İlk mesaj
Pazarlama Ve Satış
Avon Sistemi Gibi Bir Sistem Kurulabilir Mi Yardm
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
25 yorumA
Yeni Üye69 yazı
En büyük gider kalemin reklam olacaktır.
Katalog,el ilanları,internet reklamları.Face ve diğer sitelerde sürekli aktir olman gerekicek.Aslında direk avon deilde formatta biraz daha değişiklikler yapıp farklı bir satış stratejisi belirleyerek zzamanla başarılı olabilirsin bnce
....
B
Yeni Üye49 yazı
B
Yeni Üye49 yazı
Konu guncel
B
Yeni Üye49 yazı
T
Yeni Üye32 yazı
15/12/2012 : 15:55:52#5
Web sitesi
Alıntı
by.koonts,
merhaba,
avon sistemi gibi bir sistem kuramazsınız.
neden biliyor musunuz, eğer bu sistemi bilseydiniz bunu nasıl kuracağınızı burada sormazdınız.
yok eğer biliyorum diyorsanız o zaman da yanlış adres...çünkü bu sistemi bilen nasıl yapacağını sormaz.
Bir fikir hoşumuza gidiyor diye onu kurmayı istemek bence çok büyük hayal...
Bu sistemler işleyiş olarak çok büyük organizasyon gerektirir. En az 100 aktif, sizin her istediğinizi yapacak adam lazım. Ki bu başlangıç. Türkiyede avon yapmamış pek kimse yoktur mesela...sayıyı düşünün artık.
Haaa ben o kadar büyük çaplı değil, küçük bir organize yapacağım derseniz;
*önce size inanacak, satış-pazarlamadan anlayan, aktif bir kaç kişi bulacaksınız.
*elinizde satışını düşündüğünüz ürünlerin bir katalogu olacak, bunları o kişiler için de bastıracaksınız.
*fiyat belirleyeceksiniz
* kar marji ve prim belirleyeceksiniz.
*ürünleri sattıklarında kazanacakları primi anlatacaksınız.
*ürün satan başkalarını sizinle tanıştırıp, bunlarında ürün satmaları halinde onlara sunacağınız nedir? bunu belirleyeceksiniz.
*bunu her ay düzenli takip edip o kişileri razı ederek primlerini vereceksiniz.
* bir tek ürün için yerine göre yüz kere aranacaksınız:(
*veee bu sistemden nefret edip normal ticaret sistemi olduğu için şükredeceksiniz.
yanlış anlamayın, gerçekten samimiyetinize güvenerek yazıyorum;
sadece zaman kaybı olur.
Büyük firmalar bunun yükünü çekerler, çünkü çalışacaklara gösterdikleri birileri vardır, pahalı ve lüks otel toplantıları, güzel mankenlerle süslenmiş çirkin katalogları,1000 kişide birinin almasına izin verdikleri maaş çekleri, banka hesaplarında para olan birileri vardır. Ama siz neyi göstereceksiniz?
Zor ve stresli işlerdir vesselam.
merhaba,
avon sistemi gibi bir sistem kuramazsınız.
neden biliyor musunuz, eğer bu sistemi bilseydiniz bunu nasıl kuracağınızı burada sormazdınız.
yok eğer biliyorum diyorsanız o zaman da yanlış adres...çünkü bu sistemi bilen nasıl yapacağını sormaz.
Bir fikir hoşumuza gidiyor diye onu kurmayı istemek bence çok büyük hayal...
Bu sistemler işleyiş olarak çok büyük organizasyon gerektirir. En az 100 aktif, sizin her istediğinizi yapacak adam lazım. Ki bu başlangıç. Türkiyede avon yapmamış pek kimse yoktur mesela...sayıyı düşünün artık.
Haaa ben o kadar büyük çaplı değil, küçük bir organize yapacağım derseniz;
*önce size inanacak, satış-pazarlamadan anlayan, aktif bir kaç kişi bulacaksınız.
*elinizde satışını düşündüğünüz ürünlerin bir katalogu olacak, bunları o kişiler için de bastıracaksınız.
*fiyat belirleyeceksiniz
* kar marji ve prim belirleyeceksiniz.
*ürünleri sattıklarında kazanacakları primi anlatacaksınız.
*ürün satan başkalarını sizinle tanıştırıp, bunlarında ürün satmaları halinde onlara sunacağınız nedir? bunu belirleyeceksiniz.
*bunu her ay düzenli takip edip o kişileri razı ederek primlerini vereceksiniz.
* bir tek ürün için yerine göre yüz kere aranacaksınız:(
*veee bu sistemden nefret edip normal ticaret sistemi olduğu için şükredeceksiniz.
yanlış anlamayın, gerçekten samimiyetinize güvenerek yazıyorum;
sadece zaman kaybı olur.
Büyük firmalar bunun yükünü çekerler, çünkü çalışacaklara gösterdikleri birileri vardır, pahalı ve lüks otel toplantıları, güzel mankenlerle süslenmiş çirkin katalogları,1000 kişide birinin almasına izin verdikleri maaş çekleri, banka hesaplarında para olan birileri vardır. Ama siz neyi göstereceksiniz?
Zor ve stresli işlerdir vesselam.
F
Üye488 yazı
tubagürel
Size kısmi olarak katılıyorum.
Sistemi bilmezsen tabiki yapamazsın.
Ama sistemi farklı şekilde kendin oluşturabilirsen.
Ve tubagürel hanımın bahsettiği yükü kaldırabilirim diyorsan yapılabilir.
Bende bir sistem tasarladım fakar uygulama aşamasında daha programı yazdıracak birini bulamadım.
Kimisi olmaz diyor kimisi çok para gider diyor.
Arkadaş amerikayı yeniden keşfetmiyoruz.
Piramit sisteminde 5 alt üyeye kadar herkezin kazanacağı bir sistemi yazdıramadık.
Size kısmi olarak katılıyorum.
Sistemi bilmezsen tabiki yapamazsın.
Ama sistemi farklı şekilde kendin oluşturabilirsen.
Ve tubagürel hanımın bahsettiği yükü kaldırabilirim diyorsan yapılabilir.
Bende bir sistem tasarladım fakar uygulama aşamasında daha programı yazdıracak birini bulamadım.
Kimisi olmaz diyor kimisi çok para gider diyor.
Arkadaş amerikayı yeniden keşfetmiyoruz.
Piramit sisteminde 5 alt üyeye kadar herkezin kazanacağı bir sistemi yazdıramadık.
D
Üye252 yazı
sa,sistem gibi guzel laflar kullanmissiniz, bilsen zaten yapardin demek yanlis. denerken,yaparken,bu isleri daha iyi anlamaya baslarsiniz,tecrubelerinizi dogru yorumlamaniz lazim. ama yine de Network ile ilgili bircok kitap okursaniz rehberiniz olur.
D
Üye252 yazı
ve bu forumda sizin yapam istedikleriniz yaklasik yapanlar var,ilk akla nanolife ve erenballes isimli uyeler gelir,erenballes basarili bir saticiya benziyor,belki size benzer yollar gostere bilir,kendiniz onlar gibi uyelere yazip fikir alisverisi yapmalisiniz
M
Üye143 yazı
Arkadaşım;
ben yazılımcıyım, yazılım firması sahibiyim, sizin avon sistemi dediğiniz sistem NETWORK MARKETİNG sistemidir, bunu kurman için öncelikle iyi bir bütçe lazım, ben sistemi yazarım sana, netten para kazanmak isteyenler size müracat ederler bunun için reklam lazım, bunun yanında sistemde ne satacaksın ona karar vermen lazım, iyi bir çalışma ile büyük paralar kazanabilirsin. Genelde bu tür sistemlerde sisteme üye olanlar yüzde olarak %8, %5, ve %3 prim alıyor alt grubun satışlarından ama kim kimi referans gösterek birşeyler alsın sonuçta ürünü sen satıyor parayı da sistemin sahibi alıyor, daha detaylı bu iş için gerekse kafana takılan her türlü yazılım işleri için özel mesaj atarsan cevaplarım, size başarılar dilerim, HERŞEY HİSSETMEKLE BAŞLAR...
ben yazılımcıyım, yazılım firması sahibiyim, sizin avon sistemi dediğiniz sistem NETWORK MARKETİNG sistemidir, bunu kurman için öncelikle iyi bir bütçe lazım, ben sistemi yazarım sana, netten para kazanmak isteyenler size müracat ederler bunun için reklam lazım, bunun yanında sistemde ne satacaksın ona karar vermen lazım, iyi bir çalışma ile büyük paralar kazanabilirsin. Genelde bu tür sistemlerde sisteme üye olanlar yüzde olarak %8, %5, ve %3 prim alıyor alt grubun satışlarından ama kim kimi referans gösterek birşeyler alsın sonuçta ürünü sen satıyor parayı da sistemin sahibi alıyor, daha detaylı bu iş için gerekse kafana takılan her türlü yazılım işleri için özel mesaj atarsan cevaplarım, size başarılar dilerim, HERŞEY HİSSETMEKLE BAŞLAR...
F
Üye488 yazı
Gizli saklı konuşmayacağım.
Benim yaptırmak istediğim sistem kısaca şu:
WHMCS ile bu networkmarketing sistemlerini birbirine entegre etmek.
5 alt üyeye kadar herkes %5 kazanacak.
WHMCS dediğim için ne satmak istediğimi kısaca anlamışsındır.
İyi vir server iyi bir güvenlik duvarı.
Sanal pos olacak. Resmi olacak herşey TİB den Yersağlayıcı faaliyet belgesi alınacak.
host+domain=100 tl üzerinden fiyat çıkacak.
5x5=25 TL üyeler alacak 20 TL domain zaten.
Geri kalan 55 TL de server masrafı ve benim işletme giderlerim.
Sistem kısaca bu.
Ne kadara mal olur?
Ayrıca illa WHMCS olmak zorundada değil başka sistemlerde olabilir.
A
Yeni Üye31 yazı
bankanın musterılerıne yaptıgı toblantıda avonun 2013 un son ceyregınde batacagını soyledıler....akıl notu dıye yazmıstım beynıme sımdı bu yorumu okuyunca paylastım yıllarca parayı goturduler sızın ıcın fırsat olabılır...
universite hayatini yasamadim cok seyler kacirdigimi dusunuyorum
F
Üye488 yazı
Sisteme göre avonun batması mümkün değil.
Ben avon sistemini savunmuyorum yanlış anlaşılmasın.
Avonun içinde de değilim.
Ama sistemlerini incelediğiniz zaman batması mümkün görünmüyor.
Tabi tepedeki birkaç yönetici sistemi lav ederse onu bilemem.
Adaletli yönetilen bu tars sistemler kolay kolay batmaz.
Ben avon sistemini savunmuyorum yanlış anlaşılmasın.
Avonun içinde de değilim.
Ama sistemlerini incelediğiniz zaman batması mümkün görünmüyor.
Tabi tepedeki birkaç yönetici sistemi lav ederse onu bilemem.
Adaletli yönetilen bu tars sistemler kolay kolay batmaz.
A
Yeni Üye31 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - Fikri Sisteme göre avonun batması mümkün değil. Ben avon sistemini savunmuyorum yanlış anlaşılmasın. Avonun içinde de değilim. Ama sistemlerini incelediğiniz zaman batması mümkün görünmüyor. Tabi tepedeki birkaç yönetici sistemi lav ederse onu bilemem. Adaletli yönetilen bu tars sistemler kolay kolay batmaz. |
tadellesıne ıddasına varmısın...bu yazdıgımız delıl olsun)))
universite hayatini yasamadim cok seyler kacirdigimi dusunuyorum
F
Üye488 yazı
tadelleyi sana yollarım ama kargo masrafı senden kabul mü :D
Y
Yeni Üye57 yazı
avon batmıuor sadece bi kaç ülkeden çekiliyor.Sebebide bazı kalemlerde artan giderler.Bunuda o ülkelerden çekerek 2013'ün ilk yarısında toparlayacaklar.Ayrıca batmaz diye bi şeyde yok her şirket batabilir.Batmakta çıkmak kadar beceri ister:)
......
B
Üye214 yazı
18/12/2012 : 21:45:33#16
Web sitesi
Alıntı
bu tip sistemler artık popileritesini kaybetti özellikle saadet zincirleri ile bağdaştırılıyor olması bazı insanlar için korkutucu bile geliyor diyebilirim
F
Üye488 yazı
bu konuda haklısınız.
Birçok sistem çıktı piyasaya ve çalışma şekilleride saadet zincirinden daha beter.
insanlar uzak durmakta haklı.
Sistemi satarken insanlara networkmarketing sistemi diye tanıtırsan başarılı olmayabilirsin.
bayilik diyeceksin yada satış ortaklığı.
Birçok sistem çıktı piyasaya ve çalışma şekilleride saadet zincirinden daha beter.
insanlar uzak durmakta haklı.
Sistemi satarken insanlara networkmarketing sistemi diye tanıtırsan başarılı olmayabilirsin.
bayilik diyeceksin yada satış ortaklığı.
B
Yeni Üye49 yazı
Bende zaten gumus kolye imalat yapiyorum satis ortakligi kurucagim ... bunun icin saticilara ihtiyacim var sattigi mal uzerinden parasini alicak
S
Yeni Üye89 yazı
Once yakin cevrenden arkadslarindan akrabalarindan uyeler yap sonrasi primlerin iyiyse gelir. İlk yaptigin 3 uye 1 er kisi getirse 6 kisi oldun sonraki ay da birer kisi getirse herkez 12 kisi yapar. Primlerin iyi ise uye sayin her ay katlanarak artar.
TEKİRDAĞ/merkez ...
B
Yeni Üye49 yazı
Gumus kolye imalati yapiyorum ben ayni zamanda ilgilenenler olursa toptan fiyat ve resim yollayabilirim
F
Üye488 yazı
İlgi alanına girerse ametist taşı tedarik edebilirim.
Yada beyaz kuvars kristali
gümüş işçilikte hiç kullandınmı bu taşları bilmiyorum.
bursada taşları işleyecek yer bulamadım.
beyaz-sarı-kahve-kızıl tonlarında kuvarslar
ve eflatun ametist bulunur.
ince tanelidir.
tek taş olabilecek tarzdadır.
kuvarslar daha büyük tanelerde olur kolye set vs. yapılabilir.
Yada beyaz kuvars kristali
gümüş işçilikte hiç kullandınmı bu taşları bilmiyorum.
bursada taşları işleyecek yer bulamadım.
beyaz-sarı-kahve-kızıl tonlarında kuvarslar
ve eflatun ametist bulunur.
ince tanelidir.
tek taş olabilecek tarzdadır.
kuvarslar daha büyük tanelerde olur kolye set vs. yapılabilir.
M
Üye115 yazı
Maddi durumu iyi olmayan ve geçinmekte zorlanan binlerce hatta onbinlerce ( girişimci )bayan,microkredi kullanarak çeşitli ticari faaliyetlerde bulunuyorlar.
Kimi bu cüz'i krediyle çorap,çamaşır alıp çevresine satıyor,kimisi de küçük çapta imalat yaparak ailesine destek oluyor.
Krediler kefilsiz veriliyor,geri dönüşümü % 100 e yakın..
Ama bazı illerde microkredi sistemi hala yok.
Peki microkrediye ulaşamayan binlerce hatta onbinlerce bayandan sadece 100-200 kadarına ulaşmış olsak ( üreticiler,toptancılar vs) ve microkredi anlamında onlara ürün desteği vermiş olsak,onlar bu ürünleri sattığında ödemelerini yapsa ( al/sat/öde/tekrar al),...
Netwörk firmaları bunun aksini yapıyor; yani herşey peşin ...vade yok...kendimi bildim bileli netwörk işi yapan ve bölgemde üst seviyelere gelen,şahane bir internet sitesi olan,birçok avrupa ülkesine netwörk şirketince ***ürülen,basında çok kez yer alan,ayrıca da irtibat bürosu olan,hatta bir netwörk firmasının batı karadeniz bölge müdürü olan bir arkadaşıma şunu sordum: Ne kazandın bugüne kadar? Cevap şu; "Önümü hiç göremedim bugüne kadar ,ama şimdi x netwörk firmasına katıldım artık önümü görüyorum" Yani yine kısır döngü ...
Netwörkü eleştirmek değil amacım,..ama sonu yok netwörk ün.....boş iş ...bomboş iş.
AVON tarzı( netwörk) yapılabilir mi ? Evet yapılabilir..devamını yazacağım..kısa ara
Kimi bu cüz'i krediyle çorap,çamaşır alıp çevresine satıyor,kimisi de küçük çapta imalat yaparak ailesine destek oluyor.
Krediler kefilsiz veriliyor,geri dönüşümü % 100 e yakın..
Ama bazı illerde microkredi sistemi hala yok.
Peki microkrediye ulaşamayan binlerce hatta onbinlerce bayandan sadece 100-200 kadarına ulaşmış olsak ( üreticiler,toptancılar vs) ve microkredi anlamında onlara ürün desteği vermiş olsak,onlar bu ürünleri sattığında ödemelerini yapsa ( al/sat/öde/tekrar al),...
Netwörk firmaları bunun aksini yapıyor; yani herşey peşin ...vade yok...kendimi bildim bileli netwörk işi yapan ve bölgemde üst seviyelere gelen,şahane bir internet sitesi olan,birçok avrupa ülkesine netwörk şirketince ***ürülen,basında çok kez yer alan,ayrıca da irtibat bürosu olan,hatta bir netwörk firmasının batı karadeniz bölge müdürü olan bir arkadaşıma şunu sordum: Ne kazandın bugüne kadar? Cevap şu; "Önümü hiç göremedim bugüne kadar ,ama şimdi x netwörk firmasına katıldım artık önümü görüyorum" Yani yine kısır döngü ...
Netwörkü eleştirmek değil amacım,..ama sonu yok netwörk ün.....boş iş ...bomboş iş.
AVON tarzı( netwörk) yapılabilir mi ? Evet yapılabilir..devamını yazacağım..kısa ara
çakal sürüsü kurdu pusuya düşürünce kurt nasıl kurtulacağını değil nasıl intikam alacağını düşünür.
M
Üye115 yazı
BU YAZIM YENİ BAŞLIK ALTINDA ONAYLANIRSA YARIN YAYINLANACAK ZATEN...Yukarıdaki yazımın devamı niteliğinde paylaşıyorum....
.Avon (netwörk)benzeri satış sistemim var. Üyelere,ürünler güvene dayalı ticaret yöntemiyle veriliyor yani senet alınmıyor.Çünkü üyeler ;ev hanımları,,günlerde ürün satan ,akraba,arkadaş çevresi güçlü olan ve de netwörk işi yapan bayanlar arasından titizlikle, referanslı yönlendirmelerle seçiliyor..
Sistem kısaca şu; AL/SAT/SONRA ÖDE....
Alt ekip sayısı yeterli sayıda..üye sayısını artırmak mümkün mü ? Evet mümkün hatta talep fazla...fakat arz sermaye ile sınırlı ... çünkü günümüzde ,tedavülden kalkmış bir sistemi( al sat sonra öde) uyguluyorum...Herkes ister peşin al, peşin sat...
Ama ben işimden memnunum,üye hanımlar da memnun...Her hafta sonu hesap günü ,ayda 4 kez hesap görülüyor,,iade ,ödeme,yeni ürün alımı ..
Yukarıdaki sistem içinde çalıştığım, Ödeme noktasında destek aldığım tedarikçi,toptancılar var.Toptancılara ödemelerim her 15 günde bir.Sistemi 3 ayrı ilde uyguluyorum.
Tedarikçi,üretici arkadaşlar ;Elinde ucuz ürün olanlar
Bu şartlarda çalışmak isterseniz görüşelim..
Talep edilen ürün grupları;
ÇEYİZ
bayan giyim,bebe,çocuk giyim,
iççamaşırı,eşofman,
babet,hediyelik eşya,parfüm,
tülbent ,şal,çorap,,,oyuncak
Farklı ürünler de değerlendirilebilir..
alımlar ürünün ,satış adetlerine göre değerlendirilecektir.ödeme ve ürün desteği konusunda esnek olabilecek firmalarla, ileriye yönelik çalışmalar yapılacaktır..
.Avon (netwörk)benzeri satış sistemim var. Üyelere,ürünler güvene dayalı ticaret yöntemiyle veriliyor yani senet alınmıyor.Çünkü üyeler ;ev hanımları,,günlerde ürün satan ,akraba,arkadaş çevresi güçlü olan ve de netwörk işi yapan bayanlar arasından titizlikle, referanslı yönlendirmelerle seçiliyor..
Sistem kısaca şu; AL/SAT/SONRA ÖDE....
Alt ekip sayısı yeterli sayıda..üye sayısını artırmak mümkün mü ? Evet mümkün hatta talep fazla...fakat arz sermaye ile sınırlı ... çünkü günümüzde ,tedavülden kalkmış bir sistemi( al sat sonra öde) uyguluyorum...Herkes ister peşin al, peşin sat...
Ama ben işimden memnunum,üye hanımlar da memnun...Her hafta sonu hesap günü ,ayda 4 kez hesap görülüyor,,iade ,ödeme,yeni ürün alımı ..
Yukarıdaki sistem içinde çalıştığım, Ödeme noktasında destek aldığım tedarikçi,toptancılar var.Toptancılara ödemelerim her 15 günde bir.Sistemi 3 ayrı ilde uyguluyorum.
Tedarikçi,üretici arkadaşlar ;Elinde ucuz ürün olanlar
Bu şartlarda çalışmak isterseniz görüşelim..
Talep edilen ürün grupları;
ÇEYİZ
bayan giyim,bebe,çocuk giyim,
iççamaşırı,eşofman,
babet,hediyelik eşya,parfüm,
tülbent ,şal,çorap,,,oyuncak
Farklı ürünler de değerlendirilebilir..
alımlar ürünün ,satış adetlerine göre değerlendirilecektir.ödeme ve ürün desteği konusunda esnek olabilecek firmalarla, ileriye yönelik çalışmalar yapılacaktır..
çakal sürüsü kurdu pusuya düşürünce kurt nasıl kurtulacağını değil nasıl intikam alacağını düşünür.
T
Yeni Üye49 yazı
24/07/2014 : 12:54:30#24
Web sitesi
Alıntı
| Alıntı Yapılan Metin: | ||
Yazıyı gönderen - aviregal
tadellesıne ıddasına varmısın...bu yazdıgımız delıl olsun))) |
başka bir konu ararken bu konuyu okudum ve mesajı görünce yazmak istedim. 2014 Temmuzundayız ve avon batmadı. arkadaşı tadellesini göndersen iyi olur :D
A
Yeni Üye94 yazı
24/07/2014 : 14:11:41#25
Web sitesi
Alıntı
Adi avon olmasin da baska sistem kuralim biz de.
Onlar yaptiysa bizler de yapariz.
Hos bende avon gibi cok cesitli urun yok, sadece tester kutulu parfumler var ama sayi olarak fazla alabilirsek inanilmaz ucuza geliyor.
Ilgilenene anlatabilirim.
Onlar yaptiysa bizler de yapariz.
Hos bende avon gibi cok cesitli urun yok, sadece tester kutulu parfumler var ama sayi olarak fazla alabilirsek inanilmaz ucuza geliyor.
Ilgilenene anlatabilirim.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz