Üye Toplam 209 yazı |
| ||||||||
| galerisami Üye Toplam 232 yazı | 09/10/2013 : 09:18:30 Adama ne emanet edeceksin de senet alma zorunluluğu hissediyorsun? Araba ise arabayı zimmetlersin o kadar.... Senedi aldın, senedi işleme koymanı gerektirecek şartlar nedir? Kafamı bozdu koydum... Yok ya ! İşe giren elemanın da senin akıl sağlığınla ilgili rapor istemesi lazım senden... Sana göre doğru olan karşı taraf için yanlış olacak her şekilde ve doğru insanları asla bulamayacaksın diye düşünüyorum. Bu yöntem kuyumcularda var şimdiye kadar sadece onlarda duydum... Bugün herkes art niyetli ne idüğü belirsiz aç ... bunlar nasıl ifadeler siz bence adam falan çalıştırmayın. Zaten bu düşüncelerinizi yansıttığınız, ifade ettiğiniz biri adamsa sizin yanınızda falan çalışmaz senede falan da sıra gelmez. A.Sami Cansu 543 595 34 80 Yerleşim : Türkiye / Kocaeli | Meslek : Satış / Pazarlama | ||||||
| turbolinea Üye Toplam 209 yazı |
diyelim söyle düşün...bir işyeri kurdun diyelim...o işe de yatırım yaptın...adam seni yarı yolda bıraktı? ne yapacaksın? belki o işe 500.000tl para bağladın? kiralarını ödeyemeyeceksin...koskoca proje çöpe gidecek... kimse adam gibi iş yapmıyor...ve işe girenlerin birçoğu kısa süre çalışıp işi bırakıyor...böyle insanlarla da çalışmak istemiyorum... kendimi korumak benim en doğal hakkım... benim sadece şu soruma cevap ver...aylık maaşı yüksek verirsem aylık 3000tl gibi senet alırsam ve babası kefil olursa bana yanlış yapar mı? Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||||||
| galerisami Üye Toplam 232 yazı | 09/10/2013 : 09:36:29 Senin şartlarına doğru adam okey demez, esas o senede imza atandan kork ! A.Sami Cansu 543 595 34 80 Yerleşim : Türkiye / Kocaeli | Meslek : Satış / Pazarlama | ||||||
| turbolinea Üye Toplam 209 yazı | 09/10/2013 : 09:37:04 mutlaka caydırıcılığı vardır... yanlış yapma ihtimali nedir? kısa çalışan kişilerle çalışmak istemiyorum...yeni işe gireni tanıyana kadar yine yıpranır insanlar...çünkü insanlar gerçekten kötü niyetli... kafamı yastığa koyduğum zaman rahat uyumak ister insan... Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||||||
| galerisami Üye Toplam 232 yazı | 09/10/2013 : 09:39:33 :) Dostum senin rahat uyuyacağın tek bir ortam var. Paranı bankaya yatır iş falan yapma... A.Sami Cansu 543 595 34 80 Yerleşim : Türkiye / Kocaeli | Meslek : Satış / Pazarlama | ||||||
babasının ve kendisinin siciline de bakıcam.sicili bozuksa zaten ondan aldığım senet işe yaramayacaktır. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||||||
herhangi bir forumda bir anket yapmıştım.Yolda yüksek meblağ para bulsanız sahibine verir misiniz diye? %65 i vermem diyordu...bu da demek oluyor ki en az %50-60 ı kötü niyetli... kendi yaşadığım kötü olaylar var ve kime soruyorsam insanların yüzde kaçı kötü niyetli diye...en milliyetçisi bile %50 dedi...%70 dedi... insanlar kötü niyetli... Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||||||
| umitmuratoglu Yeni Üye Toplam 5 yazı | 09/10/2013 : 10:02:59 Sektörü bile belli olmayan bir iş için 2000 Lira maaştan, 3000 liraya çıksam diyebilecek kadar hayali konuşacaksınız. 2.Aydan sonra maaş verip veremeyeceğiniz kesin değil, Adamdan 500.000 TL'lik senet alsam diyorsunuz ama herkes art niyetli bi tek siz iyi niyetlisiniz. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla ne sermaye ne sektör hazır zaten. Bi gün param olsa, bir işyeri kursam, ona da eleman alsam senet imzalatsam mı ? İmzalatmasam mı? Size tavsiyem kurumsal bir şirkette işe girip işlerin nasıl yürüdüğünü öğrenmeye çalışın. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Sigortacı | ||||||
sermayemi ailemden alacağım ama art niyetli insanlardan dolayı bir şeyler yapamadım. ben iyi niyetliyim...onlar kötü niyetli... Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||||||
| korkmaz16 Yeni Üye Toplam 59 yazı |
korkmaz Yerleşim : Türkiye / Bursa | Meslek : Ticaret | ||||||
şyeri açmak için belli yatırımın olacak...adam seni bir anda belli bir sorundan dolayı ortada bıraktığı zaman yaptığın yatırım masraf çöpe gidecek...bunu düşünce daha kötü oluyorum. nerden biliyorum? en iyisi bile bana bu kötülüğü yaptı. mesela bunu sürekli elemanlarla yaşadık...işi bıraktı ve bizi ortada bıraktılar ve ne kadar çaldıkları da belli değil. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||||||
| turbolinea Üye Toplam 209 yazı | 09/10/2013 : 10:21:40 ve peki bana şunu söyleyin...güvenilir insanlar nasıl bulunur? Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||||
| turbolinea Üye Toplam 209 yazı | 09/10/2013 : 11:12:30 50bin tl değil...5 tane 50 şer binlik senet olmak üzere 250.000tl lik senet alacağım... çünkü fabrikada çalışan bir akrabam var...1800 tl ye usta başı olarak çalışıyor...fabrikada ondan 250.000tl lik senet almış... buna benzer uygulamaları başka işyerleri de yapıyor.. babası da kefil olursa işyerimde adam gibi uzun süre çalışır mı? ve yanlış yapma ihtimali nedir? eğer senet alamazsam zaten işyerinde eleman çalıştırmayı planlamıyorum. çünkü herkes kötü niyetli... bugün bakın etrafa herkes kısa süreli çalışıyor sonra işi bırakıyor...böyle insanlarla çalışmak istemiyorum!!! uzun süreli ve verimli çalışacak insanlarla çalışmak istiyorum bu da senetle mümkün... Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||||
| turbolinea Üye Toplam 209 yazı | 09/10/2013 : 11:14:46 saygısızlık yapar senedi işleme koyarım...işyerinin başında durmaz işi bırakmaya çalışır verilen sözleri tutmaz seneti işleme koyarım... onun dışında saygılı olur işinin başında iyi bir şekilde duran bir insanı para kazanıyorsam da gerekirse 3000tl de veririm paraya boğarım... verilen sözleri tuttuğu sürece neden kötülük edeyim? Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||||
| Nuan Yeni Üye Toplam 9 yazı | 09/10/2013 : 11:39:01 Dostum, tek taraflı düşünüyorsun. iyi bir işveren, Personelinin maaşını zamanında öderse, personelin de insan olduğunu unutmasza, mesai saatinden fazla çalıştırmazsa, maaş yeterli olursa ve zamanında ödenirse, neden personel sana kötülük yapsın. Şu iş krizinde iş bulmuş adam, evine ekmek ***ürecek, sen iyi olduktan sonra, neden seni ortada bıraksın. Bence senin kendinle bir sorunun var !! Kimse senin yanında çalışmamalı, sen baştan negatif bir insansın. Kusura bakma bu direk eleştiri için !! Krizden önce, benim işyerimde 22 personel çok uzun süre çalıştı ve beni asla yalnız birakmadılar. Biraz da insanlara kendini sevdirmeyi dene !! Yolun açık olsun !! Yerleşim : Türkiye / Antalya | Meslek : Turizm | ||||
| üretici köylü Yeni Üye Toplam 35 yazı | 09/10/2013 : 12:00:58 slm arkadaşım haklısın tepkisel olarak seni anladım güven sorunu var . ama işciden senet almak felan yasal değil iş yasasında calışana karşı tek taraflı bağlayıcı hükümler şartlar koymak yasak. ama tabi kendi iş yeri ve sermaye güvencen acısından calışanla aranda nasıl bir hukuksal anlaşma yapman gerektiğini ne gibi teminat yada karşılıklı garantörlük gibi bilgileri bir uzmandan tam olarak öğrenmelisin. bu konuda calışan hukukcularda sana bilgi verebilir. ama tabi sen ne yaparsan yap ne tedbir alırsan al calışan iyi niyetli deilse elden bişi gelmiyor, ama tabi işine bağlı düzgün calışan karakterli kişilikli namuslu insanlarda var işe kendi işi giibi sahip cıkan inşallah bu insanlarla karşılaşırsınız diyorum s Yerleşim : Türkiye / Ordu | ||||
| ioaydemir Üye Toplam 401 yazı | 09/10/2013 : 12:02:29 biz de yapıyoruz bu senetleri. ve yapılması gerekiyor artık. işveren ne kadar iyi niyetli de yaklaşsa personel aynı niyetle yaklaşamıyor. sonuçta personele araba emanet ediyorsun. bu adamlar tahsilat yapıyor. paranı, evrağını emanet ediyorsun. muhasebecine kasanı emanet ediyorsun. idari personeline data'nı, tüm sırlarını emanet ediyorsun. insanların arabanı alıp kaçması, paranı kaybetmesi, yemesi, içmesi, çalması gibi bir şey zaten beklenmez. ama bu personellerin yöneticisiyle tartıştığını, kavga ettiğini, vs düşün? izin istedi, vermedin, avans istedi vermedin. hatta bizzat şahit olduğum bir olayı anlatayım. kurumsal bir kahve markasının şube yöneticiliğini yapıyordum o zaman. operasyon müdürü benim olduğum şubeden 500 lira para aldı. yarın bu parayı geri koyucam dedi. adam getiremedi. 2 gün sonra başka şubeden aldığı 250 lirayı aldı. onu verdi. bir hafta sonra kalan 250yi verdi. ama bunların hepsini başka şubelere borçlanarak yaptı. ordan aldı, tamamlayamadı. burdan aldı tamamlayamadı. kredi çekti ödeyemedi. nerdeyse tüm şubelere borçlu kaldı. başka bir şubenin müdür yardımcısı her gün satılan ürünleri iade gösterip, iptal gösterip, zayi gösterim günlük 100-150 lira kasayı tırtıklarken yakalandı. mutfakçısı kaşar peynirini çalar, eti çalar. baristası kahve çalar, şurup çalar, bardak çalar. garsonu tuzluk çalar, kaşık bıçak çalar, bahşiş çalar. temizlikçisi oda parfümü çalar. her yerde vardır abi bu. şimdi sana soruyorum arkadaşım. sen bu olayları engellemek için nasıl bir yol izlerdin? tüm şubelerdeki 200 küsür personelle boş senet yapıldı. bu yolla kimse işine keyfi geç kalmıyo, keyfi hastalanamıyo, isteksizde olsa paşa paşa çalışıyor. ha istediğin verimi alamazsın belki ama bir düzenin-sistemin olur. iş veren olarak personelini düşündüğün kadar kendini de düşünmen lazım. hangi sektör olursa olsun, ekmek aslanın ağzında. nerden baksan en kötü firma maliyeti 150-200 bin. ben sağlamcı adamım. önce kendimi garantiye alırım. senetleri işleme koymak zorunda değilsin ama personel her zaman bunun tedirginliğini yaşar. daha dikkatli olur. İstemi Ozan Aydemir Yerleşim : Türkiye / Tekirdağ | Meslek : İthalat / İhracat | ||||
| bakanbakan35 Yeni Üye Toplam 98 yazı | 09/10/2013 : 13:16:53 Aynısını daha dün yaşadım firma belirtmem doğru olmaz.Görüşmeye Çağrıldım.Gittim görüştüm olumlu geçti arkasından aradılar pazartesi işe başlayabilirsiniz diye.Gidip Başladım ve aynı gün işe başlamak için senet imzalamamı istediler ve başladığım gün eşyalarımı alıp iş yerinden ayrıldım.Ben bir çalışan olarak kendimi nasıl garanti altına alacağım? Hadi işyeri kendini senetle garantiye aldı.Peki ben o senetleri kafasına göre işleme koymayacağının garantisini nasıl alırım ondan.Tabiki alamam bana 5000 tl de verse aylık imzalamam 10000Tl de verse imzalamam. www.annevebebekbakimi.com Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : Diğer | ||||
demek bunu bütün firmalar yapıyor... Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||||
| galerisami Üye Toplam 232 yazı | 09/10/2013 : 13:38:42 Peki sizce birkaç kötü örnek yüzünden böyle bir uygulama çalışan tarafından kabul edilmeli mi? A.Sami Cansu 543 595 34 80 Yerleşim : Türkiye / Kocaeli | Meslek : Satış / Pazarlama | ||||
| ioaydemir Üye Toplam 401 yazı | Eğer senet yapılıyorsa arkasına hangisine karşılık olduğu yazılıp, senedi yapan kişi tarafından imzalanır. Mesela iş yerinde araba için araba karşılığı gibi..
İstemi Ozan Aydemir Yerleşim : Türkiye / Tekirdağ | Meslek : İthalat / İhracat | ||||
| galerisami Üye Toplam 232 yazı | 09/10/2013 : 13:59:10 Senet arkasına yazılan yazı, ibare hükümsüzdür. İşleme koyduğunuzda dikkate alınmaz. Ödedikten sonra itiraz edebilirsiniz. Hatta mahkeme senedi de hükümsüz sa**** işlem de yapmayabilir. Siz işi bilene rastlamamışsınız... Yapılmak istenen iş akdi ise notere giderek cezai hükümler belirterek birinci derece sorumlusu da alınmak suretiyle yapılabilir yasal olan budur. Aksi takdirde eleman mahkemeye verse haklı çıkar bir de zorla imzalattı dedi mi çık işin içinden. Hadi bana 250.000 senet yap da tahsile koy bakalım maliyeyi nasıl sarıyorum başına, yetmedi SGK Hanginiz SGK lı çalıştırdığınız elemanın özlük dosyasını titizlikle hazırlıyor, takip ediyorsunuz? Beyler ezbere iş yapıyorsunuz, yanlış yoldasınız önce avukatınıza danışın... A.Sami Cansu 543 595 34 80 Yerleşim : Türkiye / Kocaeli | Meslek : Satış / Pazarlama | ||||
| ioaydemir Üye Toplam 401 yazı |
Sami Abi. Bu olayın kabul edilebilirliği her türlü tartışılır. Karşılık güven diye bir şey yok abi artık. Hiç beklemediğin bir insan.. Hatta eşin veya dostun seni bir şekilde şaşırtabiliyor. Hepimizin hayatında bu şekilde canlı örnekler vardır. Bir söz vardır. Bir hatayı bir kere yapıyorsam benim hatamdır. Aynı hatayı tekrar yapıyorsam benim ***lığımdandır. Kişiler her zaman değişir. Ama tüzel kişilik bir şekilde varlığına devam etmek zorunda. Bunun için de bir şekilde kendini garantiye almak zorundadır. Beni tanıyosun abi. Bende işçiyim. Herhangi bir senet ya da evrak imzalamadım. Ama ben işveren olsaydım kendimi garantiye alırdım.Sözleşmede senetin ne kadar olacağı, hangi durumlarda ne şekilde kullanılacağını, vs'yi belirtirdim. Ben kendimi sağlama alırım. İşçi'de hangi düzene uyması gerektiğini bilirdi. İstemi Ozan Aydemir Yerleşim : Türkiye / Tekirdağ | Meslek : İthalat / İhracat | ||||
| bakanbakan35 Yeni Üye Toplam 98 yazı | 09/10/2013 : 14:05:30 Şimdi şöyle bir durum var senet yapılır ama varsayım üzerine yapılmaz.Mesela zimmetinde bir şey vardır ona istinaden yapılır.benim yaşadığım sorun ya sen işi öğrendikten sonra benim müşterilerimi haberim yokken alırsan? varsayım.Gerçi bunun için kesin kanıtlar lazım ama işte senet adı üstünde.Ürkütüyor Valla Şahsen kabul etmedim işsiz olmama rağmen okadar ihtiyacım varken bezı tabular yada tabu olarak gördüğümüz şeyler uzaklaştırıyor www.annevebebekbakimi.com Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : Diğer | ||||
| galerisami Üye Toplam 232 yazı | 09/10/2013 : 14:06:03 Ozan tek soru net cevap istiyorum. İşe girerken önüne 5 tane 50.000 senet koyup imzala deselerdi ne yapardın ? Ya da karar aldık Ozancığım herkes imzalayacak diye şu an senet imzalamanı isteselerdi? A.Sami Cansu 543 595 34 80 Yerleşim : Türkiye / Kocaeli | Meslek : Satış / Pazarlama | ||||
| ioaydemir Üye Toplam 401 yazı | 09/10/2013 : 14:19:45 Abi şimdi işe, sektöre, departmana göre değişir bu. Yapanlar da var. Sigaracılar, gıda toptancıları, kuyumcular, felan feşmekan. Ama konuyu açan arkadaş için 5 tane olması abartı. Sözleşmede senedin neye karşılık alındığı belirtilmek zorunda. İstemi Ozan Aydemir Yerleşim : Türkiye / Tekirdağ | Meslek : İthalat / İhracat | ||||
| üretici köylü Yeni Üye Toplam 35 yazı | 09/10/2013 : 14:50:17 arkadaşlar siz ticaret kanunlarını bilmiyorsunuz galiba senet bir mal veya emtia karşılığı alınan karşılığı olan bir belgedir. işciden boş senet alma kanunen suctur veya herhangi birinden karşılıksız senetle iş akdi sözleşmesi farklıdır. işveren yasal prosedür cercevesinde işe elaman aldıysa , yasal olarak işci üzerinde yasal hakları ve tasarrufu vardır. işeveren işcinin hakkına karşı sorumluysa işçide iş yerine karşı sorumludur araba emanet ettim para verdim bunlara gelen zararda zimmet kanunu gecerlidir işveren yasal hakkını kullanır sizin gibi düşünseler kimse işci calıştıramaz siz bence bir iyi eğitimli personel müdürü alın o ilgilensin işlerle rahat uyuyun mesul ve sorumlu müdürde tutun ama yinede şunuunutmayın ticaret risk işidir geriside rızık s Yerleşim : Türkiye / Ordu | ||||
| galerisami Üye Toplam 232 yazı | 09/10/2013 : 15:44:11 Ozan net olmadı :) A.Sami Cansu 543 595 34 80 Yerleşim : Türkiye / Kocaeli | Meslek : Satış / Pazarlama | ||||
| tevrat Üye Toplam 251 yazı | 09/10/2013 : 15:50:56 EKİP KURMADA YARDIMCI OLABİLİRİM 05454228761 fidantevrat@gmail.com Tevrat FİDAN wieseel dış ticaret ve pazarlama danışmanlığı 0545 422 87 61 Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Danışmanlık | ||||
senete tarih koyarsın...zorla imzalattıysan bugüne kadar neredeydin demezler mi? ayrıca kefili olan babasına da mı zor imzalattıracaksın? kefilie de babası yapmayı planlıyorum. işyerimde çalıştıyordum elden para verdim derim... elbette bir hukukçuya danışmak lazım. kefil olmayınca da senet boştur...kefilli senette zorla imzalattın diyemez!!! Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||||
|
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2025 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım | ||||