İlk mesaj
Pazarlama Ve Satış
Üniversite Hakkında Bilgi Almak İstyorum Yardım.
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorumA
Editör5590 yazı
14/04/2013 : 21:29:35#1
Web sitesi
Alıntı
tamnland.com
K
Yeni Üye28 yazı
Basarilar diliyorum
E
Üye317 yazı
hiç bir bölüme iyi değildir diyemeyiz.
her bölümünde kendine has zorlukları elbette ki vardır.
Siz istiyorsanız okuyun tabi. Ancak bölümden ziyade sizin gelecekte ne işle meşgul olmak istediğinizi tespit etmeniz gerekiyor.
Daha sonra "Ben ileride şunları yapmak istiyorum, şu işlerle ilgilenmek istiyorum" deyin. Öyleyse şu bölümü okumalıyım diye karar verin.
En azından pazarlama bölümünü okuyup, pazarlama alanında çalısırım dediğinizde içinize siniyorsa o bölümü okuyun.
Pazarlama geniş kapsamlıdır. Bu açıdan da dar kapsamlı mesleki bölümlere nazaran avantajı fazladır.
Örneğin, ressamlık okuyup sadece ressam olarak çıkarsınız. Elinizden resim yapmak dısında bir beceriniz olmaz.
Pazarlama okursanız, her türlü ürün, hizmet vb.. tüm akla gelebilecek satılabilecek ve satılamayacak olan her türlü şeyin pazarlamasında öğrendiklerinizi uygulayabilirisniz.
Ayrıca ders içeriğini googleda araştırıp öğrenebilirisniz.
Çok mezun veriyor da olabilir. Rakiplerinde çok olabilir.
burada Akın beyin dediklerini tekrar ederim.
H
Yeni Üye4 yazı
C
Yeni Üye2 yazı
haydar kardeşim bence okumak önemli olsada , okudugun bölümün iş hayatındaki yeri daha önemli.bende yeni üniversite mezunuyum.ama şunu anladımki insan severek yapacagı işin bölümünü tercih etmeli üniversite hayatında..benden sana sadece küçük bir tavsiye ; örneğin pazarlama okuyacaksan , önce direk pazarlama şirketi olan yada bir firmada pazarlama departmanında çalışan birden fazla kişiyle irtibata geç.onlardan okumak istedigin bölümle alakalı fikir beyan etmeye calıs.şunuda unutmanı istemem.türkiye'de malesef kime sorarsan sor herkes işinden kesinlikle şikayet eder.doktorada gitsen , pazarcıyada gitsen , sanayiciyede gitsen herkes şikayet eder ilk etapta ve bu işi kesinlikle yapma der.sen yardım isterken okuyacağın alanın mutlaka olumlu ve olumsuz taraflarını sormalısın.
kafanda edindiğin bilgileri harmanlarken , dikkat etmen bir konuda okuyup ileride yapmayı düşündüğün bir işin , gelecekte sektörde durumu nasıl olabilir.bu biraz ihtimalli birşey ama mesleginle alakalı ileriyi kestirebiliyorsan o bölümü oku derim.
bundan sonrasıda sana kalmış.umarım gönlünce en güzeli olur..üniversite hayatında başarılar dilerim sana..
kafanda edindiğin bilgileri harmanlarken , dikkat etmen bir konuda okuyup ileride yapmayı düşündüğün bir işin , gelecekte sektörde durumu nasıl olabilir.bu biraz ihtimalli birşey ama mesleginle alakalı ileriyi kestirebiliyorsan o bölümü oku derim.
bundan sonrasıda sana kalmış.umarım gönlünce en güzeli olur..üniversite hayatında başarılar dilerim sana..
Z
Üye385 yazı
ne yapıcan pazarlamadan mezun olunca ?
gir şirketlere sor pazarlama departmanlarında kaç tane pazarlamacı çalıştırıyorlar ?
acaba işletme mezunlarımı mühendislik mezunlarımı yoksa pazarlama mezunlarımı daha fazla?
meslek seçerken üniversitede bölüm seçerken mutlaka ne yapmak istediğinize bakın ve gidin işyerleriyle yapmak istediğiniz işi görüşün onların tavsiyesiyle yönelin yoksa üniversite okumak için okumayın zaten yeterince kalitesiz üniversite ve üniversite mezunu var zaten işsizlikta hat safhada.
sana tavsiyem bölümden ziyade üniversite
itü-odtü-boğaziçi bunlardan mezun olanaların hayata bakışları ve iş hayatındaki başarıları diğer üniversitelerden mezunlara göre genelde %70 oranında daha fazla bu universitelerden birine girmeye çalış.
gir şirketlere sor pazarlama departmanlarında kaç tane pazarlamacı çalıştırıyorlar ?
acaba işletme mezunlarımı mühendislik mezunlarımı yoksa pazarlama mezunlarımı daha fazla?
meslek seçerken üniversitede bölüm seçerken mutlaka ne yapmak istediğinize bakın ve gidin işyerleriyle yapmak istediğiniz işi görüşün onların tavsiyesiyle yönelin yoksa üniversite okumak için okumayın zaten yeterince kalitesiz üniversite ve üniversite mezunu var zaten işsizlikta hat safhada.
sana tavsiyem bölümden ziyade üniversite
itü-odtü-boğaziçi bunlardan mezun olanaların hayata bakışları ve iş hayatındaki başarıları diğer üniversitelerden mezunlara göre genelde %70 oranında daha fazla bu universitelerden birine girmeye çalış.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz