmaya çalışmış, bilgisayardaki hard diski sökmeden, yeni bir tane daha takmış neyse, bilgisayar ikisini de master zannedip işletim sistemini kurmaya çalışmış belli bir süre sonra hata vermiş, işletim sistemi yüklü olan hard diskte bozulmuş, adam eskisini sökmüş bilgisayarın kasasında kalan eski takılı hard diskle geldi sabah, baktım 40 gb ama, 20 gb görünüyor, d sürücüsü görünüyor ama bad sektör olmuş, adam demez mi d sürücüsüne dokunmayın, orda önemli belgeleri var diye, görünmeyen d sürücüsünden önemli bilgileri alıp, c ye format attım,40 gb olan hard disk ise 20 gb olarak görünüyor, d ise görünüyor ama format atılıp biçimlendirilmiyor, bunu yapmak için profesyonel birisi olarak akşamı ettim, böyle bir sorunla karşılaşsan, bunu telefonda müşteriye izah edip nasıl çözersin, ve bu iş için kaç tl alırsın, bizim millet böyle bak, bilg bozuldu değil mi? ilk kendisi müdahale ediyor, 2tl lik iş oluyor sana masrafı 5 tl, bu iş telde olmaz, belki ayrıntılı anlattım ama, bugün yaşadığım bir konuyu anlattım.
|