Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Şehrimdekiemlakçılar İçin Site Kurmayı Düşünüyorum

BaşlatanumutguzeyTarih03/04/2014 15:38:53Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
arkadaşlar şöyle bir fikrim var.emlakçıların ilanlarını yayınlayabilecekleri bir internet sitesi kurup amlakçılarla birebir görüşüp siteme belli bir ücret karşılığında üye yapmayı düşünüyorum.aslında sahibinden yada hurriyet emlak gibi bir site mantıgı olacak ama sadece bulunduğum şehre ait ilanlar yer alacak.ismide örneğin www.izmiremlak.com gibi bir isim olacak.ama insanlar halihazırda bellibaşlı büyük siteler dururken neden benim siteme üye olsunlar?sizce tercih edilmem için yapmam gerekenler neler?fikirlerinizi bekliyorum.
ikna kabiliyeti,bir insanı 3 dakika içerisinde 2+2 nin 3 olduğuna ikna edebilmektir.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Üye711 yazı
kardeş bunu bende düşünmüştüm fakat ben şöyle düşünmüştüm her ile göre ayrı mesela istanbulemlak.com...izmiremlak.com vs vs fakat kanımca sahibinden.com'un önüne geçemeyiz malesef çünkü her satmak istiyen emlakcıya gitmiyor...ayrıca bi çok insan 3 aşa beş yukarı belki bi keklik düşer diye sahibinden.com gibi yerlere ilanları pahalı bi şekilde koyuyor...bunu koyanlarda bakanlarda siteye bir hit oluşturuyor...buda reklam vs kzanmasını sağlıyor..

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Üye546 yazı
Hocam ben emlakcıda çalısıyorum kullandıgmız bir cok site var.Sahibinden,metrekare.com,birikim.com,milliyet vs Arayan müşterilerimizin %90ı sahibinden arıyor diğerinden dönüş olmuyor.Düşün bu kadar büyük sitelerden bile dönüş olmuyorken snn siteni kimse almak istemez malesef.Bence emeğine yazık olur.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Üye127 yazı

Öncelikle yapmak istediğin iş meşakketli ve çok sabır isteyen bir iş ve bu kadar emeğin sonunda siten tutmayabilir.

Ama istersen ben sana farklı bir fikir vereyim:

Sahibinden.com vb sitelerde fotoğraf çekimleri genelde kalitesiz. Profesyonel bir makina alıp yakın çekimler için iyi bir lens al. Sonra emlakçılarla konuşup ellerindeki daireleri ücretsiz ilan sitene kendin fotoğrafını çekerek koyacağını belirt. İlk satışlardan para alma bu senin reklamın olacaktır.

Hatta yapabilirsen 3d gezinti olayına girip, bunu evlere uygulayabilirsen çok iş yaparsın. 3D çekim için bildiğim kadarıyla iyi bir makina ve tripot ayağı yeterli gerisi programla hallediliyor.
Bu dediklerimi yani yerelleşmeyi sahibiniden.com vs yapamaz.

3d gezinti örneği
http://www.sanalgezinti.com/hotels/sheraton_maslak/tr.html

3d gezinti çekimi nasıl yapılır(googlede böyle aratırsan çok sonuç çıkar)
http://www.fotografcilarkulubu.com/demo-egitim-videolari-61/sanal-tur-cekimi-nasil-yapilir-egitim-videosu-67.html

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye6 yazı
AYHANİ yorumun için çok teşekkür ederim.önerilerini dikkate alacagım.
ikna kabiliyeti,bir insanı 3 dakika içerisinde 2+2 nin 3 olduğuna ikna edebilmektir.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye24 yazı
İSTERSENİZ PROFESYONEL BİR REKLAM ÇALIŞMASI YAPILABILIR VE WEB TASARIM İÇİN PROFESYONEL YARDIM ALABILIRSINIZ MARKANIZI GENİŞ BİR KİTLEYE DUYURULABİLİRSİNİZ MAİL ATARSANIZ YARDIMCI OLABILIRIM

ilker@renori.com
Renori Digital Solution INC
(Advertising Marketing Manager)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Üye262 yazı
yapmayı düşündüğünüz işin etkili olacağı kitle yine aynı şehirde yaşadığınız hemşehrileriniz olabilir.Çünkü dışarıdan gelenler malum sitelerden bakıyor.Fakat iyi bir reklam ve tanıtım belki rekabet doğurabilir.hayırlısı diyelim.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret