öncelikle ticarette nasıl zarar edilir özetle anlatayım
iyi bir şekilde kaybetmek zamandan paradan ve candan gitmesi
peki en güzel şekilde nasıl kaybederiz bunları.
herşeyden önce bilmediğimiz bir işe girmeliyiz. girmeliyiz ki biz daha neyin ne olduğunu anlayana kadar sağlam bir borca saplanalım
bunu yapmayorsak tanımadığımız insanlara güvenmeli daha olmadıysa bankadan gidip kredi çekmeliyiz.
tüm bu imkanları sağlayamadık ve hala zarar etmek istiyoruz.
bildigimiz bir işe kendi paramızla ortaksız girdik.
işimizi fiyat skalasına uysun diye dandik yapmalı ucuz işlere bulaşmalı ve işin nereye gittiği yönünde herhangi bir araştırma yada geliştirme yapmazsak
sonuçta girdiğimiz işten
hem maldan hem candan hemde mesaiden oluruz.
peki bunu ben neden anlattım ?
sorduğun sorulardan şu çıkıyor
önceden dükkan açmamışsın başına ne iş geleceğini bilmediğin gibi daha vergi sisteminden dahi haberin yok.
aksi gibi gıda sektöründen işe giriyorsun. ruhsat gerektiren en baba sektör. sen bi de git onu okulun karşına aç
yazının bir kısmından anlaşılacağı üzere börek ustası falan da değilsin.
al sat yapacaksın.
aman diyorum kardeşim..
bak amanı biliyorsan aman.
kimse sana babasının hayrına her sabah 5 te ürettiği böregi getirmez. getirsede geçirir.
börek kaldıkca kurur birisi köşesini istemez biri bilmem neyini
ocak ayarını yapamazsın olduğu gibi 3. sınıf margarin kokar.
bir süre sonrada işsiz güçsüz velinin biri seni şikayet eder.
yapma....
anlıyorum para kazanmak istiyorsun. ne yapim diye düşünmüş ulan bu börek işinde harbi para var demişsin
ve fikirde şöyle ilerliyor. 7 e alırım 15 e satarım 20 kilo satsam 140 lira para kazanırım
kazanamazsın
7 e alırsın yarısını satarsın bir süre sonra az alırsın bu sefer hiç satamazsın.
ruhsatı maliyesi velisi sabahın körü derken 2 aya kalmaz analı bacılı çok değişik küfürler öğrenirsin.
hayat malesef tecrübe ile sabittir
ve birisi sana 10 kattan atlama diyorsa atlama bunu deneyip öğrenmek kadar ***ça bir şey yoktur bu dünyada