Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Esenlikler Arkadaşlar

BaşlatanT.T.KTarih21/12/2012 08:36:51Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Esenlikler dilerim size bu ağeli yazıcı, kardeş, ağabey ve üleştirici

cumhurlara.

Sizlerin bu, örütbağda sunduğunuz nice iyilikle üleştirilmiş fikirleriniz

beni aydınlattı.

Ben, Tanrı Yarlıklar ise eğer, önümüzdeki sene ; İstanbul Ataköy 9.kısım

alışveriş merkezinde, en üst katta yaklaşık 400.000 T.L civarına şahsıma

18' ila 23 m2karelik mülk satın almak istemekteyim.

Ataköy, alışveriş merkezindeki temin edeceğim mekan, yıllık kar çarpanına

uymuyor ve yatırım KİRA babında doğru değil bunu iyi biliyorum, lakin ben

mekanıma teşrif edip EMLAKÇILIK Yapacağım, ve stopaj ödememek adına

atriumda dükkan alacağım.

Bu alacağım dükkana, atrium alışveriş merkezinde, emlakçılarda çalışmış

ve yaşı 36na varmış bir 17'yaş ile bu işe başlamış yani uzmanlaşmış

kişiyi, yanı başıma almayı düşünüyorum' ki yanında çalıştığı 1988'itibarı

ile ATRİUMDA ÇALIŞIYOR, VE bu arkadaşım ondan MEKAN sahibinin dükkan

kirası hariç %15 KAR PAYI ALIYOR.

İse bu arkadaş bana geçen sene ben senden %50 alırım ve sen, sene sonu

benden bana sunacağın komisyonu belirlersin demişti,veyahut başkasına,

komisyon ücreti belirlersin demişti, anlaşamaz isek ben senden giderim

demişti.

Bu yanıma almağı düşündüğüm zevat, ben senden sene sonu dahil gene %50

alırım diyror'ki bu imkansızdır benim idrakimce; sizler bu konuda ne

dersiniz ey arkadaş ve ağabeylerim ben *** değilimya.
1.sene geçer mekan oturur ve ben, çalışanıma vereceğim % komisyonu

düşürürüm, siz ağabey ve bu bilgi düzeyinde tecrübeleri olan arkadaşlarım

bana ne gibi öğüt sunar'sınız acaba.

Alıntı Yapılan Metin:
Kusura bakmayın, arkadaşlar yazımlarım ayrık parçalar halinde yollanmış neden ise, bu arkadaşın bana üleştirdiği şu ilk sene şu komisyonu alırım 2.sene sen komisyonu belirlersin çünkü mekanın oturmuş olur.
İse bu zevat şimdi şunu söylüyor; ben 2.sene'de kar yarını alırım, bu durum bana saçma ve yalan geldi, lütfen beni aydınlatınız.
T.T.K

Yerleşim Türkiye / İstanbul
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Editör5590 yazı
Hadi Azericedeki farklı ifade tarzını anladık, farklı kullandığımız kelimeleri çözdük diyelim. Sizin anlatım şeklinizdeki karışıklığı ve yazıdaki bölünmüşlüğü yapılacak işle ilgili bilgi eksikliğimizle birleştirince allak bullak olduk.

Azerice çok sıcak bir dil. Kim ne anlatırsa anlatsın yakın bir dosttan dinliyormuş gibi oluyor insan. Yarlıklamak, örütbağ, öğüt gibi kelimeler yetiyor insanın kardeş gibi hissetmesine.

Şimdi anlamadıklarım. Mülk satın almaktan bahsediliyor. Ama sonra yatırım kira babında deniyor. Bu kafamı karıştırmakla beraber bir mülk satın alınacağını kirada oturulmacağını kabul ettim. Mülk sahibi olunduğu için stopaj ödenmeyecek.

İkincisi 36 yaşında ve 18 senedir emlakcılıkla uğraşan birinden söz ediliyor. Bu kişi satın alınan mülkte mülk sahibi ile ortak olarak çalışacak.

17-18 yaşında emlakcılığa başlamış birisi ile ortak olunuyor demek ki. Fakat 1988 den bu yana 24 yıl geçmiş durumda. Yaşı 36 ise 12 yaşında emlakçılığa başlamış olması gerek. İki durum birbirine uymasa da çok üzerinde durmayalım. Uzun yıllardır emlakçılıkla uğraşan birisi demek ki.

Bir husus daha var ki 1988 de Ataköy 4. kısım diye bir yer de Atrium diye bir yerde muhtemelen yoktu. Ataköy 4. kısım bir semt olarak vardı ise bile bugünkü durumunda değildi. Hadi bunu da önemsemeyelim. sonuçta İstanbul bir dünya şehri önemli bir yer emlak işleri her dönem iyi kötü varmıştır.

Ayrıca anladığım şudur ki ; Atriumda bir arkadaşınız var. Dükkan şu anda mülk olarak ona ait. Siz Azerbaycandan buraya gelip bu mülkü arkadaşınızdan satın alacaksınız. Şu anda arkadaşınızla orada çalışan 18 yıllık emlakcı kişiyide yanınızda ortak gibi çalıştıracaksınız.

Şu anda bu emlakçı, arkadaşınıza kira ödüyor ve bir de %15 komisyon ödüyor. Muhtemelen yanlış anlamış durumdayım bu kısmı . . . ???

Bu emlakçı size daha önce ilk sene yani birinci sene ettiğimiz kardan, kazançtan %50 alırım demiş. İkinci yılın başında vereceğin komisyonu belirlersin anlşırsak kalırım anlaşamazsak giderim demiş. Yani birinci sene kazanç yarı yarıya paylaşılacak sonra mülk sahibi yeni oranı belirleyek.

Fakat bu emlakçı bu dediğinden vazgeçip devam eden senelerdede kazancı yarıyarıya paylaşmaya devam ederiz demiş. Mi acaba ??

Canım balam,

Birincisi yılların başarılı bir emlakcısı kaşarlı olur. Olması gerekir. Olmasa bu işte yıllarca barınamaz. (Tercümesi; Her türlü akla, kafası, vicdanı, kişiliği, yapısı, özü, uyabilir dikkat edilmesi gereken kişidir )

(kaşarlı=bir işle uğraşırken zamanla duyguları körelmiş değişime uğramış kişi)

İkincisi emlakçılık ballı iştir. Her 10-20 işte bir defa olmak üzere 1 koyar 3 alırsın. Eğer ki iyi emlaçı isen. Bu durumda iyi bir emlakçı 18-20 yılda voliyi bir kaç defa vurmuş olmalı idi. O mülkü veya benzeri bir mülkü senden önce almış olmalıydı. Seninle ortak olmaya ihtiyacı olmamalıydı.

(Ballı iş = çok kazanılan iş) (voli=büyük kazanç)

Tez zamanda paylaşım oranında veya süresinde değişiklik yapması da çok hayra alamet değildir. Eski bir kovboy numarası olma ihtimali yüksektir. Sizde bir temiz kalp sezip yersen böyle blöfünü yapıyor olabilir. Sizin Türkiyeye gelmekte fazla istekli davrandığınızı sezinlemiş olabilir. Başka bir muhtaçlığınızı sezinlemiş olabilir. Daha kardeşvari bir iletişiminiz olmalıydı.

(temiz kalp=işe kötü yönden bakamayan kişi) (yersen böyle=dediğimi yapmak zorundasın) (kovboy numarası=gösterişli ama basit davranış ; görkemli ama göz boyayan aldatan hareket şekli. )

Sizin buradaki emlak hareketlerine hakim olamayışınızdan yararlanmak isteyen bu güne kadar çok başarılı olamamış bir fırlama emlakçıya kurban gidiyorsunuz gibi geldi bize.

Öğüdümüz şudur ki ; Bu mülkü satın alınız. Ama bu çalışma ortaklığını yapmayınız. Bu uzman emlakçı olduğunu düşündüğünüz kişiye % 15 veririm başkada bir şeye pazarlık etmem diyiniz.

Türkiyede inşaat mühendisi diploması olan bir tanıdığınız var ise satın aldığınız bu mülkte emlakçılığı onunla yapmayı düşününüz.

Türkiyede emlakçılık işleri şu anda büyük bir hızla değişiyor. Bu konuda son çıkan kanunları inceleyin.

Az ama öz iş yapın.

Müşterisi, portföyü, cirosu olduğunu iddia eden bir insana tamah edeceğinize kendi yağınızla kavrulmayı hedefleyin.

Saygımızı sunduk.

Not: Türkiyenin ilk büyük alışveriş merkezi gerçekten de 1988 de Ataköyde açılmış ama gene de bu ortak çalışma bize çok hayırlı gelmedi. Bu gün 36 yaşındaki kişi o gün 12 yaşında olur.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye410 yazı
sn arkadaşım ben öncelikle olaya satınalmadan başlayacagım,şimdi : türkiyr bir deprem ülkesi oldugunu 1999 da iyice anladık bunu unutmayalım ,bence depren den önce yapılan bir yapıyı satın almamanı tavsiye ederim ,dükkan kira ile satın alma oranı vardır fark yüksekse yine almamanı öneririrm dükkan kirası ile 20 yılda satın alım bedelini çıkarması gerekir ,işe gelince asla bir başkasına güvenerek iş yapmayın ,özellikle emlakçılar a dikkat et derim,kısacası ne bu dükkanı almanı nede bu işe bu şekilde girmeni tavsiye etmiyorum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye5 yazı

Yazıyı bakülü bir arkadaşım benim yerime yolladı, malum şiveden dolayı pek izah edememiş.Konunun aslı şu atriumda emlakçı bir arkadaşım var komisyon karşılığı çalışmakta, ve bana kar'ın yarısını alırım diyor az çok atriumdaki emlakçıları tanırım yüzde otuzdan fazla kar payı alanını duymadım.Bu konu hakkında beni bilgilendirirseniz müteşşekkir olurum.

Editör5590 yazı
Hocam istediğiniz bilgi ne ola ki ? % 50 isteniyor ama % 30 dan fazla alanı duymamışsın. Ne dememizi umuyorsun ?

Fazla istemiş anlaşma.

Bu yazıya karşılık bu denilebilir.

Başka ne denilebilir ?

Mesela şu da denilebilir ;

Bu adama muhtaçmısın ? Kendi başına bu işe girişsen iş yapamaz mısın ? Bu adamın sana kazandıracağına kesin bir kanaatin mi var ? Kazancın yarısını alacak olasa bile katlanmaya değer bir iş potansiyeli mi var ?

Bunlara olumsuz yanıt veriyorsan anlaşma yapman büyük bir hata olur.

Olumlu yanıt veriyorsan, oturup iyice düşün sağlam bir anlaşma yap, işleri çok sıkı takip et. Senden gizli kapaklı iş dönmesine asla izin verme.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye5 yazı
Arkadaşlar şimdiye kadar yazıma yazı yollıyan arkadaşlara teşekkür ederim;akinselcuk ve adalı1 isimli yazar kardeşlere teşekkürlerimi sunarım sizlerden istirhamım EMLAKÇILIK forumun başlığındaki yazıma yazımlarını ulaştırmanızdır.Forum baş sayfasında HİT altında baktığımda pek'te hit almadığımı anladım ve bakülü kardeşimin bana ilk yazıyı aktardığını size yazmıştım ve Esenlikler Arkadaşlar diye baş yazıyı yazmıştır.Ben yeni yazımı yazıp EMLAKÇILIK diye yazacağım baş sayfaya bana gelecek her ileti benim için çok önemlidir, çünkü atriumdaki dükkana şahsıma göre büyük bir servet harcıyacağım.Sizlerden istirhamım EMLAKÇILIK başlıktan bana yardım ve fikirlerinizi benimle paylaşmaktır.
Teşekkür ederim.