Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Lokantamın Önüne

BaşlatanfiyakaTarih13/01/2013 14:29:42Yorum31

İlk mesaj
Öğrenci trafiğinin olduğu bir cadde üzerinde lokantam var.ek gelir için lokantanın önünde ne satabilirim, nasıl tedarik edebilirim?
İşleyen demir ışıldar

Yerleşim Türkiye / BalıkesirMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
31 yorum
bardakta mısır tezgahı koyabılırsınız ıstanbuldaysanız yardımcı olabılırım. engin_218@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Memur
evet istanbuldayım sn cengooist.Teklifiniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim.
bardakta mısırı çok düşündüm açıkçası ama yalnızca mısır ile ilgilenecek bir elemana ihtiyacım var diye düşündüm ve cesaret edemedim.lokantada 4 kişiyiz ve ancak yetişebiliyoruz işlere.lokantacılık öyle bir iş ki sürekli temizlikle uğraşmak durumundasın.Sürekli masa düzeni müşteri servisi dışarıya yapılan servis vs vs sizi epey meşgul ediyor.4 kişi tam mesai çalışmamıza rağmen günlük yevmiyelerimizi alıyoruz ama toptancılara sürekli borç takarak dönebiliyoruz.Bu duruma faydası olsun düşüncesiyle hazır kurulu dükkanda satılabilecek ama bizi fazla meşgul etmeyecek birşeyler satmak istiyorum.
İşleyen demir ışıldar

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er

otomat makinelerini düşünebilirsin internetten araştırıp ilgini çeken bir otomatı koyabilirsin
eses

Yerleşim Türkiye / Eses
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - eseslix
otomat makinelerini düşünebilirsin internetten araştırıp ilgini çeken bir otomatı koyabilirsin

Güzel fikir sn eseslix.Bu fikri de düşünmedim desem yalan olur doğrusu.Nasıl bir ototmat olması gerektiği konusunda kararsız kaldım.büyük çikolota bisküvi satan birşey koymak konum olarak olası gelmedi bana.Hemen karşımda BİM ve hemen yanında bir süper market.karşılarında bir börekçi bir fırın bir büfe bir elektirikçi berber kasap ve benim dükkan var.Sakız olsa dedim.Sanki biraz şişti piyasa sakız otomatları konusunda.Simitmatik çıktı ya da çıkıyor gibi birşey.hem fırın hem 2 tane börekçi var çevremde.Esnaf ahlakına ters olur dedim.

Anlayacağınız işin içinden çıkamadım.Sizinotomat cinsi konusunda bir fikriniz varsa nedenleriyle beraber paylaşırsanız çok sevinirim.
İşleyen demir ışıldar

Bal satmayı düşündüm.Dişe dokunur bir satış hacmine ulaşabileceği konusunda şüpheye düştüm.Mısır ve otomatı nedenleriyle birlikte anlattım.Lokantam 6 masa ve dolap ve tezgahlardan oluşuyor.Yerim müsait olsa etrafımda hiç çiğköfteci yok.Tutar bence ama işte yerim dar.

Ne yapsam ne yapsam ne yapsam.Hem fazla yer kaplamasın hem işimi engellemesin hem de dişe dokunur birşeyler olsun.en azından aylık doğalgaz,elektrik,su gibi bir faturamı ödesin kuracağım tezgah/satacağım mal.

ne olmalı dostlar?Eminim ki güzel fikirler çıkacak inşallah.
İşleyen demir ışıldar

otomat olarak dondurma otomatı var ama biraz pahalı bir otomat internet arama motorlarına dondurmax yazarsanız çıkar yaz dönemi için güzel para kazanabilrsiniz yada dönemlik kiralama yapıyorlarmı bilmiyorum
dikkat çekecek hatta lokanta müşterinizi bile artırabilecek bir otomat

çifköfte içnde yer açabilirseniz güzel paralar kazanabilirsiniz bence çiğköfte içinde yer açmaya çalışın derim yada günlük hazır paketler halinde satış yapmayı deneyebilirsiniz
eses

Yerleşim Türkiye / Eses
dondurmax güzelmiş sn eseslix.araştıracam bu konuyu.Çiğköfteye gelince bir yemek tezgahım yanında bir buzdolabı ve yanında yazarkasanın bulunduğu bir mobilyam var sırayla.Bu sıranın tam karşısında kola kasaları ve sularımız falan istifli şekilde duruyor.İkisinin arasından müşteri içeriye giriyor.kasayı geçince sağ ve sol duvara dayanmış 3'er den 6 masa var.Girişin tam karşısında wc ve yanında da 4 metrekarelik bir mutfak var.Burada bir çay ocağı bir fırınlı 2 adet ocağı olan bir tezgah var ve bulaşık yıkanan tezgah.yani dükkan son haddinde kullanılıyotr.yer olsa hemen koyarım çizköfteyi.led ışıklı bir tabela ile dikkat çekmeye çalışırım.çiğköfteyi de iyi yapan biryerden alırsam ciddi kazanç olabilir ama maalesef yerim dar.
İşleyen demir ışıldar

slm fiyaka kardeşim çiğ köftede araştırma yapmışsındır sanırım aklından hangi marka geciyor ben düşünüyorum ama markaya tam karar kılamadım saygılar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
aleykumselam sn onur652.

benim sevdiğim köfte çiğköfteci Ömer usta.Fiyatı da makul tadı da.tabi bana göre.

Mesela komagene gibi zincirler konseptleri gereği şişkin fiyatla satıyorlar.Ayrı ir dükkan açacak olsaydım onlardan birini seçebilirdim ama dükkanın bir köşesine koyacaksam ömer usta'yı tercih ederim sanıyorum.
İşleyen demir ışıldar

İçli kofte kunefe hazır tatlı olabilir ıstanbulun neresindesınız
İşimiz insanların en güzel ve en zor günlerinde yanında olabilmek.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Bireyselemeklilik
İçli kofte kunefe hazır tatlı olabilir ıstanbulun neresindesınız

sultanbeylideyim sn bireyselemeklilik.

lokantada sütlaç ve kemalpaşa satışım var.hazır tatlılar daha maliyetli olur ve kar marjı düşük olur sanıyorum.içli köfte hiç düşünmemiştim.araştırayım bakalım ekmek çıkar mı.teşekkürler fikir için.
İşleyen demir ışıldar

Otomat olarak cep telefonu şarj otomatı nasıl fıkır ? Müsteriyede katkısı olur . Ne dersiniz ?
Denemeden Anlaşılmaz

Yerleşim Belçika / BrukselMeslek Serbest meslek
merhaba,
dükkanın önünde çiğköfte veya midye satabilirsiniz.Minicik portatif tezgahları oluyor bunların.Yetişemem derseniz bir çırak alırsınız olur biter.Bence düşünmek yerine bir an evvel harekete geçin.Öğrenciler en çok çiğköfte ve midye tüketir çünkü bunlar İstanbul'da evlerde pek yapılmazlar.Fiyatları da piyasa fiyatıyla aynı yapın altına satmayın.Bu ürünlerin satılmama riski yoktur.Kolay gelsin.Allah hayırlı kazançlar versin inşallah.
Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Full
merhaba,
dükkanın önünde çiğköfte veya midye satabilirsiniz.Minicik portatif tezgahları oluyor bunların.Yetişemem derseniz bir çırak alırsınız olur biter.Bence düşünmek yerine bir an evvel harekete geçin.Öğrenciler en çok çiğköfte ve midye tüketir çünkü bunlar İstanbul'da evlerde pek yapılmazlar.Fiyatları da piyasa fiyatıyla aynı yapın altına satmayın.Bu ürünlerin satılmama riski yoktur.Kolay gelsin.Allah hayırlı kazançlar versin inşallah.

facebook kurucusuydu sanırım işi planlarken vakit kaybedersini<z hemen girişin diordu.hani bizim 'kervan yolda düzülür' sözünü anımsatan birşey.teşekkürler tavsiye için.
İşleyen demir ışıldar

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Gokhan be
Otomat olarak cep telefonu şarj otomatı nasıl fıkır ? Müsteriyede katkısı olur . Ne dersiniz ?

Sn gökhan şarj otomatı bulunduğum çevrede pek gidecek gibi değil.Gelip geçici insanlardan ziyade sürekli aynı müşteriye hitap ediyorum.Esnaf lokantası bizimkisi.çevremizdeki esnafa ve çevre okullardaki öğretmen ve öğrencilere hizmet veriyoruz.Telefon şarjına ihtiyaç duysalar bile okullarında ya da iş yerlerinde bir şarj bulundurmaları olasıdır diye düşünüyorum.

Katkınız için çok teşekkürler.
İşleyen demir ışıldar

1- kontür sat 2- dvd oyun ve film koy 3- ucuz öğrenci için gıda sat. paket olabilir. sosis ıslak hamburger. 4- kaldırıma fazla taşma belediyeyle başın ağrımasın elindeki işinden de olma..:)..bol şans bol kazanç...
z.ş.o.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - soral
1- kontür sat 2- dvd oyun ve film koy 3- ucuz öğrenci için gıda sat. paket olabilir. sosis ıslak hamburger. 4- kaldırıma fazla taşma belediyeyle başın ağrımasın elindeki işinden de olma..:)..bol şans bol kazanç...

Katkınız için teşekkürler.

kaldırıma taşma konusunda size ve diğer bilgili arkadaşlara bir sorum olacak.Dükkanın önünde 4-5 metrekare bir yer var kaldırım taşlarına kadar.Ben o bölgeye masa atıyorum açık havalarda.Tezgahı kurarsam oraya koymayı düşünüyorum ama belediyeden de çekinmiyor değilim.Zabıtalara sormayı düşündüm en iyisini onlar bilir diye sözüm meclisten dışarı 'eşşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek' gibi birşey olacak diye soramadım.
Sizler ne dersiniz?
İşleyen demir ışıldar

hangi belediye ye bağlısın bilmiyorum ama sıkıntı olabilir... ama önündeki boş bölge eğer uygunsa işgaliye parası ödeyerek kullanabilirsin. tabi bina sakinlerinin de izni olmalı ..zabıtalara değilde zabıta amirliğine ya da belediyeye sorabilirsin ...gerçi önümüzde seçim var..yaklaşımları ona göre artık belediyelerin ...en azından seçimlere kadar ses çıkarmayacaklardır..tabi şikayet olmassa...araştırmakta yarar var..
z.ş.o.

işgaliye ödemeye razıyım eğer izin verirlerse.ben sultanbeylideyim sn soral.
İşleyen demir ışıldar

anlıyorum. bende pendikte yaşıyorum. daha yaratıcı ürünlerde satılabilir belki ..görmek gerek yeri tabi.. görsel varsa gönder istersen..msn sukruorl@hotmail.com
z.ş.o.

bence en güzeli soft dondurma . makineleri oldukça pahallı ama bence değer. yapımı kolay malzeme hazır geliyor kar oranı oldukça yüksek ve her yaştan insana hitap ediyor . başarılar diliyorum

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Ticaret
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - zeynom
bence en güzeli soft dondurma . makineleri oldukça pahallı ama bence değer. yapımı kolay malzeme hazır geliyor kar oranı oldukça yüksek ve her yaştan insana hitap ediyor . başarılar diliyorum

kiralama yapılabiliyor sanırım.fiyatlar uygunsa ve anlaşma makulse soft dondurma denenebilir.
İşleyen demir ışıldar

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - fiyaka
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - zeynom

kiralama yapılabiliyor sanırım.fiyatlar uygunsa ve anlaşma makulse soft dondurma denenebilir.
.
...açıkcası dondurma zamanı okulllar kapalı olacağı için öğrencileri değerlendirememiş olacaksın. etrafında başka dondurma satan potansiyeli sen daha iyi biliyorsundur ayrıca..zaten yanındaki bakkal pastaneye verileceği için dondurma dolabı vs sana gelmeyecektir..denemekte fayda var tabi..ben hala öğrenci potansiyeline yönelik bişeyler yapmanı tavsiye ederim..
z.ş.o.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - soral
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - fiyaka
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - zeynom

.
...açıkcası dondurma zamanı okulllar kapalı olacağı için öğrencileri değerlendirememiş olacaksın. etrafında başka dondurma satan potansiyeli sen daha iyi biliyorsundur ayrıca..zaten yanındaki bakkal pastaneye verileceği için dondurma dolabı vs sana gelmeyecektir..denemekte fayda var tabi..ben hala öğrenci potansiyeline yönelik bişeyler yapmanı tavsiye ederim..

çevremdeki pastane ve büfe hazır dondurma satıyor ama SOFT satan yok ve gider gibi görünüor.Öğrenciye yönelik olarak da mısır kafama yatıyor.Yerim olsa çiğköfte de çok mantıklı.çok yakında topic takipçilerinin de katkılarıyla bir karar varacağım inşallah.
İşleyen demir ışıldar

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - fiyaka
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - zeynom

kiralama da mantıklı aslında . kiralayabileceğim bir makine bulursam yazı bile beklemeden koyarım bende dükkanın önüne. çiğköfte de düşünebilirsiniz ben bayiliğini aldım bakkalda satıyorum öyle aman aman yere de ihtiyacınız yok lavaşın sığabileceği küçük bir tezgahınız olsa bile yeter.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Ticaret
Soft dondurma makineleri ilk çıktığı zamanlarda kiralama yapıldığını çok çok iyi hatırlıyorum ama şuan tüm araştırmalarıma rağmen kiralayan bir firma bulamadım.makinenin 3 kollusu markalara göre değişerek 10-15 bin aralığında.bunu alıp koymak cidden zor.
İşleyen demir ışıldar

yahu lokantanın onunde dvd nin ne isi var, ki adam beni oyalamasin diyor adam bir film icin 500 filmin kapagina bakiyor biraz mantıklı olalım, sayın fiyaka diyorsunuz ki oyle birsey olsun ki hem ugrastirmasin hem para biraksin, inanin boyle bir sey dünyada henüz icat edilmedi. otomatlarin gelirlerinin sizi tatmin etmesi cok zor, bizim burada sizin gibi iki lokanta biri bardakta mısırı biri de cigkofteyi disariya kurdu. en mantıklı seyler bunlar tarif ettiginiz duruma uygun.

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Bilgisayar-Bili?im
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - fiyaka
Öğrenci trafiğinin olduğu bir cadde üzerinde lokantam var.ek gelir için lokantanın önünde ne satabilirim, nasıl tedarik edebilirim?

Boyoz Börek puaca tezgahı yap bide paket kahvaltı hazırla geceden strec flimli plastık tabakta emin ol satıs olur
Saygılarımla
Çağdaş İNAL
Soru Sorunlarınız için e-posta yollayabilir Özel Mesaj atabilir 05072562267 arayabilirsiniz

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yleti?im
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sanadair34
yahu lokantanın onunde dvd nin ne isi var, ki adam beni oyalamasin diyor adam bir film icin 500 filmin kapagina bakiyor biraz mantıklı olalım, sayın fiyaka diyorsunuz ki oyle birsey olsun ki hem ugrastirmasin hem para biraksin, inanin boyle bir sey dünyada henüz icat edilmedi. otomatlarin gelirlerinin sizi tatmin etmesi cok zor, bizim burada sizin gibi iki lokanta biri bardakta mısırı biri de cigkofteyi disariya kurdu. en mantıklı seyler bunlar tarif ettiginiz duruma uygun.

çok teşekkür ederim.

arkadaşların da fikirlerini alarak çıkardığım sonuç küçük bir eklemeyle birlikteaynen dediğiniz gibi oluşuyor.

çiğköfte ya da mısır tezgahı kurmalıyım ve sabahları halen yaptığım baget ekmek arası kahvaltıyı hazır paketleyip dükkan vitrininden görülecek şekilde satışa sunmalıyım.fiyatı uygun tutabilirsem sandwiç işi de tutabilir sanırım.

Bu arada yeni fikirleri olanların fikirlerine de her daim açığım.herkese teşekkürler.
İşleyen demir ışıldar

güncel
İşleyen demir ışıldar