Ana içeriğe geç

İş Dünyası

2. El Kitap İşi

BaşlatanPerfectionxTarih21/11/2012 03:54:33Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye20 yazı
Merhaba arkadaşlar.. Ben kitap işiyle ilgili sorcaktım kitapçılar,sahaflar ikinci el kitapları bireyler dışında nerden temin ediyorlar bu iş hakkında bilgisi olanlar paylaşabilir mi ?

Yerleşim Türkiye / İzmir
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye18 yazı
Kırtasiyelerle sıfır kitap satan yerlerle bir görüş.Belki bilği verirler...
B.R.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Üye125 yazı
SORU;sahaflar ikinci el kitapları bireyler dışında nerden temin ediyorlar bu iş hakkında bilgisi olanlar paylaşabilir mi ?
CEVAP; İPUCU verebilirim araştırmak size ait.( Sahafların temin etme yöntemine girmeyeceğim.Çünkü bilmiyorum)
1-otobüs,uçak,tren temizlik görevlileri ( yolcu indikten sonra unutulan yada bırakılan dergi,gazete,kitapları çöpe atmıyorlar.)
2-Kapıcılar ( bina sakinlerinin çöpe attığı dergi,gazete,kitapları biriktiriyorlar.)
3-hurdacılar
4-hurda depoları
Başlangıç noktası bu meslek grupları... temizlik görevlileri,kapıcılar,hurdacılar....
Başka kaynaklarda var mutlaka bu saydıklarım zincirin ilk başta gelen halkaları....
kelebek etkisi;Hayatta yaşamak zorunda olduğumuz şeyler vardır. Ve bunları önceden bilemeyiz.

Rastlantıda olsa bizim seçimimizle de çıksa yapabileceğimiz bir şey yoktur. Benjamin Button/ KADER http://www.vidivodo.com/video/benjamin-button-kader-/322349

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Saty? / Pazarlama
Üye554 yazı

cok basit :) üste bir fiyatına geri alıyorlar onun yerine yeni kitap alıyorlar diyelim ben 15tl kitap aldım sonra geri ***ürüyorum
5tl ye veriyorum üstüne 10 tl verip yine 15tl lik kitap alıyorum hem alırken kazanıyor hemde satarken.

Yerleşim Türkiye / YstabbulMeslek Grafiker
Yeni Üye18 yazı
2. el dediğimiz ya kullanılmış kitaptır ya da eski basım kitaptır. Eski basım ama kullanılmamış kitapları pazarlaman daha kolay olur.( artık onlarda 2. ele giriyor.)Tümay yayınlarının lise1-2-3-4 ve öss hazırlık kitaplarını toptan verebilirim.
B.R.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Üye381 yazı
şahıslardan tabii ki

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Reklam
Yeni Üye44 yazı
MERHABA İYİ GÜNLER ilk başta belirli bir kitap birikmişiniz ve çevrenizdenizden toplamanız gerekli kitap pıyasasını çok iyi bilmeli ve kıtapların değerini araştırmalısınız.ve daha sonra zamanla musterı portföyünüz oluştuktan sonra kitap alış verişi akışıda olucaktır fakat bılınen ve çok okunan kıtapları almanız tavsiyemdır.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Saty? / Pazarlama