Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Sözleşme Nasıl Olmalı?

BaşlatanZaragotaTarih09/04/2013 19:25:30Yorum17

İlk mesaj
Üye107 yazı
Merhaba arkadaşlar, bir şirketle sözleşme yaptik web sitesinin yazilimi yapilmasi için. Meblağ yaklaşık 20 bin lira. Sözleşmenin bir kopyasi bende var benim imzam yok sözleşmede, ofisleri başka şehirde oldugu icin gidememiştim o sirada. Bir mailimin içerigi mailde geçiyor.

Şimdi bu adamlar sürekli geciktiriyor işi.. 4 hafta önce tasarımı göstereceklerdi ama tık yok daha. Sözde dünden beri arayacaklar.

O şirkete güvendim çünkü adı üstünde şirket, yari yolda birakmaz diye düşündüm. Kaliteli referanslarıda var. Ama şuanki durum hiç öyle gözükmüyor. Ya çok yavaşlar yada çok ******ler. Sizce ne yapmaliyim? Bürokrasi işlerinde hiç iyi değilimdir. Tavsiyelerinize ihtiyacim var.

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Üye816 yazı
aynı şeyi bizimde başımıza geldi 2 yıl önce 2000 lira verdik e-ticaret sitesi kurduk parayı ödemeyene kadar 1 haftalık süreçte gece gündüz arardılar iyiyiz böyleyiz diye referanslarıda cok güçlüydü. ama parayı cektikleri an adamlar atar yaptılar annelergünü haftası güncelle adı altında iş yapamadık velhasıl siteyi 3. ay kapattık . demekki o referanslar onlara yetermiş bizlerde çerezmişiz. 11 . ay biziaradılar uzattalım diye okkalı bir mail attım sonra özür dilemek için aradılar cevap vermedim yine maille birdaha aramayın dedim.

referansları boşver parayı vermemişsen boşver.. adamlar peşinde koşsun ama eger ki parayı vermişsen hiç oturma çok sabretme 20 binlira az değil..
şirket dedikleri şeye bakma 3 kişiyle 5 binlira sermayeli şirketler var
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Üye166 yazı
tembelliklerinden gecikiyordur, devam etsenizde hep gecikeceklerdir, sirketlerde insanlar gibi zaten, nasıl baslarsa oyle devam eder, noterden ihtar cekin sonlandirin hayır gelmez bu saatten sonra

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Zaragota
Merhaba arkadaşlar, bir şirketle sözleşme yaptik web sitesinin yazilimi yapilmasi için. Meblağ yaklaşık 20 bin lira. Sözleşmenin bir kopyasi bende var benim imzam yok sözleşmede, ofisleri başka şehirde oldugu icin gidememiştim o sirada. Bir mailimin içerigi mailde geçiyor.

Şimdi bu adamlar sürekli geciktiriyor işi.. 4 hafta önce tasarımı göstereceklerdi ama tık yok daha. Sözde dünden beri arayacaklar.

O şirkete güvendim çünkü adı üstünde şirket, yari yolda birakmaz diye düşündüm. Kaliteli referanslarıda var. Ama şuanki durum hiç öyle gözükmüyor. Ya çok yavaşlar yada çok ******ler. Sizce ne yapmaliyim? Bürokrasi işlerinde hiç iyi değilimdir. Tavsiyelerinize ihtiyacim var.

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye107 yazı

Yarısını eft ile göndermiştim ücretin. İşi vermeden önce gece 4'te benle mailleşen adam şimdi resmen kaçıyor gibi.

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Ö?renci
Üye166 yazı
sayin zaragota ben anlamadım sizin işi, siz simdi 10 bin lira kendi sehrinizde bile bulunmayan ve tanismadiginiz kisilere eft mi yaptiniz ?

Üye107 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sanadair34
sayin zaragota ben anlamadım sizin işi, siz simdi 10 bin lira kendi sehrinizde bile bulunmayan ve tanismadiginiz kisilere eft mi yaptiniz ?

Aynı koniks gibi bir platformdan az çok tanışmıştık. Şirketin sahibi o platformun saygın üyelerinden birisi aynı zamanda. Bu da hemen anlaşma yapmama sebep oldu.

Üye166 yazı
vala ne diyeyim, tanimadigim adamin arkasindan atip tutmayayım ama siz kendinizi simdiden korumaya alin bence, noterden durumunuzu tasdik ettirin, yaparlarsa devam edersiniz, yapmazlarsa avukata havale edersiniz

Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:

Aynı koniks gibi bir platformdan az çok tanışmıştık. Şirketin sahibi o platformun saygın üyelerinden birisi aynı zamanda. Bu da hemen anlaşma yapmama sebep oldu.

Üye107 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
vala ne diyeyim, tanimadigim adamin arkasindan atip tutmayayım ama siz kendinizi simdiden korumaya alin bence, noterden durumunuzu tasdik ettirin, yaparlarsa devam edersiniz, yapmazlarsa avukata havale edersiniz

Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:

Anladım, önümüzdeki 1 haftalık gidişata göre sizleri haberdar ederim. Çok sağolun.

Yeni Üye88 yazı
R10 da mı buldunuz yazılımı geliştirecek kişiyi ? Neden sordun derseniz genelde oluyor böyle şeyler orada malum orada üyelikler ref yada para ile iyi izlenim göstermekte kolay oluyor genelde bana sorarsanız işi dahada uzatmadan elinizdeki belgeler ile savcılığa başvurup parayı kurtarmaya bakın..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye107 yazı
Evet o platformda anlaştık. Dediğim gibi 1 hafta içinde belli olacak.

Yeni Üye37 yazı
Geçmiş olsun kardeşim. Vakit kaybetmeden elindeki sözleşme onlar tarafından imzalanmışsa sen de imzanı at ve hemen savcılığa müracaat et. Ancak sözleşmenin aslını verme dikkat et. Yaptığınız yazışmaları falan ne varsa delil sayılır. Bu konu dolandırıcılığa girer. Ayrıca tazminat davası da açabilirsiniz, davayı kazandıktan sonra. Canınızı sıkmış fakat olan olmuş, çaresiz değilsiniz az bir uğraşla sonuca ulaşırsınız. Allah yardımcınız olsun.
H.H

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye107 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Hancı
Geçmiş olsun kardeşim. Vakit kaybetmeden elindeki sözleşme onlar tarafından imzalanmışsa sen de imzanı at ve hemen savcılığa müracaat et. Ancak sözleşmenin aslını verme dikkat et. Yaptığınız yazışmaları falan ne varsa delil sayılır. Bu konu dolandırıcılığa girer. Ayrıca tazminat davası da açabilirsiniz, davayı kazandıktan sonra. Canınızı sıkmış fakat olan olmuş, çaresiz değilsiniz az bir uğraşla sonuca ulaşırsınız. Allah yardımcınız olsun.

Aramızdaki anlaşmazlığı hallettik ama içimde nedense hala bi düzenbazlık olacak gibi geliyor. Cevaplar için sağolun arkadaşlar bana çok yardımcı olacak.

Üye107 yazı
Meğersem dolandırıcılarmış. Allah'ım sen büyüksün kolaylık ve sabır ver bana.

Yeni Üye9 yazı
Alıntı Yapılan Metin:

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Halkla ili?kiler
Yeni Üye9 yazı
Web tasarımcılarla bende çok uğraştım.Sözleşmede kendi menfaatlerine dayalı..Size tavsiyem sürekli kendinizi hatırlatmanız.Parayı verdiyseniz şayet..Bunlardan 3 şirket de beni web tasarımı ve seo adında paramı alıp vede hiçbir halta yaramadılar.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Halkla ili?kiler
Üye107 yazı
Verdiğim miktarı kurtarmak ve bunlardan kurtulmak için yapmam gereken ilk şey nedir arkadaşlar?

Sözleşmeye imzamı atıp savcılığa gitmekle mi başlayayım?

Yeni Üye88 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Verdiğim miktarı kurtarmak ve bunlardan kurtulmak için yapmam gereken ilk şey nedir arkadaşlar?

Sözleşmeye imzamı atıp savcılığa gitmekle mi başlayayım?

Elinizdeki tüm belgeler ile savcılığa gitip suç duyurusunda bulunun elinizde karşı tarafın adresi var ise dahada kolaylaşır işler bunun haricinde benim bu konudaki diğer yorumum nisan ayındaimiş işlerin nereye gideceğini söylemişim zaten umarım arada geçen zaman sizin dezavantajınıza olmaz..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye107 yazı
Sağolun iş adresi, cep telefonu da var.