Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

E-ticaret Sitelerinde Stoksuz Ürün Satmak

BaşlatanfbicsiTarih14/01/2014 19:35:16Yorum36

İlk mesaj
Merhabalar, E-ticaret sitelerinde dükkan açıp,evden ürün satmak istiyorum.Ancak dropshipping yöntemi gibi stok yapmadan,ürünü satın almadan,satışı yaptıktan sonra alıcının adresini verip ürünün gönderilmesini yapabilecek toptancılara ve fiyatlarına nasıl ulaşırım? Bu konuda yardımcı olabilecek var mı? Kazanç sağlayabilir miyim?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Memur
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
36 yorum
arkadaşım meslek memur diyor bu işten para kazamazsın, bir kere e-ticaret sitesi açmakla iş yapılmaz ki, seo yaptırman lazım, benim yazılım firmam var, seo yaptırmak için para harcayacaksın, google reklam vereceksin, 100 tl lik paket alsan, popüler sitelerde google reklamını yayınlar 250 kişi tıklar 100 tl biter iş yapabilecek misin, adamlar bakıp çıkar, sistemin open -cart ise iş yapmaz, artı sanal pos lazım, bunun için vergiye kayıtlı olman lazım, hadi vergiye kayıt oldun gidersin bankaya banka der ki, yeni kurulmuş siteye sanal pos vermiyoruz der, aradan 8-10 ay geçer gidersin tekrar bu kezde derler ciron ne misal derki görevli 5bin tl den az ciroya sanal pos vermiyoruz der, hadi bunu da başardın, adamın birisi seni rakip görür sunucuya DDOS saldırısı yapar, sen anlamazsın site kasar açmaz, bu iş buraya kadar dersin. Başarılar...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Demek istediğim gittigidiyor sanalpazar gibi sitelerde dükkan açıp stoksuz ürün satmak,e-ticaret sitesi kurmak değil.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Memur

bunu daha önce bende düşünmüştüm senin söylemek istediğini ben anladım bence kazanılabilir ama ortada seninde nakit paranın dönmesi gerekiyor

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Ürün olarak ne satılabilir? Tedarikçileri nasıl bulabiliriz,Sonuçta uygun fiyatlı olmalı ki internet piyasasında rekabette boğulmasın,ancak satılan ürünü tedarikçi tek olarak sağlayabilir mi? Yoksa toptan olarak almak mecburiyetinde mi kalırız..Yok mu yapan,yardımcı olabilecek arkadaş hiç ?

Araştırmak farklı,tecrübe sahibi bu işi yapan kişilerden bilgi almak farklı,Yoksa bi tecrübeniz konu içerisinde yorum kalabalığı yapmayın.

sayın fbicsi;

siz hangi ürünü satarsanız satın, ürün arkalı olmaz, diyelim ki çin menşeili bir ürün satıyorsunuz, toptancıda kalmayınca değiştirmek zorundasınız, size bir ürünü bedava verseler al da sat deseler bu iş o kadar kolay değil, siz daha evvel ticaret yaptınız mı? sitenizde sanal pos var mı? seo lu mu? arama motorlarında o ürünün ismini yazınca ilk sayfada siteniz çıkacak mı? bunlar varsa sitenizde ürün arayın, yoksa ancak burda yazmaktan öteye gidemezsiniz? öyle bir tek e-ticaret sitesiyle ürün satılmıyor bilginiz olsun.

Web sitenizi şenlendirecek binlerce çeşit ürün, stoklarıyla birlikte tek tıkla kullanıma hazır. İnternet üzerinde en çok rağbet gören, başta ayakkabı olmak üzere, çanta, aksesuar, iç giyim ve pijama&gecelik kategorilerini tek xml link ile sitenize entegre edebilirsiniz. Stok takibi, temin edebilme endişesi olmadan, işinde uzman firmamız ve güçlü alt yapımızla birlikte gücünüze güç katabilirsiniz.

www.tedarikxml.com
www.ayakkabixml.com

bilgi@ayakkabixml.com
bilgi@tedarikxml.com

0212 547 61 02
0212 547 61 01
ayakkabixml.com
cantaxml.com
aksesuarxml.com
= tedarikxml.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ankara2929
sayın fbicsi;

siz hangi ürünü satarsanız satın, ürün arkalı olmaz, diyelim ki çin menşeili bir ürün satıyorsunuz, toptancıda kalmayınca değiştirmek zorundasınız, size bir ürünü bedava verseler al da sat deseler bu iş o kadar kolay değil, siz daha evvel ticaret yaptınız mı? sitenizde sanal pos var mı? seo lu mu? arama motorlarında o ürünün ismini yazınca ilk sayfada siteniz çıkacak mı? bunlar varsa sitenizde ürün arayın, yoksa ancak burda yazmaktan öteye gidemezsiniz? öyle bir tek e-ticaret sitesiyle ürün satılmıyor bilginiz olsun.

seo nedir acaba ???
Pazartesi sendromu, sosyete şımarıklığıdır. Ekmeğinin peşinde olanlar için pazartesi, 'besmele'dir... "

Yerleşim Türkiye / SivasMeslek Elektrik / Elektronik
Sayın MUCIT;

SEO : Search Engine Optimization yani Arama Motoru Optimizasyonu demektir. Bu nasıl kullanılır derseniz diyelimki sizin bir e-ticaret siteniz var ve sitede çorap satıyorsunuz diyelim. Birisi de çorap almak için google yada başka bir arama motoruna girip bayan çorabı, yada erkek çorabı gibi kelimeler yazıp ok tuşuna bastığında çorap satan siteler ilk sayfadan itibaren listelenir. Bunun için sitenize SEO yapılması lazım, eğer yapılmaz ise, sizin siteniz listelenmez, bunun içinde sitenize bütçe ayırmanız lazım, profesyonel olmayan kişilere bu işi yaptıracak olur iseniz belirli bir süre siteniz yukarılarda yer alır, daha sonra da siteniz ilk durumdan daha aşağılara düşer, SANDBOX a düşebilir. Bu durumda ise, siteniz için çok yüklü miktarlarda para harcasanız bile yukarılara taşınmaz, SEO işine gelince her işte olduğu gibi, diyelimki kelime bazında misal biz bu işi aylık bin tl ye yapılyor isek birisi çıkıp o kadar para verilir mi ben 50 tlye yaparım der, sizde gidip böyle kurumsal olmayan birisiyle çalışmaya kalkarsanız, evdeki bulgurdan olabilirsiniz.İyi çalışmalar...

Alıntı Yapılan Metin:
sayın fbicsi;

Yorumunuz için teşekkürler ancak üstteki yorumlarda da belirttim.50 100 liraya e ticaret sitesi kuralım gibi tekliflere gidip e-ticaret sitesi kurup sonra kazanmasını beklemeyi zaten düşünmüyorum o yüzden seo,sanal pos ve diğer işlemler beni pek ilgilendirmeyecek.Yine de teşekkürler.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ayakkabixml
Web sitenizi şenlendirecek binlerce çeşit ürün, stoklarıyla birlikte tek tıkla kullanıma hazır. İnternet üzerinde en çok rağbet gören, başta ayakkabı olmak üzere, çanta, aksesuar, iç giyim ve pijama&gecelik kategorilerini tek xml link ile sitenize entegre edebilirsiniz. Stok takibi, temin edebilme endişesi olmadan, işinde uzman firmamız ve güçlü alt yapımızla birlikte gücünüze güç katabilirsiniz.

www.tedarikxml.com
www.ayakkabixml.com

bilgi@ayakkabixml.com
bilgi@tedarikxml.com

0212 547 61 02
0212 547 61 01

Konuyla alakalı istenen şeyi tam karşılayan bi mesaj geldi sonunda.Sitenize baktım yorumlarınızda da stok ve teminat problemi olmadan ihtiyacı karşılayabileceğinizi söylemişsiniz aradığım şey aslında tam da bu denebilir.Ancak e-ticaret sitem yok,ürünlerinizi gittigidiyor,sanalpazar gibi sitelerde satışa koyup bir nevi sizin ürünlerinizi müşteriye ulaştırıp verdiğiniz fiyatın üstüne koyacağımız rakamı komisyon gibi kazanma imkanımız var mıdır? Tabi işin en önemli kısmı konu başlığında da belirttiğim gibi stoksuz satabilmek,yani satışı gerçekleştirmeden ürün almamak ve toplu alım yapmadan satılan ürünün tek olarak müşteriye kargolanmasını sağlamak amaç.Bu konudaki yorumlarınızı da bekliyorum.Teşekkürler mesajınız için.

Öncelikle şuna benziyor isteğiniz klişe bir laf ama armut piş ağzıma düş yada hem cam kenarı olsun hem ucuz olsun gibi bakın şimdi; sizin dediğiniz sistemi size tedarik ediceks satıcıların zaten bahsettiğiniz sitelerde dükkanları ve reklamları mevcuttur sizin burda pek şansınız kalmaz yani aynı ürünü daha pahalıya satmanız çok zor diyelimki sattınız ürünü almadan görmeden karşı tarafın insafına bırakıp satış yapmak başınızı rahatlıkla belaya sokabilir nasılmı tüketici hakları bu konuda çok net sattınız ama hiç bir gerekçe olmadan iadeler başlayınca ne yapıcaksınız arada kalıcaksınız kimse bu riske girmez ancak bir web siteniz sanal posunuz var ise ve stok yapmadan ama stok takıbını sızınde yapabiliceğiniz bir firma arkadaş eş dost falan varsa belki bir şansınız olabilir. Ben bursada 0-12 yaş bebe ve çocuk giyim toptancısıyım adresim (www.pedibebe.com) Ürün fiyatlarım toptancılar nazarında çok uygun seviyelerde ki perakendede üzerşne % 100-200 kar la satışını yapıyor müşterilerim azda olsa birer seri gibi 200-300 tl lik bütçeyle satışını yapabilir bittikçe ürün temini yapabilirsin türkiyenin her yerine ücretsiz kargo ile gönderim yapıyorum dersenki toptanda satarım sevkiyat işini ben hallederim bunu detaylandırmamaız gerekir ilgilenirsen özelden dönüş yapabilirsin kolay gelsin sana bol şans arkadaşım ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
mesajım bulunsun. Bende arıyorum dropshipping sistemiyle çalışan tedarikçileri...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Arkadaslar guncel telefon kilifi satatiz detseniz yardimci olabilirim.. guncel model imalattan kaliteli urun uygun fiyat.. izmir ici olursa daha saglikli olur
“Kim ayıbı (bulunan bir malı) o (kusuru)nu açıklamadan satarsa, Allah’ın daimi gadabı içinde kalır ve melekler durmadan ona lanet eder”

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Kitap satışı ile ilgili de tedarikçiler var. İnternette küçük bir araştırma ile bulabilirsiniz. Ama fiyatları önde gelen e-kitap sitelerinden yüksek. Onlarla nasıl rekabet edilir bimiyorum. Şu an ben de aynı sprunu yaşıyorum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Merhaba;

Cep telefonu kılıfı satmak istersen yardımcı olabilirim...
“Kim ayıbı (bulunan bir malı) o (kusuru)nu açıklamadan satarsa, Allah’ın daimi gadabı içinde kalır ve melekler durmadan ona lanet eder”

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Benimde sitem var şu an bu işi yapıyorum fakat devlet bu tarz satışları yasakladı gg üzerinden yasaklandı kazancına gelince getirisi iyi ama ***ürüsü daha çok yurt dışından ürün hatalı geri geldiğinde elinde kalıyor geri göndermeye kalksan dünyanın parasını veriyorsun zarar...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Devletin bir şey yasakladığı yok. Eskiden işletilmeyen kurallar artık işler oldu.
Sokakta dükkanların önünde satış yapan işportacıları zabıta kovalayınca devlet ticareti yasak etti mi diyoruz ?
Maliyeye kaydol satıp faturanı kes satmaya devam et.
Kurtarmıyorsa satma bu işi yapma.
Diyor devlet baba.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
arkadaşlar af buyurun ama eğer dropshipping sistemi para kazandırmayan,işe yaramayan bir sistemse neden bunca firma dropshipping bayilik yaptıracak adam arıyor? sırf aldıkları giriş ücreti için mi? peki diyelim ki öyle, ben bir firma gördüm adam %85 stoksuz iş yapıyor sadece web sitesine yatırım yapmış ve firmaların ürünlerini çatır çatır satıyor,sipariş gelince de fabrikadan temin ediyor,yani sistem işliyor.. Olmaz diye bir şey yok stoklu bu işi yaparım diyen adam 40-50 bin ürün için o işe kaç milyar para bağlaması gerekiyor biliyor musunuz? o kadar parası varsa ya çalışmasın ya da gidip dükkan açsın hiç uğraşmasın zaten..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Devletin bir şey yasakladığı yok. Eskiden işletilmeyen kurallar artık işler oldu.
Sokakta dükkanların önünde satış yapan işportacıları zabıta kovalayınca devlet ticareti yasak etti mi diyoruz ?
Maliyeye kaydol satıp faturanı kes satmaya devam et.
Kurtarmıyorsa satma bu işi yapma.
Diyor devlet baba.

Bu güzel yazına istinaden siteni bir ziyaret edem

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek

E ticaret sitemi satıyorum.Online Alışveriş sitesidir.Patentlidir.İlgilenenler 05330216279

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
merhaba arkadaşlar e ticaret sitem için bayan erkek iç giyim bir çok markayı elinde bulunduran xml veren iç giyim tedarikçisi aramaktayım.yardımcı olurmusunuz?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - fbicsi
Merhabalar, E-ticaret sitelerinde dükkan açıp,evden ürün satmak istiyorum.Ancak dropshipping yöntemi gibi stok yapmadan,ürünü satın almadan,satışı yaptıktan sonra alıcının adresini verip ürünün gönderilmesini yapabilecek toptancılara ve fiyatlarına nasıl ulaşırım? Bu konuda yardımcı olabilecek var mı? Kazanç sağlayabilir miyim?

Özelden yazın görüşelim.
Civaner Group 2001
konjamedikal@gmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Merhabalar,

fbicsi kardeşim dediğini anladım. Daha önce başıma gelen bir olayı paylaşayım fikriniz olsun.Öğrenciydim o zamanlar, ek gelir olsun diye yaptım.. Tablet bilgisayarlar için ekran koruyucu film satıyordum gitti gidiyor üzerinden. Biraz mal aldım,sattım güzel para kaldı. Fakat mal bitti, sermayeyi de harcadık. Para lazım oldu. Derken gittigidiyor profilime mesaj düştü . İşte böyle böyle bu ürünü aradım bulamadım varsa satabilirmisiniz tekrar tarzında. Bende gene gittigidiyordan buldum ürünü bir miktar kar koydum üzerine sonra ürünü aldığım satıcıya kargolaması için talimat verdim asıl satınalıcıya. Fakat benim ürünü satınaldığım kişini taahhütleri doğru çıkmadı karşı taraf da ürünü geri iade etmek istedi. Ben de aynı şekilde iade etmesini söyledim. Asıl satıcıya da ben iade yaptım. Sonuçta benim zararım 10 kuruşluk bir ilan masrafı olmuş oldu. Asıl satıcı kargo parasını ödedi boş yere. Tabi burada suç bende değildi.Asıl satıcının sözünü tutmamasından kaynaklandı. Diyeceğim o ki kardeşim:
eğer gittigidiyor üzerinden satış yapacaksan ürünü tedarik edeceğin asıl satıcı çok önemli. Sözünü tutan, ciddi,iş yapmak isteyen birisi olmalı ve baştan adamla anlaşmalısın bak bu böyle bu böyle diye. Sonradan sorun olursa başın ağrır artı soğursun iş yapmaktan. Sağlam bir iş ortağı bulduğun takdirde neden bu sistemde para kazanamayasın ki? Bana sorarsan sen naptın sonradan diye. Benim vaktim yok kpss çalışıyorum. Bir süreliğine bu işlere ara verdim. Sana kolay gelsin. Herkese selamlar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Alıntı Yapılan Metin:
arkadaşım meslek memur diyor bu işten para kazamazsın, bir kere e-ticaret sitesi açmakla iş yapılmaz ki, seo yaptırman lazım, benim yazılım firmam var, seo yaptırmak için para harcayacaksın, google reklam vereceksin, 100 tl lik paket alsan, popüler sitelerde google reklamını yayınlar 250 kişi tıklar 100 tl biter iş yapabilecek misin, adamlar bakıp çıkar, sistemin open -cart ise iş yapmaz, artı sanal pos lazım, bunun için vergiye kayıtlı olman lazım, hadi vergiye kayıt oldun gidersin bankaya banka der ki, yeni kurulmuş siteye sanal pos vermiyoruz der, aradan 8-10 ay geçer gidersin tekrar bu kezde derler ciron ne misal derki görevli 5bin tl den az ciroya sanal pos vermiyoruz der, hadi bunu da başardın, adamın birisi seni rakip görür sunucuya DDOS saldırısı yapar, sen anlamazsın site kasar açmaz, bu iş buraya kadar dersin. Başarılar...

merhaba yazılım şirketi sahibi , opencart sisteminin neden iş yapmayacağını bana açıklayabilirmisiniz ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
bu işi çok amatörde olsa yaptım.kar bırakmadı üstüne memur olduğum için şirket kuramadım toptan için şirket gerekiyor.

kar marjı yüksek ürün bulman gerekiyor .alırsın toptan bi ürün karını koyar satmaya kalkarsın.bakarsınki büyük bir eticaret senin toptan aldığın fiyata satıyor üstelik banka kampanyası taksit vs.yapıyor.bi tanıdık tesbih satıyordu kar marjı inanılmaz iyi.99 ye sattığı tesbihi 20-25 den alıyordu işi iyi.
elk elektronik

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Elektrik / Elektronik
E-Ticarette binlerce lira para yatırıp sonrasında da ondan 5 kat daha fazlasını Reklamlar için harcamanız gerekli. Ama şimdi E-Ticaret yapacak arkadaşlara yapmak isteyenlere hem kendi mağazasından alışveriş yaparak kazanmak hemde etrafındaki arkadaşlarına anahtar teslimi Mağaza açıp ek gelir elde edebilirsiniz.

Milyarlarca lira para yatırımı yapmanızada gerek yok...

Detaylı bilgi için neistersenbizdevar@gmail.com İsim ,soy isim ve telefon bilgisini yazarsanız mutlaka size ulaşıp fikir alışverişinde bulunacağım.

Yerleşim Türkiye / BoluMeslek Esnaf
Dropshipping eticareti kolaylaştıran bir seçenektir. Eticaretten çok daha kazanacağınızı garantilemez. Sattığını tanıtmana yardımcı olmaz. Kendi tanıtımını yapmaz isen dropshipping vs faydasızdır.

Ama dropshipping, zaten satabiliyorsan, hızlı ve da az masraflı satış fırsatı verir. Yani internette satış zaten yapabiliyorsan, sana yeni ürün ya da satış kanalı bulamana yardımcı olur.

Ya niş ya da sürüm yapan ürün satarsın piyasada. Niş ürün bulamayanlar satılabilecek binlerce ürünü aynı anda satmak zorundadır. Nasılsa hergün biri tanesi satılabilir diye. Sorun burada başlar. Binlerce ürünü güncellemekten düzgün satış yapamazsın. Ya malı sevk edeceksin, ya da siteni güncelleyeceksin.

Dropship sana bu konuda nefes aldırıyor. Sipariş sonrası malı son kullanıcıya tedarikçi yolluyor. Sen faturayı kesiyorsun. Kargo maliyeti ve süresi yarıya iniyor.

Ama binlerce ürünü takip etmek için otomasyona ihtiyacın var. XML dosyasını bir plugin ile indiriyorsun, anında siteni güncelliyor. Ama satışı duran ürünleri bir kaç ay sonra senin bulup sitenden silmen gerekiyor. Ayrıca her ürünü satmakta istemeyebilirsin ama hepsi sisteme otomatik geliyor her güncellemede.

Bir de bu işlemi herbir tedarikçi için ayrı yapıyorsun. Ayrı plugin masrafı.

Kısaca dropship yapacaksan ya 4-5 niş ürünle, ya da dropship otomasyonu yapan tedarikçi veritabanı siteler üzerinden seçebileceğin binlerce ürünle bu işe başlayacaksın.

Otomasyon konusunda dükkan ve tedarikçiye yardımcı olacak siteler çoğalıyor neyseki.
Emre Göver

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Mühendis