Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ne İstersem Kapıma Gelsin

BaşlatankingsailorTarih05/07/2012 22:14:11Yorum45

İlk mesaj
İyi günler arkadaşlar

Bir iş fikrimi sizinle paylaşmak isiyorum..

Öncelikle bir yazılım geliştirilcek. Bu yazılımın bir ayağı semtteki anlaşılan alışveriş yerlerine kurulacak. Öreng: Market, fırın, çiçekçi, restoran, tuhafiye, manav vs... Diğer bi ayağı ise sistemi kullanmak isteyen kullanıcılar tarafından ınternet ortamından kendi bilgisaayrlarına kurulacak. Yazılımın bir ayağıda o semtteki "yetkili kişi" de olucak. Ev kullanıcalırı istedikeri alişveriş yerınden istediği seyı yazılım uzaerınden alıcak. Yapılan alışveriş ilgili alişveriş yeri tarafından gorlecek ve sipariş hazırlanacak. Yapılan bütütn alışverişler semtteki yetkili kişi tarafından sistem uzerınden gorulecek. Bu kişi yapılan bu alışverişlerin sıstem uzerınden bır cıktısını alıcak. Sahip oldugu uygun araçla belirli saatlerde anlaşılan ve alışveriş yapılmış olan bu alişveriş yerlerini dolaşarak siparişleri sahiplerine teslim edicek.

Konu hakkındaki görüşleriniz paylaşır mınsız??
Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / İstanbul
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
45 yorum
bu sistem çok yakında büyük bi holding tarafınfan kullanıma açılacak.şuan deneme aşamasında.bizde arkadaşlarla bu iş fikri için çok çalıştık ama yapıldığını gördük.hatta hocalarımızdan destek almaya çalıştık ama olmadı.yinede düşünürseniz süper bir fikir

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Ticaret
büyük illlerde iş yapmaz ama eğitim seviyesi yüksek ve gelişmekte olan illerde olabilecek uygulamadır...
en güzel tarafıda bu illerde reklam yapabilmek çok daha uygun maliyetlere sağlanacağından kaybedecek bir şey olmadığı için denenebilir...tutarsa köşesin :)
www.modaikonu.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Medya

peki bu programın yapılma aşaması zor olur mu? diyelim ki yapacağız. programı nasıl kurarız? ya da kimlere kurdururuz. maliyetii ne olur?

yoksa bunun dışında maliyet gerekmiyor. doğru mu?

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
bir de bunun karı ne olur. iş için firmalarla oran üzerinden mi anlaşılacak? yapılan alışverişin miktarı nasıl ölçülür?

En büyük kalem yazılım maaliyeti tabiki. Yazılım firmaları ile konuşulacak. İnsanları bu sisteme alıştırmak ve kullanmalı iççin ikna etmek de ikinci büyük iş. Sistemi kullananlardan aylık bi ücret talep edilebilir. Yapılan alışveriş sistem üzerinden olacağı için miktarını tespit etmek zor olmaz
Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Bu işi yapmayı düşünüyorsan yazılımdan önce gidip esnafla görüş.
redirect

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Herkes bilgisayara kurulabilecek bir yazılımdan düşünmüş olayı.
Bu devirde kimse alışveriş için yazılım kurmaz bilgisayarına. İnternet sitesi üzerinden düşünün olay.

Örneğin yemeksepeti.com. müşteri sipariş veriyor restorana, restorant elemanla gönderiyor kapınıza kadar yemeği..

herşey web sitesi üzerinden gerçekleşiyor. Bunun için bir proğrama neden ihtiyaç duyulsun?

Siz bunun aynısını söylüyorsnuz. Sadece gıda değil de iş marketlere bakkallara kadar uzansın diyorsunuz..
Tek fark dağıtımın anlaşmalı firmalar değilde semtteki yetkili tarafından dağıtılması.

Ücret konusundada belli bir tutrdan aşağı sipariş kabul etmessiniz, sipariş basına 1 tl ödeme yapılabilir..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
sipariş başına ücret almak güzel fikir fakat; limitin örneğin 10 tl olduğu bu sistemde, 10 tl lik alışveriş yapan da 1 tl ödeyecek, 100 tl lik alışveriş yapanda 1 tl ödeyecek. ama harcanan emek aynı olmayacak. üstelik daha fazla para ödememek için 2, 3 komşu bir sipariş vererek sadece 1 tl ödeyebilir. bu sıkıntılara çözüm ararsak daha net bir şey çıkabilir diye düşünüyorum.

bir de siparişleri bu işi yapan kişi ulaştırabilir. ama marketten diyelim ki 100 tl lik bir alışveriş yapan müşteri için...
gideceksin bütün ürünleri tek tek toplayacaksın. bunu kasadan geçireceksin. marketle yapılan anlaşmaya bağlı olarak ödemeyi belki ürün tesliminden sonra belki de hemen yapacaksın. sonra araçla bunu müşteriye ulaştıracaksın. sonra müşteri bunu ya nakit ya da kredi kartıyla ödeyebileceği için yanında pos cihazı bulunduracaksın. ödemeyi aldın. diyelim ki kartla ödedi. bunun markete ödemesini nasıl yapacaksın. sadece 1 müşteri için bir sürü zaman gerekti. bu müşteriler 3 farklı kişi oldu diyelim. siparişleri geciktirmemek gerek.

buna alternatif belki şöyle olabilir. en çok alışveriş yapıldığı için marketleri baz alıyoruz. marketlerle anlaşıldı. marketler bu alışverişler için bir kasa ve eleman tahsis etti. sistem market bilgisayarına kuruldu. siparişi alan market saat başı bu iş için görevlendirdiği elemanıyla ürünleri tek tek topladı. kasadan geçirdi ve (bilindiği üzere bir zamanlar müşteri servisleri vardı.) ürün servisiyle bunu evlere ulaştırdı. biz sadece sistemi sattık markete. daha mı iyi olur?

Elite ' ye hitaben : Yazılımdan kasıt olayın bilgisyar üzerinden olmasıdır. Web sitesi yapılsa dahi bu site arayüz görevi görcekdir. Arka planda çalışan bir yazılım olacaktır.

Sennan ' a hitaben : İlk yazımı dikkatle okursanız siparişin siparişi alan işletme tarafından hazırlanacağından bahsettim. Ödeme yi de alışverişi yapan kişi alışverişi yaparken internet üzerinden kredi kartı ile gerçekleştirecek. Alışverişin ödenmesi ile ilgili hiç bir olaya karşılmayacak.
Saygılarımla

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kingsailor
Elite ' ye hitaben : Yazılımdan kasıt olayın bilgisyar üzerinden olmasıdır. Web sitesi yapılsa dahi bu site arayüz görevi görcekdir. Arka planda çalışan bir yazılım olacaktır.

web sitesi başlı başına bir yazılım zaten, ufak bir noktayı kaçırdınız yada anlayamadınız sanırım.

Web sitesi ve yazılım aynı seyi ifade ediyor ise benim "yazılım" terimimi kullanmam neden sizi rahatsız etti peki. Kendinizle çelişmeyin lüftfen.
Saygılarımla

bu fikri boyner hayata gecirdi bile. dilersen ara okeye dorduncu lazim de. her seye kosuyorlar
gama200@ukr.net

TEL:0038 097 830 56 09
not: su an turkıyedeyım.turkıye numarasından ulasabilirsiniz.

TÜRKİYE TEL: 05432582617

Yerleşim Ukrayna / OdesaMeslek Di?er
Burdan gorüp de mi hayata geçirdiler yoksa :)
Saygılarımla

Evet Boyner yakınlarınızda ise dilediğiniz şeye dikkat edin. : )
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kingsailor
Web sitesi ve yazılım aynı seyi ifade ediyor ise benim "yazılım" terimimi kullanmam neden sizi rahatsız etti peki. Kendinizle çelişmeyin lüftfen.

beni rahatsız etmedi, sizin yanlış bir düşüncede olmanızı istemeyerek uyardım sadece.

Benim yanlış bir düşünce içinde olmadığım açık ve net. Sanırım siz biraz evham yaptınız hepsi bu.
Saygılarımla

peki arkadaslar bu sistem telefonla olmazm?i aslinda almanyada bu is süper gider cünkü alman halkinin cogu yasli taksiye verecegi parayi size verir .aslinda bu isi ben bundan 5 sene öncede düsündüm.kendime güvenemedim

Yerleşim ALMANYA / BremenMeslek Y?siz
peki arkadaslar bu sistem telefonla olmazm?i aslinda almanyada bu is süper gider cünkü alman halkinin cogu yasli taksiye verecegi parayi size verir .aslinda bu isi ben bundan 5 sene öncede düsündüm.kendime güvenemedim

Yerleşim ALMANYA / BremenMeslek Y?siz
Migros'un zaten tüm yurt çapında böyle bir uygulaması var fakat yoğunluktan dolayı anında gönderemiyorlar belirli saatler arasında dağıtım yapıyorlar, yazılımla uğraştığım dönemde bende bu fikri yapmak istedim sonra düşündüm ki migros gibi büyük firmalar işin içinde adamlarda devamlı satış olduğu için hep taze ürünler geliyor o zaman neden bakkalda günlerdir bekleyen ve bazen aradığımız markayı %80 bulamadığımız şeyi satın almak için uğraşalım diye düşündüm.Sonuçta bakkallarda en çok giden sigara ekmek süt varsa alkoldur.Bizim mahallede 2 tane bakkal var ikisinide inceledim migrosta her gün giden bir çikolata market rafında haftalarca kalıyor buna şahit oldum yani yazılım yap anlaşma yap sonra sen %lik payını al diye bir şey yok.Kendimden örnek vermek istiyorum bakkala telefon açtığımda %100 her zaman ekmek sigara çok nadir peynir alırım geri kalanını zaten migros çağdaş gibi marketlerden alıyorum.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
bence fikir yine de güzel. geliştirilip Bismillah deyip başlamadan sonucu tam kestirmek pek mümkün görünmüyor gibi. riske girmeye değecek bir iş. peki bu iiş sadece belli mahallelerde ve bu mahallelerdeki marketlerde, bu mahallede yaşayanlara yapılsa... kar uğraşmaya değmeyecek kadar küçülür mü acaba. mahalle mahalle geliştirilse...??? bir de kar nereden gelmeli yazıları okuyorum ama hala düşünüyorum. alıcıdan mı, marketden mi, her ikisinden de mi, yoksa hiçbirinden mi? (sonuncusu şakaydı) sanki alıcılar bazen 1 tl yi bile ödememek için markete kendisi gider gibi geliyor. yani böyle bir durumda illa da gitmem durumuna maruz kalmalı ki alıcı sizi tercih etsin. alıcıdan hiçbir ücret alınmazsa sanki alıcı daha çok tercih eder gibi geliyor.

1 TL gibi cüzi bir miktar belki batmaz, minimum satış rakamı da 10 TL koyarsın. Yalnız şöyle yapmak gerekir kanaatindeyim. Telefon ve ya internetten siparişi cazip kılmalı. İnternetten satışlar %5 daha ucuz gibi. Satışını yaptığın market(ler)ten de %10 gibi komisyon alınabilir ya da çok marketle anlaştıysan aylık 100-200 gibi aidat olabilir ama yüzdelik daha mantıklı gibi.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Aslında gideri kim paylaşacak. birden fazla marketin malını satarsan bir araçla sen mi toplayacaksın yoksa onlar mı bırakacak. Eğer onlar bırakırsa ekstra maliyet bu işe girmezler. Eğer sen bırakırsan kazanacağın yüzdelik benzin+eleman+vergi... gider. Sitenin reklam alacağını da pek sanmam. Yada aylık 50 TL gibi

Yazılım kısmı çokta zor değil o ağı kurabilirseniz güzel proje
Toptan ürünleriniz için mail atın: ilhanaktoprak@gmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Merhaba...Bende yaklaşık 1 aydır bu fikri düşünüyordum,bu iş fikrini 3-4 ay önce yabancı bir sitenin girişim ve iş fikirleri bölümünden okumuştum "bakkaldan teslimat" diye...açıkçası hergün düşündüm ve gerçekten en önemlisi yazılım ve koordinasyon..çok karmaşık bir sistem ama ben çağrı merkezi (sipariş hattı) özelliğide düşünüyordum açıkçası ama bunu internet sitesi+internet sitesi haricinde,siteyede veri alıp gönderebilecek,tüm işlemleri bilgisayarda görebilecek bir programa çağrı merkezini nasıl entegre edebiliriz,her üye işyerinin verilerini,sipariş hattından ve internet sitesinden gelen siparişleride toplayıp ayırabiliriz çıkamadım işin içinden,belkide benim bilgi eksikliğimden kaynaklanmıştır bilemiyorum,ilgilenen arkadaşlar varsa hala fikir alışverişinde bulunabiliriz

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Tekstil
Arkadaşım ben yazılımcıyım, yazılım firmam var böyle bir sistem yazılır, ancak sistemi başta netleştirmeniz lazım, sonradan şunu da yapalım bunuda yapalım olmaz, en önemli husus nerde yapılacak bu iş, mesela büyük şehirde mi? yoksa küçük bir ilçede mi? diyelimki büyük bir şehirde, siz belirli bir bölge yada semtten bahsediyorsunuz, ordaki iş yapan kişilerle nasıl anlaşacaksınız? hadi anlaştınız siz ne kazanacaksınız, diyelimki satış başı 1 tl dediniz? ne satılacak? diyelimki satılacak birşeylerde buldunuz pekala fiyat cazip mi? piyasada aynı ürün 5 tl iken siz tutupda 4 tl derseniz olabilir? hadi bu da oldu, kim ***ürecek, buna ulaşım masraflarını da koyalım, siz yada sizinle iş yapan kişi yada kurum kâr edebilecek mi? burası muamma... Diğer ve en önemli hususu geçmeyelim sizin bu organizasyonda pozisyonunuz nedir? siz sitemden alışveriş yapılsında ben komisyon alayım mantığında çalışmk istiyorsunuz hadi birisi birşey sipariş etti. Ürün yada hizmet yerine ulaşmadı kim sorumlu olacak. Yada atıyorum kafadan bir pastaneden pasta siparişi geldi adamlar bu hizmeti verdi alan kişi yedi ve zehirlendi kim sorumlu olacak, bir kere bu iş için sözleşme yapmanız lazım küçük firmalar bu sisteme ayak uyduramaz fiyat piyasadan yukarı gelir. Sistem güzel, ancak sizi aşar gibime geliyor. Bakın ben Ankara'dayım profesyonel yazılım firmam var, ancak Ankara'da ONLİNE SÜPERMARKET açamadım henüz, yazılımda problem olmazda ,lojistik kısmı çok zor. Başarılar Dilerim.

Bu işi yapan arkadaş nasıl çözmüş işi? Marketlerle anlaşmış ve kendileri teslim ediyorlar ürünleri. Hatta günde 1 kez değil 2 saatte 1 teslimat var.

muhendis7373...öncelikle bir yazılımcı ile karşılaştığıma sevindim,paylaştığın problemleri bende düşündüm,zaten "çok karmaşık bir sistem" diye bahsettiğimden detaylara giremedim,çok uzun bir konu bence ve hepsi tek tek başlıklar altında incelenmeli...hani olur yada olmaz en azından yapılabilirliği anlaşılmış olur diye bende hala düşünüyorum aslında...Şunu belirteyimki "yapacağım" demiyorum,zaten "nasıl?" sorularına cevap ara**** başlıyorum...dediklerinin hepsine katılıyorum gerçekten...seninde bahsettiğin gibi hangi işletme ile anlaşılırsa anlaşılsın mutlaka sözleşme olacak tabiki..işletmeler ile anlaşma sağlanırkende "bunuda ben yaparım" mantığı asla olmaz,mutlaka en azından bir satış ve pazarlama işinde az çok tecrübesi olan,ikna kabiliyeti olan biri ile işletmelerle görüşülmeli...bu işin sadece küçük bir ayağı..."kar-zarar" hesabı kesinlikle yapılacak..zaten bir iş planı oluşturmadan bu işe başlanması imkansız,doğru analizler elde etmek açısından...yer olarak bahsetmişsiniz,ben şehir merkezindeki alışveriş dükkanlarından uzakta olan toplu konutları hedef kitle olarak gördüm...işletmelerde herkesin "bizim manav ahmet abi,kuruyemişçi hasan ağbi,ben eti taş kasaptan alıyorum" gibi insanların güvenini ve samimiyetini kazanmış yerleri düşündüm...komisyon olayından bahsetmişsiniz..hangi işte olursa olsun "ben paramı alayımda iş nasıl yürürse yürüsün" mantığı ile asla ayakta durulmaz ki,kendi işi olan çoğu insanın sadece aldığı paraya baktığını sanmam,bu devirde müşteri memnuniyeti,yaşam tarzı,ekonomik kültür v.s gibi durumlara önem vermeden kazanç sağlamak çok zor...komisyondan önce ben insanların ve işletmelerin güvenini kazanmak,işi tutundurmak,sisteme alıştırmak gibi durumları düşündüm...benim düşüncemde komisyon yoktu,örnek veriyorum 10 tl de 1 tl,teslim edilen müşteridende diyelimki 50 kr..ama farklı sistemlerde olabilir tabii...ne işletmelere nede müşteriye ağır gelmeyecek biçimde ama bizede kazanç bırakacak şekilde hassas bir denge fiyatı,bu fiyetı oluştururkende tüm maliyetleri hesaplayıp ortalama bir fiyat düşündüm..10 tl de 1 tl bir örnekti maliyetler hesaplanınca bu 1,5 olur yada 75 kr olur o ayrı...küçük firmalar sisteme ayak uyduramaz demişsiniz..ben zaten büyük AVM lere karşı,müşteri odaklı bir direnç sistemi olarak tanıtmayı düşünmüştüm anlaşılacak işletmelere ve işletmenin büyüklüğü küçüklüğü değil,müşteriler tarafından en çok talep gören ve değişken müşteri kitlesi dışında,sabit bir müşteri kitleside oluşturmuş işletmelere odaklanmıştım..zehirlenme durumuna gelince tabiiki ürünlerin durumundan (sevkiyat esnasında oluşabilecek olumsuzluklar haricinde) işletme sorumludur...bu sözleşmelerde belirtilir zaten...bu iş ayrıca ben şöyle düşünmedim "benim sistemimden daha ucuza almalı"... çünkü bana göre bu iş,hem müşteriye hemde AVM ler karşısında zor durumda kalan orta ve küçük ölçekli işletmelere hizmet ***ürme işi,tabiiki makul fiyatlar olacak ama çoğu insan daha ucuza almaktan önce güvenli ve sağlıklı olmasına bakar...sizin düşünceniz ve ONLİNE SÜPERMARKET fikriniz daha farklı tabiiki,ben sadece internet odaklı "siteden alışveriş" olarak asla düşünmedim,internetten hizmet,sadece bir ayağı olur ancak ...sizin fikriniz dediğim gibi daha farklı ve buna göre çok daha büyük bir proje gerektirir sanırım ve sizde zaten üzerinde düşünüyorsunuz...görüşleriniz için teşekkür ederim,benim için aydınlatıcı oldu düşünceleriniz..dediğim gibi daha fikrin yapılabilirliğini araştırma aşamasındayım,olmazsa başka fikirler üzerinde düşünürüm sağlık olsun ama benim yapamayacağım yada yapılamayacağından emin olunca düşünmekten vazgeçerim ancak...eğer tüm soru işeretlerine cevap bulabilirsem ve yapılabileceğine kanaat getirirsem yazılım konusunda yardımcı olursanız sevinirim :)

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Tekstil
Sayın ayaztan;

- sizin sisteminiz netleşirse yapılır ancak çok yüksek maliyetler çıkar ortaya, işin bir diğer kısmı ise yapacağınız iş olur mu? piyasa sizi ister mi? bunu yapmadan bilemezsiniz? her türlü çağrı merkezi de kurulur , sistemde yazılır, ancak piyasaya ilk girişte siz yeni giren bir firma olacağınız için fiyat politikası önemlidir bunu belirteyim. Bu sadece size özgü değil bütün yeni piyasaya giren yada girecek kişi yada firmaların göz önünde durması gereken bir konudur. Mesela siz benm online süpermarket konusunu okumuşsunuz orda ilk hedefim fiyat politikası neden der iseniz örneğin büyük bir süpermarkette 10 TL'ye satılan bir ürünü ben 8 tl ye satmayı düşünüyorum bunu yapmak kolay ancak lojistik kısmı yani dağıtım işi zor olacak gibi sadede gelirsek fiyat olayını dikkate alın derim. Online süpermarket işini büyük çapta yapan bir iki firmaya rakip olmayı düşünüyorum ben kararlıyım. Size yazılımda ne istiyor iseniz yardımcı olurum sorabilirsiniz. Ancak bilmiyorum yazılım konusunda bilginiz var mı? ben PHP çalışıyorum profesyonelim + javascript bilirim. Tabi sadece bunlar değil başka programlama dili de bilmek gerekiyor bir de ASPX var o konuda soracak birşeyleriniz olursa özellikle kodlamada ben ASPX anlamam. İyi çalışmalar...

kapimagelsin.com domain tamam hali hazırda işler durumda küçük sayılmayacak bir marketimde var tek eksiğim yazılım maliyeti ne olur arkadaşlar kocaelide başlamak istiyorum bu işe?

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Esnaf