Ana içeriğe geç

Diğer Konular

Tarım'da Solar Enerji Kullanan Yada Fikri Olan ?

BaşlatanhlkvrlTarih15/04/2013 14:33:49Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye40 yazı
Merhabalar;

Solar enerji hakkında 1-2 yere mail attım fakat dönen olmadı. Ben büyük bir arazinin güneş enerjisi ile sulanması konusunda fikir almak istiyorum. Arazi miktarı vermektense solar enerji ile sulanabilecek miktar en fazla ne kadar olabiliyor ?

Yılın 6 'ayı ve bazen kışlarıda güneş almakta.

Örneğin :1000 dönümlük bir pamuk sulamasını ve yine örnek olarak veriyorum 1 ay boyunca belirlli aralıklarla sulayabilir miyiz ? Yoksa çok mu abartmış olurum.

Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / DiyarbakırMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Üye294 yazı
bir makine mühendisi arkadaşım üzerinde çalıştı mobil güneş panel sistemi
150-200 bin arası çıkıyor.tarlada kullanılabilecek bir sistem.modüler açılır kapanır traktörle istediğiniz yere çekeceksiniz
vazgeçti sonradan

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Yeni Üye86 yazı
Günde 30 ila 50 ton su çıkarma kapasitesine sahip güneş enerjisiyle sulama sisteminin maliyeti, devlet desteğiyle birlikte 3500 ila 4500 arasındadır. devlet bu tür sulama ekipmanlarının %50 sini hibe olarak veriyor. hibeli olarak alabileceğiniz siteleri arama motorlarından bulabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Veteriner
Yeni Üye40 yazı
1. arkadaş; peki kendisi neden o işten vazgeçti ? Çokmu masraflı geldi ?
2.arkadaş;Hocam arazi miktarını ve ekilecek ürünü belirttim tam olarak ort. ton miktarını bilmediğim için hesap yapamadım. Arama motorlarından pek birşey bulamıyorum ve maillerimede cevap alamıyorum.
3.Arkadaş hocam siteyi inceleyeceğim.
Hepinize teşekkürler ve yeni bilgiler için beklemedeyim :)

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Ticaret
Yeni Üye86 yazı
Bu güneş panelleriyle mobil sulama kuran firmalar var bildiğim kadarıyla ve çok güzel kullanışlı bir ekipman. 1000 dönümlük bir araziyi güneş enerjisiyle sulamanın maliyeti yaklaşık 450-500 bin tl civarıdır. Bunun yarısını devletten hibe olarak alabilirsin. Bak tekrar söylüyorum bu işi on numara yapan hibe desteklerine uygun firmalar var bence onlarla bire bir görüşmen de fayda var. Hibeli derken bedava sana kuracağın tesisin yarısını devlet hibe ediyor geri kalanını da 5 yıl içinde eşit taksitlerle faizsiz olarak geri ödüyorsun fakat bu krediyi alabilmen için ev-tarla-araba vs.. ipotek göstermen gerekiyor.

Yeni Üye40 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mustafa3467
Bu güneş panelleriyle mobil sulama kuran firmalar var bildiğim kadarıyla ve çok güzel kullanışlı bir ekipman. 1000 dönümlük bir araziyi güneş enerjisiyle sulamanın maliyeti yaklaşık 450-500 bin tl civarıdır. Bunun yarısını devletten hibe olarak alabilirsin. Bak tekrar söylüyorum bu işi on numara yapan hibe desteklerine uygun firmalar var bence onlarla bire bir görüşmen de fayda var. Hibeli derken bedava sana kuracağın tesisin yarısını devlet hibe ediyor geri kalanını da 5 yıl içinde eşit taksitlerle faizsiz olarak geri ödüyorsun fakat bu krediyi alabilmen için ev-tarla-araba vs.. ipotek göstermen gerekiyor.

Hibe verildiğini bilmiyordum onuda araştıracağım ve ilerki zamanlarda bunu yapmak istiyorum. Elektrik kesintileri ve elektrik fiyatlarının artmış olmasıda bu işe başlamam için yeterli bir neden. Ben araştırmaya devam edeceğim bilgiler için teşekkür ederim.

Yeni Üye55 yazı
sizler sulama konusunda yardimci olmak icin yazmissiniz. Sadece benim yurt disinda gördügüm günes enerji tarlalarini sizlere aktarmak istedim..
Gözünüzün görebildigi kadar tarlalara ayni ekin eker gibi günes kollektörleri yapmislar. Anladigim kadari ile tahil ekip ürün elde etmekten daha cok kazandiriyorki adamlar bu ise yönelmisler. Tabii bu kollektörlerin elektrik kollektörleri oldugunu söylememe gerek yok. Ki buralarda yilin 4-5 ayi dogru düzgün bile günesli gecmiyor. Türkiyedeki günes (yani temiz enerji) bosa gidiyor. Bence türkiyede ikamet eden arkadaslarin bu konuya ciddi olarak egilme zamanlari geldi hatta geciyor. Umarim fikir anlaminda faydali olmusumdur. Saygilarimla
dürüst olmayan cok ama bir kere , dürüst olan az ama herzaman kazanir

Yerleşim ALMANYA / SerrigMeslek Di?er
Yeni Üye86 yazı
mustafadal daha açıklayıcı yazarmısın nasıl yani sulama için değilde ne için kullanılıyor paneller.

Yeni Üye40 yazı
Sanırım elektriği satma konusuna değinmişsiniz ? O iş'i tarıma yakın yerlerde yapmak isteyen biri için sanırım kaçak elektrik faktörü'de göz önünde olmalı, aksi halde pek sağlıklı olmayabilir. Ben yıllık örn: 80-100 bin tl (2000-3000) dönüm sulu arazi için yapılan bu elektrik masraflarını minimum bir seviyeye indirmek için ne kadar randuman sağlayacağını düşünüyorum ve olursa ciddi bir yatırımla satışı da mümkün olabilir. Yurtdışı rüzgar panelleri güneş santrallerine ağırlık vermiş olabilir ama Türkiye'de popüler olmamasının tek nedeni; bilinçli olmayışımız yada diğer tüketici faktörleridir diye düşünüyorum.

Yeni Üye38 yazı
PV GÜNEŞ PANELİNDE 2013 YAZ DÖNEMİ KAMPANYASI!
200W monokristal YERLİ GARANTİLİ PANEL KDV DAHİL 525TL
ANAHTAR TESLİMİ KOMPLE SİSTEM KURULUM HİZMETİMİZ İÇİN LÜTFEN BİZİ ARAYINIZ. >>0312.324.15.85

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Üye216 yazı
Güneş enerjisi ile elektrik üretimi yapan firma için bayiler ve il temsilcileri arıyoruz. Detaylar için abitgulistan@gmail.com adresine e posta atın lütfen
Sizlerin daha varlıklı olmanız için işletmeniz den daha fazla kar sağlamanıza doğru yatırım yapmanıza yardım ediyorum

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Dany?manlyk