Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Ticaretin Püf Noktası . . (ufak Bir Tebessüm:))

Başlatanmehmet tanTarih24/06/2008 19:48:27Yorum39

İlk mesaj
Yeni Üye38 yazı
Amerikada, küçük bir kasabanın bankasına bir adam girer. Görevliye acilen yurt dışına çıkması gerektiğini, bunun için de 1 haftalığına 5000 $ kredi almak istediğini söyler.

Banka müdürü gelir, adama kendilerini tanımadığını, bu yüzden teminat göstermesi gerektiğini bildirir. Adam "kolay" der. "Arabamı size rehin bırakayım. Değeri 100.000 $ dır"

Evraklar incelenir, adam doğru söylemiştir. Kredi hemen verilir, araba bankanın kapalı garajına çekilip emniyete alınır. Adam gider.

Ancak banka müdürü meraklanmıştır, adamı araştırır. Onun çok zengin bir iş adamı olduğunu öğrenir. Hayretler içerisindedir.

Bir hafta sonra adam döner, 5000 $ + 7 $ faiz öder, arabasını alır. Banka müdürü adama yaklaşır, sorar :
- Sizin çok zengin bir iş adamı olduğunuzu öğrendim. Niye bizden 5000 $ kradi aldınız, ihtiyacınız yokki ?
- Dostum, sen 100.000 $ değerinde bir arabayı sadece 7 $ karşılığında bir hafta güvenle bırakabileceğin bir otopark biliyormusun ?

Yerleşim Türkiye / İstanbul
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
39 yorum
Yeni Üye1 yazı
"Ufak Tebessüm" için teşekkürler...:))

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Üye218 yazı
zengın olmanın yolu pintılıkten gecıyor ha :)
Güzeldı,sagolun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye2 yazı
bu yazıyı şöyle okumuştum. banka kapısına bırakılan yarım milyonluk arabadan inen adam koşarak merdivenleri çıkar. New Yorkun göbeğindeki bankaya girer.

Sonuda

"Dostum sen X dolara NewYorkta arabanı parkedebileceğin bir yer biliyor musun?" olur :)

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Serbest meslek
Yeni Üye4 yazı
Teşekkürler paylasşım için güzeldi...

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Editör5590 yazı
Peki adamı tanıyor olsaydı krediyi teminatsız verecek miydi ??
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
Herkez farklı yorumlamış adamı pinti vs vs :)

Peki buadam nasıl zengin oldu fikirleriniz neler ?

İşte adam 100.000 $ arabayı bile 7 $ a park edebilicek zakaya sahip demekki aldığı ve sattığı şeyler manyak kar yapmış :D

( Alın size ufak bir tebessüm yaratıcak bir yorum )

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye2 yazı
ben yeni üyeyim... bilmiyorum bu yazılar orjinalmi geliyo buraya ama anlatımı ve konusu çok güzel ... bizde bıraktığı biraz korkutucu biraz ilham verici düşüncede öyle ... teşekkürler...
gülşah

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye28 yazı
evet mehmet tan arkadaşım anlattığın hikay grçekten güzeldi.yahudi fıkralarına bnziyor. yinede birşeyler çıkarmakta fayda var bu kıssadan.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Üye195 yazı
Adam zengin ama piyasa takibi ve bilgisinide ihmal etmemek lazım. yani kredi faizinide park paralarınıda biliyor

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ynternet
Yeni Üye20 yazı
çok güzel yaa :)
Her İnsan Bir Fikirdir...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ö?renci
Üye831 yazı
Çok saçma

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Editör5590 yazı
Şimdi buradan çıkaracağımız şey işini yaparken her detayı ince ince düşünmek. İşin yapılabilmesi için başka yolları araştır, klasik yollara takılma hiç bir alternatifi kaçırma. En azından benim anladığım bu fıkradan öte bu iş sitesinde bu yazıdan.

Ancak bir sorun var. Bu yöntem ''birçok kez'' işe yarasa bile ''çoğu kez'' de işe yaramaz !! Aynı şey mi oldu ? Çoğu kez ile birçok kez arasındaki fark; ''çoğu'' nun sizin kişisel çokluğunuz, ''birçok'' un ise genele hitap eden istatistik bir çokluk olması.

Bu tür ince hesaplar sonucu büyük değil küçük kazançlar elde edilir genellikle. Damlaya damlaya göl olur ama her işin ince yapılmasıda işi hep sizin zekanıza ve canlı performansınıza bağlı kılar. Ayrıca bırakın ince işleri en kaba işlerde bile bazen hesap hiç tutmaz şartlar saatlik değişir çünkü. Bu bakımdan ince hesaplar size arada bir piyango vurmasını sağlayan zeka bileyen kişisel yeteneğiniz olarak kalır. Bir işin eskiden bir yolu vardı ama şimdi çok yolu var bu ince işler çok lazım yani. Ama demir baş değil bazen kar ettim derken işin olmasını bile engeller.

Yan cepte duracak zeka pırıltısı . . .
tamnland.com

Yeni Üye94 yazı
Böyle insanlarin varligini duyunca kendimi geri zekali gibi hissediyorum... :)
Saygilarimla

Yerleşim Belçika / LimburgMeslek Esnaf
Yeni Üye2 yazı
simdi 100.000$ olan bi adamin onu saklayacak bi garaji yokmuymus oda ayri bi mesele:)
ince dusunmenin nekadar degerli oldugunu ispat eden bi hikayeydi ......

Yerleşim Belçika / Antwerpen
Üye1714 yazı
biraz değiştirmişler yazıyı :) her fırsattan en karlı şekilde yararlanmak buna denir. Pintilik değil ki görüş açısı bu :)
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye77 yazı
süperr ilham verici . teşkkr

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye109 yazı
Ben o banka müdürü olsaydım o bir hafta içerisinde arabayı rent a car a verir günlüğü 100 dolardan kiralardım.. :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye56 yazı
çok ahmakça adam o kadar zengin ama arabasını koyacagı güvenli otoparkı yok....ve bundan ilham almak
böyle insanların varlıgı bile korkunç

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye56 yazı
hikayeler bunun için deilmidir herkes kendi dünyasına göre alıcagını alır ... demekki hiç kimse dünyaya şu an pozitif bakmıyor
vede artık bu köylü kurnazlarından o kadar bıktık ki

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye4 yazı
Tesekkürler,bir tebbesüme ihtiyacim vardi (: bu arada ben demin yeni üye oldum merhabalar!

Yerleşim ALMANYA / HannoverMeslek Ticaret
Üye643 yazı
bizde böyle bir uygulama oluyormu diye merak ettim?
bankaya kullanılmış arabanı rehin bırakarak kredi alınamaz sanırım

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Üye195 yazı
Bu ne pintilik ne uyanıklık ne de üç kağıtçılık. Çünkü adam kendisine lazım olan bir hizmeti kimseyi çalmadan çırpmadan ve incitmeden yasal çerçeve içinde en ucuza almıştır.

Bu aslında iyi bir piyasa takibi ve bilgi gerektiren birşey. Hepimizin başına gelir bir işimiz olur arabamızla havaalanına gitsek ve bırak 1 haftayı 1-2 gün otoparka bıraksak dönüşte nerdeyse bir uçak bileti parasıda otoparka veririz hemde bu arada oto pparkta arabanın ufak tefek çarpma ve çizilmelere maruz kalmasını göze alarak.

Bu tamamen piyasa takibi ve iş bilmektir. Adam bunu yaparken oradaki otopark ücretlerini bankanın kredi şartlarını ve 7 günlük kredinin kendisine maliyetini bilmektedir.
Bence birşeylerin daha ucuza maledilmeye çalışılması pintilik değildir.
Mesela ben bir örnek vereyim İstanbul Atatürk hava alanında diyelimki aktarmalı bir uçağınız var ve 3-4 saat boşluğunuz var. Birşeyler yemek içmek isterseniz oralardaki fiyatları bilenler bilir. Ama aşşağıya inip metroyla en yakın bakırköye geçip gönül rahatlığıyla yemeğinizi yiyip birazda gezinerek vakit geçirip hemde 10-15 tl tasarruf yapabilirsiniz. Şimdi eğer bunun adı pintilikse ben aşırı pinti bir adamım.
Ordan kalan 10 lirayla gel mahelendeki çoluk çocuğa çikolata gofret al sevindir onları.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ynternet
Üye1714 yazı
mehmetustam: bizde de oluyor. eski açıkta bir parka çekiyorlar arabanı. Ama hiçbir güvencesi yok. Çalınabilirde :)
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Editör5590 yazı
Bizde hiç bir banka ilk gördüğü birine teminatı ve evrakları hazır bile olsa 7500 lira 7 günlük kredi vermez.

Bu uyanıklığı anlatan bir hikaye sadece.

Bunun Amerikada da olabileceğini sanmam. Kim olduğuna bakar ve ihtiyacın yokken kredi alamazsın bizden derler.
tamnland.com

Üye218 yazı
akıllı adammış
Çok yorgun çok yalnız olabilirim
AMA ASLA ÇARESİZ DEĞİLİM...

Yeni Üye15 yazı
Çok güzeldi. paylaşımınız için teşekkürler...
Semizler.Com

Yerleşim Türkiye / ErzincanMeslek Esnaf
Yeni Üye36 yazı
Aslında banka müdürüde 7 gün içerisinde enterasan bir plan yapıp onu enayi yerine koyması olsaydı daha güzel olurmuştu Nasrettin hoca fıkraları gibi (Kazan doğurdu)
"sormaz ki bilsin,
sorsa bilirdi.
bilmez ki sorsun,
bilse sorardi."

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Memur
Yeni Üye16 yazı
1OO.OOO$ araba ya binmeyi de hak etmiş.Başarılı olmak için başarılı insanları dinlemek gerekiyor.Başarılı olmayı ancak başarmış insanları dinleyerek görerek ve yapılanları uygula**** yakalayabiliriz.Çok güzel bir paylaşım.Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Mühendis