Ana içeriğe geç

Bilişim, İnternet, Elektronik, Bilgisayar

İnternet Alışveriş Sitesi Açtım. . Ama ???

BaşlatanmegistTarih18/06/2012 11:43:30Yorum56

İlk mesaj
Geçen ay bir alışveriş sitesi açtım
ilginç ürünler, hediyelik ürünler vs
bir toptanci ile anlaştım, internet üzerinden stok tutmadan satış yapma imkanım var.

sanal pos aldım. bu hafta onaylandı. siteye ekledim, sadece 3d aktivasyonu kaldı. oda 1-2 gün içinde aktif olacak ve tüm alt yapı hazır.
ofisim var dayalı döşeli çok güzel.

buraya kadar herşey normal görünüyor

bazı çekingelerim var :

- bu ürünleri satan yüzlerce site var. hele son zamanlarda mantar gibi türedi açıkçası bu beni biraz karambolde bırakıyor.

- çok değişik, az bulunan veya ilk kez satılacak yada ne bileyim enterasan bir şey veya şeyler bulmam lazım satmak için.

eğer böyle bir ürün yelpazesi bulabilirsem siteyi hemen çevirebilirim o ürün veya ürünlere özel değişebilirim.

bir kaç saatlik iş site konsepti değiştirmek. zaten herşey hazır. sistemim kurulu.

sizce ne yapmalıyım?
ne satmalıyım ?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
56 yorum
tersi olsaydı bu seferde ürünleri ilk defa pazara sunacam acaba insanlar beğenirler mi, alırlar mı vs. gibi çekingeleriniz olacaktı.

bu farkında olmadan yaptığımız "bir şeyler yapma başarısız olma" taktiğidir.
azcık karnımıza kramplar girmeye başladığı zaman acaba yanlış mı yapıyoruz diye düşünüp sonrasında başka şeylere yöneliriz.

size tavsiyem kesinlike bunu deneyin. başarısız bile olsanız emin olun çok önemli bir mesafe kat etmiş olacaksınız.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Real cup ürünlerimizi düşünürseniz iletişime geçebiliriz. Özel Eps bardaklara döşeli aromalı tabletler sayesinde, bardağınıza su dökmeniz istediğiniz aromadaki meyve çayı ya da meyve suyunun hazır olması için yeterli. Karıştırmak filan yok, su dök ve hazır. Isteyenler için bardaklar üzerine marka ya da isim basılabilir. Örneğin bir doğum günü partisinde tüm bardaklarda o kişinin isminin yazması, iyi dileklerin yazılması şu ana kadar benim gördüğüm bir şey değil. Değerlendirmek isterseniz iletişime geçin lütfen.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul

merhaba. siz aynı yolda aynı işi yapıyoruz aynı seviyelere yakınız diyebilirim. iletişime geçerseniz biraz bilgi paylaşımı yapabilirim. siteden çok ürün ve fiyat önemli bu işte ve güven. saban2510@gmail.com

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Di?er
arkadaşlar çok değişik bir ürün yelpazesi bulmak istiyorum
varsa önerileriniz beraber yapabiliriz anlaşırsak
bu ilginç ürünler olayı çok fazlalaştı malesef..rekabet çok fazla.
kaybolup gitmek istemiyorum..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
özür dilerim konuyla alakalı değil ama bu is icin nekadar bütce ayırdınız ne kadar mal oldu ?
birde bu is icin reklam cok önemli sizin dediginiz gibi mantar gibi türediler bunlardan ayrılmanın en büyük
yolu ciddi bir reklam bütcesi ayırım reklam vermek.

Yerleşim Türkiye / YstabbulMeslek Grafiker
reklam bütçesi yerine, site için bazı çalışmalar yapıyorum. gerek sosyal ağlarda, gerekse google da yerini bulsun diye.
reklam ile bu alışveriş sitesi dönmez malesef.
bunun farkındayım. sonuçta ben ihracatçıdan atıyorum 5 liraya alıyorum, bana gelirken kargo ücreti biniyor o ürüne. oluyor 10 tl.
e bu ürün piyasada bir çok sitede 12 liraya satılıyor , ben bunu en az 17-18 den satmalıyımki para kazanayım.
rakamları örnek verdim.
yani kalkıp bu üründen 50 tane alıp tanesini 10 liradan da satmayı bilirim ama onu şu an yapamam. çok riskli benim için.

o yüzden bu tür ürünler yerine, belki tek kalem ürün olabilir, enteresan ilginç, hiç olmayan veya az bulunan bir ürün olabilir.
sadece onu satabilirim.

bir zamanlar mesela bir oyuncak vardı, adını unuttum. susam sokağı karekteri. gülüp konuşuyordu. peluş oyuncak.
az bulunuyordu ve millet ta amerikadan sipariş veriyordu.

imkan olsa, kaynak bulsam o tarz bir şeye yönelirim.

herşeyim hazır, sadece ürün kaynağı lazım.

İstanbuldasınız sanırım. Tahtakaleyi gezdinizmi hiç. Webde çok az yerde bulunan ürünleri orada bulabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ö?retmen
bazı çekingelerim var :

- bu ürünleri satan yüzlerce site var. hele son zamanlarda mantar gibi türedi açıkçası bu beni biraz karambolde bırakıyor...........................bu tip sitelerden Turkiyede cok fazla var.

- çok değişik, az bulunan veya ilk kez satılacak yada ne bileyim enterasan bir şey veya şeyler bulmam lazım satmak için..............................bunu siteyi kurmadan once planlamaniz lazim.

Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Maverick
İstanbuldasınız sanırım. Tahtakaleyi gezdinizmi hiç. Webde çok az yerde bulunan ürünleri orada bulabilirsiniz.

hımm evet bu ilginç olabilir. fikir güzel.
teşekkür ederim değerlendireceğim.

başka önerisi olan varsa lütfen paylaşsın.

Arkadaşı m sana şunu söyleyeyim.
Çok bilinmiş ürünler zaten 50 tane sitede satılıyor olabilir ancak sen o çok bilinen ürünlerin en kıyıdaki bir özelliğini yazıp satarsan emin ol hepsinin önüne geçersin.
Tıpkı kocaaaaa N.... telefon markasının uyguladığı strateji gibi...

Demek istediğim şu ki sen milyonlarca kişinin baktığı yönden bakma milletin göremediği diğer yönden bak.Girişim budur bence :)

Hayırlı satışlar bol bol kazançlar ...
İbrahim KIZILIRMAK

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Saty? / Pazarlama
Arz-Talep

Çok Arz = Az kazanç

Bir şekilde farklılık yaratman lazım. Diğerleri ile aynı olursan doğal olarak insanlar ucuzu tercih ederler.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Mühendis
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - izimani
Arz-Talep

Çok Arz = Az kazanç

Bir şekilde farklılık yaratman lazım. Diğerleri ile aynı olursan doğal olarak insanlar ucuzu tercih ederler.

bende o farklılığın peşindeyim:)

bulamıyorum ne satacağımı. böyle yüzlerce ürün yerine tek kalem ürün üzerine yoğunlaşmak istiyorum.

atıyorum şu an : tablo bile olabilir yani.
veya değişik enteresan bir ürün olabilir. hatta bir oyuncak bile olabilir.

şu an sitemde 200 den fazla ürün var ama o ürünler nerdeyse en az 300-500 sitede rahat vardır. hemde benden çok ucuza satan var.

sıkıştım kaldım. ne yapmam lazım ?

kardeş sen belli bir kaç toptancıyla anlaştığın için elinde olan 200 kalem ürün diğer tüm sitelerdede var. toptancı çok giden malı bulundurur zaten. az giden henüz tam keşfedilmemiş ürünleri sen arayıp bulacaksın ve toptancıya paralel bunları üreticiden tedarik edeceksin. veya ürünü bulup toptancını bu ürüne yönlendireceksin. yoksa toptancı sana mal verir, para peşin kırmızı meşin nasılsa e-ticarette. neyse bence araştırma mevzusunu güçlendir sen.
Gıda Mühendisiyim ama ticaret yapmaya ahd ettim...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
hocam gittigidiyor da ki fırsat ürünlerini takip et orada çoğu ürünün satış rakamlarını gösteriyor size bir fikir verebilir

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ö?retmen
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Maverick
hocam gittigidiyor da ki fırsat ürünlerini takip et orada çoğu ürünün satış rakamlarını gösteriyor size bir fikir verebilir

önerin çok güzel gerçekten teşekkür ederim

şimdi baktımda bahsettiğin yere.

bak mesela bir örnek vereyim

ışık değiştiren kaplumbağa şeklinde gece lambası.

bu üründen benim sitemde de var.

toptancının bana bayi fiyatı : 14.50 tl
+ bana yollarken 4.50 kargo parası biniyor. oldumu sana 20 tl nerdeyse.

bende bu ürüne sitemde kdv siz fiyat : 34 tl yazmışım

adam aynı ürünü 16.50 den satıyor : http://urun.gittigidiyor.com/oyuncak-hobi/tavana-isik-yansitan-sevimli-kaplumbaga-59684521

üstelik 266 tane satmış 1 ayda.

ben nasıl mücadele edeyim bunlarla. yapamam ki.

o yüzden bu tarz şeylere girip zaman kaybetmek istemiyorum.

fikir verin lütfen

Şimdi senin yaptığın başından yanlış. Aslında tam tipik internet yatırımcısı modeli. Soru şu:

e-ticaret siteni ürün satmak için mi açtın?
ürün satmak için e-ticaret sitesi mi açtın?

Hangisi araç, hangisi amaç? Benim gördüğüm senin için e-ticaret bir araç değil amaç.

Dışarıda bir dükkan kiralarken ne satacağımızı bilmeden dükkan kiralamıyoruz. Önce ne satacağımıza karar veriyoruz, sonra ona uygun yer arıyoruz, sonra personel, sonra açılış. Planlama başından yapılıyor.

e-ticaret çok ilginç önce siteyi bir açıyoruz. Sonra hazır bir sistem ile 200-300 ürün satmaya başlıyoruz. Sonra yürü ya kulum. Sonrası bu başlık :)

Aslında kendi cevabını kendin veriyorsun :

...
bende bu ürüne sitemde kdv siz fiyat : 34 tl yazmışım

adam aynı ürünü 16.50 den satıyor : http://urun.gittigidiyor.com/oyuncak-hobi/tavana-isik-yansitan-sevimli-kaplumbaga-59684521

üstelik 266 tane satmış 1 ayda.

ben nasıl mücadele edeyim bunlarla. yapamam ki.
...

adamın elden aldıgını var sayarsak bir üründen bir ayda 532tl kazanmıs fenamı ,bende 200-300 ürün cvar diyosun o adam bunun gibi 10ürün tuttursa 5bintl yapar fenamı akarı yok kokarı yok vergisi yok. direk gg den satıs.
istocada gidebilirsiniz
ayriyetten bu ise girmeden önce nasıl tahtakaleyi gezmediniz sasırdım,siz bayağ tersten baslamıssınız ise ne satacagıınız en önceden karar vercektiniz site ismini bile onagöre bulcaktınız .

haklısınız biraz acele oldu herşey
site ismi herşeye uygun. hiç sıkıntı yok
don külot koy sat o derece yani. herşey hazır. sanal posuda hazır
firmam var ofisim var sitem var herşeyim hazır.
reklama daha başlamadım şu konsept işini halletmek istiyorum önce

megist aynı sıkıntı bende de var. site var herşey kurulu satış yok. taktik değiştirdim. deneme yanılmaya yoluyla ilerliyorum. ben e-ticaret sitemi türkiye çapında yapmak yerine bölgesel hedef alarak yapmaya karar verdim ilk başta. yaşadığım ilçeye yönelik isim aldım. siteyi kurdum baktım yine gelen yok ilk başlarda reklam olarak facebookun nimetlerini kullanmaya çalıştım. önce site isminde bir hesap açarak yaşadığım ilçede ki kişileri ekledim bir kaç ay sürdü 1600 küsür kişi ekledim. şimdi sayfa oluşturdum tüm herkese sayfanın davetini gönderdim. sayfada hem ürün paylaşımı yapıyorum hemde yaşadığım ilçe hakkında resim haber vs paylaşıyorum etkileşim çok oluyor. özellikle video paylaşımında insanlar beğeniyor giriyor siteye bir iki resmin arasına ürün koyup reklamımı yapıyorum. dönüşler artık olmaya başladı. büyük sitelerle rekabet çok zor. ama insanlar alışveriş yapmaktan da netten korkar oldu küçük sitelerden. yöresel olması daha güvenli oluyor çünkü ürün açıklamalarında adrese teslim teslimatta ödeme diyorum. yani yaşadığım ilçeye ürünleri kendim teslim edeceğim kargo parası cepte kalıyor ilk başta(motorun yakıtı hariç) ürün klasik şeyler paylaşıyordum flash bellek flan artık elimdekileri bitirince öyle klasik şeyler satmayacağım. kipada 16gb flash belleği 20 ye satıyor :) rekabete gerek yok. yeni çıkan ürünleri veya olmayan ürünleri satmaya yönelmek. geçen senelerde çinden ürünler getiyordum bir kanal üzerinden bayağı hesaplı oluyordu o kanala yöneleceğim birde işte yeni çıkan ürünler veya bulunması zor ürünler yada gerçekten normal fiyatının altında bulduğum ürünleri satmaya karar verdim... ayrıca şuan öyle stok yapmadan ürün satışı yapıyorum müşteri çıkarsa uygun fiyata bulduğum kaynaklardan alıyorum müşteriye teslim ediyorum... büyük sitelerdeki kampanyaları takip ediyorum veya marketleri aradaki fark bende kalıyor işte basit mantık. istersen ürün konusunda yardımcı olabilirim çünki aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum. ürün bulup satma konusunda yardımcı olabilirim. farklı tasarımlara ve gruplara girmeyi düşünüyorum. her zaman inandığım şey birlikten kuvvet doğar... :)

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Di?er
saban2510 pm atıyorum. bi görüşelim paslaşalım
acilen bir şeyler bulmam lazım

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - seloceza
adamın elden aldıgını var sayarsak bir üründen bir ayda 532tl kazanmıs fenamı ,bende 200-300 ürün cvar diyosun o adam bunun gibi 10ürün tuttursa 5bintl yapar fenamı akarı yok kokarı yok vergisi yok. direk gg den satıs.
istocada gidebilirsiniz
ayriyetten bu ise girmeden önce nasıl tahtakaleyi gezmediniz sasırdım,siz bayağ tersten baslamıssınız ise ne satacagıınız en önceden karar vercektiniz site ismini bile onagöre bulcaktınız .

gg'de artık vergi var...

keşke ürün olsada satsak ve vergisini versek kuruşuna kadar :)

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - megist
keşke ürün olsada satsak ve vergisini versek kuruşuna kadar :)

ithalat yaparım dersen alibaba.com aracılığı ile milyon tane yeni şey getirip satabilirsin.

Ama o zamanda diyeceksinki :

"Bir ithalat yaptık başımıza gelmeyen kalmadı. TSE şu kadar para istedi, navlunu şu kadar tuttu, maliyeti bu kadar oldu, ne anladım ben bu işten"

10 tane ürün sat, ürüne yoğunlaş, ürün reklamı yap site reklamı değil, satış sonrası desteğe önem ver, kampanya yap, hediye ürün ver küçükte olsa, düzgün paketleme yap. Yani bak farkındalık yaratacak çok şey var. 10 liralık ürünü insanlara 15 liraya satarsın ama insanlar paketi aldığında 5 lirayı düşünmez bile. Veya 10 liraya satılan şeyi 15 liraya satarsın, alan bir iki vatandaş çıkar, sonra 10 liraya satıldığını öğrenir ve hoş olmaz çünkü 10 liraya satandan hiç bir farkın yok.

sticker bastırdım, magnet bastırdım, her sipariş kargosuna koyarım diye. özel koli bantı yaptırdım site ismi yazan
sipariş gelse yapacağım da daha tık yok. gerçi daha reklama başlamadım. beklemedeyim şu an. kafam çok karışık.
bu şekilde başlarsam biliyorum ki bir şey elde edemeyeceğim. moralim bozulmasın diyorum.
çünkü geçmişte de bir ortağımda bir site açtık. gerçi o çok farklıydı, çok zor bir konseptti. sanal pos yoktu, imkan yoktu vs. başaramadık
şu an ben tekim ve arayış içindeyim.

Site adresini özel mesaj atsana bana.

banada atarsanız seviniirm daha sağlıklı yardımcı oluruz

site adresi onemsiz arkadaslar.eticaret sitesi bildiginiz

Daha birileri sana yardım etmek istersen sen site adresini özel mesajla bile vermeye çekiniyorsan yapacak hiç bir şey yok. Kendin içinde zaman kaybı, şirket kurduysan sabit giderler zararı. Bence kapat gitsin.

Belki seni kamçılar belki kızarsın ama : ( Umarım kamçılar, gaza gelirsin bir kaç sonra böyle böyle yaptım der haklı havanı atarsın )

1) Bu kadar plansız bir başlangıç ile
2) Vizyon-misyon olmadan
3) Reklam bile yapmadan
4) Açmış olmak için açtığın bir e-ticaret sitesinden

Para kazanma zaten, bunlara dikkat eden arkadaşların pastasından yemen onlara haksızlık...

izimani : benim şirketim 9 senelik. yani zaten vardı. işim de var bu süreçte. bir dükkan satın aldım şubat ayında, ofis olarak dayadım döşedim. kendi işlerimin yanında bu alışveriş sitesini kurdum.
yani olay bahsettiğin şekilde değil. sadece alışveriş sitesinde ne satacağıma karar vermedim. o yüzden beklemeye aldım şu an.

fikirleri yazıya dökerken tam izah edemeyebiliyor insan. bu benim eksikliğim olabilir. kusura bakmayın.

yani " ben site kurdum, tek gelirim bu, ne yapacağımı bilmiyorum, eyvah mahvoldum perişan oldum " olayı yok.

internet reklamının nasıl yapıldığınıda çok çok iyi bilen biriyim. bu benim uzmanlık alanım.
sadece etrafı kolaçan ediyorum. rolantide seyir ediyorum. değişik birşeyler kovalıyorum.

bir bayilik aldım bir toptancıdan. ürünleri ekledim. ama kafama yatmadı o yüzden açılış yapmak istemedim şu an. ve fikir alışverişi yapmak istedim.

En başa dön ve ne satacağına karar ver o zaman. Satacağın ürün belli olduktan sonra ona uygun reklam yap. Sonrada 1 yıl zarar etmeyi göze al. Gerisi emin ol gelecek. İnternetten satış yapmak gerçekten hiç ama hiç zor değil. Formulüde bu kadar basit.

Ürününü bulacaksın ve tek satanda sen olmayacaksın o zaman ne olacak? Altın yumurtlayan tavuk kısırlaşacak, gene aynı hikayen başa saracak...