Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kahvaltı Evi

BaşlatanhuseyyilTarih12/11/2013 15:33:22Yorum23

İlk mesaj
Yeni Üye44 yazı
Beşiktaş'ın bir semtinde oturuyorum. Oturduğum semtte şarküteri-kahvaltı malzemeleri üzerine dükkan yok. Ben mi çok seviyorum yoksa eski oturduğum yerden alışkanlık mı bilemedim. Hafta sonları kahvaltılık almak için buraya gider, deli gibi para bırakırdım. Çeşit çeşit peynirler, sepetten saman içerisinde yumurtalar, kaymaklı ballar, ezmeler, yöresel tereyağlar, çeşit çeşit portakal suları, ekmek ve hamur işleri vs. Az çok tahmin etmiş ve kafanızda canlanmıştır.

Diyeceksiniz, bulunduğunuz yere yakın kesin Migr*s, Carref*ur, B*m vs marketler vardır. Var tabi ama benim istediğim şeyler burada yok ki. Benim istediğim tazelikte asla olamaz ki orada ki malzemeler.

250.000 tl ye yakın bütçemiz var. Üç arkadaş kendi aramızda konuşuyoruz. Burası için 40 m2 bir yer yeterlidir. Küçük de bir depo şart tabi. Küçük bir köşesine hep hayalim olan gurme et köşesi de yapmayı düşünüyorum tabi. Yakın yerlere servisimiz de olabilir. Yemeksepeti.com a abonelik verilip minimum paket tutarı 50 üstü tutulabilir.

Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
Saygılar
Hüseyin Yıldız

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Bankacılık-Finans
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
23 yorum
Üye437 yazı
kuruçeşme ya da ulus,ortaköy taraflarında düşündünüz herhalde.....güzel yerler.....fikirleri yazmışsınız zaten,kolay gelsin.....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye2659 yazı
Yetenek ilgi ve deneyimlerinizi bilmiyorum fakat 250.000 tl ye daha güzel işler yapılabilir.
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye437 yazı

orası öyle....umarız açarsa kendi gibi müşterileri olur.....

Üye223 yazı
Sanırım Pando amcanın yerinden ilham aldın. :)

Öncelikle belirtmek isterimki (aynı işi düşündüğüm için) çok çok çok güzel bir iş.İstanbul'da yeni oturmaya çalışılan bir konsept.Şarküteri ve hizmetten anlayan kişiler yaparsa güzel verim alınabilir.

Bu konseptte çevrende hangi market olduğu önemli değildir.Çünkü sen öncelikle hizmet sonra kaliteli ürün satacaksın.Yani müşteri kitlen farklı olacak.

Örnek alman gereken yerler Karaköy Namlı Gurme ve benzeri yerler olabilir.Tabi sen daha ufak çaplı olanını açacaksın.Ama kahvaltıda değişmez bazı kalemler olmaz olmazdır.

Abim 15 şubeli bir market zincirinin satın almasını yapıyor.Şunu özellikle belirteyim şarküteriden anlayan biri olmadan bu işe girmeyin.Örneğin zeytin kalibresine göre kalitesinin değiştiği bir üründür ama bugün benim diyen ustanın bile kazıklandığı bir üründe olabiliyor.

Sen müşterini kalite ve hizmetle çekeceksin fiyat yarışına girersen 250 bin yanına üç sıfır daha koyman gerekir :)

Bugün 500 m2 büyüklüğünde marketlerin kar edebildiği çok az bir kısım vardır.Bunlardan en önemlisi şarküteri,manav,açık et-tavuk bölümüdür.Diğer bölümlerde marj %10 u geçmez.Sen direk şarküteri satacağın için kazanç noktan bu olacak.

40 m2 bana ufak geldi ki bu konsept için önüne masa koyabileceğin min 80 m2 bir yer gerekir gibi.İnsanların senin burun buruna kalabileceği değil sepetini alıp rahatça gezebileceği bir yer olmalı.Bu konuda Namlı Gurme'nin Caddebostan mağazasını gezersen ne demek istediğimi anlarsın.

Son olarak bu tip bir yerde bence et olmaz.Farklı bir uzmanlık,farklı personel ve extra maliyet gerektirir ki bunuda ufak bir köşeden çıkaramazsın gibi.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye6 yazı
adam ne kadar yapıcı bir yorum yapmış. işi yapacak olanın düşüncesine ters olsada bir şeyler birşeyler katmaya çalışmış. tebrik ediyorum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Denizci
Üye437 yazı
250 binin yanına üç sıfır daha koy garanti bankası mı açın denmiş ne denmiş ben anlamadım?....ya para saymayı kimse bilmiyor,ya da ben hiç ticaretten anlamıyorum.....sanıyorum ikisi de.....foruma bakarsak....

Üye2659 yazı
Arkadaşlar forumda 150 binler 250 binler havalarda uçuşuyor Sanki bozuk para :) Arkadaşlar bahsettiğiniz altı üstü bir şarkuteriden bahsediyorsunuz

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yeni Üye44 yazı
Yorumlar için çok teşekkürler, hoşuma giden de oluyor gitmeyende :) e birazda gerçeklerle yüzleşmek diyelim. Aklı başında bir insan, girişimcilik anlamında hayatında bir veya iki kere bu tarz kararlar verir. Sonuçta şu anda müdür seviyesinde özel bir şirkette çalışıyoruz. Riske girmek için çoook uzun zaman düşünmem gerekir. Çünkü benim kazancımı bekleyen bir ailem var. Çocuğum var, keyfe keder ya tutarsa diyerek paramı çar çur edemem.

Bırakalım bunları da, araştırdıkça biraz daha şekilleniyor kafamda. Gurme Şarküteri olarak google da arattırın ve ne demek istediğimi zaten görürsünüz. Yer olarak şöyle bir yerde oturuyorum; Evlerin minimum değeri 600.000 tl. Kiralar 2.000 tl nin üzerinde. Emekliler ve zengin gençlerin oturduğu, Zincirlikuyu, Etiler, Boğaz Köprüsü, Levent gibi merkezlere 5 dakika araç mesafesindeyim. Bir tane Carrefour var bayağı aşağıda. Bir de küçük bir Şok mağaza. Bakkal çakkal yok. Başka süpermarket, peynirci vs yok.

Gönül ister ki, dükkanın önünde 10 tane masa olsun, millete sabah kahvaltısı da verelim. Hiç yoktan, çay poğaça, köy kahvaltı tabağı vs. tattıralım. Çok daha güzel olur. Ama olmasa da olur. Öyle 250.000+000 ne yapıyor?: 250.000.000(İkiyüzellimilyontl) Bu paraya TR deki bütün peynircileri satın alırım :)

Daha önce ticaret yapmadım, siteden organik ürünler sattım ama aktif olarak geçimimi kazanacak kadar geliştiremedim. Zeytinciliği, peynirciliği anlamam. Heee, nedir amacım? Bu işlerde çalışmış, peynirin suyundan, kokusundan ne olduğunu bilen, saklama koşullarını bilen, zeytinden anlayan vs vs vs. Bilen adamları alır yanımda çalıştırırım. Beni kazıklar mı, bende onu KAZIKlarım. Kısaca durum böyle, tekrardan değerli vaktini harcayıp yorum yazan herkese selam olsun.
Saygılar
Hüseyin Yıldız

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Üye223 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - şanslı
250 binin yanına üç sıfır daha koy garanti bankası mı açın denmiş ne denmiş ben anlamadım?....ya para saymayı kimse bilmiyor,ya da ben hiç ticaretten anlamıyorum.....sanıyorum ikisi de.....foruma bakarsak....

İlk yorumda yazılan Migr*s,B*m gibi yerlerle fiyat yarışına girme konusunda gereken sermayesi için elindekinin yanına üç sıfır daha koymalı.

Aksini iddia eden varsa buyursun.

Üye2659 yazı
Valla comandante 1453 ben Samsunda ikamet ediyorum Sana birkaç gözlemimden bahsedeyim istersen Samsunda Çarşamba ve Bafra gibi iki verimli ova bulunmakta İki ilçede hafta içi kurulan semt pazarlarına gittiğinde birşey görürsün Köylü ilk elden malını pazara getirir. Pazarda köylünün dışında Örneğin yumurtayı 15 kuruştan alıp aynı anda 25 kuruşa pazarın diğer köşesinde satan aracılar bulunur :) :) Senin o adını söylediğin büyük marketler Çökeleği paketleyip lor peyniri diye fahiş fiyata satarken Taşradaki pazarlarda kaliteli çökelekler yok parasına satılır.

Fiyat rekabetinden çok konsepti doğallık üzerine kurarsanız Özellikle Büyük Şehirde yaşayan ve Doğal ürüne hasret kesim hayır demez diye düşünüyorum

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye223 yazı
Masal06 tamda bahsettiğim konu bu.Sizin örnek verdiğiniz köy yumurtasının ist. elit yerlerde fiyatı 0,75 ile 1 tl arasında değişiyor.

Ürünü nerede kime satacağını bilirsen fiyatıda sen belirlersin.

Arkadaşımızın bahsettiği konuyu anlayamayanların ilk yorumu yanında Bim,Carrefour,Migros varsa iş yapamazsın gibi oluyor.Burada müşteri çekecek nokta fiyat değil hizmet ve kalite.

Sirkecide 15 tl ye alabileceğiniz ezineyi hemen karşıda karaköy katlı otoparkının altındaki Namlı Gurmede 22-24 tl arasına yiyebilirsin.Neden ?

Adam şık bir ortamda kaliteli hizmetle o ürünü tüketme imkanı veriyor.Bu yüzden fiyat farkınıda sorgulayamazsın.

İstanbul un en lüks avm lerinde çalıştım.Benim ev aldığım parayı tek seferde kıyafete,saate,çantaya harcayan insanlar gördüm.

Bu yüzden müşteri algısının ne demek olduğunu çok iyi bilirim.

Üye2659 yazı
Sana katılıyorum comandante 1453 Saygılarımla

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye437 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - comandante1453
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - şanslı

İlk yorumda yazılan Migr*s,B*m gibi yerlerle fiyat yarışına girme konusunda gereken sermayesi için elindekinin yanına üç sıfır daha koymalı.

250 trilyon.....eder.ispat etmesi gereken ben değilim.herkes kimin ne yazdığını okuyor.takdir onların....

Yeni Üye44 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - şanslı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - comandante1453
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - şanslı

250 trilyon.....eder.ispat etmesi gereken ben değilim.herkes kimin ne yazdığını okuyor.takdir onların....

rakam konusuna çok takılmasak? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan değerli fikirlerini bekliyorum.
Saygılar
Hüseyin Yıldız

Üye437 yazı
açacağın semt güzel,nezih bir yer....oranın müşterisi de çok seçici olur....güzel füme etler,ithal peynirler,çeşnili salamlar,çift sarılı yumurta,vb.bunları koyacaksınız tabi....içki ve sigara olacak mı bilmiyorum,tavsiye etmem....afyon sucuğu ve kastamonu pastırması almaya çalışın...avcılık yapan tanıdıklarınız varsa av eti de bulundurabilirsin,mevsimine göre....benim dükkanın olduğu yerde,pangaltıda burda çok güzel bir şarküteri var....onda var....trüf mantarı sosu bile satıyor...kaz ciğeri,füme dil.....tutturabilirseniz ekmek yenir......elemanla yürümez sadece,kendiniz de işin başında dursanız çok iyi olur.....veya üç arkadaş girecekseniz onlardan biri....daha önce tecrübeniz yok tabi,çok iyi düşünüp karar vermeniz gerek....ciddi mesai ve çaba gerektiren bir iş.....bol şans......

Yeni Üye44 yazı
Mevsimlik av eti fikri aklıma gelmemişti. Çok teşekkürler bu güzel fikir için. gurmenet internet sitesinde bu dediğiniz trüf mantarı sosları mevcut. Oraları takip ediyorum. Sadece bir konuyu merak ediyorum, alacağımız ürünlerin son kullanım tarihleri dolduğunda geri iade koşulları konusunda fikrim yok. Bir çok perakende mağazalarda günü geçen ürünlerin geri iadesi olduğunu biliyorum. Bu konuda biraz aydınlatırsanız çok sevinirim.
Saygılar
Hüseyin Yıldız

Üye473 yazı
slm,
arkadas mekani acti mi acaba???

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye44 yazı
Selamlar,

Mekanı açamadık ama içimdeki o istek körelmiş değil. Farklı alternatifler de var. En büyük sorun bu işi yapacağım yeri bulmak. Malum, belirttiğim semte boşa yer çıkmıyor.
Saygılar
Hüseyin Yıldız

Yeni Üye44 yazı
Yorum yazan arkadaşlar, Akatlar ve Ulus civarında yer bakıyoruz. Ciddi ciddi şarküteri işine girmek niyetindeyiz. Arkadaşlarımdan biri işten ayrıldı ve işin başında durabilecek durumda.
Saygılar
Hüseyin Yıldız

Yeni Üye25 yazı
Merhaba,
Düşündüğünüz işi internet üzerinden sipariş alarak yakın oturan kişilere servis yapmayı da düşünebilirsiniz. Ekstra kazanç sağlar sizlere.
Başarılar.

Ödeme Sepeti Sanal Pos Hizmetleri
http://www.odemesepeti.com

Yeni Üye44 yazı
Internetten sipariş verilmesi değil de, yemeksepeti gibi bir yere abone olunabilir. Yorum için teşekkürler
Saygılar
Hüseyin Yıldız

Yeni Üye2 yazı
Bulunduğunuz yerde kahvaltılık ürünlerin olmayıp bunun ana kaynağı sizin olmanız inanın bana çok büyük bir avantaj. Ama önemli olan bu avantajı iyi bir biçimde kullanabilmek. Yoksa bir işe yaramaz. Bütçenizin iyi olması yeterli değil,yaratıcılığınız zengin olmalı. Mesela ben bir kahvaltı evine gittiğimde lezzetinden sonra mekanın dekorasyonuna,duvar rengine,garsonların kalitesine kadar her şeyine bakıyorum çünkü bunlar potansiyel müşteri kitlesinin belirlenmesinde kilit faktörler. Eğer bununda üstesinden gelirim diyebiliyorsanız pekala çok başarılı olabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye844 yazı
başlık çok yaratıcı olmuş.
ve aslında istemeden güzel bir konsept için fikir vermişsiniz.
kahvaltı evi adında gerçekten de ev tadında bir mekan fikri kulağa hoş geliyor.
toptan Tesettür giyim
http://instagram.com/butik_inegol

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat