Google İçin En Büyük Rakipler Garajdakiler - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Google İçin En Büyük Rakipler Garajdakiler


dt_turan
Girişimci Editör

Toplam 544 yazı
14/05/2008 :  10:15:37 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


10 yıl önce garajda kurulan Google'ın EMEA Başkanı Arora, kendileri için en büyük tehlikenin garajdaki yenilikçi şirketler olduğunu söyledi..

Google Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) Başkanı Nikesh Arora, dünyadaki tek akıllı ve yenilikçi kişilerin kendilerinin olmadığını, bu yüzden sürekli yeni şirketlere ve teknolojileri takip ettiklerini belirtti. Google, Microsoft, YouTube gibi şirketlerin hepsinin bir evin garajında kurulduğuna dikkat çeken Arora, "Dünyanın en hızlı atleti olabilirsiniz, ama yarış esnasında arkanıza bakarak koşmazsınız. Hedefinizi seçip, ona doğru en hızlı şekilde koşmanız gerekir" dedi.

TÜRKİYE'DE RAKİP VAR
Bir yandan rakiplerini sürekli takip ettiklerini bir yandan da kendi işlerine odaklandıklarını belirten Arora, "10 yıl önce dünyanın en büyük teknoloji firmalarına 'Sizin rakibiniz kim?' diye sorsanız yanıt farklı olurdu. O günlerde Google yoktu, daha bir evin garajındaydı. Bizim en büyük rakiplerimiz bugün garajda olanlar. Aslında Türkiye'de veya herhangi bir yerde birçok rakibimiz var. Zaten en büyük tehlike de görmedikleriniz gelir. Biz dünyadaki tek akıllı ve yenilikçi insanların biz olmadığını biliyoruz. Bu yüzden DoubleClick ve YouTube gibi siteleri satın aldık" dedi. Dünyadaki reklam pastasının 600, Türkiye'dekinin ise 2.2 milyar dolar olduğunu vurgulayan Arora, gelişmiş ülkelerde internet reklam pastasının toplam reklamın yüzde 10'unu oluştururken bu rakamın Türkiye'de yüzde 2-3 civarında olduğunun altını çizdi. Türkiye'deki internet kullanıcılarının 20 milyon civarında olduğunu kaydeden Arora, "Türkiye, Google kullanımının hızla yükseldiği ülkeler sınıfına giriyor. En büyük avantajınız teknoloji ve ekonomik açıdan hızlı büyümeniz" dedi. Arora, Google'da çalışmak için 16 iş görüşmesinden geçtiğini belirtti. Google'daki mühendislerin yüzde 70'inin yenilikler üzerine çalıştığını ifade eden Arora, internette yapılan aramaların yüzde 25'inin daha önce hiç yapılmamış aramalar olduğunu kaydetti. Arora, Google'ın başarısının en büyük nedenlerinin hız ve sorgulamalara doğru cevap verme özellikleri olarak gösterdi.

'HIZ BAŞARI GETİRDİ'
Arora, "Bize göre kullanıcı aradığını en kısa zamanda en hızlı şekilde elde edebilmeli. 'Google Earth gibi servislerden nasıl para kazanıyorsunuz' diye soruyorlar. Açıkçası ben de bilmiyorum. Ama insanlar kullanıyorsa doğru birşey iş yapıyoruz demektir. Biz internet reklamcılığından para kazanıyoruz" dedi.

Kaynak: Sabah

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Bilgisayar-Bilişim
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

0.94 saniye.
20:08:14, 16 Mayıs 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım