Aşk Duası - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla

Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Aşk Duası

HÜMEYRA
Yeni Üye

Toplam 26 yazı
15/04/2008 :  09:55:43 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı

Rabbim
Bir insan koy kalbime
Ama o insan senin de
sevdiğin olsun
Ve bana öyle bir insan sevdir ki
O insanin kalbi Seninle sevişen bir mabet olsun.
Beni öyle bir insanla buluştur ki benden önce
Onunla buluşmuş olan sen olasın
Onunla el ele tutuştuğumuzda
ikimizin üzerinde Senin elin olsun
Bana öyle gözler göster ki
Ben o gözlerden sana bakayım
Bana öyle bir sevgili ver ki
O gözler cennete açılan iki pencere olsun
Onunla öyle bir yolda yürüyelim ki
Kılavuzumuz sen olasın ey Rabbim
Öyle bir sevgili ver ki bana
Ona sarıldığımda kainat bize baksın
Birbirine sarılsın
Sevgimiz kurtla kuzuları barıştırsın
Bize bakıp şeytan Adem'e secde etsin
Günah sevap uğruna kendini feda etsin
Ölüler birer birer uyansın sevgimizle
Bize öyle bir sevgili ver ki Rabbim!
Sevgimizde Muhammed sevilsin
Öyle sevelim ki birbirimizi
Hz. Hatice göklerden bize seslensin
Ve desin ki
"Bak ya Muhammed bak su sevgililere onlar bizde... bizde onlardayız.
Bak Askımız bir kez daha yaşanıyor yer yüzünde..
Allah Aşkımızı öyle çok seviyor ki binlerce insana yaşatıyor
AMİN
DüŞ PeŞiNDeYSeN,DüŞ PEŞiNe!!!

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Muhasebe
zeytinkenan
Yeni Üye

Toplam 10 yazı
15/04/2008 :  12:11:25  Alıntı
Merhaba Hümeyra Hanım bir kac yazınızı okudum...
Okunaklı ve dokunaklı aşktan dert yanmısınız :) ....Önce aşkı tanımalı bence şimdi yaşananlar aşk değil ama şunuda akıldan cıkarmamak gerekır bu aşk olayını yanı bır kız ıle erkek arasında kı duygusal bağları yıkayın ,paklayın, taa hz adem ile havva ya kadar gider...
Aşk nedir diycek olursak; Bir aşkı başka aşk söndürebilir. Aşkta ne yükseklik, ne alçaklık, ne de akıllılık ve akılsızlık vardır. Hafızlık, şeyhlik, müritlik yoktur. Sadece kepazelik, aşağılık ve rintlik vardır. İnsanın toprağını aşk şebnemi ile yoğurdukları için alemde yüzlerce fitne ve kargaşalık peyda olur. Aşkin yüzlerce neşteri, ruhun damarlarına sokuldu ve oradan gönül adı verilen bir damla aldı... Aşk öyle engin bir denizdir ki, ne kenarı vardır, ne de ucu bucağı sozlerı bizim için bir dustur olsa gerek sizde yazmışsınız kı Hz. Hatice peygambere aşık olmus peygamber olmasını bır kenara bırakalım o bir beşerdı ve 9 eşi vardı hepsi arasında dengeyı nasıl sağlıyordu dersınız ? Aşk ile . B gunun gencliğine atıfta bulunmusunuz peki bu genclik sadece bir kaç musahhas orneklemı oğrencek yada leyla ile mecnu un , kerem ile aslıyı kavusamadığı ıcınmı hatırlıcak ve onun gibi olmak isterım die iç geciricek affınıza sığınıyoru bu olmaz zira aşkı tad mayan aşkı anlatamaz . Gunumuzun gencliği sadece 3 tatlı soz ve ve yatağa uzanan bır ayıp işte aşk bu değil Nezaketsizliğim için özür diliyorum ama bız oğretemedık ve cok sey istiyoruz genclikten... Hiçbir din yasaklamamış aşkı, hiçbir bilge yahut öğreti de. Ama biz kendimize yasaklamışız nedense. Hıristiyanlık tarihi aşkın yüz karasıyla çalkalandı asırlarca, âşık oldu diye engizisyonlarda yargıladı insanları, içlerindeki şeytandan arındırmak için ruhlarını yaktı. Müslümanlar da ayıp saydı aşkı ve hala ayıplıyorlar âşıkları. Onlar için varsa yoksa mecazi aşk. İki kalbin, haydi diyelim iki bedenin birbirini sevmesinde ne kötülük olabilir sence. En akıllıları hep mecazi aşkı, hep ‘Yaratıcıya olan aşk’ı övdüler yüzyıllarca.

Şairleri de zaman zaman buna çanak tuttular üstelik. Şimdi İstanbul’dan aşktan bahseden herkes minareyi çalmışçasına mistik bir kılıf hazırlıyor. Aşka medyiheler düzenleyen şairler alkışlanırken bizzat aşık olanlar ayıplanıyor. İşte bu yüzden melamet ( kınanmışlık ) eski bir şark töresidir. Buna göre âşık, önce aklından kurtulmalı ve gönlünü ön plana çıkarmalıdır. Akıl henüz insana hükmederken aşkta yücelmenin yolları kapalı durur. Çünkü akıl insana dünya ilgilerini, sevgili dışındaki varlıklarla ilişkileri ve onları önemsemeyi telkin eder. Oysa âşık sevgiliden başka en ufak bir şeyi önemsediği zaman gerçek aşka eremez. Sufiler bu yüzden önce nefislerini öldürürler, âşıklar da akıllarını. Aklın ve nefsin ölmesi için de âşıkın ayıplanması gerekir. Çünkü insan egosuna en ağır gelen şey kınanmaktır. Melamiler sırf bu yüzden, yani egolarından kurtulmak için kınanmayı isterler. İnsanların onları kınayacakları biçimde davranmaları da kınanacak giysilerle dolaşmaları da bu yüzdendir. İnsanlar onları kına**** kendilerinden uzaklaştırıp, çevrelerinden kovdukça onlar yalnızlıklarını Tanrı ile paylaşırlar, yani seven gerçek Sevgili’ye yönelir…

Tıpkı bunun gibi, âşıklar da aşka yeteneği bulunmayanlar tarafından kınanırlar.
SOZLERIMI BURADA BİTİRMEK İSTERIM NE KADAR SURÇİ LİSAN ETTİ İSEM AFFOLA :) ALLAHA EMANET
HER GÜN 1 AVUÇ ZEYTİN İYİ GELİR

Yerleşim : Türkiye / Kocaeli  |  Meslek : Öğrenci
Goldenist
Üye

Toplam 964 yazı
15/04/2008 :  12:36:01 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
BU SATIRLARDA DA EŞE DUYULAN BÜYÜK AŞK VAR!!!

Atamam

Vefalı Eşime

Onda sevgi ve özlem, onda aşktan bin yara.
Atamam ben kalbimi atamam sokaklara.
Sözüm geçmese bile saçımdaki aklara,

Son umudum da bitse dalsam karanlıklara

Bitmeyen çilelerim tatlı azabım onda,
Beraberce ağladık, güldük gecekonduda.
Nasıl terkederim ben onu yolun sonunda

Gücüm var tırmanırım geceden şafaklara

Soframızda her akşam katık ettik bin derdi,
Her mevsim aşk rüzgarı ondan bana eserdi.
Ayaklarım güçsüzken o bana omuz verdi.

Var olmaktan sıyrılıp karışsam da yoklara

Elli yıldır yaşamda beraberce yol aldık,
Geceleri sabaha mısralarla bağladık.
Sevginin sofrasında yiyemedik aç kaldık.

Buna rağmen kıskanmam, gıpta etmem toklara

Bir kadehi bölüştük bir dilim ekmek gibi,
Tek yazgıya çizilmiş ikimizin nasibi,
O benim can yoldaşım, ben onun tek sahibi.

Aynı güzeli sevdik, ikimizin bu yara

Mutluluk kadehini sunmadı bize yaşam,
Gözyaşımızı içtik tek kadehte her akşam,
Aşktan yana ikimiz, ikimiz de sırsıklam

Şarkımızı okuduk gece karanlıklara

Bu iki garip aşık işte böyle yaşadı;
Biri kırık kaldı hep, birinin şair adı.
Yar elleri yerine bizi acı okşadı.

Ölümedek kanasa ikimizin bu yara

* Şiir "Selçuk Alagöz" tarafından bestelenmiş;
"Selçuk-Rana Alagöz" tarafından kayda alınmıştır.

Ankara - 11.07.1975
Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim
- Mehmet Bozkurt Esenyel
Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 )

Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 )

Mustafa Kemal Atatürk

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Satış / Pazarlama
HÜMEYRA
Yeni Üye

Toplam 26 yazı
15/04/2008 :  12:57:15  Alıntı

yorumlarınız teşekkür ederim...Aşk günümüzde bi kaç güzel söz ve arkasından gelen **** teklifler halini aldı.
Bence o güzel duyguya böylesine çıkarlar yüklemek hiç doğru değil.İnsan aşkta en saf en duru haliyle olmamalı.
bunun için'lerle değil herşeye rağmen'lerle bırakmalı kendini aşka.Ve ben inanıyorum ki her aşk sonunda zaten Allah aşkına gider tıptı mecnunun leyladan asıl aşka Yaradana ulaştığı gibi.Her işte Allah rızasını gözetmek ahireti sorgu gününü unutmamak gerekir.Rabbim hesabını veremeyceğimiz şeyler yaşamaktan korusun bizi.____bende yeni nesil gençlerindenim Zeytinkenan bey aşk oku**** öğrenilmez biliyorum ama bu zamanda yaşa**** öğrenmekte çok riskli:)___
DüŞ PeŞiNDeYSeN,DüŞ PEŞiNe!!!

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Muhasebe
zeytinkenan
Yeni Üye

Toplam 10 yazı
15/04/2008 :  14:09:13  Alıntı
yanlıs anlasıldı isem tekrar ozur dilerim ...
kastettiğim bıze bu durumu bızım buyuklerımız tu kaka die öğretmeleri dısardakı sözde dostlarımızında hayatta sorumsuzluğu benımsetmeleri. İŞte benım isyanım buna şikayetim buna ... Kutlu Doğum Haftasındayız onun ikliminin girdiği heryer neşvünema bulmıus yuce dost Mevlana derki ; "Bizim peygamberimizin yolu âşk yoludur. Biz âşk çocuklarıyız; âşk bizim anamızdır," der ne guzel soz... aşkı boyle yasayabılenlerden olmak dileğiyle Kutlu Doğum Haftanız tekrar kutlu olsun ... Saygılarımla
HER GÜN 1 AVUÇ ZEYTİN İYİ GELİR

Yerleşim : Türkiye / Kocaeli  |  Meslek : Öğrenci
seydam_1
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
23/10/2008 :  10:52:22  Alıntı
hümeyra kardeşim aşk duası çok güzel olmuş ilk kez böle bişi okudum ALLAH razı olsun inş.SAADATLARIN himmeti üzerimize olsun inş.O güzel ALLAH'ıma emanet olun...!dualarda unutmayın bizleride...

Yerleşim : Türkiye / Sivas  |  Meslek : Öğrenci

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

• Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.

3.42 saniye.
15:34:34, 1 Haziran 2025, Pazar

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2025 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım