Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Is Fikri Araba Kiralama Platformu

BaşlatankartalimkartalTarih23/01/2013 10:41:34Yorum6

İlk mesaj
Üye211 yazı
Merhaba arkadaslar. Hollanda da bir gazetede daha yeni okudum ve sicagi sicagina size bir is fikri cikar diyer iletmek istedim.
Bir sahis "araba kiralma platformu" kurulmus ve siz arabaniz varsa bu platforma kiraya vermek istiyorum diyorsunuz arabanin ozeliklerini ve kiraya vermek isteginiz gunleri bildiriyorsunuz ve bu platformda kiralik araba arayan kisi veya kisileri bulusturuyor gerekli islemler yapildiktan sonra kiralam yapiliyor.
Bu platform cok cuzi bir rakam karsiligi islam yapiyor.
Bunun yani sira anlasmis olduklari sigorta ve yol yardim hizmeti veriliyor. Ehliyet, kimlik kontrolu ve arabanin bakim kagitlarinin kontrolu yapiliyor. Burdaki amac eger arabaniz varda az kullaniyorsaniz; mesela arabaniz var ama gunluk metro ile veya halk otobusu ile ise gidiyorsunuz araba kapida yatiyor iste tam burda size arabaniz hem para kazandiriyor, hem de yakininiz daki ihtiyaci olan birine arabanizi para karsiligi platformun araciligi ile istediginiz bir rakama kiralamis oluyorsunuz. Yani siz para kazaniyorsunuz kiralayan kisi daha ucuza ve istedigi gun ve saatlerde kiralmis oluyor.
Gazetenin yazdigina gore su anda yuzbini gecmis durumdalarmis ve her ay yuzde 25 buyuyorlarmis.
Bilmiyorum Turkiye de uyarlanabilirmi.
www.oydanismani.org
www.voetbalportaal.nl
www.volkabulaire.nl
www.besiktask.info

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Sigortacı
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye72 yazı
Uyarlana bilir aslında güzelde fikir, fakat bunun için harcamaların çok olacağını düşünüyorum, ve şirket olmak gerekiyor. reklam ve diğer harcamalar epey bir maliyetli olacak gibime geliyor, bu konuda bilgisi olanlarda yazsalar birilerimizin işine yaraya bilir.
İlime susadım...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye58 yazı
Türkiye'de şahıs araçlarını kiraya vermek yasal değildir. Kiralayan kişi araç ile eğer herhangi bir kontrol noktasında sıkıntıya düşerse aracın kiralık olduğunu söylememesi gerekiyor söylediği takdirde ceza-i yaptırım uygulanır.
Türkiye'de bu iş tutmaz sıkıntıları büyük olur.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Üye385 yazı

türkiyede aracı çalarlar :) bir daha da bulamazlar bizde maalesef art niyet çok şimdi herkez biz çok temiz toplumuz dicek ama değil maalesef arkadaşımın rent a car şirketi vardı daha araç takip filan yaygın değildi o dönemde mercedes e 200 (o dönemde son model sıfıra yakındı)kiralamıştı vatandaşın birine sonra vatandaş 2 gün sonra arabayı geri getirdi her şey normal ödemesini filan yaptı teslimden 2 gün sonra arabanın şanzımanında (otomatik) sıkıntı çıktı ***ürdüler servise meğerse en son kiraya verdiği vatandaş aracın şanzımanını söküp başka arızalı bir şanzıman takmış o şanzımanıda ne yaptı kimse bilmiyor....
bırak arabam yatsım evimin önünde...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye49 yazı
Bu fikri Avrupa'da yapabilirsin ama,Türkiye'de yapamazsın.

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Esnaf
Üye215 yazı
kiralama işi bilinen bir iş..özel araçla olmaz..yani prosedürleri var uymak gerek..ancak bir site var..sadece güvenilir kişiler üye olarak birbirlerini taşıyor..bence güzel bir iş..

www.ortakaraba.com

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Üye317 yazı
yoyo diye bi sistem vardı o geldi aklıma. google a yazın cıkar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er