Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Gazate Ve Tv'lere Reklam Ücreti

BaşlatantanriverdiTarih25/03/2014 19:21:02Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye53 yazı
Merhabalar;
Emlakçılık üzerine bir web sayfası açıyorum çok yakın zamanda tv reklamının yanı sıra tam sayfa gazete reklamı ve ulusal yayın yapan radyolara reklam vermeyi düşünüyorum ücretleri hakkında bilgisi olan varmıdır?
Teşekkürler.
Her seyin hayirlisi...

Yerleşim Türkiye / EskisehirMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Üye381 yazı
gaete ve tvlerin iletişim adreslerinden ulaşabilir ve direk onlara sorabilirsin.
158

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Reklam
Yeni Üye38 yazı
tv reklamlarında bütçeleriniz önemli. cnn türk, stv, habertürk, cnbc, vs... bu ve böyle kanallarda gündüz kuşaklarınaşöyle birer spot çıkayım desen 8 er saniyelik 5 - 6 kanal toplamda 1500 tl gibi tutar. daha iyi paketlerde sunan ajanslar var. prime time lar uçmuş almış basını gidiyor. kurtlar vadisi reklamları saniyesi 1000 usd lerdeydi 2 sene önce. tv de yayınlanan programlara göre reklam tarifeleri değişiyor. bütçeni belirtmemişsin. tv reklamlarında bütçe cok önemlidir. Bir ajans bulup bütçeni belirtip ona göre birlikte bir yol izlemelisin.

Gazete reklamlarına gelince;
Türkiye gazetesi, akit, zaman, taraf, güneş, milliyet şuanda çeyrek sayfa renkli iç sayfa için 1500 - 2 bin tl lerde. hurriyet 3 - 4 bin tl arasındaydı.
verdigim rakamlar 2013 yılı son dönem rakamları.

bana sorarsan eğer;

Sonucta emlak satılacak ve kiralanacak bir iş. web sitesine çok çok iyi seo yaptırt. bol yazı, bol açıklama, bol anahtar kelime.
ver googleye istedigin anahtar kelimelerde aylık bin tl.
hem web siten uçsun ilk sıralara yerleşsin bir kaç ay sonra. hemde telefonların çalsın.

Bu arada yapılacak iş; residance satışımı, towerste dairemi, bilemedigimden. normal bir emlak şirketi mantıgıyla hareket ettim. aslan emlak beylikdüzü. örneginden hareket ettim.

Ama iş residance işi ve inşaatını kendiniz yapıyorsanız elbette gazete tv reklamı şart..

Ama internetin gücü tv ve gazeteden cok fazla. Bunu unutma. 20 yılı aşkın bir reklam ajansı sahibi olarak konusuyorum.

Saygılar, iyi çalışmalar. şimdiden hayırlı olsun web siteniz.

Yerleşim Birle?ik Arap Emirlikleri / DubaiMeslek Ynternet
Yeni Üye53 yazı

Şuan 2500 tl gibi bir bütçe hesapladım reklam için. Emlakçıların girip ellerindeki emlakların ilanlarını verecekleri bir site yaptırıyorum. Eğer site ufak da olsa para kazanırsa bütün geliri reklama harcamak Planım. Internet reklamını iyi kötü hallettiririm fakat ilk amacım Türkiye'de ki büyük kuruluşlar aracılığı ile (gazete tv) bi sayfayı duyurabilmek ilk olarak hangisi daha avantajlı ve düşük maliyetli olur bilemiyorum.
Her seyin hayirlisi...

Üye711 yazı
en büyük bütçeyi reklama ayır bence reklam çok büyük bi silah..

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Üye567 yazı
2.500 tl reklam bütçesiyle ulusal gazete ve televizyonlarda reklam yapamazsın. Hürriyette çeyrek sayfa reklam bir günlük yaklaşık 10 bin lira civarında. Az okunan gazetelerde o parayla bir gün çeyrek yada yarım sayfa reklam yaparsın.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?
Üye248 yazı
2500 tl reklam bütçesi mi olur abicim ya.google alıyor o kadar ücret zaten.hangi gazete hangi radyoya reklam vericen o parayla allah aşkına.
www.kilizmangida.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Üye385 yazı
zaten yeterince ulus çapında internet siteleri var yani emalkçılar oralara yeterince ilan veriyor birde onlarla rekabet etmeye çalışan yüzlerce emlak sitesi var niye onlarla 2500 tl lik bir bütçeyle rekabet etmeye çalışıyorsunuz ki paranıza yazık etmeyin bence

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye53 yazı
2500 tl reklam için tamemen yetersiz diyen arkadaşlar acaba ne kadar bütçe ayırmalıyım reklam için?
Her seyin hayirlisi...

Üye711 yazı
2.500 bencede biraz az bi rakam gibi

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Üye248 yazı
kardeş yanlış anlama dost acı söyler,reklam bütçesi senin genel bütçenin ne kadar olduğuyla alakalı bişeydir.aynı zamanda ne kadar kişiye duyurmak istediğin ile de alakalıdır.ulusal bir reklam çalışması için minimum birkaç yüzbin lirayı gözden çıkarmalısın.
www.kilizmangida.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Üye567 yazı
En çok okunan gazetelerde tam sayfa reklam ücreti bir gün için 40.000 lira civarında. Televizyonlarda prime time kuşağı reklam ücretlerinin saniyesi 1.000 dolar civarında. 15 saniyelik bir reklam için yaklaşık 15.000 doları gözden çıkarman gerekiyor. Reklam en az birkaç kez yayınlanacağına göre bütçeyi siz düşünün artık. Gündüz kuşaklarının reklam ücretleri ucuz ama ne kadar etkisi olur bilemem. Birde bu reklamın filmini hazırlamak için ayrı bir bütçe ayırmanız lazım. Kısacası 2.500 lira, 20.000 lira reklam bütçesi olmaz. O bütçeyle ancak bulunduğunuz il veya ilçede küçük bir tanıtım yapabilirsiniz. İyi çalışmalar.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?
Yeni Üye53 yazı
İstediğim cevap buydu teşekkürlerim erkantekin
Her seyin hayirlisi...

Yeni Üye24 yazı
PROFESYONEL BİR REKLAM ŞİRKETİNDE REKLAM PAZARLAMA MÜDÜRÜYÜM REKLAM VE TANITIM OLARAK KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA YAPABİLİRİZ WEB TASARIMI GOOGLEADWORDS,SEO ÇALIŞMALARI OUTDOOR REKLAMLAR TV GAZETE DERGİ REKLAMLARI SOSYAL MEDYA REKLAMLARI PROFESYONEL BİR MEDYA PLANLAMA HİZMETLERİ HAKKINDA KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA YAPABİLİRİZ ŞİRKETİMİZ YURT DIŞI MERKEZLİ OLDUĞU İÇİN VERGİ KONUSUNDADA KAZANÇ SAĞLAYABİLİRSİNİZ İLETİŞİM BİLGİLERİMİ PAYLAŞIYORUM DİLERSENİZ ULAŞABİLİRSİNİZ.

0545 309 72 87
ilker@renori.com
Renori Digital Solution INC
(Advertising Marketing Manager)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Üye658 yazı
22500 #8378; ye el ilanı olur
İşimiz insanların en güzel ve en zor günlerinde yanında olabilmek.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye4 yazı
Google bu yolda hayli yol aldı gidiyo tvler elbette pahalı ama direkt etkili googleye herkes reklam verir ama tvlere herkes reklam veremez, daha otoritedir ve direkt etki edeceğini düşünüyorum. Biraz pahalıda olsa tv reklamı 10 numara bana göre paran varsa tv derim.
erkan imzasız

Yerleşim Türkiye / BartynMeslek Di?er