Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Börekçi Dükkanı Kurulumu Herkes Faydalansın

BaşlatanlasillasTarih17/10/2013 11:04:58Yorum37

İlk mesaj
BÖREKÇİ DÜKKANI KURULUM
BU SUNUM DÜKKANIN İÇİNDE ÜRETİM YAPILMAYAN ANCAK ÜRÜNLERİ DIŞARIDAN ÇİĞ TEDARİK EDEREK PİŞİR SAT YÖNTEMİNEGÖRE HAZIRLANMIŞTIR
KURULUMDAKİ ANA ESASLAR
A ) ÜRÜN TEDARİK
1 ) Börek çeşitlerinin cinslerine göre üretici firmadan tedarik edilmesi,
2 ) Börek çeşitlerinin evrakları tam olan lezzeti yakalamış üretici
herhangi bir firmadan fatura irsaliye karşılığı ile alınabiliyor olması,
3 ) Üretici firmanın evraklarının gıda tüzüğüne uygun olması,
4 ) Nakliyenin frigofrik araçlarla taşınması,
5 ) Taşıma anında kullanılan börek tepsilerinin demirbaş sahipliğinin yapılmış olması
ve boyutlarının pişirme fırını ile aynı en ve boyda olması ( 60 cm ile 40 cm),
6 ) Ürün siparişlerinin verilme şekli ve günlerinin belirlenmiş olması,
7 ) Üretici firma ile mali anlaşmanın yapılmış olması (ödeme şekli, ödeme günü)
B ) DÜKKAN İÇ MEKANI
1 ) İç mekanın personelin en kolay şekilde çalışabileceği havalandırma tertibatının kurulması,
Ardiye, soyunma odası, bulaşıkhane, ürün saklama ünitesi, fırın pişirme ünitesi, çay ocağı,
Su böreği pişirme ocağı, ürün paketleme, ürün teşhir sunum için benvari tezgahı, terazi,
Kasa, meşrubat dolabı şeklinde dizayn edilmesi,
2 ) İç mekanın müşterinin eniyi faydalanabileceği şekilde havalandırma tertibatının yapılması,
Oturarak ve ayakta olmak üzere masa düzeninin belirlenmesi,
Self servis, gel al paket servisi için teşhir ve kasa bölümlerinin en iyi düzenin sağlanması,
3 ) Müşteri için iç mekan görselliğine uygun menü, reklam, tanıtım, televizyon ve ses
teknolojisinin kurulu olması, tuvalet ve el yıkama yerlerinin uygunluğunun sağlanması,
4 ) Telefon, internet, wi-fi bağlantılarının yapılması,
C ) DÜKKAN DIŞ MEKANI
1 ) Dış mekanın varsa ön ve yan cephelerin de üstü veranda veya yağmurlukla kapatılmış,
oturuma uygun masa sandalye düzeninin sağlanması,
2 ) Dış mekanın sigara içimine uygunluğunun sağlanması,
3 ) Dış mekan reklam tabelalarının ışıklı ve ışıksız olmasının sağlanması,
4 ) Dış mekanın görselliğini sağlayıcı ağaçlandırma, çiçeklendirilmesinin sağlanması.

D ) RUHSATLANDIRMA
1 ) Belediyeden gerekli evrakların teminin sağlanması,
2 ) Zabıta biriminden gerekli evrakların sağlanması,
3 ) İtfaiye biriminden gerekli evrakların sağlanması,
4 ) Gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı biriminden evrakların sağlanması,
5 ) Gerekli ise emniyet müdürlüğünden evrakların sağlanması,
6 ) Esnaf sanatkârlar odası veya ticaret odasından gerekli evrakların sağlanması,
7 ) Mesleki yeterlilik belgesinin sağlanması,
8 ) Dükkanın normal veya trifaz elektrik, su, doğalgaz kayıtlarının yapılmış olmasının sağlanması.
E ) PERSONEL
1 ) Unlu mamül pişiricisi, tezgahtar 1 ( bir kişi),
2 ) Satış elemanı, tezgahtar, servis elamanı 1 (bir kişi) şeklinde
toplamda 2 (iki) personel ile çalışmanın sağlanması,
3 ) Çalışma saatlerinin
Pişirici için saat sabah 04:00 ile 16:00 arası,
Satış elemanı için 06:45 ile 16:00 arası şeklinde ayarlanması,
4 ) pişirilen ilk ürünün en geç 05:45 ile 6:00 ’a kadar tezgaha konulmasının sağlanması,
5 ) personelin yaptığı işe uygun kıyafet ile giydirilmesinin sağlanması.
DEMİRBAŞLAR
1 ) Pişirme bölümü :
a ) Elektrikli veya doğal gazlı konveksiyonlu turbo poğaça, börek pişirme fırını,
6 veya 8 tepsili,
Tepsiler 60 cm ye 40 cm.
b ) çiğ ürün saklama dolabı iki kapılı
+2 c0 ile +5 c0 arası muhafazalı
k ) doğal gazlı poğaça, börek, simit fırını,
8 tepsili,
Tepsiler 60 cm ye 40 cm.
not: asıl fırın ( a ) şıkkıdır, alternatif ( k ) şıkkıdır.

c ) fırın altında boş tepsilik raf olacak, önü çıt kapaklı, sağ, sol yanlar, arka açık olacak.
d ) fırının önünde çıkan sıcak ürünü elden hemen bırakmak için yapılmış, iki tepsiyi
yan yana koymak için paslanmaz dikdörtgen tezgah,
e ) d şıkkındaki tezgahın yanına aynı yükseklikte 150 cm uzunluğunda önü kapaklı içi raflı,
paslanmaz tezgah,
f ) 32’lik bakır veya paslanmaz renkte iki demlikli, önünde süt, Türk kahvesi pişiricisi olan
klasik çay ocağı, e şıkkındaki tezgahın üzerine konulacak.
Çay ocağı; doğal gazlı sol alt köşesinde ocak var.

g) Su böreği pişirme ocağı; doğal gazlı veya tüplü, yuvarlak tepsili,
seyyar ayaklı üzeri cam kaplamalı börek pişerken dönecek.

2 ) Satış, tezgah, sunum bölümü :
a ) börek teşhir, satış tezgahı ; paslanmaz
benvari, doğal gazlı veya elektrikli, içi sıcak
su olacak, çevresi 10 mm cam kaplı olacak, altı raflı, kapaklı olacak,
sıcak su buhar çıkış deliği olacak, en az 170 cm olacak.

b ) benvariye birleşip L şeklini alacak tezgah ;
üzeri çekmeceye kadar 10 mm cam kaplı olacak,
çekmece üzeri yazar kasa bölümü olacak,altı
ambalaj malzemesi ve evraklar konacak.
c ) paketleme tezgahı ;
altı çift raflı,kapakları olacak,
kenarlarına poşet takılacak,
üzerine ambalaj için gerekli malzemeler
konulacak,üstüne duvara görsel büyük resim montelenecek.
d ) terazi ; elektronik göstergeli,
müşterinin ne kadar ürün aldığını
görebileceği kasa tezgahına veya
paketleme tezgahına konulacak.
e ) metaryeller ;
tepsiler, maşalar,
servis tabağı v.s.

3 ) Salon :
a ) Lcd televizyon,müzik sistemi,
b ) görsel tablolar, çiçekler
c ) masa çeşitleri ;
• 4 adet ikili masa 3 sandelyeli (12 sandelye),
• 2 adet dörtlü masa 4 sandelyeli (8 sandelye),
• 1 adet altılı köşe masa takımı 3 sandelyeli,
• 6 adet pratik tabure,
• 3 adet uzun bar tipi tabure ile birlikte duvara monte,Bar tipi uzun masa.
4 ) Hilton tuvalet :
a ) el yıkama bölümü,
b ) klozet,
c ) pisuvar,
d ) ayna,
e ) deterjanlık,
f ) el kurulama,
g ) çöp kovası.
5 ) Ardiye :
a ) ambalaj ve muhtelif mataryalleri koymak için,
b ) paspas yıkama yeri ve temizlik ürünlerini muhafaza etmek için.
6 ) Bulaşıkhane :
a) çift gözlü evye damlalıklı veya bulaşık yıkama makinesi,
b ) çöp kovası ve yıkama metaryelleri.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
37 yorum
Merhaba,

Tespitleriniz teorimi yoksa pratikten mi gelmektedir.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
üstadım ellerine sağlık.güzel bir paylaşımda bulunmuşsun

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci

Bana kalırsa işlek bir caddde 30 M2 bir yer kiralayın İçerisini Gereksiz Maliyetlerden kaçınarak ve gösterişli bir şekilde düzenleyin
Yanınızada Çeşitli tariflerde ev böreği açmasını bilen bir bayan alın Havalandırma sisteminide Mis gibi kokuları dışarıya verecek bir sistem olarak tasarlatın

Gidin Toptancıya Kahavaltılık malzemeleri alın ve Müşterilerin dışarıdan rahat görebileceği bir biçimde sergileyecek Kapalı cam bir dolapta sergileyin Güzel bir sunumla servis edin Maliyeti az sunumu ve gösterimi güzel olursa kar oranınız artar

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
evet,gayet güzel....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Bilgiler icin tesekkür ediyorum.

Güzel bir calisma olmus.
Sessizligi, konusanlardan ögrendim.

Hayat bütün tercübeleri yasayacak kadar uzun degildir.

Onun icin baskalarinin, tercübelerinden´de istifade edin.

Yerleşim ALMANYA / Düsseldorf
Bence forumdaki en mantıklı iş fikirlerinden biri

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

sorularınıza karşılık olarak yazıyorum. hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim.

börekçi dükkanı kurulumu ile ilgili olarak,

yukarıda açıklamış olduğum bilgilerin doğruluğu tamamiyle mesleki bilgi altında, bana ait olarak,

pratiğe uygulanarak yazılmıştır. ve benzerleri yakın arkadaşlarımın yatırımı ile benim kontrolümde piyasada kurulmuştur.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - lasillas
sorularınıza karşılık olarak yazıyorum. hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim.

börekçi dükkanı kurulumu ile ilgili olarak,

yukarıda açıklamış olduğum bilgilerin doğruluğu tamamiyle mesleki bilgi altında, bana ait olarak,

pratiğe uygulanarak yazılmıştır. ve benzerleri yakın arkadaşlarımın yatırımı ile benim kontrolümde piyasada kurulmuştur.

Paylaşımın için teşekkür ederim

'Keşke'Leri Sevmem !!

Çok teşekkürler.Börekçilikle ilgilenmiyorum ama gerçekten böyle yazıları çok yararlı buluyorum.Çok teşekkürler gerçekten

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
Süper bu tip iş kurmak isteyenin hiç bir ayrıntıyı kaçırmamasına yarayacak bir bilği elinize sağlık.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
Bilgiler için teşekkürler.

Bu tip bir işletme için ne kadar harcadınız veya ne kadar harcanır ?

şimdi alper kardeş bunların toplam maliyeti sana ne oldu ve yıl içerisindeki kazancın nedir? ve ayrıca cok harika bi paylaşım olmuş

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
sıfır malzeme ile 21 m2 dükkan icin kiralanması aşamasından, restorasyon, dekor ,tabelalar ,masalar sandalyeler,demirbaşlar, açılış maliyetleri, işçilik,fırın, tezgahlar,tezgahların ön ve yan yüzeyleri lake sunta kaplı ,fayans döşemeleri,tuvalet lavobo yapımı, tavan asma alçıpan gömme lambalı,dış yağmurluklar eternitler, 10mm vitrin camı,işte tüm malzemeler.
en son 27.000 ' e mal olmuştu.
arkadaşlar kar marjlarını tam söylemek etik olmaz çünkü dükkanlar benim değil.
ancak hala işliyorlar.
yalnız ben kendi paramla kursam 17 ile 20 bin arası bazı malzemeleri ikinci el alarak rahat kurarım.
kuran arkadaşlar biraz lüks düşkünü olduğu için daha pahalıya kuruyorlar.halbuki daha ince malzeme ile kurulabiliyor. aynı havayı yakalıyorsun.

@lasillas,

öncelikle paylaşım için çok teşekkür ederim.

Bir sorum var, siz arkadaşlarınıza kurduğunuzu söylüyor ve kendinizin kursanız 17-20 bine kurabileceğinizi belirtiyorsunuz, bu sorum meraktan, siz böyle bir iş yapmıyor ama neden detaylarla ilgileniyor ve başkalarına yardımcı oluyorsunuz ? (Art niyetim yok inanın, bu sorum sadece merak, cevaplamazsanız anlarım)

Benim için önemli olan kısım,

İstanbul'da ataşehir'de işlek bir yerde dükkanımız var, 17-18 yıldır börekçi, ilk sahipleri el arabasından çıktılar bu dükkanı açtılar, çok şükür iyi paralar kazandılar bize de ortalama üstü kira verdiler, ancak ilk açan kişi "yükümü aldım ben artık uğraşamam" dedi ve 100bine devretti. devir alan kişi de 3 senedir çalışıyor ve şükür kazanıyor ancak kiracıdan memnun değiliz ve benim de "ek" işe ihtiyacım var.

Bu yeni kiracıyı yaza doğru çıkarıp devam etme kararım var. dükkan + yukarı da küçük bir salon var, salonun yanı benim ofisim, ben alırsam ofisi de katıcam ve dükkan + büyük bir salon olacak.

iç kurulum malzemesi masrafı yok (fayans, duvarlar, boyalar, üst kata merdiven vs. bunlar temiz)

alacaklarım, fırın, masa sandalye ve tezgah vs.

Ancak burada bir kaç sorun daha doğrusu aklıma takılan husus var,

1- bu işi hiç bilmiyorum, çiğ al, pişir sat tarzında dahi olsam (ki hem önceki hem yeni kiracı kendileri imalatını yapıyorlar yakında bir yer tutup imalathane yaptılar) bir ustalık, beceri gerekir mi? eleman alsam ne kadar güvenebilirim, bir gün gelmezse o durumda ne yaparım ?

2- Elbette imalatını yaparak satmak ve hazır çiğ alıp satmak arasında fark var, ama kar marjı çok fazla etkileniyor mu? aralarındaki fark ne kadardır?

3- aylık 7 bin tl kira veriyorlar, ben bu kirayı çıkarıp üstüne para kazanıp (masraflar, maaşlar) iyi ki bu işe girdim diyebilecek miyim bundan şüpheleniyorum, çünkü kira getirisi ailemin tek gelir kaynağı diyebiliriz.. Bunu düşününce de insanın aklına "e bunlar nasıl hem kira hem masrafları çıkarıp hem de gelir elde ediyorlar" geliyor..

4- Bir diğer konu yapamazsan devretmek hiç sorun olmaz...

5- Tavsiyelerinize açığım, duruma göre ben bu işe girişicem..

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Di?er
sn: Marmara 34 ve tüm sn:forum takipçileri
börek işi her yerde olur. sadece etüt doğru yapılmalı.
bugün piyasada bir çok kendini kanıtlamış firmalar var. Ancak isim bilinirliği önemli.
ben
bunların merkez yönetimlerinde yaptığım görüşmelerde bir börekçi dükkanının çiğ olarak satın alıp pişir sat yöntemini uygulama metodlarında en az iki personelli açılıp, işin gidişatına göre personel sayısını artırıp işletmenin büyütülmesi gerektiğinin sonucuna kesin birlikte eriştim. yine bu firmalarla vardığım mutabakat sonucuna göre;
ürün çeşitliliği 17 kalem olarak başlanması,
bu ürünlerin ise en alt taban olarak satışı bir gün içinde ve ay bazında aşağıdaki gibi olması;

kıymalı kol böreği gün 3 kg / ay 93 kg
ıspanaklı kol böreği 1 kg / ay 31 kg
peynirli kol böreği 4 kg / ay 124 kg
patatesli kol böreği 2 kg / ay 62 kg
küt börek pudra şekerli 56 adet / ay 1736 adet
sade kuru poğaça 28 adet / ay 868 adet
kaşar peynirli poğaça 28 adet / ay 868 adet
kıymalı kuru poğaça 40 adet / ay 1240 adet
siyah zeytinli poğaça 28 adet / ay 868 adet
dereotlu ev poğaçası 48 adet / ay 1488 adet
su böreği 6 kg / ay 186 kg
pastahane pizzası 10 adet / ay 310 adet
meşrubat çeşitleri 20 adet / ay 620 adet
limonata 40 adet / ay 1240 adet
çay 80 adet / ay 2480 adet
soda 20 adet / ay 620 adet
ayran 20 adet / ay 620 adet
bu ürünlere göre günlük en az satış cürosunun
başabaş 723 tl olması gerekiyor. bu taban satışın her bir kuruşu altı zarar üstü kar olarak algılanarak geri dönüyor. bu rakamın üstünü birikim yapıp dükkanı büyütmek için ayıracaksın.
aynı zamanda bu börek imalatçıları ile vardığımız sonuçlardan biri ilk başlarda böyle girişim yapıp ilerledikçe sende imalat hane açabilirsin kendine üretim yapıp dışarıya pazarlayabilirsin. bencede en iyi sonuç bu.
asıl amacımızın bölgesel veya ulusal yatırımımızı uluslararası pazarlarda bilinebilirliğini sağlamak.
Türkiyenin kırılgan ekonomisinde üç yılda bir, beş yılda bir işyerleri kapanıyor.
bunun sebebi ileriyi görememekten alternatifleri değerlendirmemekten meydana geliyor. bizler soru sormaktan korkuyoruz onun için hiç birşey öğrenemiyoruz.

şimdi nesil makineleşme devri. artık yetişmiş usta bulamazsınız. ancak o ustalar bile yaptığı işte makine kullanıyorlar.
onun için elde yapılan saf börek imalatı yapan bir börekçi artık çevremizde göremezsiniz. sadece üründe makinanın ne kadar su ,un,tuz, yumurta aldığını bil, bas düğmeye öbür taraftan pişirip versin.bunlar gerçek.
sn: marmara34 sizin Ataşehirde olmanız birşey ifade etmiyor benim için. neden? çünkü siz şu anda hatalı düşünüyorsunuz.
üç senedir kazanan bir esnaf var, diyorsunuz . kontratınız yok mu? paranızı her şekilde alırsınız. hemen bu gün gidin protesto edin.kazanan esnafı nasıl çıkartacaksınız. devir alırken 100.000 tl vermiş. sizin onayınız var. o zaman sizde çıkartabilmek için en az 100.000 tl üstünde teklifle çıkartmanız gerekir.
dikkat hazır kirayı ödemiyorken size fırsat doğmuş.
yalnız siz bu işten anlamadığınız için ortaklık teklif edin kazançtanda kar alın sizin kendi aranızdaki protokol.
kendiniz dükkan açma pozisyonuna gelebilirseniz eğer, ürünleri hazır alıp satmak önünüzü görmenizi sağlar. bilmeden bide imalat yapmak, satacam diye uğraşmak tam bir felaket olur, dükkanın kökünü satarsın. yani tüm maliyetlere birde en az iki usta biner her ay en az 5000tl demek.hazır alın satın.
benim tavsiyem ayda 7000 tl kira getirisi olan bir kişi askeri ücretle çalışanların nasıl geçindiğini düşünmeli ders almalı.
birde şöyle söylemek istiyorum kira getirisi ailenizin tek gelir kaynağı imiş.
siz başkalarının sırtına dayandıkça hiçbir yere varamazsınız. bakın kirayı sıkıntılı veriyor diyorsunuz. ek işe ihtiyacım var diyorsunuz. kiracınızın ürünlerini pazarlamayı denesenize. birlikten kuvvet doğar. kiranızıda düzenli alırsınız.
yapamazsanız diye bir şey yok. işletmeci olun yeni pazarlama kalanları bulun.
sen bu işe girişebilmen için başka bir dükkan kirala ilk önce esnafada durumu izah et.
seni çıkartmıyorum başka dükkan tutuyorum gerekirse senin ürünlerini satarız dersin. kira gelirinde düşmemiş olur. ürünle takaslama şeklinde kiran her zaman cebinde kalır. hem etik olur.
ha yinede kiracıyı çıkartacam dersen yukarda Allah var. çalışanlarla birlikte hepsi işsiz kalır.
piyasalar iyi görünsede çok dikkatlı olmak gerekir.
Bu gün ben size bir iyilik yapayım!
Siz yarın üç kişiye iyilik yapın.
Her iyilik gören her kez üç kişiye iyilik yapsın.
Ne dersiniz?
yeni yılda inşallah! yeni açılımlar yapacağım. ve yinede herkeze yardımcı olmaya çalışacağım.

Sayın Lasillas, yanıtınız için teşekkür ederim.

sanırım pek açık ifade edemedim o nedenle haklı olarak farklı açıdan bakmışsınız,

1- kiracı 100bin tl verdi, verirken bize danışmadı, eski kiracının hatırına kabul ettik devretmesini ve yenilerine bir senelik kontrat yaptık, yani 100bin verdi diye uzun süre kontrat yapmayacağımızı, ilk kiracının tüm dükkan malzemeleriyle (imalat dahil) verdiğinden mal aldıklarını, hava parası olmadığını, bizi ilgilendirmediğini söyledik. kabul ettiler.

2- kirayı düzenli ödüyorlar, sıkıntı yok. memnun olmama nedenimiz tavırları ve sanki 100bini biz almışız gibi konuşmaları, açıkcası insani olarak memnun değiliz.

3- benim işim var geçiniyorum ama iş olarak senede 3-4 ay en fazla yoğunum bu nedenle ek iş arıyorum.

4- ortak olun fikrinizi sağlıklı buldum, bu şekilde teklifte bulunacağım ilk etapta (karşılık olarak üst salona ofisimi ekleyeceğim (imalat için ekstra yere de gerek kalmamış oluyor böylece hem imalat yeri kirasından kurtulanacak hem de üst katta geniş bir salon olacak)

5- başka dükkan kiralama olayı hem çok maliyetli hem de insanın dükkanı varken başka yerde kiracı olması çok pratik ve makul bir çözüm değil.

Esasında, kar marjını merak ediyorum, bu kiracı arkadaş 3 eleman çalıştırıyor, kendi de çalışıyor, 7bin kira veriyor, 2bine yakın ek maliyetleri oluyor buna rağmen nasıl para kazanabiliyor, yani aylık toplamda 7bin + eleman maliyetleri en az 4 bin + imalat yeri kirası Bin + 2-3 bin vergi ve ek maliyetler + üretim maliyetleri (net rakam veremiyorum) toplamda 15 bin tl (üretim maliyeti hariç), günlük 500 tl sadece masraf için KAR etmeli, 1-2 liralık ürünlerle nasıl olduğunu anlayamıyorum (sabah 5den sonra kapısında kuyruk oluyor ama yine de tuhaf geliyor, bir de yazın işleri çok azalıyor malum okullar tatil millet tatile gidiyor vs.

neyse, araştırmalara devam,

Bilgilendirmeniz için tekrardan teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Di?er
sn: marmara34 bu işi yapmaya çalışın çünkü zaten takip etmeye başlamışsınız.
başabaş rakamı günlük 723 tl olması gerekiyor dediğim yerde, hep alt tabandan hesapladığımız için
kira bedeli 600 (altıyüz) tl hesaplanınca bu başabaş çıkıyor. sizin kira 7000 tl olduğuna göre,
hesaplamada kira farkı olan 6300 tl nın stopajlarını ekleyip cüro kar farkınıda günlük başabaş hesaba dahil ettiğimizde,
üç kişilik imalat yapan bir börekçi dükkanın günlük satış cürosunun
başabaş ıskalası 1.130 (bin yüz otuz) tl , aylık 35.030 tl 'dir.
1.130 tlnin altına düştüğü taktirde ödemeleri sarkıtır. burada gün bazında kazanç düşükte olabilir,yüksekte olabilir.
önemli olan ay sonunda 35.000tlyi yakalamak.yoksa cepten yemeye başlar.
şimdi kiracınıza şunu sorun 100.000tl hava parasını bu üç yılda geri dönüşümü olmuşmu.
o zaman eğer olduysa 35.000in üstünde kazanç var demektir.
yanlız şuda önemli toplu satış yapıyorlardır. onu göremezsiniz.
özellikle ramazanda ekstradan her gün ortalama 100 tepsi çıkartan esnafları biliyorum. hele bayram arifesinde o gün için börekçiler birbirinden paslaşma isterlerki, bir imalatçı arkadaşımın arife günü tek müşteriden 1.500 tepsi siparişi hazırlayamadığını gördüm. hazırlayabildiği kadarını gönderdi. çünkü makina kullanmıyordu.
işte böyle günler nerde ise cüronuz tavan yapıyor.
onun için herkese söylüyorum yapabilen yapsın sürekli talep oluyor.
ama toptan, ama parekende, ama dükkandan satış, ama paket, ama esnaf paslaşması.

Lasillas kardeşim çok güzel detaylı anlatmış Ellerine sağlık Fakat bu detaylı anlatım Bizim koniks paylaşımcılarını biraz aşar :)

Kısaca böreğiniz güzel işyeriniz temiz ve görseli biraz göze hitap etsin

Kaldıki En kaliteli Bildiğimiz börekçi bile Evde annenizin kullandığı kadar kaliteli malzemeyi kullanmaz :) :)

Annem evde yaparken maliyet hesabı yaptık herşeyiyle abartıyorum Bir tepsi börek maliyeti 10 tl yi geçmez Ev hanımının yaptığı börekin maliyeti 10 tly geçmiyorsa Börekçinin karını siz düşünün:)

'Keşke'Leri Sevmem !!

ev hanımları ve ya annelerimiz evde değilde kendi dükkanlarında ev böreği yapsalar
dükkanı ayakta tutamazlar ancak kendilerine yeter. zamanlada evle ilgili işleri aksatmış olurlar.
aile içi sorunları başlar.
zaten şu anda 30 yaş altı kadınların çoğu evde börek yapmıyorlar.
köylerde yaşayanlar hariç.
şehirlerde yaşayanların çoğuda çalışıyor yorgun argın eve akşam geliyorlar.
onun için hafta sonlarında bile kadınlar bir araya geleceği zaman hemen pastaneden veya börekçiden
pratik olsun diye çeşitleri alıyorlar. evde uğraşmıyorlar.
yani aldığınız böreklik unu, yumurtayı, hatta su bile artık katkılı alıyorsunuz.
evde yediğiniz börekler yinede dışardakilerden daha lezzetli daha bol malzemeli sonuçta annemiz yapıyor.şimdi olsada yesek.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - lasillas
ev hanımları ve ya annelerimiz evde değilde kendi dükkanlarında ev böreği yapsalar
dükkanı ayakta tutamazlar ancak kendilerine yeter. zamanlada evle ilgili işleri aksatmış olurlar.
aile içi sorunları başlar.
zaten şu anda 30 yaş altı kadınların çoğu evde börek yapmıyorlar.
köylerde yaşayanlar hariç.
şehirlerde yaşayanların çoğuda çalışıyor yorgun argın eve akşam geliyorlar.
onun için hafta sonlarında bile kadınlar bir araya geleceği zaman hemen pastaneden veya börekçiden
pratik olsun diye çeşitleri alıyorlar. evde uğraşmıyorlar.
yani aldığınız böreklik unu, yumurtayı, hatta su bile artık katkılı alıyorsunuz.
evde yediğiniz börekler yinede dışardakilerden daha lezzetli daha bol malzemeli sonuçta annemiz yapıyor.şimdi olsada yesek.

Haklısın sevgili lasillas :) Börekçilerin tutmasının bir nedenide Annelerin kızlarına hamur açmayı öğretmemeleri :) :) Daha doğrusu yeni nesilin elini suya sabuna dokundurmaması :) :) Bence yapılacak karlı işlerden biridir Börekçilik,Mantıcılık ,Ev yemekleri

'Keşke'Leri Sevmem !!

Daha detayli dusunulmesi gerekiyor.Calisma faydali fakat yeterli degil.Maliyetler tablosuna kurulum, resmi giderler, zorunlu vergiler, urunlerin saklama kosullari, temizlik ve sarf malzemeler giderleri detayli olarak girilmemis. Ayrica unutulan bir cok sey var. Bence biraz daha uzerinde calisilmali.Simdi diyeceksinizki siz yazin.Ama isim geregi maalesef bunlari burada yazamiyorum. Yalniz birkac ipucu vermek gerekirse yukarida dedigim gibi daha cok maliyetler var acilistan sonra ilave edilen ve belirlenen.Yada unutulan. Borek dukkani acacak arkadaslarima ve yaziyi yazan arkadasima simdiden basarilar diliyorum. Saygilarimla.
YATIRIM VE YONETIM DANISMANI. MUSTAFA KEMAL SIMSEK 05323069168

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Merhaba,

Aynı işi düşünen biri olarak aklımda birkaç soru var;

*600 tl kira verilen bir yerde yukarıdaki satış rakamları yakalanabilir mi ?

*Bahsedilen 20 m2 lik alanda yukarıdaki çeşitlilik yeterli sergilenebilir mi?

*Diyelim teşhirde sorun çıkmadı oturma adedi mekan içi kaç kişi olur?Bu 723 tl ciro için yeterli olur mu?

*723 tl günlük ciro hedefinde karlılık ne kadar ?Diğer bir adıyla dışarıdan alınan çiğ olarak alınan böreği kaça alıp kaça satıyorsunuz ? (Şahsen tanımadığınız için özel bir soru olmadığını düşündüm)

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

mekan içi oturma adedinden önce satış saatlerinin yoğun olduğu anlarda ne kadar müşteriyi içerde oturtmadan ye hemen kalk git taktiği ile yeni gelen müşteriyi içeri çekebilirsiniz. ya da içersinin az masaları olduğunu gören müşteriye ne kadar paket ürün satıp gönderebilirsiniz. diye düşünün.
benim için masa sayısı o kadar önemli değil. taktik satışlar önemli. masaların lazım olduğu saatler satışın az olduğu saatlerde dükkanın içini konsep olarak tamamlaması.Bir börekçide satışın %60-70'ini al ***ür olması gerekir.diğer %30 ev ve iş yerlerine alo servisi ve dükkanın içinde oturum olması gerekir.tabi bu konular tecrübe ile tartışılır.

Yiyecek-içecek işletmesinde oturma adedi önemli olmadığı yer yaya trafiğinin çok çok yoğun olduğu yerlerdir ki oradada kira 600 tl olmaz.Hatta stopajı dahi 600 tl olamaz.

Yukarıda bahsettiğiniz çoğu madde sadece teori hiçbiri pratiğe geçmemiş ve bence geçirilemez konular.

size istanbuldan örnek vereceğim. anadolu yakası talatpaşa cd. benzinci sokağına giren cd. minibüs yolundan iki bina içeride sağdaki bina maltepede.3 senedir ayakta.
şimdi doğruluğunu siz istanbuldan yazmışsınız.gidip bakın tabeladan bulursunuz. firma ismi vermek etik olmaz.
hepsi gerçek pratiğe geçmiş ve pratiğe geçtikten sonra 3 senedir üstüne daha neler katılmış göreceksiniz. comandante1453.
bunu gördükten sonra minibüs yolu üzerinde aynı anda 600 tl kirayla tutulan bir diğeri onu da ziyaret edin. ondan sonra marka isimli 500 m ileride bir tane daha.
size üç yer söyledim.sadece size değil tüm araştırmacı iş kurmak isteyen arkadaşlar herkes gidip görebilir.bazen eskiden amerikan rüyası dediğimiz gelirler bizim ülkemizdede gerçekleşebiliyor.

arkadasim tam bir alman disiplin ve prensibinde fast food kurulumu anlatmissin. dogrusuda bu zaten.. ancak biz turkler biraz birikimle harikalar yaratma pesindeyiz..tebrik ederim....
pasa

Yerleşim Yunanistan / AtinaMeslek Saty? / Pazarlama
Lasillas öncelikle yazdıklarım benim şahsi düşüncem.Burada önemli olan tartışarak doğru olanı bulmak ki bende aynı işi düşündüğüm için söylediğin noktaları kesinlikle ziyaret edeceğim.

Senin haklılığın benimde yararıma olur çünkü bende aynı işe para yatıracağım.

Fakat anadolu yakasında bahsettiğin noktalar senin de yazdığın gibi marka isimli yerler olması.Sanırım bahsi geçen yerlerde Taner Börek.Bende anadolu yakasında çalışıyorum ve nerede taner börek görsem otururum çünkü kalite sabittir.Fakat tabelayada para ödersin çünkü marka temsil ediyorsun.

Benim sorunum şu;Kendi isminle açtığın,dışarıdan börek alıp pişirerek sattığın(Kar marjı düşük olan),yukarıda senin yazdığın çeşitleri sergileyebildiğin (30 m2 ve üstü),yaya trafiği yoğun olan (muhtemelen cadde üstü) bir yerin kirasının maximum 600 tl olması.

Böyle yerler varsa şahsen çok mutlu olurum ki benimde yararıma olur.

Ayrıca bu sektör içindeyseniz ve tecrübeniz varsa sizinle bu konuları birebir konuşmak isterim.

Taner börek değil.onlar parayla frienchising kurdular.bunlar ise sattıkça parasını ödediler.tek dükkanda kazanıyorlar. Beyaz börek tek dükkanı olan yer.önceleri sarıyer ve aslı böreğin ürünlerini koyuyorlardı.3 senedir karı koca işletiyorlar.diğeri sarıyer börek oda 3 senedir anne ve oğlu işletiyor tek başlarına.inşallah çabalarını görüp onay verirsiniz.bu benim sözüm; zaman ve sabır başarının gücüdür.

yazınız çok güzel olmuş bu ekipmanlar ve donanımla açılış maaliyeti ne olur acaba fırınlar ve buzdolapları dahil...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf