Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Telefonda Pazarlama Hakkında

BaşlatanBoranAkkanTarih06/04/2013 06:36:23Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye20 yazı
Merhabalar.
Bir kaç girişimden ve planlamadan sonra en son benim için uygun olan bir işe ortak oldum.
Bir websitesi yazılımıdır. Yazılımı yazan kişi işe yarı yarıya ortaklık başlatıcaz. Ortada bir sermaye olmadığı için ortaklık şöyle olacaktır. Ortağım yazılımı daha önceden yazmış. Firmalar için websitesi tasarımı. Ben ise satıştan sorumluyum.
Eski ortağının "tek başıma yapsam daha çok kar ederim" düşüncesi yüzünden ayrılmışlar. Daha önceden yaptıkları satışlardan bahsetti. Sitesi olmayan firmaları telefonla arayıp nasıl satış yaptıklarından vs. Gerekli işlemleri tamamladıktan sonra (sözleşme, referans gibi) bu işe başlayacağız.
Fakat bilmem gereken bir kaç konu var. Daha önceden kapı kapı pazarlamacılık yaptım. Pazarlama konusunda deneyimim var. Bir kaç belli başlı işte çalıştım uzunca süreler. İşlettiğim butik otelden rezervasyon almak dışında telefondan pazarlamacılık yapmadım.
Bu konu hakkında daha öncelerden bir kaç araştırmam olmuştu. Ucu görünmeyen bir konu bu pazarlama. Telefonda pazarlama ise çok daha zor. Çünkü konuşmam ile karşıdaki kişiye bir imaj vermem gerekiyor. Bu konu hakkındaki temel şeyi az çok biliyorum. Fakat daha etkili olabilmem için önerebileceğiniz şeyler var mıdır? Örneğin bir giriş cümlesi.
Mesela sizlere şöyle bir bilgi verebilirim. 1 Temmuz 2013 tarihine kadar websitesi olmayan anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin websiteleri olmadığı taktirde cezai müeyyide uygulanabilir. Bununla ilgili bilgiler verebilirim. Bunun dışında numaraları internetteki firma sitelerinden bulucam. Websitesi olmayanları arıycam.

Size verebileceğim en temel bilgiler bunlardır. Bu bilgilerle birlikte önerebileceğiniz giriş cümleleriniz var mıdır? Tek seferde anlaşılabilecek, insanlara güven verebilecek bir şey.

En basit olarak şöyle bir şey düşündüm. "Merhabalar. Bilmemne bilişimden hizmetlerinden ben Boran. Taramızdan bir websitenizin olmadığını tespit ettik. Yeni kanuna göre firmaların websitesi olma zorunluluğu sebebiyle bu konu hakkında sadece şu fiyata websitesi paketimiz bulunmakta. İlgilenir miydiniz acaba?"

Daha fazla nasıl geliştirebilirim? Tecrübesi olan arkadaşlarımın telefonda konuşmanın gittiği yöne dair önerebileceği yöntemler var mıdır?

Teşekkürler konumu okuduğunuz için. Yardımlarınızı bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Editör5590 yazı
Fena bir fikir değil.

Beni arasan Allah çarşına pazar versin der kapatırdım ama kapatmayıp sevinerek tamam diyecek epey tacir çıkar.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye317 yazı
Boran bey merhaba,
Acaba bahsettiğiniz cezai işlem uygulatan yasayı incelediniz mi?

Öncelikle onu inceleyin. Enson düzenlemeyle sanıyorum, her şirketin site zorunluluğu olmayacaktı.
Yani sizin sırf limited diye aradığınız şirketin, web sitesi olma zorunluluğu olmaya da bilir. Siz bunu arayıp zorunludur derseniz bu yalan olur.

Ayrıca maddeleri okuyup anlamalısınızki ,karşıdaki bir soru sorduğunda duraksamadan doğru yanıtı ilgili maddeye itafen vermeniz olumlu karşılanacaktır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye166 yazı

madde zaten 10 yıldır geyigi yapılan birsey.. neyse o ayri bir tartisma konusu ama telefonda pazarlama düsündügünüz kadar
verimli olmuyor web sitesi icin, neden derseniz bizde denedik.
telefona cikanlarin %70'ı sekreter ki onu gecmek, yetkiliye baglatmak ve laf anlatmak zaten sıfıra yakın.
kücük esnafı arasan adam zaten webten haberi varsa yaptirmis oluyor yoksa yine ilgilenmiyor. umarim sizin ki basarili olur.

yani hem telefonla hemde kapı kapı bu web işi ile ugrasan yerlerde calistim.iş gelse bile masrafı cikarmiyor günümüz sartlarinda.

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye20 yazı
Teşekkürler yorumlar için. Biraz geç yazdım ama kusura bakmayın.
Bu işe giriştik fakat olumsuz sonuçlar çıktı. Ortağımın sağlık sorunları olduğundan dolayı bitirmek zorunda kaldık.
Yasadan da bahsedeyim. Bayağı bir araştırdım. Normalde 2012 olacaktı yasanın yürürlüğe girmesi fakat biraz inceledikten sonra 1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren zorunluluk getirildi. Yasada "şu bu firmaların websitesi olması zorunludur" denilmiyor. Deniliyor ki genel olarak şirket ile ilgili alınan resmi kararlar websitesinde de açıklanmak zorundadır. Buna benzer konular bulunmakta kanunda, şu an hepsini tek tek açıklarsam bir sürü madde bulunmakta.
Onun dışında işi 3 gün kadar yapabildik. 3 gün içerisinde 1 satış yapabildim. İş yapıldı, teslim edildi ve ödeme bekleniyor şu an.
@sanadair34 dediğiniz sekreter sorununu gayet iyi anlıyorum fakat benim yaptığım aramalar genel olarak şirket sahiplerine gidiyordu. Firma rehberleri üzerinden websitesi olmayan firmaları tespit ediyordum ve oradan arıyordum. Oraya eklenen numaralar genel olarak mobil olduğu için şirket sahibine ulaşıyordum direkt olarak. Yine de sekreterler, asistanlara ulaştığım zaman apartmanlara girip satış yapan pazarlamacı muamelesi görüyordum. Basit bir iş olarak görünebilir ama gerçekten zor. Devam etseydik belki güzel olacaktı ama belki böylesi hayırlıdır.

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Ö?renci
Üye166 yazı
yine de siftah yapmissiniz tebrik ederim, fakat neden devam etmediniz? galiba sizde bir ışık görmediniz, yoksa ortaginizdan ayrilmak işi yapmaya engel degil.

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Bilgisayar-Bili?im