Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Alman Ankastre Mutfaklari Türkiye İcin Uygunmu?

BaşlatanGermanyTarih05/02/2014 17:16:55Yorum20

İlk mesaj
Yeni Üye21 yazı
Almanya dan artik Türkiye ye dönmeyi düsünüyorum.
Yaklasik 15 senedir Almanyada Mutfak üzeri calistim. Kendi Magazalirim oldu. Elemanlar yetistirdim. Büyük Mobilya Magazalarinda yönetim görevi üstlendim.

Ve simdi...
Kendi bildigim ve anladigim isi Türkiyede yapmayi düsünüyorum. Izmir de bir Mutfak magazasi dürünüyorum.
Konu da Profesyonel oldugum icin profesyenel hizmet sunmayi düsünüyorum. Alman tarzi Tasarlama, 3D Mutfak animasyonu, Ciddi bir Hizmet. Fiyatlarin da cok cazip oldugunu biliyorum, cünkü birkac Alman sirketiyle bu konulari konustuk ve neler yapilabileceginin pazarligini yaptik. Fizibilite ve Konzept hazir sayilir.

Peki...
-Türkiye bu alanda hangi konumda?
- illaki Mutfaklar ucuz mu olmak zorunda? Türkiye bunu mu istiyor?
- Nelere dikkat etmeliyim.
- Gözardi etmmemem gereken hususlar nelerdir?
- Istanbul doyum noktasina ulasmismidir?
- Izmir bu tür Magaza icin uygunmu?

Her tür cevap veya Fikir kesinlikle yardimci olacaktir.

Simdiden herkese cok cok tesekkür ederim.

Saygilarimla

Yerleşim ALMANYA / NrwMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
20 yorum
Yeni Üye6 yazı
türkiye bence çok uygun ama sabır ve sebat ister reklam çok yapmalısın yer olarak da anadoluyu tercih et

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Yöneticilik
Yeni Üye21 yazı
Umarım başarılı olursunuz eczacıbaşı intema ' yı kapattı yani her dalda çok başarılı olmasına rağmen mutfak bölümünü kapatıyor. buna ek olarak istikbal reginada kapandı.
bende bir mutfak firmasında çalışmakta olup sadece mutfak satışıyla mağazanın kendini zor çevireceğini söyleyebilirim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye286 yazı

bence cok mantikli izmiri az cok tanirim reklaminizi güzel yaparsaniz zamanla basarirsiniz.Yilmayin deneyin derim
Rızkın 10 da 9 u Ticarettedir. Hadis-i Şerif

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Yleti?imci
Yeni Üye21 yazı
Tesekkürler...

Arkadasim, Satis ve Pazarlama Sisteminiz nasil?
3D Tasarim ve Dia Show ile müsteriye Projeleri sunuyormusunuz? Hizmetleriniz nasil?
Piyasanin kötüye gittigini yazmissin. Sence benim Stratejim su dönemde yanlis mi dir? Beklemek mi gerekli?
Biraz daha genel Bilgi verebilirmisin lütfen.

Saygilar

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mythical
Umarım başarılı olursunuz eczacıbaşı intema ' yı kapattı yani her dalda çok başarılı olmasına rağmen mutfak bölümünü kapatıyor. buna ek olarak istikbal reginada kapandı.
bende bir mutfak firmasında çalışmakta olup sadece mutfak satışıyla mağazanın kendini zor çevireceğini söyleyebilirim.

Üye165 yazı
Sayın Germany sadece ankastre ürünler üzerinemi mağaza düşünüyorsunuz.
Mutfak dolabı işinede girmeyi düşünüyormusunuz. Biz mutfak dolabı imalatçısıyız.
ürünlerimiz kaliteli ve kendi markamız piyasa fiatlarının üstünde yapsatçılara fiat olarak pahalı
geliyor. Fakat perakendede ve lüks daire, villa tarzı yapsatçılara yaptığımız işlerin peşinden
alıcı bizi başkalarına tavsiye ediyor ve bize yeni müşteriler kazandırıyor. Kapı imlatımızda var
kapıdada durumumuz aynı. eğer İzmir'de iş yapacaksanız mağazanızda ürünlerimize yer
vermek isterseniz sizin ile çalışabiliriz. İzmir bu konuda potansiyel bir şehir.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Muhasebe
Yeni Üye21 yazı
tekrar selamlar,
satış ve pazarlama sistemi sizin zannettiğinizden daha iyi, artık paket programlar sayesinde değil marka mutfaklar biraz becerikli marangozlar bile cizim yapıp sunun gerçekleştirebiliyor.

Bizim çalışma sistemimizde bu şekilde müşteriye gidilir röleve alınır.sonrasında proje çizilir 3 boyutlu sunum yapılır.yani sizin bahsettiğiniz sistem hali hazırda türkiyede uygulanan sistem hevesinizi kırmak istemem ama farklı birşey yapıyor olmayacaksınız.

ithal mutfak sektöründe birkaç firma var artık gelişen teknoloji ile yerlilerde onların kalitesine yaklaştılar.
umarım başarılı olup başarı hikayenizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.

Yeni Üye21 yazı
Beni yanlis anladiginizi düsünüyorum.
Kimseyi kücük görme gibi bir lüx´üm yok.
Verdiginiz bilgiler cok faydali ve bunun icin size tesekkür ediyorum.
Elbette gelismeleri sizlerle paylasmak isterim.

Saygilar

Alıntı Yapılan Metin:
tekrar selamlar,
satış ve pazarlama sistemi sizin zannettiğinizden daha iyi, artık paket programlar sayesinde değil marka mutfaklar biraz becerikli marangozlar bile cizim yapıp sunun gerçekleştirebiliyor.

Bizim çalışma sistemimizde bu şekilde müşteriye gidilir röleve alınır.sonrasında proje çizilir 3 boyutlu sunum yapılır.yani sizin bahsettiğiniz sistem hali hazırda türkiyede uygulanan sistem hevesinizi kırmak istemem ama farklı birşey yapıyor olmayacaksınız.

ithal mutfak sektöründe birkaç firma var artık gelişen teknoloji ile yerlilerde onların kalitesine yaklaştılar.
umarım başarılı olup başarı hikayenizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.

Üye473 yazı
slm Arkadasim,
ben de ayni senin konumunda ALmanya da yasayip TR dönmeyi düsünen biriyim.
Ben de büyük mobilya sirketlerinde (XXXLUTZ) satis, satis müdürlügü yaptim.
Birtakim programlara hakim olmama ragmen TR de bu konuyu az da olsa arastirdim. TR deki izlenimin ayni sizin gibi.
Gercek anlamda Avrupadaki usul calisan bir studyo yok. Halkin cogunda hala, marangoz zihniyeti var ve bu tür studyolar cogu kesimi uzaktan korkutuyor.
Bu sebepten alani genisletip bir is dalini düsündüm...yani ic mimariye.
Neyse benim konuya girmeyelim.

Ben ce üretici konusu her yerde oldugu gibi TR dede önemli...Calisabileceginiz birkac mobilya üreticisi bulursaniz cok rahat girisim yapabilirsiniz. Tabiki isin marketing tarafini da kendiniz rahatlikla yönlendirirsiniz yani, showrromdaki mutfaklarinizi üreticinin yapmasi gibi...

TR de genelde müsteri tek elden hizmeti seviyor. Ali ustaya güvendilermi, ali ustanin lafindan cikmiyorlar...benim izlenimim. (Sanki baska bir millet hakkinda konusuyormusum gibi algilanmasin ;-) )))
Bu sebepten, showroomda birkac beyazesyacinin ürünlerini mutfak aralarinda estetigi bozmadan sergilerseniz, Gömme dolap, Banyo mobilyada da güclü olursaniz cok iyi calismalar yaparsiniz.

Eger sabirli iseniz, müteahitlerle calismanizda cok faydali olacaktir. Mobilyaci arkadasim sadece bu kesime hizmet veriyor ve cokta memnun.

Basarilar diliyorum

slmlar
Levent

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye21 yazı
leo1537
Tesekkür ederim Levent Bey.

Üye473 yazı
sunu da eklemem gerekiyor.
Benim izlenimim:
türkiyedeki hazir mutfaklarin kalitesi (orta sinif icin fiyati uygun olanlar) asiri derecede düsük.

Germany arkadasim, size söyle örnek verebilirsem...Baumarkta 300,-€ ya bulacaginiz mutfaklar misali yani.
Tabiki hazir mutfakta kaliteyi sunanlar da var...bu sefer, fiyat karsilastirmada hemen Ali ustaya basvurmaniz gerekiyor;-)
Cünkü, mahalledeki iyi bir mobilyaci ölcülerinizi alip harika bir mutfak ortaya cikarabiliyor.

Kissacasi su...mevki, yani musteri kapasitesi, ürünün fiyat iliskisinin ortama uyumu, marketing...

Yeni Üye21 yazı
Fikret Bey Merhaba,
Mutfaklari ithal etmeyi düsünürorum. Tamamiyle Alman imalati olacak.
Maalesef fiyat kiyaslamasi ürün bazinda olmadigi an, fiyatlarimiz biraz yüksek olabilir.
Gezdigim ve Dolaplarini acip kapattigim Magazalardaki Mutfaklari gördükce, inanin kalitenin ne kadar düsük olduguna daha da inaniyorum.
Türkiye Insani 1.500 YTL yerine cok daha iyi Kaliteye örnegin 3.500 YTL vermeye hazirmi?
Gercekci olmak gerekirse, uzun ve mesakatli bir yol olacak.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Herstyle
Aytekin bey Ürünleri ithal eteyimi düsünüyorsunuz Türkiyedenmi temin edeceksiniz?
Türkiyede Levent beyin dedigi gibi halkin cogunda hala, marangoz zihniyeti var onun icin Fiyatlar Avrupa ile karsilastirilinca cok yüksek
burada.

Üye473 yazı
arkadasim, TR halki 3500 ü birak 10000 i bile verir, yeterki sen Alman mali diye pazarlamani iyi yap.
Biz birkac arkadas (Belcikali ve alman üreticileR DE DAHIL9 tr DE MOBILYA magazasi/stüdyo acma girisimde bulunduk... Gel gelelim, bayilik, gümrük....sorunlari satis fiyatlarini daha da yükseklere firlatti.

Bir sorunumuz daha vardi. Benim mobilyadaki mutfak deneyimim yok. diger konularda bilgim var. Almanya daki teslimat sürelerine(6-8 hafta+Gümrük süresi) TR halkini ikna edemezssiniz. TR deki en gec teslimat süresi 2 hafta. Buna bile itiraz ediyor halkimiz.

Mentese, kulp konusunda TR de yerlesmis, pazarda kendini kanitlamis bircok Alman üreticiler mevcut. Iyi bir mobilyaci ile bu firmalarin ürünlerini kombine edip bir ürün yaratip sunarsan belki marka bile olabilirsin.

slmlar

(kusura bakma böyle sürekli araya giriyorum)

Yeni Üye21 yazı
Levent Bey, kesinlikle bilgileriniz icin tesekkür ederim.
Bilgi aktardiginiz icin özür dilemenize gerek yok.
Herkes sizin gibi okumaktan keza, biraz da olsa bilgilerini paylassa, bu sayfa daha da ileri gider.

Almanyadan Türkiyeye yerlesmis (1 senedir) bir Marka nin Izmir temsilciligi icin haftaya Istanbulda görüsmem var.
Bunlar Pazara bir nevi adapte olmus ve Pazarlamanin hizlandirma amacini güdüyorlar.
Herseyini tanidigim ve bildigim büyük bir Alman Imalatcisi.

Herkes den farkli nasil Pazarlamaliyim? Sanirim burada fark yaratmak gerekli.
Mutfak sektörüne ve Mutfak pazarlamasina %100 hakimim.
Ama Türkiye icin nasil bir Strateji yürütmem gerekir?

Gelecek olan her Tavsiyeler ve Fikir´lere saygi duyarim ve Tesekkür ederim.

Saygilar

Yeni Üye21 yazı
ben leo1237 arkadaşımın teslimatla alakalı söylediklerine katılmıyorum,yada marangoz teslimat süresi vermiş olabilir.hiçbir marka mutfak 2

haftada teslimat yapmıyor.

bizim sattığımız mutfak dolapları türkiyede üretilmekte ve en erken teslimat 5 haftadır.bu kapak malzemesine göre 7-8 haftada olabilir.

Yeni Üye21 yazı
Bilgileriniz icin tesekkür ederim.
Ithal Mutfaklarimiz da yaklasik 8-10 Hafta ya getirilebilmekte.

Saygilar

Alıntı Yapılan Metin:
ben leo1237 arkadaşımın teslimatla alakalı söylediklerine katılmıyorum,yada marangoz teslimat süresi vermiş olabilir.hiçbir marka mutfak 2

haftada teslimat yapmıyor.

bizim sattığımız mutfak dolapları türkiyede üretilmekte ve en erken teslimat 5 haftadır.bu kapak malzemesine göre 7-8 haftada olabilir.

Üye473 yazı
slm, teslimat konusunda kesin bir zaman vermek istemem, ben oturma gruplarindan anlarim. O konudaki bilgilerle tahmini bir sürec belirttim.

Germany arkadasim, pazarlama konisinda farklilik elindeki ürünün yurdisindan gelisi, o ülkenin kalite standartlarini tasidigini belirtmen...
Ama en önemlisi görsellik...TR deki müsteri görsellikle aliyor. Birkac sene sonra zaten degistiririm düsüncesi ile...Bu kesim müsterin olacak zaten. Alayimda kalsin ömrüm yeterse degistiririm diyen müsteri, zaten kaliteye para veremeyecek gücteki müsteridir. Para verecek olanda kaliteye bakar, bakar da funktionlar, gösteris daha önemlidir. Benim inancim mesela; bir Team7 mutfagi su an TR de kimse almaz ama, bir 10 yil sonra kesin TR yede bu tarz ürünler begenilecektir.

Showroomuna iyi para harcaman sart. Iceri giren müsteri gercek anlamda büyülenmeli.

Degisikligi sormussun...bunu sen bulacaksin ben ce...Cünkü kurmak istedigin ise harcayacagin bütceyi sen biliyorsun, sen vizyonu kuruyorsun...ama, en önemlisi degisikligi yakalayabilmen icin, Edirneden Diyarbakira gez showroomlara bak, Üreticileri gez ve degisiklik senin ayagina gelecektir inan.

Innovasyonsuz bir isletme zaten uzun ömürlü olamaz. Sen de ileriyi görmeye calisirsin ve deneyimlerinle bunuda görürsün insallah.

slmlar

Yeni Üye21 yazı
Tesekkür ederim.
Mutfak ithalati ile Almanyada görüsmelerim devam ediyor.
Mutfagin yaninda Alman imalati Yatak odasi ve Koltuklar da gidermi Türkiyede.

Konzept: Alman imalati Mutfaklar + Yatak odalari + Koltuklar
Yada sadece Mutfak isin de mi kalmaliyim? En iyi bildigim is Mutfak.
Oturma grubu ve Yatak odasi sorunsuz diye düsünüyorum.

Üye473 yazı
ban ce sadece mutfakta kalirsan ben ce iyi olur. Yatak odasinda fiyatta sIKINti cekebilirsin. Istanbuld a Kmeal bey Hülsta yi aldi.
Oturma odasi isine de hic girme derim...hammalik yaparsin...Fabrikalara sorarsan gir derler ama, bosver derim.

Gel gelelim, senin anlattigin konu artik Mobilya magazasi acmaya gidiyor ;-)

Ben Benzle görüstüm iki yil önce Satis müdürü var isim vermeyeyim...düsünmüyorlardi. Sonra Jori nin sahibiyle görüstüm cok para talep ettiler. Bir de o ürünlerin pazarlanmasi mutfaktan daha zor...TR de italyanlar o piyasayi almis durumda.. Natuzzi ile bile görüstüm ama, tutulmasi cok büyük is...Mutfak en iyisi...nedenini sorarsan; funksionlu bir ürün ve müsterinin ürüne güveninin saglanmasi daha kolay...

TR de tek gördügüm eksik, DERI koltuk ürünleri. Iyi islenmis deri yok TR de...Olanlar da hep yarma deriyle yapilmis ürünler. Adam akilli kaliteli bir ürün yok, ya da ben bulamadim.

slmlar

Yeni Üye21 yazı
Fikir ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Saygilar