Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Şaştık Kaldık?

BaşlatandenemecariTarih05/04/2013 17:09:15Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye11 yazı
Selamlar herkese ..

İnternetten yaptığımız iş için ne yapabilirim daha derken foruma denk geldim. İşin gerçeği forumdan haberdardım ama bu konularda çözüm bulabileceğimi düşünmemiştim.

Mezvuya gelince

Biz Almayan dan özel bir arkadaşlık vesilesi ile ordan yapılmış bir diş macunu disbritörlüğünü alıp Türkiye ye getirip Sağlık Bakanlığı girişi yapıp artık pazarlamaya yöneldik.

Elimizde sadece bu ürün olmamakla birlikte hepsi SAĞLIK üstüne ürünler olduğundan bekledik sırasıyla tanıtmayalım diye.

Ürünümüz özellik olarak diş macunundan bahsediyim Açlık kontrlü ve tatlı krizini engeller aromatik 2 kilinikte test edilmiş ve sonuçları alınmış bir ürün.

Biz ürünü alıp internette koyup tanıtalım dedik dakka bir gol bir kesin kanıtlanmamış özellikli ürün yasaklı olurmuş. Kısaca Diş macunu desek hiçbir anlam ifade etmez. Depo ve pazarlama ve ıtriyatlar konusunda ise enteresan bir durum var konuyu açtığımızda gelin görüşelim diyorlar ve sonuç olarak yeni ürün çok şey beklemeyin diyorlar.

Buyrun burdan yakın şimdi elimde stok ürün var. Hatta bir çok ürün var hepsi gereken mercilerden izinli yada girişlidir. Ama gel gelelim çırığınıp duruyoruz. Tv reklamına dalsak malumunuz bütçe kısıtlı call center lara göre kar marjı düşük kalıyor gelişi pahalıymış. Normal şartlarda ürün talep görmesi gerekir mi ? bir yerden bakarsanız herkes bu kadar basit ve ekili bir ürünü elbette ki kullanmak ister. Diğer yandan daha yeni ürün dendiğinden eczacılar bile konsiye bırakın diyorlar.
Sonuç olarak sorunun pazarlama aşamasında mı hata dağırım pazarlamacılarında mı hata çözemedim desem yeridir.
Herkese selam ve saygılarımla..

Yerleşim Türkiye / İstanbul
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye75 yazı
Sayın denemecari,

mrt.tezcan@gmail.com adresinden Murat Beyle temasa geçerseniz sanıyorum ki size yardımcı olabilir.

Saygılarımla,

Emre ELMAS

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye72 yazı
Bende burda kozmetik yeni ürün tanıtımı hakkında bilgi istemiştim,sağolsun sektörde deneyimli bikaç arkadaş az çok bilgilendirdi fakat ben bu şekilde sağlıklı bir bilgi ve hamleye ulaşamayacağımı farkedince bir danışmanlık firmasından hizmet almaya başladım,sizinde böyle bir danışmanlık firmasıyla çalışmanızı kesinlikle tavsiye ederim.Danışman firma ararken çok dikkatli olun,uçuk vaadler verenlere aldanmayın.Nerde eksik yanlış yaptınız az çok sizinde biliyor olmanız gerekiyor kanımca,kendi tecrübelerinizi ve marka danışmanınızında yönergeleriyle yeni bir hazırlık içerisine giriniz .

Bu arada "kesin kanıtlanmamış ürün " den kastınız iddia edilen etkinliğe dair klinik bazda bir çalışmanın olmaması mı yasaklı ürün sıfatını yüklüyor ürününüze net olarak anlayamadım.
Eğer ürününüz iddialıysa evet bunu ispat etmeniz gerekiyor(daha doğrusu üretici firmanın ispat etmesi gerekiyor.)
kolay gelsin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye166 yazı

eczanelerin konsinye istemesine niye bozuldunuz ki? türkiyeye ilk defa bir ürün getiriyorsunuz, reklamı ve bilinirliliği olmayan.. eczane kısıtlı tezgahını size konsinye ayıracak cok mantıklı.. anlattiginiz ürüne lafım yok, bencede güzel ve basarili bir ürün tabi fiyatlarını bilmiyorum..

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Bilgisayar-Bili?im