Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Bakliyat Paketleme

Başlatanmehan01Tarih16/01/2013 12:37:06Yorum12

İlk mesaj
Üye285 yazı
İyi günler arkadaşlar. İleri ki günlerde bakliyat paketletmek istiyorum bakliyat ilk etap da 25 kg'lık çuvallarda olacak. Acaba paketleme fiyatları nedir. Ücret kilo başına mı alınıyor . Cevaplarınızı bekliyorum. Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Üye245 yazı
Forumda aratma yaptin mi? Yapmadiysan once bi arat bakliyat paketleme diye tatmin olmazsan sorularini ona gore belirle oyle konu aç

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye285 yazı
İnternette ve forumda gerekli araştırma yaptım ancak soruma cevap olacak bir konu yada yazı göremedim. Siz biliyorsanız buraya linkini verirseniz memnun olurum.

Üye488 yazı

sanırım gerekli izinleri almalısın önce.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Reklam
Yeni Üye1 yazı
slm. bakliyatlar satın alırken 25kğ çuvalda almanız müükündür, dolaysıyla paketleme sorun ortadan kalkar, ama siz bakliyatı dökme alıp 25 kğ çuvala koymak isterseniz çuval paketleme makinası yapıyoruz .

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Ymalat
Üye285 yazı
İlginize teşekkür ederim. Sizinde belirttiğiniz gibi ben bakliyat çuvalına koymak istiyorum bu nedenle paketleme fiyatlarını öğrenmek istedim.

Yeni Üye77 yazı
en iyi bakliyat çiftçiden birinci elden nerden alınır? ortalama fiyatları nedir? bir ara bende düşündüm ama maliyet konusunda bir sonuca ulaşamadım.0.5 kg,1 kg,2 kg ve 2,5 kg lık paketler halinde satmak istiyorum
Hayata yeniden başlasaydım, saniyelerin nabzını tutardım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye155 yazı
ilk etapta düşündüğünüz miktar kaç ton dur.

Ayrıca;
paketleme ürün tedarik ve hammadde noktasında yardımcı olurum.
pirinç bulgur nohut mercimek vb..

esayilgan@gmail.com
enessay

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye141 yazı
Sayın arkadaşım,
Biz kuruyemiş paketleme tesisi sahibiyiz. Tabii ki aynı makineler ile kur bakliyat da paketleyebiliyoruz ama sizin dediğiniz gibi 25 kg paketleme yapmıyoruz. Ayrıca ürün ne kadar küçülürse o kadar fazla kazanırsınız. 25 kg paketle dökme ürün arasında fazla fark yoktur bu nedenle kg başına en fazla 1-2 TL kazanırsın ki bu da senin işletmen için kârlı bir yol değildir. Ürünü küçülttükçe kâr marjları %25’den %50’lere kadar artar.
Ayrıca bir paketleme tesisi için önce marka tescili yaptırtacaksınız ki bu da yaklaşık 6 ay ile 1 yıl arasında sürer. TPE (Türk Patent Enstitüsü) den alınacak onay ile il sağlık müdürlüğü ve il tarım müdürlüklerinden paketlemesini istediğiniz ürünler için izinler çıkartacaksınız ki bu da tesisin uygunluğu oranında 20 günden 3 aya kadar sürer. Ondan sonra ürün temini ve paketlenmesi işi yaklaşık 20 gün ile 1 ay sürer. Bunların hepsi yaklaşık 1 yıl 3 ay civarında olur. Ondan sonra satışa başlarsınız ki kimse nakit almıyor. İllaki 45 gün ile 60 gün arası vade yapar. Yani kasaya ilk para 1,5 yıl sonra girer. Bu 1,5 yıl içinde cebinizden çıkacak parayı hesaplarsanız ve 1,5 yıl sonra ilk paranın kasaya girdiğini hesaplarsanız yaklaşık 4,5 yıl sonra sermayeyi eğer işler iyi giderse kurtarırsınız ve ondan sonra kâra geçersiniz. Benim nacizane fikrim hazır bir yeri satın almanızdır. Hem daha çabuk satışlar gerçekleştirirsiniz hemde boşuna 1,5 yıl kaybetmezsiniz. Hazır bir yer konusunda da yardımcı olabilirim. Özel mail adresim sores@nukagida.com

ŞOREŞ YILDIRIM

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda