Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Hobi Market

BaşlatanromaxiTarih04/11/2013 03:19:40Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye16 yazı
Okulların iş-teknik derslerinde gereken boya vs. malzemeler ve geniş çaplı hobi malzemeleri satışı yapacak bir dükkan açmak istiyorum .. fikirlerinizi alabilir miyim ?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Üye211 yazı
Guzel fikir. Bilmiyorum Turkiyede Hobisi olan ve nasil hobilerin populer oldugunu fakat Hollanda da Hobi dukkanlari iyi is yapiyor az ama oz sayida ve islek yerde olmasi sart.
http://www.pipoos.nl/default.asp
www.oydanismani.org
www.voetbalportaal.nl
www.volkabulaire.nl
www.besiktask.info

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Sigortacy
Yeni Üye16 yazı
Teşekkür ederim yazınız için .. biz daha çok okulların iş eğitimi derslerine yönelik ürün satışı yapmak istiyoruz tabi zamanla daha genişletmeyi düşünüyoruz .. hobi market ve bünyesinde küçük bir hobi atölyesi ve hobi cafe şeklinde ..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye42 yazı

Okullarda iş eğitimi dersi kaldırıldı.Onun yerine teknoloji ve tasarım dersi koydular.Bu sene de onun saatini azalttılar.
polat

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Bilgisayar-Bili?im
Editör5590 yazı
Ben olsam okullara bir şey satmak için dükkan açmazdım. Dükkan açmadan satmaya çalışırdım. Satmak istediğin malzeme ya da kaynağı gayet iyi tanıyor olman gerek. Hocaların çoğu güvendiği ikna olduğu satıcıdan mal alır veya mal satabilsin diye velisini yönlendirir.

Hobi malzemelerinin sezonu okullarda gayet kısıtlıdır. Sene başı. Okullar açılmadan 2 hafta önce başlar ve okullar açıldıktan 1 ay sonra da biter. Ondan sonra bir tedarik sürsede kiminle başladıysa onunla sürer. Teknoloji tasarımcılardan çok daha fazlası anaokullarına anasınıflarına verilir. Özel okulların bir kaçı ile yapılabilen anlaşmalar çok daha fazla kazandırır. Ama buradaki anlaşmalar direk öğretmenin kendisi ile değil okul kurucusu veya okulda sözü çok geçen kişilerde biter. Öğretmenin onayı alınır genellikle. İtiraz edeceği bir malzeme var mı ona bakılır. Burada iş malzeme üzerinden değil satıcı üzerinden döner. Satıcı seviliyorsa okula tedarikçi olur. İstenen malzemeyi temin etmesi beklenir. Yani eldeki malzemeye bakılmaz. Sarf malzemeleri için durum budur. Ama kaynak kitap söz konusu ise satıcının elindeki biraz gündeme gelebilir. Çok üvertür bir yayın değilse tabi ki.

Okul anasınıfı sarf malzemesi ve demirbaşları süreklilik sağlanabilirse tek kişi olunabilirse bir kaç okulda kazançlı bir iştir. Okulun eline oyuncak olmakla sonuçlanır genellikle ufak esnaf için. Dikkat edilmesi gereken durum da budur.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er