ALINTIDIR;sermayem yok, çalışıyorum ama hibe istiyorum, kahve, kafe, internet kafe, halı yıkamacı, oto yıkama, bakkal, büfe, vb perakendeye yönelik ve hizmete yönelik işyeri açacağım şurayı devralacağım bunun bayiliğini istiyorum diyenlere cevap vermeyeceğim çünkü bunlar destek şartlarını taşımıyor.
ALINTIDIR;Remzi bey iyi çalışmalar…
Ben yıllardır çalıştığım çocuk giyim sektörü üzerine bir alışveriş merkezinde bir mağaza açmak istiyorum.Gerekli olan firmalarla görüştüm ve bir firma ile anlaştım.Öğrenmek istediğim kosgeb giyim sektörünü destekliyormu? Ben franchise ücretini mal alım karşılığında anlaşırsam kosgeb destek verir mi veya hangi şartlarda geri ödemeli ve ödemesiz destekten faydalanabilirim? Kosgeb’in kursuna katılarak sertifikamı aldım.Bana yardımcı olursaniz sevinirim.TEŞEKKÜRLER…
Cevap : Bedri bey merhaba,
Kosgeb hazır giyim eşyalarının perakende ticaretine destek vermektedir. Fakat sizin bahsettiğiniz şekilde franchise anlaşması bedelini veya bu bedel karşılığı mal alımınızı desteklemez. Kuracağınız iş yeri için kuruluş giderleri, raf, manken, bilgisayar,klima, büro mobilayası gibi ekipman ve donanımlar ile aylık personel , telefon,elektrik,su,telefon internet gibi işletme giderleriniz için destek alabilirsiniz.
Başarı dileklerimle…
M.Remzi SOLAK
LİNK;(KAYNAK)
http://www.kosgebdestekleri.org/girsimcilik-destek-programinindan-nasil-faydalanabilirim/