Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Fotoğrafçılıkta Pazarlama Hk. Yardım!

Başlatansinem3434Tarih01/02/2013 21:15:30Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye11 yazı
Merhabalar,
Ortalama 5 yıldır profesyonel (hobi kısmı bitip para kazanmaya başlayınca profesyonel diyorlar) fotoğrafçılık yapıyorum.
Yılın 4-5 ayında ağırlıklı olarak özel gün fotoğrafı çekiyorum.Kalan zamanda yani kış sezonunda yaşamaya devam edebilmek için ürün tanıtım,hizmet,mekan yani kısacası reklam fotoğrafları çekiyorum.
Gerekli olan tüm ekipmanım mevcut olmasına rağmen reklam fotoğrafı çekimi işlerini çok zor yakalayabiliyorum.
Sektörel sitelere reklam ve ilanlar verdim, adwords kullanıyorum, buna benzer tüm tanıtım yollarını deniyorum.
Textil, gıda, paslanmaz çelik ,avize,hediyelik eşya,altın ve gümüş ürünler vb. birçok ürün fotoğrafı çekimi,
cafe-restoran-fabrika-işyeri tanıtım çekimleri konusunda da deneyim sahibiyim.
Bu konuda iş yapabilmek için daha başka neler yapabilirim ? Pazarlama konusunda tecrübe ve fikirlerinize ihtiyacım var.
Saygılarımla
www.elifaslan.com.tr

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Fotoğrafçı
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye18 yazı
Arkadaşım merhaba ben yaklaşık 10 seneden fazla güneyde turizm fotoğrafcılığı yapıyorum yazından anladığım kadarı ile sende bu işle meşgulsun. Kış gerçektende biz turizmciler için zor bir dönem. benim tavsiyem freelance çalışman ama kaldığın şehirde çok önemli..bayan çekimcisin galiba nikin 34 olduğuna göre istanbuldansın..ilan verip devamlı güncelleme şeklinde çalışabilirsin veya stüdyo bağlaman lazım kendine..ekipman derken fotoğraf makinesi ve kafa flaşıından bahsediyorsan yeterli değil. bir çekimcide biri geniş açı diğeri uzak odak 28 200,28 300 18 135,18 200 35 350 vs tarzı objektiflerin harici iyibir makine,gribi ve tripot , paraflaş takımı(mümkünse akülü) ve diz üstü bilgisayar olmazsa olmazındır bunu harici adobe yi çok iyi kullanman lazımki fotoshopu sen yapasın..bu tarz ekipmana sahipsen her yerde freelance iş bulursun

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Foto?rafçy
Yeni Üye18 yazı
eğer paran varsa biraz, bu malzemeler bir stüdyo kurmak için yeterli sadece ufak baskı makinası alırsın, gelin damat albümünü fotoshopunu kendin yapıp dışarda bastırırsan olur iş yaparsın. veya anlaşmaya bağlı olarak alışveriş merkezlerinde kostüm standıda olabilir oraya ufak lazerli 10x15 baskı makinası yeter padişah, hürrem, korsan kostümleri beyaz arka planda fotoğrafı çekip kesme yaparak arka plana(saray veya arkada korsan gemisi manzaralı) montaj yapıp baskı yaparsın(10 tl den tanesini veriyorlar) bunu ben bir alışveriş merkezinde gördüm iş yapar bence..ama iç mekan veya ürün çekecem dersen organizasyon veya reklam ajanslarına başvurmak lazım..bunun harici düğün işide yapılabilir ben genelde düğün işi kovalarım.

Yeni Üye18 yazı

link vermişsin ben onu şimdi gördüm...ben bu yazıları işe yeni başlayan biri için yazmıştım fakat gelin damat çekimi zaten yapıyormuşsun..eğer düğün sezonu harici bir gelirim olsun diyorsan bu işle ilgili başka yerler kovalaman lazım..ben uludağa giderim kışları olmadı sezon başları düğün işi olur giderim ya böyle birşey yada ihale alıcan mesela kışın büyük alışveriş merkezlerindeki buz pateni ve kayak bölümleri var kapalı alan bu işi yapıcan yazında aquapark tutacan onlarda ihale işi..

Yeni Üye11 yazı
Merhaba ,
Önerileriniz için çok teşekkür ederim.
Sizinde anladığınız üzere ilk 2 yazınız boşa gitmiş oldu, her türlü ekipmanım ve stüdyom var.
Bu İstanbul'da ihaleler yolu ile bir işe sahip olmak o kadar zor ki anlatamıyorum ,belki de gelip görmeniz gerekir.
Yine de önerileriniz için tekrar teşekkürler, bol kazançlar :)
www.elifaslan.com.tr

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Foto?rafçy
Yeni Üye18 yazı
Merhaba!!! ihale işinde en büyük etken tanıdık. teklifin üzeri fiyat vermek bazen iş görmüyor biz bunu bazen otel yönetimleri ile yaşıyoruz... bunu istanbulda da denedik adamlar bize bilmem kim beyin tanıdıklarına verdik gibi abuk bir cevap verdiler ve teklifi dinlemediler bizde anlatmadık..

Yeni Üye11 yazı
Malesef bende bu sorunlarla karşılaşıyorum ,teşekkür ederim.
www.elifaslan.com.tr

Yeni Üye11 yazı
Sitenizi inceledim, ciddi bir yatırım bu cihazlar , paylaşımınız için teşekkür ederim.
www.elifaslan.com.tr