Ana içeriğe geç

Gayrimenkul, Emlak, İnşaat - Özel

Sirketmi Yoksa Sahis Olarakmi İnsaat

BaşlatancenkuTarih25/07/2013 14:12:06Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
merhaba arkadaslar,

bilginiz varsa sizlere bir sey danismak istiyorum,

bizim daha dogrusu kaynanamin adina olan tapulu arsamiz var buraya 2 tane apartman yaptirmak istiyoruz, tapularin ve kaynanamin bende vekaleti var, arsayi kullanabilir diye, ben bu arada alman vatandasiyim ama mavi kartim var ( mavi kart türk vatandaslarinin sahip oldugu nüfus cüzdani ilen yaptigi her islemi yapmami saglayan bir belge)

benim sorum vergiledirme ile ilgili,

evleri sirket kurup kendi adimizami yapalim , vergide ne gibi zarar ve karimiz olur, ayrica insaat yaparken ordaki calisanlarin bütün ssk , saglik gibi sigortalari nasil ödenir,

yoksa bir insaat sirketine yaptirmakmi karlidir , tabiki hic bir sorumluluk bize ait olmayacak sekilde, fiyatta anlasip binayi yapacaklar,

3 . bir yol ise kaynanam kendi adinami yaptiracak, burdaki elde edilecek kar nasil vergilendirilir ,

bu konuda fikri olanlar bana yardimci olursa sevinirim

tesekkürler

Yerleşim ALMANYA / DarmstadtMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Üye193 yazı
sağlam bir mütahitle anlaşırsın. elini hiç bir işe vurmazsın. ne vergisi ne başka bi şeyi. ne sigortası. ama mütahiti 10 kez araştır sor sorgula. paranın hepsini aynı anda kaptırma. bina örneğin kaç kat 7 kat. önce 7 de 2 sini öde anlaştığın paranın sonra o 1 kat çıksın sen 1 kat parası ver . mütahite kat karşılığı vereceksen tabiki şartlar değişir. başıma daha önce gelmişti. yardımcı olabilirim.

Yerleşim Türkiye / K. Mara?Meslek Di?er
Üye216 yazı
Kat karşılığı arsa vermede sirket adına işlem yaparsanız kar dan dolayı vergi vermek zorunda kalırsınız. Bireysel olarak verirseniz har hangi bir vergi olmaz . İnşaat firmasına verebilrisniz de yada teklif üsülü de yaptıra bilirsiniz daha fazla bilgi almak ve soru sormak için abitgulistan@hotmail.com adresine mail etarsan cevaplarım
Sizlerin daha varlıklı olmanız için işletmeniz den daha fazla kar sağlamanıza doğru yatırım yapmanıza yardım ediyorum

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Dany?manlyk