Bir kaç girişimden ve planlamadan sonra en son benim için uygun olan bir işe ortak oldum.
Bir websitesi yazılımıdır. Yazılımı yazan kişi işe yarı yarıya ortaklık başlatıcaz. Ortada bir sermaye olmadığı için ortaklık şöyle olacaktır. Ortağım yazılımı daha önceden yazmış. Firmalar için websitesi tasarımı. Ben ise satıştan sorumluyum.
Eski ortağının "tek başıma yapsam daha çok kar ederim" düşüncesi yüzünden ayrılmışlar. Daha önceden yaptıkları satışlardan bahsetti. Sitesi olmayan firmaları telefonla arayıp nasıl satış yaptıklarından vs. Gerekli işlemleri tamamladıktan sonra (sözleşme, referans gibi) bu işe başlayacağız.
Fakat bilmem gereken bir kaç konu var. Daha önceden kapı kapı pazarlamacılık yaptım. Pazarlama konusunda deneyimim var. Bir kaç belli başlı işte çalıştım uzunca süreler. İşlettiğim butik otelden rezervasyon almak dışında telefondan pazarlamacılık yapmadım.
Bu konu hakkında daha öncelerden bir kaç araştırmam olmuştu. Ucu görünmeyen bir konu bu pazarlama. Telefonda pazarlama ise çok daha zor. Çünkü konuşmam ile karşıdaki kişiye bir imaj vermem gerekiyor. Bu konu hakkındaki temel şeyi az çok biliyorum. Fakat daha etkili olabilmem için önerebileceğiniz şeyler var mıdır? Örneğin bir giriş cümlesi.
Mesela sizlere şöyle bir bilgi verebilirim. 1 Temmuz 2013 tarihine kadar websitesi olmayan anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin websiteleri olmadığı taktirde cezai müeyyide uygulanabilir. Bununla ilgili bilgiler verebilirim. Bunun dışında numaraları internetteki firma sitelerinden bulucam. Websitesi olmayanları arıycam.
Size verebileceğim en temel bilgiler bunlardır. Bu bilgilerle birlikte önerebileceğiniz giriş cümleleriniz var mıdır? Tek seferde anlaşılabilecek, insanlara güven verebilecek bir şey.
En basit olarak şöyle bir şey düşündüm. "Merhabalar. Bilmemne bilişimden hizmetlerinden ben Boran. Taramızdan bir websitenizin olmadığını tespit ettik. Yeni kanuna göre firmaların websitesi olma zorunluluğu sebebiyle bu konu hakkında sadece şu fiyata websitesi paketimiz bulunmakta. İlgilenir miydiniz acaba?"
Daha fazla nasıl geliştirebilirim? Tecrübesi olan arkadaşlarımın telefonda konuşmanın gittiği yöne dair önerebileceği yöntemler var mıdır?
Teşekkürler konumu okuduğunuz için. Yardımlarınızı bekliyorum.