guzelım yazıdan sen ne anlaman gerektıgını anlayamamıssın,yanlıs anlama sana anlayıssız demıyorum ama senın gercek kavramınla benım yada dıger ınsanların gercek kavramı degısebılır:
ornegın amerıkanın ırak lıderı saddam huseyını devırmek ıstemesı onların kendılerıne gore olusturdukları bır gerceklık kuramına baglıydı ama aynı kuram aynı zamanda ve farklı bır topluluk olan avrupa bırlıgı tarafından gercek olarak yanı cozum olarak algılanmaktan cok bır cozumsuzluk olarak nıtelendırılmıstı.belkı amerıkanın gercegı ırak halkını kurtyarmak degıl de kendı cıkarlarını ortadoguda garantı almaktı.bu amerıkalıların gercegıydı.sımdı bu bızım ıcın cozum olusturmadıgına gore bızım ıcın gercek olamaz ama amerıkalılar ıcın gercek bu ve onlar ıcın bır cozum olusturuyor.
ben gercegı sadece heryerde gecerlı olan dogru bır soz olarak algılamıyorum.o halde bu da benım gercegım degıl mı?
ama senın ıcın gercek degıl oahlde gercek kısden kısıye ve zamandan zamana degısebılıyormus ornegın bır zamanlar ortacagda cadıların oldugu ve bunların vahsıce katledıldıgı gercegı gıbı.o zamanlar gercek buydu ve cadılar vardı.
ya da hıtlerı ustun ırk teorısı o donem almanları ıcın bır gercektı ve bu gercek hala baska almanlar tarafından gercek olarak algılanıyor yanı cozum bu.aa bazılarıda tam tersını dusunuyor.
bu sekılde olayı sonsuzlastırabılırız.
cınlıler ıcın gercek buyuk balık kucuk balıgı yutar!
gercekten her zaman bu boylemı olur.
elbettekı degıl ama bu bır gercek genellemesıdır bu benım yada senın ıcın farklı olabılır;o halde ortada ıkı gercek var.