Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Gerçek Meyveden Dondurma Yapabilecek Makine. ????

BaşlatancömertTarih17/08/2012 21:36:21Yorum22

İlk mesaj
Yeni Üye67 yazı
Arkadaşlar, sorf olmayacak şekilde, gerçek meyve ve diğer malzemeleri kendi içinde işleyerek , her seferinde aynı tatta dondurma yapabilecek tam otomatik bir dondurma makinası arıyorum. Marka ve model önerisi yapabilirmisiniz. ? fiyatı veya yerli-yabancı marka olması önemli değil.

Örnek veriyorum süt, sahlep, şeker vs vs ve mesela karpuz parçalarını , alıp işleyerek ,yenildiğinde karpuz tadında dondurma yapabilsin.

Bu tarz bir makinayla alakalı bilginiz varsa , özellikle kullanıp tecrübe edebildiyseniz, bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.Cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Hukukçu
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
22 yorum
Yeni Üye33 yazı
taze meyvelerden dondurma yapabilen bir makine oldugunu ben hic duymadim. Tanidigim arkadaslar bu islerle ugrasiyor, ama benim bildigim onlar ham madde olarak hazir tozlardan yapiyorlar ve millet taze meyveden yapildigini zannetsinler diye, taze meyve parcaciklari atiyorlar icine.

Selamlar basarilar

Yerleşim Türkiye / IzmiirMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye15 yazı
selam arkadasim. Yogen Fruz firmasi bu makinalari kullanarak ozel dondurmasini uretiyor.
yildirim@hotmail.es

0056-9-75210714(cel/cep)

Yerleşim ?ili / SantiagoMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye67 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Süley12
taze meyvelerden dondurma yapabilen bir makine oldugunu ben hic duymadim. Tanidigim arkadaslar bu islerle ugrasiyor, ama benim bildigim onlar ham madde olarak hazir tozlardan yapiyorlar ve millet taze meyveden yapildigini zannetsinler diye, taze meyve parcaciklari atiyorlar icine.

Selamlar basarilar

Gerçek meyve ile yapılan dondurmaya sorbe deniliyor. Benim aradığımda sorbe yapabilecek tam otomatik bir makina. Gerçi soft dondurma hem maliyet hemde satış fiyatının düşüklüğü açısından satıcı için büyük avantaj, Aşırı tatlı olduğu için yiyende beğeniyor, bununda farkındayım. Ancak benim derdim halkı kandırmak veya cebime fazlada bir kaç kuruş girmesi değil. Yalan ve kul hakkından korkarım.Kendimin yemediği ve çocuğuma asla yedirmeyeceğim bir şeyi sırf para kazanmak maksaydıyla, bile bile birilerine yedirmem. Soft dondurma yiyenlere , yediklerinin aslında ne olduğu ve nasıl yapıldığı anlatılırsa büyük bir ihtimalle yemekten vazgeçeceklerdir. . Sorbe talep etmemdeki neden ise halkın artık gdo, hazır toz, bir takım şuruplarla yapılan gıda ürünlerine karşı bilinçlenmesi , doğal , organik besin almaya gayret etmeye başlamaları, ( en azından benim çevrem böyle) belki zarar edeyim, yinede denemek istiyorum. Gerçek meyveden yapılmıştır dediğim dondurma hakikaten gerçek meyveden yapılmış olmalı. Varsın az satılsın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hukukçu
Üye177 yazı
Merhaba,
Keşke herkez sizin gibi dürüst olsa. Umarım makineyi bulur ve bu işi yaparsınız. Ben ailemle birlikte devamlı müşteriniz olurum.

Selamlar, saygılar,

Özgür KALE
Özgür KALE
Founder - Foreign Trade Manager
academic Elevator & Escalator Technology
info@academic.com.tr
www.academic.com.tr

Yerleşim Türkiye / Antalya YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye67 yazı
Özgür bey,

Gıda üreticileri o kadar azıttı ve gözlerini o kadar para bürüdü ki, sağlıklı zannettiğimiz ve güya sağlık bakanlığınca denetlenen tesislerde üretilen çoğu besin aslında bizi zehirliyor.Bir kaç örnek vereyim.

Sahte kaşar, sucuk, bal , mısır derken hile hurda haberlerini gördükçene yiyeceğimizi şasırdık. 2 ay öncesine kadar beyaz et sağlıklıdır diye nerdeyse her öpğlen yediğim tavuk döner imalatında tavuk etinin yanı sıra , tavuk derisi ve bağırsakları hatta inek memesi kullanıldığı hatta kokmuş ve kararmış tavuk etlerinin çamaşır suyuyla beyazlatıldığını duyunca ağzıma sürmez oldum. Biraz daha didikleyince Mono sodyum glukomat ( MSG ) yani çin tuzu diye tabir edilen katkının fast food, hazır çorba,dondurma, yoğurt .çips vs vs güncel olarak tükettiğimiz nerdeyse her besine konuluyormuş. MSG katılmasının nedeni yenilen ürünün , yiyen kişinin beyinene daha tatlı olduğu hissini verdirtip, ürünün bağımlısı yapabilmekmiş. Semt pazarlarında patatesin 3 kilosu 1 lira, 50 gram cips'de 1 lira, evde yapılan cipsden daha tatlı hissettirdiği için gençler genelde markalı cips tüketiyor. fabrikaya toptan alımda patatesin kilo maliyeti, 50 gramın pişirme ve ambalaj maliyeti nedir ki. ? 1 liraya satılıyor ? eee birde MSG katılıyorki aynı ürün ,bir daha , bir daha daha satın alınsın.Hesap ortada. Vahşi kapitalizm işine bakıyor.Bizlerde paşa paşa alıp , firmaların sermayesine sermaye katıyoruz.

Bu ülkede sağlık bakanlığı halk sağlığını korumak yerine sağlıksız koşullarda su üretenleri halktan saklıyor, gizliyor.Aklaksızlık, hile, almış başını gidiyor.Ortam böyle olunca büyük firma, tanınmış firma diye böyle işler yapmasını beklemediğimiz firmalar bile bu yollara baş vuruyor.

Benim düşüncem ise kendimin yemediğini başkasına yedirmemektir. Dondurma tozu alıp , su ile karıştırıp dondurma makinasına soft dondurma yapıp satamakla iyi kötü bir para kazanmak elbette mümkün, Benim asıl istediğim herkezin yapmadığını yapabilmek, herkezin satmadığını satmak. Az olsun ama olsun.

Evet arkadaşlar. marka model dondurma makinası tavsiyelerini halen bekliyorum...

Üye177 yazı
Çok doğru söylüyorsunuz Cömert Bey,

Bende sizin için bu makineleri araştıracağım inşallah birşeyler buluruz.

Selamlar,

Özgür KALE
Özgür KALE
Founder - Foreign Trade Manager
academic Elevator & Escalator Technology
info@academic.com.tr
www.academic.com.tr

Yerleşim Türkiye / Antalya YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye167 yazı
arkadaşlar ben yogen fruz firmasını biraz araştırdım adamlar bu işi ***ürmüşler resmen..isteyen arkadaşalrla böylebir calışma araştırma yapabilirz.baya tutacak bir iş ..özlede isteyen arakdaşalrla görüşebiliriz

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Kamu sektörü
Yeni Üye14 yazı
Arkadaşlar anladığım kadarıyla Yogen früz firması donmuş yoğurt üzerine ürünleri ağırlıkta , ben türkiyede birçok yerde bu tarz iş yapan yerler gördüm , hatta sahibinden e bakarsanız bayiliğini devreden birçok işyeri bulabilirsiniz. Googla da aratınca türkiyede " Yogolat " diye bir firma çıktı tarz aynı.
http://www.bonwebtasarim.com

KURUMSAL FİRMA SİTESİ 390 TL

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Üye167 yazı
biz yoğurt demiyoruz dostum onlarınki eriyor bardakta..bizimki halis dondurma olacak külahta falan..:)))

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Kamu sektörü
Yeni Üye33 yazı
dondurma üretim işini tam 14 sene bi fiil yaptım bu bahsettiğiniz tarzda makina dünyanın hiç bir yerinde yok bütün üretimlerde ön hazırlık aşaması vardır.siz her zaman aynı kıvamda aynı lezzette dondurma yapabilecek makina demişsiniz lezzeti ve tat ayarını makinalar yapamaz!!! size sadece makina önerebilirim c-40 kafa uğur dondurma makinası iyidir (italyan kafa) derler bu makinaya..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye67 yazı
Serhan bey bende tam aksine bir fuarda bu tarz bir makina gördüğümü gayet net hatırlıyorum.Bildiğiniz ananası ,temizleyip, ayıkla**** içine atıyorsunuz 10" epoc dokunmatik bir ekrandan da tercihlerinizi yapıyorsunuz. gerisini makina hallediyor.Ancak o zamanlar ilgim olmadığı için ne bir brşür almayı aklıma getirebildim, nede marka model numarasını almayı. ( cnc gibi çalışan bir makinaydı. Bir kez ayarlıyorsunuz, diğer kullanımlarda sadece ne yapmak istediğinizi seçiyorsunuz)

Serhan bey , tecrübenize güvenerek soruyorum.size dondurma imalatı için üretici belgesi almak maksadıyla ne türlü bir altyapı ve izin gerektiğni sorsam cevabınız ne olurdu. ?

Yeni Üye4 yazı
sorbe=sorbet=şerbet

dünya dillerine yoğurt gibi türkçe'den geçmiş bir kelimedir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk
Yeni Üye33 yazı
tekrar merhabalar dondurma imalat iznini almak sanıldığı kadar zor değil!! gerekli imalat şartlarını yerine getirirseniz imlat iznini oldukça rahat alıyorsunuz yanlız sadece kendiniz satabilirsiniz dağıtım işi için ayrı izinler almak gerekiyor... benim yaptığım dönemde tarım ve köyişleri bakanlığı bakıyordu şu an bildiğim kadarıyla belediyelerde bakıyor

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye166 yazı
cömert...,
öncelikle samimiyet'in,kendine ve diğer insanlar'a olan saygın için kendi adıma teşekkür ediyorum,
sözünü ettiğin makinaya gelince,bu tür makinalar var,özellikle tasarımcıların blog ve sitelerine bak,
ben de bir yerlere bir kaç alan adı yazdığımı anımsıyorum,bulduğumda paylaşırım...kolay gelsin...,
dünyaköy'lü mahlukus

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye12 yazı
Araştırmanızı İtalya daki imaltçılar üzerine yaparsanız sanırım daha verimli olur.Pastahane ekip ve ekipmanlarında dünyada 1 numara İtalya

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Di?er
Yeni Üye29 yazı
vedat arkadasa katılıyorum.. yurt dışındaki makinalar mantık işi değil.. ve türlü türlü dondurma çesitleri var.. ve her birininde tadı başka.. eger benimbütçem yetse büyük bir pastane ve dondurma dükkanı acardm.. emin olun bir defa yiyen bir daha başka yere gitmesine imkan yok...

Yerleşim / DigerMeslek Di?er
Yeni Üye19 yazı
Sorbe, sut yerine su kullanilan dondurmadir.Aslinda dondurma da degildir, daha hafif bir tatlidir cunku sutsuz dondurma olmaz.
Dondurma isini iyi arastirdim Turkiyede yapmak istedigim icin, yurtdisina ciktim ve vazgectim. simdi bilmiyorum ama Turkiyede gercekten cok buyuk bir iyi dondurma acigi vardi.Bilincli tuketiciye hitap eden hicbir dondurma yoktu.Var olanlar asla cocugunuza yedirmemeniz gereken seyler.Icinde sadece sut tozu, yumurta tozu meyve aromasi, kansorejen koruyucular, gida boyalari var.
Turkiyede bayileri var mi bilmiyorum ama en iyi makineler Italyan makineleri diye bilinir.Carpigiani ve Taylor.
Italyada kurslara gidip artizan italyan dondurmasi yapimini ogrenebilirsiniz.Ben kendim ogrendim sadece evde yapiyorum internetten de kaynaklar verebilirim isterseniz.

Yerleşim Ysviçre / LozanMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Aklıma bir fıkra geldi.

Zati Sungur bir ekiple Almanyaya gitmiş. Fabrikalarını gezdiriyormuş Almanlar. Bir makinenin önüne gelmişler durmuşlar, İnekler sıra olmuş bir tünele yürüyorlar. Alman rehber anlatmış ; İneği buradan veriyorsunuz, öbür taraftan sucuk olarak çıkıyorlar.

Makinenin bir ucundan canlı inekler giriyor öbür tarafından sucuk olarak çıkıyorlarmış gerçekten de.

Heyette memleketin gelişmesinden sorumlu bakanlar da var. Gözleri parlamış birinin atılmış hemen. Sormuş ; E demiş bunun tersi de mümkün mü acaba. Sucuğu versek inek de çıkar mı ?

Zati Sungur girmiş araya artık ; Efendim, o iş bizim memlekette zaten var. Sizin babanız yapabilmişti bunu bir kez. Ona danışalım isterseniz.

Zati Sungur fıkraları benim ilkokula başladığım yıllarda hala var olan fıkralardır. Kendisi zaten yoktu ama fıkraları gazetelerde çıkardı babalar anlatırdı. Sonra kayboldu gitti. Zati Sungur Türkiyenin ilk illisyonistidir yani sihirbazıdır. Fakat sıradan değil baya ciddi sahnesi olan dünyada adını duyurmuş bir sahne adamı. Niye geldi aklıma, bir zamanlar matematik hocası amcamın çok mankafa olduğum bir anda anlatıp aklıma soktuğu bu fıkra ?

Ne bileyim ? Nasıl diyeyim ? Başlık getirdi işte . . .

Bazılarınız hala anlamadı ne lan bu diyor içinden. Tersi de mümkün mü diye soran bakana hitaben Zati Sungur, sen ineksin sen çıkmışsın ya işte baban becermiş bunu demeye getiriyor. Fıkra, o zamanki hükümeti hicvediyor, saflığa dem vuruyor. (1930 lu yıllar.) (Annemle Babamın bile henüz doğmamış olduğu yıllar)

Sağlıcakla kalın.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye67 yazı
Bundan 20 yıl önceki torna ustalarına Cnc tornayı tarif etseydeniz nasıl anlarlardı. ? Yılların emeği ve tecrübesi ile meydana gelmiş ustalıklarına karşılık , 24 saat çalışabilen ve mikron mertebesinde hatasız birbirinin aynısı tam otomatik imalat yapan bir makina , kulağa çılgın gelmezmiydi.

Benim derdimde bu, eğer dondurma yapabilen, hele hele bunu bir takım tatlandırıcı veya tozlarla değil de bizzat meyvenin kendisi ile bir makina varsa neden ustayla , bunun ssk'sı , yolu, nazı ile uğraşayım.?

Forumda bu tür bir makinanın marka modelini bilen illaki vardır diye bu başlığı açtım açmasınada, konu ineklerin imalat bandına kadar kaydıysa, anlaşılan bunca üye arasından hiç bir üyenin bu konuda bir fikri yok.Klasik şekilde yapılan dövme dondurma da her adım başı var. Fark yaratmak için böyle bir plan yapmışken, ekipmana ulaşamadığım ve mevsiminde geçmesinden dolayı bu projemi , önümüzdeki bahara kadar rafa kaldırmaktan başkada çare yok.

Zaten görebildiğim kadarıyla piyasaya bu tür bir imalatta soft dondurma makinaları hakim.onunda sürümü yok. büyük fast food dükkanlarındakiler haricinde beklenilen satış rakamlarına ulaşılamıyor. Satış sitelerinde 3.000-4 .000 tl aralığında ahı gitmiş vahı kalmış bir sürü soft dondurma makinası satış ilanı var. Kaliteli olanlarda 30.000 lira civarı.Bu tarz bir şey alıp çalışmak elbette mümkün ama bu seferde asıl niyetimle çelişeceğim.

Bir soft dondurma örneği, Görüntüsü hakikaten kışkırtıcı.Albenisi çok , ancak içeriği hazır alınmış bir toz ve su, tozda ne var ?, bilmiyorum. Kendim yermiyim. ? içinde ne olduğunu bilmediğim şeyi yemem. Başkasınada yedirmem.

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/3/dondur.jpg/][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Ya bekleyip önümüzdeki bahar aylarına kadar , aradığım gibi bir makina bulacağım ya da bu sevdadan vazgeçeceğim.

Yeni Üye19 yazı
Comert bey size iki marka yazmistim ama gormediniz sanirim.Bir de meyveye cok takilmaniza gerek yok, kesip makineye atiliyor hepsi bu.Amerikada bu isi yapan bir turk bayan var.ruki.org onun sitesinden cok sey ogrenirsiniz.Cok karisik yaziyor ama herseyi ogrenebilirsiniz.10 bin dolardan asagi hacimli iyi bir makine bulabileceginizi sanmiyorum.Ev kullanimi icin ise ben kucuk Krups makine kullaniyorum ama evde cok fazla yapip depolamak ev makineleriyle imkansiz gibi.

Editör5590 yazı
Siz doğru yoldasınız. Fakat dondurma işi o kadar cazip geliyor ki herkese hiç bir şey yapamasalarda ilgilenme seviyesini hiç terketmiyorlar. Bir çok şeyden habersiz olsalarda kendilerini bu işi yapmış gibi hissedip mutlu oluyorlar. Güldüğüm kısmı bu.

Bu yumuşak dondurma basit bir ürün dondurmanın yanında. Basit değilse bile bildiğimiz dondurma ile aynı şey değil.

Bence direk meyveden salepten dondurma yapan bir makine yoktur. Ürün karıştırarak yapılacak dondurmada her ürün ayrı ayrı işlemden geçmek durumunda. Salebi yumruyken sütü çiğken meyveyi hamken bir araya getirip anca bulamaç yapılır. Daha ıvırı zıvırı var.

Toz üründen sadece soft dondurma denen şey yapılmıyor. Tozdan roma dondurması da maraş dondurması da yapılır. Hatta toz ürünün ilk çıkışı roma dondurmasını daha pratiğe dökmek içindir. Bu pratiklik isteği sonradan soft dondurma denen şeyi de üretti. Bunların hepsi satılır ürünler. dondurmanın hası aslında şudur muhabbetine girenin işletmecilikle pek alakası yoktur. Herkes kendi becerebildiğini hası zanneder. Almayana kızar.

Sizin bence mucizevi tümleşik bir makine aramanız yersiz.

Mesela bir L350 uğurmatik alsanız yeter.
Aro dan toz alın.
Bir de külah makinesi edinin. Otomatik olursa eleman derdi olmaz. elemana eziyetli bir iş. kıtır kornetten bahsediyorum. gofret külah değil.
Bir tek dondurma kalıbına ihtiyaç kaldı. Yukarıdaki görüntüyü en yüksek -16 ila - 30 derce arasındaki katılşıkta roma dondurmasına satış anında verebilecek bir mekanizma. Bunun hazır makinesi yok. Ama yapabilenler var. Bir makineci ile oturup konuşacaksınız o da size bunu yapacak. Hem katı dondurmayı kalıpyacak hemde kenarına kontur atabilecek cazibe yaratacak. Yurtdışında tam böyle yapabilen makineler kullanan satıcılar var. Ama böyle bir makineyi piyasanın büyük makinecilerinde hiç görmedim. Yapılır. Yaparlar. Talep edilsin parası ödensin yeter ki.

Bu şartlarda yukarıdaki görüntüde roma dondurmanız olur. Dondurma ustası ile uğraşmazsınız. salep süt limon yumurta karbonat ve diğer ıvır zıvır malzemelrlede uğraşmazsınız. Sırf sütü pişirmekten kurtulmak bile büyük şey değil mi ?

L350 ye 5 litre temiz su ve 1 kilo toz atarsınız. Tepesinden.

Atmadan 5 dakika önce çalıştırırsınız attıktan 15 dakika sonra da makineyi kapatıp 5 kg dondurmayı çıkarırsınız. Dövme dondurma gibi olur. Gece boyunca soğutulup gün boyunca en az 2-3 çevrilmek zorunda kalınan makineden ve bu işin ön hazırlığı olarak yapılan süt kaynatma doğru oranda malzeme karıştırma bu malzemeleri adam gibi kaliteli hilesiz bulabilme (sütte su, salepte sahtecilik gibi) zahmetinden de kurtulursunuz.

Ayrıca sadece dondurma ile kakaolu dondurma arasında zerre maliyet farkı kalmaz. Ayrıca bu toz da sütten malzemeden müteşekkil olduğundan yaptığınız dondurma gene gerçek dondurmadır.

Üstelik tadında ciddi bir standart yakalayacağınızdan müşteri mennuniyeti büyük oranda artar. Beğenen bir daha gelir. Aynı tadı yakalama garantisi ile.

Ustaların esiri olamyıp biraz teknoloji takılırsanız bu şekilde oldukca sürümlü bir dondurma satışı yakalarsınız. Bu dondurmayı kıtır kornetle, süslü kalıpla, parakendeye kaliteli elemanla, toptana orjinal kurumsal ambalajla sunduğunuzda bir anda dondurma sihirbazı haline gelirsiniz.

Sizin dondurma üretimi işiniz çözülmüş durumda. Size lazım olan tek şey süslü görüntü kalıbı.

Çiğ meyveden dondurma endüstriyellikten uzak bir şey. Her markayı bilmem ama yukarıdakinden öyle kimyasal tadı falan alamazsınız. Aşırı doğal bir lezzeti var. Maliyette anormal tercih sebebi doğurur. Bir dünya malzeme ve biyoloji kimya mikrop tanımaz ustalarla hijyen üretimin mümkün olmadığını hepimiz biliriz. Bütün bunlardan kurtulursunuz.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye19 yazı
tozlari karistirip makineye verecek, suslu ambalaja koyup piyasaya verecekseniz hic zahmet etmeyin derim.Zaten bir suru var.