Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Pazarlama Konusunda Fikirlerinize İhtiyacım Var

BaşlatankayransTarih17/08/2012 11:19:28Yorum5

İlk mesaj
Üye234 yazı
Selamun Aleyküm
Arkadaşlar ben yeni bir işe gireceğim ve bu iş hakkında sizden pazarlama fikirleri istiyorum işi kısaca açıklamak gerekirse biz kendi markamız altında üretilecek temizlik bezleri satışını yapacağız bunu bakkallara marketlere pazarlamak istiyoruz sizce nasıl bir yol izlemeliyiz fikirlerinize gerçekten çok ihtiyacımız var en ufakda olsa tecrübesi veya fikri olan varsa paylaşırsa çok seviniriz şimdiden herkese çok teşekkür ediyoruz iyi günler.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye8 yazı
dostum yurt dışına ihraç et...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye122 yazı
Kendi markanızı tanıtmanın en iyi yolu;

* Şayet lojistik desteğiniz varsa; örneğin; şehir dışına anlaşmalı kargo firmalarıyla ürün gönderebilecek durumda iseniz; size internet üzerinden bir e-ticaret sitesi öneririm.

Perakende satışın yanı sıra; toptan satışlar içinde form uygulamaları yaparak; şehir dışında da birçok yere ulaşabilirsiniz.

Dükkanlar, bakkallar, zincir marketler ve avm'ler gibi yerlerde yer almak için; onları varlığınızdan haberdar etmelisiniz.

Artık birçok firma, kişi internette günde 1-2 saatten fazla zaman harcıyor biliyorsunuz. Belirli reklam kanalları var,sadece o ilgili kişilere reklamınızı yapabileceğiniz fırsatlar sunuyorlar. O kanallar aracılığı ile adınızı, markanızı duyurma şansı yakalarsınız.

Ben klasik ticaretin dışında size örnekler veriyorum; zira klasik ticaret anlayışı ile; bulunduğunuz semtin birkaç sokak ve mahallesinin dışında pek satış yapacağınıza artık bu şartlarda ihtimal vermiyorum açıkçası.

İş öncesi, tanıtıma, reklama ciddi bir bütçe ayırmalısınız imkanlarınız elverdiğince.

Tabi; her işte olduğu gibi sizin işinizinde bir rölanti evresi olacak ; 3-4 ay kadar belkide yaprak kıpırdamayacak. Ama sonrasında; hizmet anlayışı - marka kalitesine bağlı olarak ; ivmeli bir satış ve uzun vadede sabit müşteriler yakalayabileceğinizi düşünüyorum.

Allah gönlünüze göre versin :)
Fmailing.Net - Türkiye'nin İlk Seçilebilir Email Data Satış Sitesi

E-mail : info@fmailing.net

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye16 yazı

Merhaba Kayrans,

Size tavsiyem internetin gücünü akilli bir bicimde kullanarak önceligi parakende reklama vermeniz.

Seytan ayrintida gizlidir diyerek size en kolay,etkili,düsük ücretli ya da ücretsiz reklam fikri vermek isterim.

Tabi ki bu fikirlerin hayata gecirilis sekli önemli.

Imalatci oldugunuz icin bircok avantijiniz olacaktir;

1- ürünlerinizin satisi icin firsat siteleriyle görüsebilirsiniz.ücretsizdir-komisyon alir

2- hepsiburda gibi sitelerle anlasma yaparak ürün satisinizi destekleyebilirsiniz.ücretsizdir-komisyon alir

3- ürünlerinize mutlaka amatörde olsa video cekmenizi tavsiye ederim.internette bulunabilirligizi artiracaktir.

4- bayilik firsatlari olarak girisimcilere ulasabilirsiniz.bunun icin internetteki is firsatlari vb sitelerle görüsün.

Bu sekilde önce parakende satista belli bir noktaya ulasabilirseniz.isin toptan kismi daha kolay gelecektir.

Aksi takdirde ciddi bir pazarlama ekibi ve lojistik maliyetlerine ihtiyaciniz olacaktir diye düsünüyorum.

Yalnisim olan bir yer varsa daha tecrübeli arkadaslar lütfen düzeltsin.

Saygilarimla,iyi calismalar dilerim.

Hayattaki tek gercek ölümdür!

Yerleşim ALMANYA / NürnbergMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye45 yazı

Ne tür bir iş yapıyorsunuz? Yaptığınız işleri portfolyo olarak, katalog olarak sunum yapıyor musunuz? Örnekteki gibi kartvizitinizin arkasında tanıtmak ister misiniz?

Neden bu uygulamayı isteyebilirsiniz?
İşinizi ve ürünlerinizi tanıtmak, onların reklamını yapmak istemeniz normal. Yapılan el ilanları ne kadar ilgi duyuyor? Peki bir katalog bastırabiliyor musunuz? 1000tl fiyatlardan başlayan kataloglar ne kadar kalıcı olabilir? Bastıracağınız kartvizitlerle hem ürünlerinizi hem de şirketinizi tanıtabilirsiniz. 1 taş ile 2 kuş diye buna denir!

Yapmanız gereken sadece istediğiniz adete göre görsellerinizi göndermek. Elinizde görsel yok ise işlerinizin fotoğraflarını çekebilir ya da sunulan görsellerden seçebilirsiniz. Ardından kartvizit bilgilerinizi verip size sunulan çalışamalardan birini seçeceksiniz.

3 görselli kartvizit seti: 75tl
6görselli kartvizit seti: 110tl
10 görselli kartvizit seti: 175tl

(Fiyatlara özel tasarım fiyatı dahil değildir.)
smyrna_medusa@hotmail.com.tr

Logo - Kartvizit- Kurumsal Kimlik ve diğer tasarım işleriniz için iletişime geçiniz.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Grafiker
Yeni Üye42 yazı
Aleyküm selam kazancınızı attırmak ve müşterilerinizin direk size ulaşmasını isterseniz yardımcı olabilirimTel:5057697847
polat

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Bilgisayar-Bili?im