Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Arkadaşlar İşyerim Yeterince Canlı Degil -

BaşlatankapolTarih23/04/2008 19:40:21Yorum36

İlk mesaj
Yeni Üye19 yazı
SELAM ,,ARKADAŞLAR İŞ YERİM YETERİNCE CANLI DEGİL NEYAPMALIYM,,LÜTFEN FİKİRVERİN,
OKULLARA -SAGLIK OCAGINA YAKIN -BOYA VE HIRDAVAT TÜRÜ MALZEME SATMAYA ÇALIŞIYORUM-İŞYERİM MÜSAYİT NELER İLAVE ETMELİYİM,,YARDIMLARINIZI BEKLERİM SELAMLARIMLA
kapol

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
36 yorum
Üye284 yazı
kardeşim sen nalbursun, nalburluk yapmaya devam et, işyerinin bulunduğu yer senin için darboğaz oluşturuyor. mesele senin bu darboğazı nasıl aşacağında. bunu da en iyi sen tespit edebilirsin, bizim önerilerimiz saçma sapan ve uygulama alanı olmayabilir. çünkü senin kısıtlarını en iyi sen bilirsin. yine de bir kaç öneri de bulunayım ben.
1- Boyacı, marangoz, duvar ustası, inşaatçılardan bir ekip oluştur kendine, malzemelerini diğer rakiplerinden ucuz ver ama karını ihmal etme, bina bina inşaat inşaat gez, ustalarla yüzyüze canlı canlı konuş.
2-Kentteki bütün emlakçılara git, onların boyacısı, tesisatçısı, elektrikçisi vs tüm ustaları vardır. servisi ayağa yapacağını söyle, gerekirse kendilerine komisyon vereceğini söyle. sözünde de dur.
3-İnşaat şirketlerinin tamamına git. ayağa servis, vade, ucuzluk, kullanabileceğin tüm enstrümanları kullan.
4-Bunları tek başına yapamazsın atmaca gibi bir eleman al, ücret verme, satıştan komisyon ver.
Bulunduğun yerdeki her inşaata, tamir edilen yere ulaşmaktan başka çaren yok. Dükkanda beklersen ya işini değiştirirsin, ya dondurma ve kontür satmaya başlarsın.
Hayırlı işler.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret
Yeni Üye36 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - comandante1453
Hırdavat dükkanını canlandırmak için öneriler;

*eczane açmak

*fotokopi makinası

*telefon kontörü

*açık deterjan

*manikür,pedikür,epilasyon (sonuçta malzeme zaten dükkanda var.zımpara,kerpeten vb :)))))

*dondurma

*oyuncak

*poğaça,börek,ıslak hamburger

Birde benim güzel insanım sorar Koçlar,Sabancılar nasıl bu kadar zengin olabiliyorlar diye.

Aslında cevabı kendinde saklı.

bu çok iyiydi :D
50 50 100 | Not: genellikle mesajlarımı site üzerinden "Email" kısmından gönderiyorum, özel mesaj kutunuzu kontrol ediniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye355 yazı

hocam hırdavatcı dükkanı işletiyorsan hırdavatcı kal böyle saygınlığın olsun kontörmüş dondurmaymış şeker poaca bırak bu işleri ustaları yapsın benim tavsiyem halk eğitim merkezlerine gidin oralarda neler yapılıyor gözlemleyin ahşap boyama bir takım elsanatları gerekiyorsa eşinizi yada bir bayan tanıdığınızı bu kurslardan birine kayıt ettirin oradaki hocalarla diyalog kurun ve kendinizi ahşap boyama fiberglas modelçıkarma konusuna yavaş yavaş geliştirin inanın bayanlar sırf sizin bilginizden istifade etmek için dükkanınızı aşındıracaktır hiç üşenmeyin bu konuyla ilgili boya ve ekipman imalatcılarından bayilik alın dükkanınızda bu iş için yer açın fazla malzemelerinizi depoya kaldırın teşhir için birkaç örnek yetrlidir bu kurslara katılan insanlar aradıklarını sizde bulurlarsa devamı gelir günaşırı dükkanınızı ziyaret ederler tabi bu insanların bir evi olduğunu ve evlerini ilaha ki boya badana işleri olacağını ve sıhhitesisatla ilgiliolarakda veya herhangibir tadilat nedeniyelede size gelebileceğini unutmayın daima güleryüzlü olun kibar olun size sorulan sorulara cevap veremediğiniz taktirde hemen öğrenin fayanscı demirci marangozlarla diyalog içinde olun içlerinden işlerini beğendiğiniz kişileri tavsiye edilecekler portföyüne alın sistematik çalışın ve sürekli araştırın öğrenin izalasyon konusundaki gelişmeleri inşaat malzemelerini iyi tanıyın bence dükkanınızı canlandırmanın en güzel yolu budur umarım hayırlısı olur saygılarımla

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Üye450 yazı
Canlı bahçe çiçekleri,saksıları,vb malzeler satabilirsiniz.

Okulla görüşüp el işi,vb derslerde gerekli olacak malzemeleri temin konusunda destek isteyebilirsiniz.

Çeşitli ürünler konusunda anlaşma yapıp,komisyon karşılığında satış yapabilirsiniz.Mesela balkon kapama gibi,Siz bir reklam,pano vs tarzı birşey hazırlatırsınız müşteri sizde görür arada komisyon alırsınız gibi.

Balkonlara branda,perde,çiçek için merdiven vb. birşeyler getirirsiniz,ev kadınları en iyi pazarlamacılardır.Birisi diğerinde gördüğü zaman devam eder gider..

... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye27 yazı
birkaç ilavede ben yapayım.
dükkanınızda satmış olduğunuz ürünlerin uygulamalarını yapan firma yada ustalarla bağlantı kurmaya çalışın
çevrenizde boya,su tesisatı,çilingir işleri yapan kişilere ulaşın
size gelen müşterilere mal satmanın yanında hizmet satmayıda ekleyin,örnek dükkanınız vitrinine güzel bi afiş asın,su tesisatı tamiri yapılır,boya işleriniz titizlikle yapılır,çilingirlik hizmeti verilir gibi,
bu bağlantıları yaptıktan bir süre sonra çevrenizde bulunan insanların kafasında yer etmiş olursunuz,hemen olmasa bile ihtiyaç duyduklarında arayacakları ilk yer siz olursunuz ve anlaşmış olduğunuz ustalara belli sayıda iş paslarsanız onlarda kendi aldıkları işlerin malzemelerini sizden alırlar hem ürün ,hem hizmet satarak hacminizi arttırırsınız,
hizmet vermiş olduğunuz işlerin malzemelerine yönelir alakasız ürünleri dükkanınızdan çıkarırsınız.
bi örnek vererek konuyu pekiştireyim:
yıllarca dükkanımızda kiracı olan bir kişi sizin yapmış olduğunuz işi yapıyordu ilk zamanlar çevrede tek olduğundan güzel işler yapıyordu.
daha sonra aynı işi yapan dükkan sayısında artış oldu ama işlerinin potansiyeli pek değişmedi çünkü kendi dükkanından sadece müşteriler değil bu işleri yapan ustalarda alış veriş yapıyordu marangoz,tesisatçı,fayansçı vb
çevrede oturanlar,ustalardan hizmet almak için bile burayı arıyorlardı,
sizede tavsiye etmiş olduğum uygulama şekli bu
bi faydası olursa nemutlu bana
allah hepimize iş rastlığı,dürüst insanlarla çalışma şansı versin.......

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye450 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - hargun
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - comandante1453
Hırdavat dükkanını canlandırmak için öneriler;

*eczane açmak

*fotokopi makinası

*telefon kontörü

*açık deterjan

*manikür,pedikür,epilasyon (sonuçta malzeme zaten dükkanda var.zımpara,kerpeten vb :)))))

*dondurma

*oyuncak

*poğaça,börek,ıslak hamburger

Birde benim güzel insanım sorar Koçlar,Sabancılar nasıl bu kadar zengin olabiliyorlar diye.

Aslında cevabı kendinde saklı.

bu çok iyiydi :D

Bende bunu çok tuttum.. :)
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans