Ana içeriğe geç

Diğer Konular

İşte Günün Yazısı!!!

BaşlatangursoybaloTarih26/03/2008 15:43:03Yorum11

İlk mesaj
Üye639 yazı
Bu kavgada, demokrasiyi ortadan kaldırmaya çalışanlar elbette ellerindeki her silahı kullanıp, her yolu mubah sayacaklar.

Ellerindeki her imkânla, özellikle de sahip oldukları medyayla gerçeği saptırmaya çalışıyorlar.

Bu kavgayı “laik-dinci” ya da “laik-AKP” kavgası kılığına sokmak için çırpınıyorlar.

Aslında bu çarpıtma, kavganın belki de en hassas noktası.

Biz gazete olarak çetelerin ve darbelerin üstüne gittikçe, “belli bir gruba” bağlı bir gazetenin ısrarla bizim gazeteyi “dinci” ya da “AKP yanlısı” kategorilere sokmaya uğraşması boşuna değil.

O grubun gazetelerinin yöneticileri her şey olabilirler ama *** olamazlar.

Bizim dinci olmadığımızı da, AKP yanlısı olmadığımızı da bizden daha iyi bilirler.

Bizim AKP ile ya da Başbakan ile ilgili eleştirilerimizin bir tanesini bile yayınlayacak cesareti gösteremez onlar.

Peki, niye yapıyorlar bunu?

Çok ciddi bir nedenleri var.

Bu kavganın, devletin kılcal damarlarına kadar nüfuz etmiş darbeci bir çeteyle demokrasi arasında yaşandığını gözlerden saklamak istiyorlar.

En önemli amaçları bu.

Bu medya grubu, Ergenekon haberlerini yayınlamamaya özel bir ihtimam gösteriyor.

Böyle bir çete yokmuş gibi davranmaya çabalıyor.

Çünkü Ergenekon çetesiyle ilgili gerçekleri anlatmaya başladığınız zaman bunun bir “şeriat” ya da “AKP” kavgası olmadığı kendiliğinden çıkıyor ortaya.

Ergenekon, AKP iktidarından çok daha önceden biçimlendirilmiş bir örgüt.

Bu çeteyi rahatsız eden, AKP değil.

Bu çeteyi rahatsız eden, Avrupa Birliği üyeliği ve genişlemesinden çekindikleri demokrasi.

Onlar düzenin eskisi gibi yürümesini istiyorlar.

Düzen değişme eğilimi gösterdiğinde, bunu engelleyebilmek için cinayetler işlemeyi, suikastlar düzenlemeyi, bombalar patlatmayı rahatlıkla göze alıyorlar.

Bunların hepsini de yaptılar zaten.

Ve, bu çetenin devletin her kurumunda adamı var.

Şimdi teker teker yakalanmaya başlayan bu çeteyi korumak ve onların planladıkları darbeyi hayata geçirmelerine yardımcı olmak için ne yapmak gerekiyor?

Onların gerçek amacını saklamak gerekiyor.

Bunu nasıl yapacaklar?

Kavganın “AKP”ye karşı yapıldığını söyleyerek bunu “AKP yandaşları ile AKP karşıtları” arasında bir kavga kılığına sokacaklar.

Bu ne işe arayacak?

Demokrasi yanlısı olduğu halde AKP’nin ilkesiz ve bencil tutumundan hoşlanmayan milyonlarca insanı kavganın dışında tutacaklar.

Bu insanların Ergenekon’a karşı çıkmasını önleyip onlara hedef olarak AKP’yi gösterecekler.

Hiç unutmayın ki bu taktik Susurluk skandalında fevkalade iyi işledi.

Susurluk çetelerine karşı başlatılan “ışık söndürme” eylemleri, gayet usta manevralarla “Refah Partisi” aleyhtarı bir kampanyaya çevrildi.

Ve, Susurlukçular bu sayede paçalarını kurtardılar.

Şimdi çok iyi bildikleri bu oyunu bir daha oynamak istiyorlar.

En önemli enstrümanlarından biri Ergenekon çetesi olan darbeci bir planı korumaya uğraşıyorlar.

AKP, tesadüfen bu kavganın içinde.

Asıl hedef AKP değil.

Asıl hedef demokrasi.

Asıl hedef Avrupa Birliği üyeliğini sabote etmek.

Bu kavgada taraf olmak için AKP’li olup olmamanın hiçbir önemi yok, bu kavgada taraf olmanın ölçüsü demokrat olup olmamak.

Ergenekon’a karşı dururken AKP’yi savunmuyorsunuz.

Demokrasiyi, hukuku ve bu ülkenin geleceğini savunuyorsunuz.

Bu AKP’yi ya da herhangi bir siyasi partinin iktidarını çok aşan bir amaç.

Bu, her partiden demokratın yan yana duracağı bir dövüş.

Zaten onların en büyük endişesi de bu gerçeğin anlaşılması, demokrasi cephesinin güçlenmesi.

AKP’nin insana hiç güven vermeyen duruşunu kullanarak bu cepheyi bölmeye uğraşıyorlar.

Doğrusu bunu da önemli ölçüde beceriyorlar.

Yargıtay Başsavcısı’nın ortalığı birbirine katan iddianamesini eleştirenleri, Ergenekon’un ipliğini pazara çıkartanları “dinci” ya da “AKP’li” etiketi altında toplamak istiyorlar ki yaşananın bir “demokrasi kavgası” olduğu anlaşılmasın... Demokratlar bir bütün olarak bu kavgaya girmesin.

Bu oyuna gelmeyin bence.

Susurluk’u unutmayın.

O kampanyanın nasıl saptırıldığını akıldan çıkarmayın.

O günkü taktikleriyle Susurluk’u korumayı becerdikleri için biz bugün Ergenekon çetesi belasıyla uğraşıyoruz.

AKP’ye kızan çok demokrat var, biliyorum.

AKP insanı öfkelendiren işler yapıyor, bunu da biliyorum.

Ama, bu kızgınlığımız demokrasiden vazgeçecek, demokrasi düşmanlarına hizmet edecek kadar büyük mü?

Bana sorarsanız, hiçbir siyasi öfke, demokrasiden vazgeçmeyi hoş gösterecek kadar büyük olamaz.

Lenin’in o çok bilinen klasik sözünü unutmayın: “Kirli suyla birlikte bebeği de atmayın.”

Size kirli suyu gösterip, bebeği öldürtmek istiyorlar.

Bu oyuna düşer de bebeği öldürürseniz, demokrasiyi ve geleceğimizi öldüreceksiniz.

İyi düşünün.

AHMET ALTAN/TARAF

26.Mart.2008 14:37:09

gursoybalo
ya tozu dumana katarsın,yada tozu dumanı yutarsın.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Üye964 yazı
Bumuymuş süper yazı..
:DDDDDDDD
Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 )

Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 )

Mustafa Kemal Atatürk

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye75 yazı
Balo cum
Ahmet Altan 3-4 gün önce de Kemalizm bitmiştir diye bir yazı yazdı.
Dolaylı olarak1923 yılında kurulan Cumhuriyeti bitirdi.
yani bence günün yazısı değil.
birca

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye964 yazı

Akp kapatıldıktan sonra bu yazıları yazanlar kimlerin çığırtkanı olacaklar acaba
Evimde nereden geldiği belli olmayan ahmet Altan kitabi var 2 adet. Vaciptir kalorifer dairesinde yakılacaktır..
Çoktan miadları dolmuş..
Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 )

Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 )

Mustafa Kemal Atatürk

Üye639 yazı
Ben Ahmet ALTAN hayranı olduğumdan değil,yazısı hoşuma gittiği için buraya koymayı uygun buldum.Beğenip beğenmemek sizlerin tercihi.A.Altan ı da ilk defa okudum bugün,bu yazıyla.

saygılar
gursoybalo

Üye964 yazı
keşke sürekli herkesi okuma imkanınız olsada kimnin o uzun süreçte hangi kılıklara girdiğini farkedebilseniz..

Mustafa Kemal Atatürk

Üye639 yazı
eyvallah.
gursoybalo

Yeni Üye75 yazı
Ya niye ateşlendin
Ahmet Altanı mı savundun yoksa fikrini mi,
Ahmet Altanın Kandile gittiğini ve Bölücü eşkiya ile demokratik ortamda röportaj yaptığını da hatırlarmısın yakın zamanda.
Hem sonra Balo çok güzel açıklamış okumazdım onu ama yazı hoşuma gitti koydum diyor.
Zaten kendisini tanırım. Dünya görüşünü ve vatan sevgisini bilirim. Hatta hemen hergünde msn de konuşurum.
Bozuk saat bile günde iki kez doğruyu gösteriyor.
Sen niye birden bu kadar sertleşiverdin.
Burada kimse kimsenin ne din sevgisine, ne ibadetine, nede Atatürk sevgisi ne karışmaz.

birca

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye237 yazı
ahmet altanın da doğruları söylemeye hakkı var. günde iki kez bile olsa. kendisinin fikirlerini çok benimsemesem de takip ederim. okurum. katıldığım katılmadığım çok yazısı var. zaten birçok kişinin yanılgısı da burda. bu adamı ben zaten sevmem, adamın bütün görüşlerine karşı. tek gözlüklü, yada at gözlüğü var. evet takibini yap, bazı konularda katılırsın bazılarında katılmazsın. ama yerin dibine de sokmazsın. uç olmayı seviyorruz. bu yüzden aşırı duygasal kalıp zaafa da maruz kalıyoruz.
HSN

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Üye237 yazı
Erhan bey, forumda herhangi bir savaş yok. birbirimize de savaş açmadık. böyle bir alanda yok. yorumların farklılığı tek düzeliği ortadan kaldırır. farklı görüşlere sahip olmak, birileriyle aynı platformda yer almamak kadar doğal öznel bir tavır olamaz. elden geldiğince herkes subjektif olmalıdır. ama bir görüş ortaya konulursa, kimse bu subjektifliğin şemsiyesi altında dolaşamaz. fikir beyan eden insanın kendisi öznedir, özneldir, fikri ortaya koyarken fikir şemsiyesini subjektif tutmak, en azından tutmaya çalışmak ise esas öneme haizdir. kalıplaşmış sözlere alışmış olanlar vardır, bu çok iyi değildir fakat çok eleştiri burda haksızlık olur. ancak fikri kalıplaşmışlık insanı hüsrana sürükler. böyle yaparak düşünce hokkabazlığı yapan insanlara bir oyuncak daha vermiş oluruz. Türkler çoğu zaman iç yönetimde çıkar çatışmaları içinde olmuştur. ancak dış tehdit söz konusu olunca, firelere rağmen mutlak bütünlüğü ortaya koyamasa da milli iradeyi ortaya koyacak çoğunluğu sağla**** tavrını sergilemiştir. haçlı seferlerine karşı koymadaki ruh budur zaten, hem de şarlatanlara rağmen, işbirlikçilere rağmen.
HSN

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Üye218 yazı
konu sıyasete gelınce nedense ''hakaretsız''tartısmalar olamıyor;cok görmemekmı lazım.
bırbırlerıne meclıste bardak fırlatan mılletvekıllerıne sahıp bır halk olarak......

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye15 yazı
yukarıda yazan, konu sıyasete gelınce nedense ''hakaretsız''tartısmalar olamıyor;cok görmemekmı lazım.
bırbırlerıne meclıste bardak fırlatan mılletvekıllerıne sahıp bır halk olarak......

aslında doğru tespit yapılmış, doğruyu nerede ve nasıl bulacağımız yazılmamış, hakkında ahkam kesilen DİN-SİYASET ve FUTBOL aslında herkesin bir yerlerde doğruyu kendine göre görebildiği yerlerdir, bilgili insanlar ilgisiz... ilgili insanlar bilgisiz olduğunda kaoslar aşılamayacak ve bu tartışmalar yapılması gereken yerlerde yapılmadığı sürece bir türlü dizginlenemez hallerimiz devam edecektir... siyesette herkesin doğrusu kendine
serkan11

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk