İlk mesaj
Diğer Konular
Firma Kurulumu İçin Sanal Ofis Kullanan Var Mı?
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
23 yorumA
Editör5590 yazı
16/09/2012 : 03:20:31#1
Web sitesi
Alıntı
İnternette (sanal bir ofiste) firma kurmak mümkün olabilecek bir şey değil.
Firma kurmak için bir vergi dairesine gidip canlı canlı imza atmak gerek.
Evi ofis olarak kullanmaktan mı bahsediyorsun ?
tamnland.com
A
Editör5590 yazı
16/09/2012 : 23:52:32#2
Web sitesi
Alıntı
Ben bu yazılanları çözemediğime göre . . . .
Sanal ofiste firma kurmak ne demek ?
Bekleme odası ne ?
Sizin memeleket nere ?
Mersin Türkiye' de değil mi ?
Yüzyüze müşteriyle işi olanın evde işi ne ?
Neden sadece 1 saat ?
İmaj adımı içermek ?
Hayda bree.
tamnland.com
V
Üye628 yazı
vay beeee :-)
E
Üye317 yazı
akin bey ne anlatmak istiyor :) yoksa gerçekten haberi mi yok :)
fırsatım ve işim ona uygun olsa gerçekten kullanmak isterim "sanal ofisi", sekreterlik hizmetlerini, posta aldım mı kabul mu onları filan..
Teknik güzel, iş adresin güzel bir adreste, postaların oraya gidiyor, sen yoksan sekreterin var, toplantıyla işin varsa toplantı salonuna buyrun..
direk olarak o adres üzerinden de firma kurulabilir. Neden kurulmasın ki ? sonucta ofis olarak kiralıyorsunuz ve calısma adresiniz orası oluyor. Maliyeden gelicekleri ay 1 aylık oda kiralayın :)
F
Yeni Üye24 yazı
Sanal ofis: Postalarınızı kabul eden, firma kurulumu için kabul gören sabit bir iş adresi. Orada sürekli bulunmanız gerekmiyor sizin yerinize bulunan kimseler oluyor..
M
Yeni Üye47 yazı
merhabalar..
Sanal ofis'i kullanmaktayim şu an gayette memnunum.Telefonlara bakan yabanci dili olan 7/24 aktif bir sekreter mevcut bana gelen postalari benim belirledigim adresime gönderen telefon yönlendirilmesinde bulunan bir ofis toplanti yapacağınız zaman size bir toplanti salonu ayarliyorlar başlangıc icin güzel ve ucuz bir sistem
Sanal ofis'i kullanmaktayim şu an gayette memnunum.Telefonlara bakan yabanci dili olan 7/24 aktif bir sekreter mevcut bana gelen postalari benim belirledigim adresime gönderen telefon yönlendirilmesinde bulunan bir ofis toplanti yapacağınız zaman size bir toplanti salonu ayarliyorlar başlangıc icin güzel ve ucuz bir sistem
A
Editör5590 yazı
06/10/2012 : 21:01:51#7
Web sitesi
Alıntı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - elite Tabir hatasımı olmuş nolmuş :) akin bey ne anlatmak istiyor :) yoksa gerçekten haberi mi yok :) fırsatım ve işim ona uygun olsa gerçekten kullanmak isterim "sanal ofisi", sekreterlik hizmetlerini, posta aldım mı kabul mu onları filan.. Teknik güzel, iş adresin güzel bir adreste, postaların oraya gidiyor, sen yoksan sekreterin var, toplantıyla işin varsa toplantı salonuna buyrun.. direk olarak o adres üzerinden de firma kurulabilir. Neden kurulmasın ki ? sonucta ofis olarak kiralıyorsunuz ve calısma adresiniz orası oluyor. Maliyeden gelicekleri ay 1 aylık oda kiralayın :) |
Aradan bir yazı silinmiş. Benim yazılar arka arkaya kalmış. Bu silineni de anlamayamıştım. Ama o sanal değildi misafirlerimi kabul ediyorum 1 saat bekletiyorum. vs. bir şeyler yazıyordu.
İşyerinin bir takım işlerini bir başka firmaya devredip hizmet satın almaktan bahsediyor olabilirmisiniz ? Ama o benim bildiğim sekreterin yapacağı işlerin ve belki biraz daha fazlasının başka bir yere devredilmesi. Senin yerine yazan çizen müşteri arayan başka bir firma. Herkese bu tip bir hizmet veriyorlar. Parası karşılığında. Ama kendinizin ofisi sanal değil varsınız canlısınız kiranız var, başka elemenlarınız var. Hiç kullanmadım hayatımda.
Siz hiç var olmayan sadece kağıt üzerinde kurulup bütün eylemlerini sanal hizmetlerle gerçekleştiren bir şeylerden bahsediyorsunuz. Hiç görmedim işitmedim bizim maliyelerde böyle bir oluşum. Maliye etiyle buduyla mükellef ister. Hizmetler sanalda bile olsa bir yerde bir adres o adreste ısırınca dişin geçeceği bir mükellef vardır bizim zihniyette.
Sanal ofis de denir belki buna ama pek özet sormuşlar arkasından bambaşka bir açıklama gelmiş. Afalladım haliyle . . .
tamnland.com
B
Yeni Üye23 yazı
Sanırım çoğunluk "sanal ofis" in ne demek olduğundan haberi yok...
"Sanal ofis" kavramı bazı firmaların verdiği bir hizmetin adıdır.
Sizlerin de söylediğiniz gibi şahıs veya sermaye işletmesi kurup vergi mükellefi olmak, yani fatura kesebilmek için "gerçek" bir adrese ihtiyacınız var.
yani bir ofis tutmak zorundasınız. Ancak günümüzde bir ofise ihtiyaç duymadan yapılabilen pek çok iş var. Örneğin tasarım, danışmanlık vs. hizmeti veren kişiler bilgisayar, internet, cep telefonu olan herhangi bir yerden çalışabiliyorlar, bu nedenle de ofis kirası vermek istemiyorlar.
Ancak diğer yandan müşterileri fatura talep ediyor, bunu yapmak için de mecburen bir şirket adresi gerekiyor.
Bu durumdakilere hizmet vermek amacıyla bazı firmalar size belirli bir alan tahsis ederek kiralıyorlar. Siz orayı ofis olarak hiçbir zaman kullanmıyorsunuz, ancak şirket adresiniz olarak o alanın adresini gösteriyorsunuz. Yazışma adresi olarak orayı veriyorsunuz.
Bu firmalar, bu hizmete bir de sekreterlik, toplantı odası vs. hizmetler ekliyorlar. Şirket telefonunuz çaldığında İngilizce bilen bir sekreter telefonunuzu cevaplıyor ve sizin cep telefonunuza yönlendiriyor. Ayrıca, bazı durumlarda gerçek bir ofise ihtiyacınız olursa, orada bulunan toplantı odalarını saatlik kira ücretini vererek kiralayıp orada çalışabiliyorsunuz veya misafirlerinizi ayarlayabiliyorsunuz.
Böylece bildiğimiz ofis kiralamaya göre aylık olarak daha az kira ödemiş oluyorsunuz, stopaj yerine KDV avantajından yararlanıyorsunuz, ofis dekorasyon vs. sabit giderlerden kurtulmuş oluyorsunuz.
Ben işim gereği tam zamanlı çalışabileceğim bir ofise ihtiyaç duyduğum için böyle bir hizmet kullanmıyorum ancak işimi görseydi gözüm kapalı kullanırdım.
"Sanal ofis" kavramı bazı firmaların verdiği bir hizmetin adıdır.
Sizlerin de söylediğiniz gibi şahıs veya sermaye işletmesi kurup vergi mükellefi olmak, yani fatura kesebilmek için "gerçek" bir adrese ihtiyacınız var.
yani bir ofis tutmak zorundasınız. Ancak günümüzde bir ofise ihtiyaç duymadan yapılabilen pek çok iş var. Örneğin tasarım, danışmanlık vs. hizmeti veren kişiler bilgisayar, internet, cep telefonu olan herhangi bir yerden çalışabiliyorlar, bu nedenle de ofis kirası vermek istemiyorlar.
Ancak diğer yandan müşterileri fatura talep ediyor, bunu yapmak için de mecburen bir şirket adresi gerekiyor.
Bu durumdakilere hizmet vermek amacıyla bazı firmalar size belirli bir alan tahsis ederek kiralıyorlar. Siz orayı ofis olarak hiçbir zaman kullanmıyorsunuz, ancak şirket adresiniz olarak o alanın adresini gösteriyorsunuz. Yazışma adresi olarak orayı veriyorsunuz.
Bu firmalar, bu hizmete bir de sekreterlik, toplantı odası vs. hizmetler ekliyorlar. Şirket telefonunuz çaldığında İngilizce bilen bir sekreter telefonunuzu cevaplıyor ve sizin cep telefonunuza yönlendiriyor. Ayrıca, bazı durumlarda gerçek bir ofise ihtiyacınız olursa, orada bulunan toplantı odalarını saatlik kira ücretini vererek kiralayıp orada çalışabiliyorsunuz veya misafirlerinizi ayarlayabiliyorsunuz.
Böylece bildiğimiz ofis kiralamaya göre aylık olarak daha az kira ödemiş oluyorsunuz, stopaj yerine KDV avantajından yararlanıyorsunuz, ofis dekorasyon vs. sabit giderlerden kurtulmuş oluyorsunuz.
Ben işim gereği tam zamanlı çalışabileceğim bir ofise ihtiyaç duyduğum için böyle bir hizmet kullanmıyorum ancak işimi görseydi gözüm kapalı kullanırdım.
I
Yeni Üye3 yazı
10/12/2012 : 11:37:03#9
Web sitesi
Alıntı
Ben bir firma ile görüştüm şirket kurulumu için. Kendileri bana sanal ofis ile Türkiye'de şirket kurulumunun yasal olmadığını ve yapamayacaklarını ama kendinizi fiziki olarak ev adresini vererek bir şirker kurarsanız ondan sonra yardımcı olabileceklerini söylediler.
Cengiz Taşkın / TimeAntalya.com
R
Yeni Üye67 yazı
Bize Heryer Trabzon
C
Yeni Üye1 yazı
Sanal ofis hakkında, çeşitli yorumlar yapılmakla birlikte, bilgilerimi kısaca paylaşmak isterim.
Aslında bir Amerikan sistemi olan sanal ofis uygulaması, ülkemizde özellikle son 5 yıl içinde dillendirilmeye başlanmıştır.
Uygulamada; kiralamış olduğunuz sanal ofisler, arz edenler tarafından farklı opsiyonlarda sunulmuş olsa da genellikle temel yönleri itibariyle farklılık oluşturmaz.
Bir örnekle açıklayalım; Bir işletme kurmak istiyorsunuz, fakat üretime geçmemiş olduğunuz için (özellikle KOSGEB Yeni Girişimciler için idealdir), gelir olmayacak doğal olarak sabit giderleri karşılamak için özsermayenizi kullanacaksınız, işte sanal ofis bu noktada devreye girer. Şirketinizin resmi kurulumunu yaparsınız, Vergi Dairesi'nden şirketinizin fiziksel denetimine yetkili memur gelir ve bir tutanak imzalar. Sanal ofislerde (ki bu hizmeti tüm sanal ofis kurumları vermemektedir) bu işlemi tamamlamanızda hukuken hiçbir sorun bulunmamaktadır. Üretime geçtiğiniz andan itibaren yeni işyerinize geçer ve sanal ofis akdinizi sonlandırarak ilişiğinizi kesebilirsiniz. Bu noktada, sanal ofis hizmetlerinden, internet, telefon, doğalgaz, elektrik vb. giderleri ister kullanın ister kullanmayın, size kalmış, nasıl olsa ödemiş olacağınız aylık kira ücretine dahildir. Böyle bir noktada bir sanal ofise ödeyeceğiniz aylık hizmet bedeli 400 TL'nin üstünde olmayacaktır.
İkinci aşama; Örneğin Ankara'da OSTİM (sanayi bölgesi)'de bir işyeriniz var ve fakat prestijli müşterilerinizi daha elit bir yerde ağırlamak istersiniz, toplantılarınızı, sunumlarınızı yapmak istersiniz, bu noktada yukarıda belirtilen ücret karşılığında sanal ofisi kiralarsınız (ki aylık kullanım saatleri vardır, örneğin ayda maksimum 48 saat kullanırsınız, üstelik o binadaki istediğiniz odayı kullanma özgürlüğünüz vardır, toplantı halindeyken, ikramlarınız oranın hizmetlileri tarafından en kaliteli bir şekilde yapılır), ya da tüm gün kullanmak isterseniz bunun da en düşük fiyatı ortalama 1500 TL'dir. Ki finansman sorununu nispeten çözebilmiş işletmelere tavsiye ederim. Fiziksel ortam, müşterilerinizi etkilemede en etkili yöntemlerden birisidir.
Reklam olmaması sebebiyle Ankara ili için resmi şirket kurulumu yapabileceğiniz sanal ofis isimleri veremiyorum, lakin arama motorları sizden bunu esirgemez.
Sanal Ofis, Devlet Teşvikleri, KOSGEB Teşvikleri ve Eğitimleri ile ilgili en doğru bilgiler arzu ettiğinizde tarafımdan memnuniyetle verilir.
Ülkemizin ekonomik gelişimine katkıda bulunmak amacıyla söz konusu alanlarda hiçbir karşılık beklemeden sonuna kadar yardımcı olabilirim.
Saygılarımla
Aslında bir Amerikan sistemi olan sanal ofis uygulaması, ülkemizde özellikle son 5 yıl içinde dillendirilmeye başlanmıştır.
Uygulamada; kiralamış olduğunuz sanal ofisler, arz edenler tarafından farklı opsiyonlarda sunulmuş olsa da genellikle temel yönleri itibariyle farklılık oluşturmaz.
Bir örnekle açıklayalım; Bir işletme kurmak istiyorsunuz, fakat üretime geçmemiş olduğunuz için (özellikle KOSGEB Yeni Girişimciler için idealdir), gelir olmayacak doğal olarak sabit giderleri karşılamak için özsermayenizi kullanacaksınız, işte sanal ofis bu noktada devreye girer. Şirketinizin resmi kurulumunu yaparsınız, Vergi Dairesi'nden şirketinizin fiziksel denetimine yetkili memur gelir ve bir tutanak imzalar. Sanal ofislerde (ki bu hizmeti tüm sanal ofis kurumları vermemektedir) bu işlemi tamamlamanızda hukuken hiçbir sorun bulunmamaktadır. Üretime geçtiğiniz andan itibaren yeni işyerinize geçer ve sanal ofis akdinizi sonlandırarak ilişiğinizi kesebilirsiniz. Bu noktada, sanal ofis hizmetlerinden, internet, telefon, doğalgaz, elektrik vb. giderleri ister kullanın ister kullanmayın, size kalmış, nasıl olsa ödemiş olacağınız aylık kira ücretine dahildir. Böyle bir noktada bir sanal ofise ödeyeceğiniz aylık hizmet bedeli 400 TL'nin üstünde olmayacaktır.
İkinci aşama; Örneğin Ankara'da OSTİM (sanayi bölgesi)'de bir işyeriniz var ve fakat prestijli müşterilerinizi daha elit bir yerde ağırlamak istersiniz, toplantılarınızı, sunumlarınızı yapmak istersiniz, bu noktada yukarıda belirtilen ücret karşılığında sanal ofisi kiralarsınız (ki aylık kullanım saatleri vardır, örneğin ayda maksimum 48 saat kullanırsınız, üstelik o binadaki istediğiniz odayı kullanma özgürlüğünüz vardır, toplantı halindeyken, ikramlarınız oranın hizmetlileri tarafından en kaliteli bir şekilde yapılır), ya da tüm gün kullanmak isterseniz bunun da en düşük fiyatı ortalama 1500 TL'dir. Ki finansman sorununu nispeten çözebilmiş işletmelere tavsiye ederim. Fiziksel ortam, müşterilerinizi etkilemede en etkili yöntemlerden birisidir.
Reklam olmaması sebebiyle Ankara ili için resmi şirket kurulumu yapabileceğiniz sanal ofis isimleri veremiyorum, lakin arama motorları sizden bunu esirgemez.
Sanal Ofis, Devlet Teşvikleri, KOSGEB Teşvikleri ve Eğitimleri ile ilgili en doğru bilgiler arzu ettiğinizde tarafımdan memnuniyetle verilir.
Ülkemizin ekonomik gelişimine katkıda bulunmak amacıyla söz konusu alanlarda hiçbir karşılık beklemeden sonuna kadar yardımcı olabilirim.
Saygılarımla
çağan cem gezici
I
Yeni Üye3 yazı
18/09/2013 : 10:04:50#12
Web sitesi
Alıntı
Yeni şirket kurmuş biri olarak şunu söyeleyebilirim ki Türk Ticaret Kanunu sanal ofiste şirket kurulumuna izin vermemektedir. Dolayısıyla sanal şu an için freelance ve evden çalışanlar için uygundur. Ama eğer şirketi evde bir odanızı göstererek kurarsanız ayrıca sanal ofiste müşteri görüşmeleri yapabilir toplantılar düzenleyebilirsiniz. Antalya'da henüz başlamadığı için ben faydalanamıyorum ama olduğu taktirde ticari adresi eve taşıyıp sanal ofis kullanmak niyetindeyim.
Cengiz Taşkın / TimeAntalya.com
C
Yeni Üye1 yazı
25/01/2014 : 18:04:43#13
Web sitesi
Alıntı
sanal ofislerde şirket kurabilir veya var olan şirketinizi bu adrese taşıyabilirsiniz. Fiilen bu hizmeti veren bir firmayız. Merkezimizde 150 nin üzerinde sanal ofis kullanıcısı bulunmaktadır
Ankara Dünya Ticaret Merkezinde sanal ofis, hazır ofis, saatlik ve günlük ofis ile toplantı salonu kiralama hizmeti vermekteyiz. www.dunyaticaretmerkezi.com.tr
A
Yeni Üye30 yazı
Merhabalar e ticaret sitemi satıyorum bazı nedenlerden ilgilenenler 05330216279
H
Yeni Üye45 yazı
28/01/2014 : 21:00:57#15
Web sitesi
Alıntı
Bütün yorumlari okudum .. en sonunda vardigim karar!!! Akin selcugun Hayde breee sinden bir tanede ben aliyim :-)
hakan
R
Yeni Üye3 yazı
05/02/2014 : 21:59:05#16
Web sitesi
Alıntı
Sanal ofisi kesinlikle maliyetleri dusurmek icin oneriyorum.Ofis ve personel maliyetini minimalize eden bir sistem.Danismanliklarini yapmis oldugum bir cok kucuk ve orta olcekli hatta gerektiginde kurumsal bir cok buyuk firmaya bunu oneriyorum.Su ana kadar partnerlik kurdugum firmalardan en iyi verim aldigim sirket, ofis adresim firmasiydi.Sitesini incelemenizi tavsiye ederim. www.ofisadresim.com Yoneticileri samimi ve sonradan ilave ucretlerle ugrasmiyorsunuz.Bu anlamda ideal firma.Bilindik firmalarin danismanligini yapan bir yonetici olarak bu firmayi tum arkadaslarima tavsiye ediyorum. Saygilarimla.
YATIRIM VE YONETIM DANISMANI. MUSTAFA KEMAL SIMSEK 05323069168
K
Yeni Üye12 yazı
merhaba arkadaşlar
sanalofis hakkında bilgi sahibi olmak icin rahatsız ediyorum lakin benim iş biraz farklı olacak
ben 4 ay once bi projem icin 125m2 iş yeri kiraladım denizli de
ve sanal ofis kurmayı dusunuyorum acaba bu işler nasıl olur neler gerekir ben de bu işi yapmak ofis kiralamacısı olmak istiyorum.
bilginiz var ise. lütfen esirgemeyin teşekkürler
sanalofis hakkında bilgi sahibi olmak icin rahatsız ediyorum lakin benim iş biraz farklı olacak
ben 4 ay once bi projem icin 125m2 iş yeri kiraladım denizli de
ve sanal ofis kurmayı dusunuyorum acaba bu işler nasıl olur neler gerekir ben de bu işi yapmak ofis kiralamacısı olmak istiyorum.
bilginiz var ise. lütfen esirgemeyin teşekkürler
Karantasarım İnternet Hizmetleri
H
Yeni Üye5 yazı
Şirket kuruluşu için sanal ofis kullanan bir tanıdığım var. Kendisi ilk başta sadece kuruluşta kullanmayı planlıyordu, işleri iyi gitti ve sonrasında da bırakmadı. Gayet güzel para kazanıp, müstakil ofise geçmesine rağmen sanal ofisi KDV ve diğer avantajları nedeniyle bırakmadı. http://openupcall.com/hizmetlerimiz/sanalofis/
S
Yeni Üye2 yazı
17/08/2016 : 11:03:44#19
Web sitesi
Alıntı
Yazıyı gönderen - akinselcuk Bu ne demek ? İnternette (sanal bir ofiste) firma kurmak mümkün olabilecek bir şey değil. Firma kurmak için bir vergi dairesine gidip canlı canlı imza atmak gerek. Evi ofis olarak kullanmaktan mı bahsediyorsun ? |
İstanbulda Bu işi yapan firma olarak Çok Düşük maliyetlerle Ofis çözümleri sunuyoruz.
İster Sanal İster Hazır Ofis konusunda isterse yasal adres ofis konusunda deneyimli kadromuzla bu işi yapmaktayız.
Bir ofis İhtiyacınızda Ofis kullanım alışkanlıklarızınızı bize söymeniz yeterli . sonrasında size çıkaracağımız aylık ödeme miktarıyla çok düşük maliyetlerle ofise kavuşmuş pluyorsunuz.
Yerimiz istanbul Pendikte http://www.smartofficein.com/
SmartOfficein
S
Yeni Üye2 yazı
17/08/2016 : 11:06:12#20
Web sitesi
Alıntı
Yazıyı gönderen - ilback Yeni şirket kurmuş biri olarak şunu söyeleyebilirim ki Türk Ticaret Kanunu sanal ofiste şirket kurulumuna izin vermemektedir. Dolayısıyla sanal şu an için freelance ve evden çalışanlar için uygundur. Ama eğer şirketi evde bir odanızı göstererek kurarsanız ayrıca sanal ofiste müşteri görüşmeleri yapabilir toplantılar düzenleyebilirsiniz. Antalya'da henüz başlamadığı için ben faydalanamıyorum ama olduğu taktirde ticari adresi eve taşıyıp sanal ofis kullanmak niyetindeyim. |
Şirket kuruluşlarınıda resmi olarak kabul ediyoruz
İstanbulda Bu işi yapan firma olarak Çok Düşük maliyetlerle Ofis çözümleri sunuyoruz.
İster Sanal İster Hazır Ofis konusunda isterse yasal adres ofis konusunda deneyimli kadromuzla bu işi yapmaktayız.
Bir ofis İhtiyacınızda Ofis kullanım alışkanlıklarızınızı bize söymeniz yeterli . sonrasında size çıkaracağımız aylık ödeme miktarıyla çok düşük maliyetlerle ofise kavuşmuş pluyorsunuz.
Yerimiz istanbul Pendikte http://www.smartofficein.com/
SmartOfficein
K
Yeni Üye1 yazı
13/02/2017 : 01:19:29#21
Web sitesi
Alıntı
https://www.mikrofis.com adresinede bakabilirsiniz, Kadıkoy civarı sanal ve hazır ofis arayanlar için ideal bir seçim olacaktır
kaybolma,görün
S
Yeni Üye2 yazı
12/04/2017 : 12:26:16#22
Web sitesi
Alıntı
Merhabalar, Sanal ofis ve hazır ofis konusunda 2010 yılından beri kendi binalarımızda hizmet veriyoruz. Yani kullanıcılarımız kiracının kiracısı değil, mal sahibinin kiracısı oluyorlar. Yüzlerce sanal ofis kurulumuna ev sahipliği yaptık. Buradan bütün soruları cevaplayabilirim. Sanal ofiste adres kurulumu yapmak yasaldır. Aklınızda olsun bir kişi bir konuya yasal değildir diyorsa ispat yükümlülüğü kendisinindir. Türk Ticaret Kanunu'nda bu konuyla ilgili bir hüküm yoktur. Pratikte ve vergi dairesi gözünde sorun olmamaktadır. http://www.kamara.com.tr adresinden bakabilir, sorularınız olursa bana sorabilirisiniz. 7 şubemiz var, tercih ettiğinizi kullanabilirsiniz. Sevgiler.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz