Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Ukrayna Pazarına Giriş

BaşlatanArezzoTarih14/03/2013 22:29:53Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye47 yazı
Merhaba

Türkiye de üretim ve ticaretini yapmakta olduğumuz gıda takviyesi ürünlerimize Ukrayna dan talep geldi.Yalnız belli bir yazışma süresinden sonra Ukrayna pazarına giriş yapabilmek için her bir ithal edilecek ürün için kayıt yaptırılması gerektiği belirtildi.Her bir ürün için 2000 Euro civarı.
Ukrayna da yaşayan arkadaşlarım ya da bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlarım bu konuda bilgilendirebilir ler mi acaba,

Teşekkür ederim...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Danışmanlık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Yeni Üye11 yazı
ben uzun süre ukraynada yaşadım ve ticaret yaptım böyle bir şeyin olduğuna pek inanmıyorum ve yeni kanunlardan haberim yok ama dikkatli olun tavsiyesinde bulunabilirim.paranız gidebilir.
denizcilik

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Denizci
Yeni Üye31 yazı
GOST-R VE UKRSEPRO FAYDALARI:
Gost-R (Rusya Federasyonu için) ve UkrSepro (Ukrayna için) Uygunluk Sertifikaları, ürünlerin ve hizmetlerin kalite ve güvenliğini GOST, GOST-R ve UkrSepro standartlarına uygun olduğunu tasdik eden belgelerdir. Rusya Federasyonuna ve Ukrayna’ya ithal edilen tüm ürünlerde 1 Ekim 2000 tarihli Gümrük İdaresi (GTK) tebliğince sertifika alınması zorunlu hale getirilmiştir.
Rusya ve Ukrayna standartlarına uygun olduğu bu belgeler ile kanıtlanmış olan mallar gümrüklerden daha kolay geçmekte, iç piyasada daha düzeyli mağaza ve marketlerde satış olanağı sunmaktadır. Sadece ithal mallar da değil Rusya'da ve Ukrayna’da üretilen mallar için de bu sertifikaları almak bir zorunluluk. Gümrüklerde, gümrük evrakları dışında iç piyasadaki mağazalarda vergi memurlarınca yapılan kontrollerde de bu sertifikalar sorulmaktadır. Ürünlerinizin pazar payını arttırmak ve rekabet avantajı elde etmek için Rusya Federasyonu ve Ukrayna Standartlarına uygunluğunu, ilgili sertifikalar ile kanıtlamanız gerekmektedir.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye31 yazı

GOST-R VE UKRSEPRO FAYDALARI:
Gost-R (Rusya Federasyonu için) ve UkrSepro (Ukrayna için) Uygunluk Sertifikaları, ürünlerin ve hizmetlerin kalite ve güvenliğini GOST, GOST-R ve UkrSepro standartlarına uygun olduğunu tasdik eden belgelerdir. Rusya Federasyonuna ve Ukrayna’ya ithal edilen tüm ürünlerde 1 Ekim 2000 tarihli Gümrük İdaresi (GTK) tebliğince sertifika alınması zorunlu hale getirilmiştir.
Rusya ve Ukrayna standartlarına uygun olduğu bu belgeler ile kanıtlanmış olan mallar gümrüklerden daha kolay geçmekte, iç piyasada daha düzeyli mağaza ve marketlerde satış olanağı sunmaktadır. Sadece ithal mallar da değil Rusya'da ve Ukrayna’da üretilen mallar için de bu sertifikaları almak bir zorunluluk. Gümrüklerde, gümrük evrakları dışında iç piyasadaki mağazalarda vergi memurlarınca yapılan kontrollerde de bu sertifikalar sorulmaktadır. Ürünlerinizin pazar payını arttırmak ve rekabet avantajı elde etmek için Rusya Federasyonu ve Ukrayna Standartlarına uygunluğunu, ilgili sertifikalar ile kanıtlamanız gerekmektedir.

not: isterseniz yardımcı olabilirim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Üye413 yazı
burada potas arkadasimizin sozunu ettigi sertifika, turkiyedeki karsiligi tse diye algilayabilirsiniz. bu bir zorunluluk olmakla beraber her urun icin odenmesi gereken fiyat miktari farklilik gostermekte olup size sozedilen 2000 evro cok ucuk bir rakamdir. ancak urunleriniz hakkinda daha detay bilgi verirseniz size tam olarak ne kadar odemeniz konusunda bilgi acisindan yardimci olabilirim. hayirli calismalar

cosmostextil@hotmail.com
gama200@ukr.net

TEL:0038 097 830 56 09
not: su an turkıyedeyım.turkıye numarasından ulasabilirsiniz.

TÜRKİYE TEL: 05432582617

Yerleşim Ukrayna / OdesaMeslek Di?er
Yeni Üye47 yazı
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.Ukrayna daki yetkililer ısrarla benimle telefonda görüşmek istiyorlar.ben onlardan detaylı bir yazılı açıklama ve bu giriş ücreti ya da sertifika için bir gerekçe istedim resmi... yalnız telde konuşalım demişler..pek hayır gibi görünmüyo.:)) bir de Ukrayna pazarını bilmiyorum.Avrupayla çalışıyoruz çoğunlukla
selamlarımla

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Üye109 yazı
Arezzo

Bulunduğun ülkedeki Ukrayna Konsolosluğu veya Ukrayna Büyükelçiliğine yazılı olarak müracaat edersen işin aslı resmi olarak ortaya çıkar.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye47 yazı
Teşekkür ederim.Bunu Türkiye de başvurmak lazım.Arkadaşıma bilgi verip gerekli girşimi yapmasını söyleyeyim.
saygılar

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye53 yazı
mrb ben imitasyon erkek yüzüğü imalatı yapıyorum ilgilen varmı
iletişim: 05379487793

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye2 yazı
Selamlar ukraynaya gümüş takı nasıl ihraç edilmektedir?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat