Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Tekstilde Neler Oluyor

BaşlatanperkusyonTarih23/03/2013 09:07:33Yorum2

İlk mesaj
Üye203 yazı
TEKSTİLDE NELER OLUYOR
Mali darboğaza giren şirketlerin ‘can simidi’ olarak görülen iflas erteleme, son aylarda birçok tekstil firmasının başvurduğu bir mekanizma oldu. İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Çınar da geçtiğimiz Ağustos ayında, 2’si tekstil sektöründe faaliyet gösteren 4 şirketi için iflas erteleme talebinde bulunmuştu.

İflas erteleme talebi ile mahkemeye başvuran çocuk giyim markası Wenice Kids için ise geçtiğimiz eylül ayında iflas kararı verilmişti.

Bir dönem bünyesinde 4 bin kadar kişi çalışan Hey Tekstil’in de iflası istenmişti.

Yakın zaman önce iflas ertelemeye başvuran bir diğer isim ise İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi olmuştu. Tanrıverdi’nin 4 şirketi için geçtiğimiz 4 Şubat’ta mahkemece tedbir kararı verilmişti.
Bu dünyada herkes bir şey olmaya çalışırken sen hiç ol! Menzilin yokluk olsun. İnsanın çömlekten farkı olmamalı.Nasıl ki çömleği tutan dışında ki biçim değil içinde ki boşluk ise, insanı ayakta tutan da benlik zannı değil hiçlik bilincidir.

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Yeni Üye18 yazı
Türkiye'de tekstil son demlerini yaşıyor, daha doğrusu pazar daraldı. İç piyasa bitik, tamamiyle yabancı markaların elinde. Laleli dediğimiz piyasada bitik, Rus gelmez oldu. Arap deseniz keza onlarda öyle. İhracat fena değil ama kimin ne oldugu belli, iflaslar artıyor. Genel anlamda dünyada bir kriz var. Mortgage kredileri herkesin bütçesini sarsıyor, insanlar direk giyiminden kısmaya çalışıyor.

Tahiminimce bu iflaslar haziran, temmuz ayı sonrası artacak.
Bildiğim tek şey, hiçbir şey bilmediğimidir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye844 yazı
sanko holdingin isko birimi inegöl'de devamlı ihracatını yükselterek devam ediyor...

bu durum tekstil sektorunun genelinde boyle oldugunu düşünuyorum.. bence bazı firmaların rekabette geri kaldıgını soylemek daha mantıklı olur..

Tekstil sektörünün önümüzdeki yıllarda daha önemli bir duruma gelecegını düşünuyorum.. borsada tekstil şirketlerine uzun vadeli yatırım bile yapmanızı tavsıye ederim..

Tekstil sektörü hakkında bende bir kac senedir gelişmeleri yazmıstım, faydalı olabilir http://ayaklirehber.blogspot.com/search?q=tekstil
toptan Tesettür giyim
http://instagram.com/butik_inegol

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat