Ana içeriğe geç

Çalışma Hayatı

Çalışanlara Ne Kadar Bayram Parası Veriyorsunuz ?

BaşlatanZundayTarih16/08/2012 13:18:26Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Arkadaşlar bu dini bayramlarda kendi çalıştırdığınız arkadaşlara ne kadar para veriyorsunuz.

Bu işin raconu kuralı nedir , benim çalışanlar 2 kişi aylık veriyorum. Şimdi ben bunlara bayram parası vericekmiyim ?

Bayramda çalışmayacaklar .

Kendi çalışanlarınıza bayramlarda nasıl uygulama yapıyorsunuz veya çalışansanız işverenizle bayram izinlerinde para konusunu ne yapıyorsunuz. Biraz anlatırsanız işveren , çalışan , memur farketmez kendinizden de örnek verirseniz sevinirim

İmza

Yerleşim Türkiye / ElazığMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye355 yazı
Merhaba ; Tabi bayram parası vermek diye bir kural yok. Ama demişsiniz ki bu işin raconu ne onu açıklıyim.
Eski esnaflar maaşın yarısı olarak bayram harçlığı verirler ,tabi günümüzde eski alışkanlıklar değişiyor.
Ama kural budur bende ilk çalıştığım yerde ( bir esnaftı )
bu şekilde almıştım.
SAygılar.....
Bayramda çalışmıyacak olması değiştirmez..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Üye248 yazı
usul erkan edep oldugu kadar fazla vermek gerekır. Calısan memnun olursa calıstıranda memnun olur. En azından carsı pazar seker lokum, cep harclıgı verılmelı. En kotu gunumuzde 250 tl den az olmamalı
d.ibrahim007@hotmail.com
asil azmaz, bal kokmaz. Kokarsa yağ kokar, aslı ayrandır.

Yerleşim Türkiye / Yngiltere Antalya MersinMeslek Ythalat / Yhracat
Üye340 yazı

ben phılıps arkadasıma katılıyorum 6 tane sabit calısanımız var asgari ücret le maasın yarını veriyoruz bayramlarda yılbasındada ALLAH ne verdiyse 100 200 civarı
Fırat ALBAY
Satış Geliştirme Uzmanı / Dış ticaret

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye122 yazı
ne güzel ki insanlık ölmemiş sizleri yürekten kutlarım arkadaşlar

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye4 yazı
Çalışana - emekçiye modern köle gözü ile bakmayanlara teşekkür ederim
(işçinize vereceğiniz bayram parası, ne kadar fazla olursa - o kadar fazlasını siz alacaksınız çalışanınızdan)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye628 yazı
Bayramlarda her zaman çift maaş verdim, hatta çalışan yabancıları da hiç ayırmadan,olması gereken budur. Allah herkesin gönlüne göre versin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat