Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Tavuğunu İnternetten Beslemek. . .

Başlatan1fikrimvarcomTarih14/08/2013 17:36:46Yorum44

İlk mesaj
Yeni Üye40 yazı
Merhaba benim fikrim olabilme ihtimali yüksek.. Herkes mutlaka farmville oynamıştır. Hatta italyada farmville türü bir internet sitesi gerçek anlamda yapıldı ve hala aktif olarak çalışıyor. Benim fikrimde buna benzer... Köy tavukçuluğunun öneminin arttığı şu günlerde o eskilerin yumurtasının tadını o eski köy tavuklarının tadını özlemeyen yoktur. Bu işe girşimek istememdeki sebep zaten ailem köyde hayvancılıkla uğraşmakta. Anne amatör olarak 50 den fazla tavuk yetiştiriyor. Köy yumurtasını bakkala veriyor. Benim hedefim biraz para harca****:
sayıları örnek olarak veriyorum..
Mesela 5 tavukluk 10 kümes 10 tavukluk 20 kümes bu sayılar isteğe göre çoğaltılabilir. İşin benim için zor tarafı internet sitesini kurmak. Siteye giren kişi üye olacak kümesini hangi büyüklükte istiyorsa sececek ve civciv alımını gerçekleştirecek yada hazır yumurtaya başlamış piliç alımını gerçekleştirecek. tabi etlik için de sipariş verebilir. Bundan sonra siteye bunların ücretin belirli bir kısmını vererek onları kümesine yerleştirecek. Bundan sonra farmville gibi site onu yönlendirerek yam vermesi onu yeşil alanda gezdirmek gibi yönlendirmeler yapacak... Bunları şu anda kısa kısa anlatıyorum.. Dahada ayrıntılar artırabilir. Kümesin ücretini ödeyen kullanıcının adı kümesin üstüne yazılarak ve istediği hayvanlar kümesine konarak video çekilip kullanıcıya gönderilecek.. ve yumurtaları olduktan sonra özel kutularla kargoyla gönderilebilir. tavuğu et için yetiştiriyorsa o da yetiştirdikten sonra temiz kesilip adresine gönderilecek. Tabi bu fikir şu anda kaba hatlarıyla anlattım burda. İnce ayarlamalar olabilir. hatta kümesimizi yapmayı düşündüğüm yer 2-3 dönüm alan üzerine bir yer olacak. bazı saatlerde kamerayla kümeslerden canlı yayın yapmayı bile düşünüyorum.

Sizden fikrin uygulanması ile ilgili olumlu veya olumsuz yazılarınızı bekliyorum...
www.1fikrimvar.com

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Sağlık hizmetleri
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
44 yorum
Üye235 yazı
Kadınlar belki organik yumurta,tavuk diye ilgi gösterebilir. İnsanlar çocuklarına sorumluluk kazandırmak adına evlerine aldıkları balıklar yerine bunu kullanabilir.Ancak ben hayatta böyle birşey e hem para hem vakit harcamam.

Başarılar..

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
Yeni Üye4 yazı
Çok yaratıcısınız tebrikler ama bizim ülkemizde böyle bir şeyin tutacağını zannetmiyorum.
Bilişim Uzmanı

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye40 yazı

eğer bu işi yaparsam web sitesi için para harcayacağım... tavuk civciv ve kümese çok az para harcayacağımm
www.1fikrimvar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye19 yazı
Merhaba

Değişik bir fikir denemekte fayda var. tutar tutmaz şuan için birşey söylemek anlamsız. fakat güzel ve geliştirlebilir bir fikir. bunun yanına değişik şeylerde eklenebilir..

Yerleşim Meslek Di?er
Yeni Üye40 yazı
eklenecek çok şey var sebzeler meyveler doğal tarhana
www.1fikrimvar.com

Yeni Üye40 yazı
amin inşallah o da olabilir. ama biraz masraflı neden olmasın....
www.1fikrimvar.com

Yeni Üye40 yazı
kendim istanbulda memur olarak çalıştığım için kendime boş bir zaman ayarlayıp bu işe girişmek istiyorum... Tayin işlerimi halledebilirsem bir an önce başlarım inşallah
www.1fikrimvar.com

Yeni Üye98 yazı
Bu sitede okuduğum en yaratıcı fikirlerden birisi , çeşitlendirmek mümkün , site o kadar zor birşey değil , kamera vb mantıklı olur ilerde , yumurtayı yeme fikride cazip dağıtımları bir hafta-iki hafta gibi sürelerde yaparsınız.
En önemli şey pazarlama ve tanıtım.(Vaktim olsa bu fikri çalardım :) )

Yerleşim Türkiye
Yeni Üye25 yazı
dostum bizim ülkemizde tutmaz. tavuğun biri ölse hayvan hakları ayakta.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Di?er
Yeni Üye40 yazı
hayvan hakları savunucularının tavukda yememesi de lazım ama teşekkür ederim sizin düşüncenizde gözardı edilmeyecek bir durum
www.1fikrimvar.com

Yeni Üye98 yazı
Gezi olaylarında beş insanımız öldürüldü ben ayakta pek kimse göremiyorum.Sonuçta sen belli standarlara göre bir tesis kurarsan kimsenin itiraz edecek bir durumu olamaz.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - 1fikrimvarcom
hayvan hakları savunucularının tavukda yememesi de lazım ama teşekkür ederim sizin düşüncenizde gözardı edilmeyecek bir durum

Yerleşim Türkiye
Yeni Üye40 yazı
sizin bakış açınıza da saygı duyuyorum. Standartlar dahilinde olursa kimse birşey diyemez
www.1fikrimvar.com

Editör5590 yazı
Ben bir zamanlar evdeki akvaryumumu dükkandan internet yardımıyla canlı izleyebiliyordum. Akvaryuma bir kamera yerleştirip DVR cihazı yarmıyla internete vermiştim Çok eğlenceli gelmişti bana. Uzaktan balıklara yem vermek bile mümkün olabilir. Tavuk için epey yatırım ekipman lazım. Bir de tavuk gerçek hayatta çok yavaş gelir internet kullanıcısına. Yatıracağı üç kuruşa arzu ettiği canlı akvaryumu kurmak ve yem vermek hatta işin sonunda biraz daha para ödeyip bu akvaryuma evinde sahip almak da ilgi çekebilir.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye40 yazı
bu koniks ailesini bu yüzden seviyorum fikirlere fikir katılıyor resmen teşekkür ederim
www.1fikrimvar.com

Üye211 yazı
Arkadasim bu firkre yakin bir fikir Hollanda da var ve okudugum kadari ile su anda 10 binin uzerinde uyesi var. Soyle bir sistem kurulmus: Var olan tavuk ciftliginde isteyen yillik €24,50 veya €34,95 e uye olup tavuk sahipleniyor,evlatlik ediniyor ve bunun karsiligi yilda 6 kere 6 veya 12 kere 6 gibi yumurta alabiliyor. Ciftligin anlasmis oldugu EKO/Organik urunleri satan tavukcu,dukkan gibi yerlerden belli zamanlarda gidip alabiliyor. Istedigin zaman ciftilige gidip tavuklari gorebiliyorsun tavuklari sevebiliyorsun webcam sistemi kurulmus istedigin zaman internetten de izleye biliyorsun.
Dene gor derim ben neden olmasin iyice inandirici ve ciddi yapilirsa cok guzel olur. Ben bu konuyu yillar once yine burda anlatmistim. Basarilar
www.oydanismani.org
www.voetbalportaal.nl
www.volkabulaire.nl
www.besiktask.info

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Sigortacy
Üye140 yazı
Hollanda dediğin bizim köy kadar biryer adam istanbulda yapsa karstan yumurta istese maliyeti kurtarmaz iflas eder:)

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Serbest meslek
Yeni Üye40 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kartalimkartal
Arkadasim bu firkre yakin bir fikir Hollanda da var ve okudugum kadari ile su anda 10 binin uzerinde uyesi var. Soyle bir sistem kurulmus: Var olan tavuk ciftliginde isteyen yillik €24,50 veya €34,95 e uye olup tavuk sahipleniyor,evlatlik ediniyor ve bunun karsiligi yilda 6 kere 6 veya 12 kere 6 gibi yumurta alabiliyor. Ciftligin anlasmis oldugu EKO/Organik urunleri satan tavukcu,dukkan gibi yerlerden belli zamanlarda gidip alabiliyor. Istedigin zaman ciftilige gidip tavuklari gorebiliyorsun tavuklari sevebiliyorsun webcam sistemi kurulmus istedigin zaman internetten de izleye biliyorsun.
Dene gor derim ben neden olmasin iyice inandirici ve ciddi yapilirsa cok guzel olur. Ben bu konuyu yillar once yine burda anlatmistim. Basarilar

ayrıntılı adresi verebilirmisin
www.1fikrimvar.com

Yeni Üye40 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - hokiri
Hollanda dediğin bizim köy kadar biryer adam istanbulda yapsa karstan yumurta istese maliyeti kurtarmaz iflas eder:)
önemli olan maliyet olmaz bu projede kendi yetiştirdiğini yemenin tadı. doğayı hiç görmeyen çocukların aileleri maliyeti dşünmez
www.1fikrimvar.com

Üye140 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - 1fikrimvarcom
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - hokiri
önemli olan maliyet olmaz bu projede kendi yetiştirdiğini yemenin tadı. doğayı hiç görmeyen çocukların aileleri maliyeti dşünmez

Birkere çocuklar kendi yetiştirdiği canlıyı yemez kesersende anne babaya düşman olurlar ağlarlar o yüzden bu proje yaş

Yeni Üye40 yazı
haklısın kesme işinde ama yumurta var ve sadece tavuklada kalmayabilir iş hobi bahçesine dönebilir iş farmville gibi internetten...
www.1fikrimvar.com

Üye140 yazı
Ve hatta şöylede düşün çocuk varsayalım tavuğu aldı tavuğu öldü o zaman napacaksınız garantisimi var çocuğun psikolojisi biter

Yeni Üye40 yazı
tavuklar birbirine benzer
www.1fikrimvar.com

Üye140 yazı
Ha diyorsunki çocuğa o yaşta yalanıda öğretiriz:)

Yeni Üye40 yazı
yok ya işimiz espiri dediklerinize katılıyorum sonuna kadar haklsınız koniks fikirleri tartışma platformu burada fikirler tartışılır eksiklikler bulunur.
www.1fikrimvar.com

Üye140 yazı
Piliç dedinde bir piliç olsada iyi bir çevirme yapsak peh peh peh peh

Yeni Üye40 yazı
evet tenekede tavuk çok güzel olur
www.1fikrimvar.com

Üye153 yazı
Proje mantıklı. Çocuk piskolojisine kadar inmişsiniz ama uzaktan kontrol edilebilen (web) mekanik sistemlerinin maliyeti ne olur bahseden olmamış.

Bilmeden eleştirmek kolay nede olsa..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye40 yazı
bu proje ilk başta dediğiniz sistemle değilde kümeslerin başında bulunan insanalara direktifle olacak
www.1fikrimvar.com