Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Bayan Olarak Hurdacılık???

BaşlatanslhadmTarih02/07/2013 17:25:20Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye9 yazı
Kardeşlerim yıllardır bu sektörde aracı kamyonetleriyle çalışıyorlar.Ben sağlık sektöründe halkla ilişkiler departmanında 12 yıl hizmet verdim.
Kardeslerim sistemi bilemediler,büyüyemediler..Ben şirket kurup sistemi sağlayıp yeni keşiflere çıkabilirmiyim??
İşi bilmemem buna engelmi?işin içine girince bilirim.Diye kendime güveniyorum.Fakat bu işin başlangıcı aşaması
hakkında yardıma ihtiyacım var..
Bilgilerinizi bekliyorum..???

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Halkla ilişkiler
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye1 yazı
merhaba
öncelikle seçmek istediğiniz sektörün çok büyük riskleri var. bu işi önce bilen birinin yanında çalışarak öğrenilmeli çünkü piyasa çok büyük ve tehlikeli. hurda sektöründe birlerce çeşit ürün var bu ürünleri hammaddeleri çok iyi bilmeniz gerekiyor. ürünü alırken o an bütün hesaplarınızı hemen hemen yapmanız gerekiyor çünkü hurda işinde vade olayı çok fazla yoktur hep peşin döner ve geri dönüşü yoktur o malı aldıysan ve zarar ettiysen gidip geri veremezsin hurdacılık öle bi meslekki nereye nasıl kaptırırsam mantığı vardır. ayrıca artık insanlar bilgisiz değil ya bu çöp at gitsin olayı kalmadı.büyük fabrikalarda aynı size büyük karla artık mal vermiyorlar elinde bi maden varsa önce internette araştırıyo en büyük örnek ormetsan metal sanayi çoğu firma oraya göre fiyat istiyo ormetsan bakıra 12.5 diyosa siz adamdan 11 e alamazsınız. belgeleriniz olması lazım yerinizin büyük olması lazım ve kenarda belli bi miktar yapacağınız işe bağlı olaraktan sermayeniz olmazı lazım dediğim gibi peşin dönüyo.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
Yeni Üye71 yazı
en güzeli kağıt işi. kg fabrikalarda 35 kuruş,olmuş kagitcilar 15 kurusa aliyo hurdayi sizin kardeşlerimiz topluyacaksa risk yok ama satın alacaksanız demir çelik. fabrikaları alım fiyatlarını takip etmeniz lazim devamlı basarilar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye9 yazı

Teşekkür ederim yorumlarınız ve bilgileriniz için.Geri dönüşümle hurdacılık aynı şey değilmi?..Aşağı yukarı aileden bilgilerim var.Fakat işi kovalama müşteri portveyini artırma için ihaleler nasıl olucak??

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Halkla ili?kiler
Yeni Üye9 yazı
Toptancılık yapmayı planlıyorum.Seyyardan aınabilir,(ayrıştırma ve hammedeyi bilme işi) kardeşlerime ait olsa gerek.Örneğin; bu madenmi? yoksa bakırmı? v.s..
Kağıt işini söyledim; ondan anlamadıklarını fakat demir aliminyum,bakır maddesinden anladıklarını söylediler.Belge olarak hurdacılık belgesimi? yoksa Geri Dönüşüm belgesimi?

Yeni Üye74 yazı
biz izmir aliağa ilçesinde hurdacılık bir nevi gemi söküm yapıyoruz.. hurdacılık ciddi boyutlu bir meslek hesap çok önemli ama birde şu var rakip çok mesela burda buda rekabet oluyo dolayısıylada fiyatlar degişiyor.. peşin para ile şart kazanmak ve kolay büyümek için mesela sizin kapasiteniz ne kadar ?? buda önemli yani

sorularınızı e mail atabilirsiniz akcaymetal@mynet.com
isa

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye36 yazı
Allah yardımcın olsun birazdaha üstüne düş neden olmasın....
memorx

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Y?siz
Yeni Üye9 yazı
Teşekkür ederim yorumlarınız için.Kosgeb Geri Dönüşümü destekliyormuş.Eğitimlerine başladım:))