Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Satışın Altın Kuralı: Sebepler Ve Faydalar

Başlatansmartest2004Tarih10/06/2012 01:37:51Yorum6

İlk mesaj
Üye252 yazı
Dostlar ,sizinle yazarak birşeyleri paylaşmak beni çok mutlu ediyor.İnşallah bu bilgi paylaşımlarımızdan birilerine ışık tutmuş oluruz.

Her ürün ve hizmetin mutlaka bir alıcısı vardır.Bizim hep arayışımız o alıcıyı bulmaktır. .Bu noktada hayatımızın bu evresinde bizden o ürünü veya hizmeti alacak kutlu müşterimizle karşılaşmanın etkin bir yolu sebeb yaratmaktır.

İnsanlarla iletişim içinde olmak ve önce kendimizi sonra satığımız ürün yada hizmeti anlatmak için primer o iletişime geçmemiz lazım.

Basit bir örnek vermek gerekirse;yeni açılan ve benimde atandığım bir şubede elime çantamı aldığımda benim onları tanımadığım ve onlarında beni tanımadığı gerçeğiyle çarşı kitlesiyle iletişime geçmek için bir sebep düşünmeye başlamıştım.O sebebi bulduğumda uyguladığım her esnaf yada kişilerle iletişime geçtim. Tanışma fırsatı buldum.

Malum kapıyı direk çalıp "Ben falanca yerden geldim "deyip onlarında "Bizde seni bekliyorduk" demeleri imkansız.

İlk iletişiminiz genelde tanışma şeklinde olsun. Sohbet havasında geçerken asla ve asla ürümü anlatmıyorum.Meseğim ve işim hakkında ilk soruyu karşıdan bekliyorum ki insanlar merak ettikleri için öğrenmek isterler öğrenmek istedikleri için sorarlar sordukları için dinlerler kısaca bana ve anlattıklarıma odaklanırlar. Sormadıkları taktirde dostluk kurmaya ağırlık veriyorum ki "ee sizin işler nasıl?ekonomi ne olacak ?sizde şu ürün nasıl ?"şeklinde soru gelsin.

Ürün yada hizmeti anlatırken çoçuğa anlatır gibi kısa öz ve tane tane anlatmak lazım.Arada onay cevabıyla konudan kopmamasını sağlarım "Bu şekilde değilme abi,abla amca "gibi.

Anlatışımda ürün veya hizmeti aldıktan sonra yaşayacakları o havayı yada faydayı imajinasyon yaptırıyorum ve aktarıyorum. Üründeki detay ve şeffalık anlatışta dürüstlük çercevesinden çıkmadan fayda ağırlıklı kısa sunum her zaman etkili oluyor.Faydayı ona sohbetin arasına tekrarlattırarak onaylattırarak kendi kendine beyin yıkama terapisi ve uyguluyorum

Mesela araba satıyoruz varsayalım"Şimdi bu araba sizin mesafelere kısa sürede konforlu gitmenizi sağlamaz mı abi?" karşıdan "Evet sağlar " demesi her faydamı kabul etmesi demektir.Onaylar ,ürün yada hizmetimin satınalma sebebini teşkil eder.

Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - smartest2004
Dostlar ,sizinle yazarak birşeyleri paylaşmak beni çok mutlu ediyor.İnşallah bu bilgi paylaşımlarımızdan birilerine ışık tutmuş oluruz.

Her ürün ve hizmetin mutlaka bir alıcısı vardır.Bizim hep arayışımız o alıcıyı bulmaktır. .Bu noktada hayatımızın bu evresinde bizden o ürünü veya hizmeti alacak kutlu müşterimizle karşılaşmanın etkin bir yolu sebeb yaratmaktır.

İnsanlarla iletişim içinde olmak ve önce kendimizi sonra satığımız ürün yada hizmeti anlatmak için primer o iletişime geçmemiz lazım.

Basit bir örnek vermek gerekirse;yeni açılan ve benimde atandığım bir şubede elime çantamı aldığımda benim onları tanımadığım ve onlarında beni tanımadığı gerçeğiyle çarşı kitlesiyle iletişime geçmek için bir sebep düşünmeye başlamıştım.O sebebi bulduğumda uyguladığım her esnaf yada kişilerle iletişime geçtim. Tanışma fırsatı buldum.

Malum kapıyı direk çalıp "Ben falanca yerden geldim "deyip onlarında "Bizde seni bekliyorduk" demeleri imkansız.

İlk iletişiminiz genelde tanışma şeklinde olsun. Sohbet havasında geçerken asla ve asla ürümü anlatmıyorum.Meseğim ve işim hakkında ilk soruyu karşıdan bekliyorum ki insanlar merak ettikleri için öğrenmek isterler öğrenmek istedikleri için sorarlar sordukları için dinlerler kısaca bana ve anlattıklarıma odaklanırlar. Sormadıkları taktirde dostluk kurmaya ağırlık veriyorum ki "ee sizin işler nasıl?ekonomi ne olacak ?sizde şu ürün nasıl ?"şeklinde soru gelsin.

Ürün yada hizmeti anlatırken çoçuğa anlatır gibi kısa öz ve tane tane anlatmak lazım.Arada onay cevabıyla konudan kopmamasını sağlarım "Bu şekilde değilme abi,abla amca "gibi.

Anlatışımda ürün veya hizmeti aldıktan sonra yaşayacakları o havayı yada faydayı imajinasyon yaptırıyorum ve aktarıyorum. Üründeki detay ve şeffalık anlatışta dürüstlük çercevesinden çıkmadan fayda ağırlıklı kısa sunum her zaman etkili oluyor.Faydayı ona sohbetin arasına tekrarlattırarak onaylattırarak kendi kendine beyin yıkama terapisi ve uyguluyorum

Mesela araba satıyoruz varsayalım"Şimdi bu araba sizin mesafelere kısa sürede konforlu gitmenizi sağlamaz mı abi?" karşıdan "Evet sağlar " demesi her faydamı kabul etmesi demektir.Onaylar ,ürün yada hizmetimin satınalma sebebini teşkil eder.

Saygılarımla

Aslında satışta müşteriye Evet Hayır şeklinde ucu kapalı onay soruları sormak risklidir ve tavsiye edilmez.
Müşterinin Hayır Şeklinde Defans yapması bazen Deyim yerindeyse "Bir Çuval İnciri Berbat Eder" Bu tip sorular Satışı kapamaya karar verdiğimizi anda sorulmalı
Ürünün Faydalarından bahsettikten Sonra Ürün hakkında ne düşünüyorsunuz? tarzında ucu açık sorular sormak daha doğrudur.

Bu arada Satışçıların yaptığı en büyük hatalardan biri Müşteriyle Muhabbet ediyormuş havasına girip satışı bir türlü kapayamamaktır.

Siz Nekadar dostluk kurar havasında girerseniz girin müşteri satış için geldiğinizin farkında :))

Yapılan araştırmalar Müşteri İhtiyaçlarını belirleyen kısa sorulardan sonra Ürün hakkında bilgi veren ve Müşterinin vaktinin değerli olduğunu hissettiren satıcıların daha başarılı olduğu Yönünde.
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye94 yazı
Yazdığınız yazıların bir çoğuna katılıyorum.

Ama benim bildiğim bir gerçek var.Özellikle marketing pazarlamalarda müşteriye anket tarzıyla yaklaşırsanız,onun sorunlarıyla ilgilenip sonucu kendi işinizle betimlerseniz ve telkin ederseniz %90 lık başarı hazırdır.
Girişim başarının imzasıdır...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Reklam
Üye2659 yazı

Dünyada en çok tavuk yumurtasının tüketilmesinin sebebi, tavuğun yumurtladıktan sonra tavuğun gıdaklaması ve diğer tavukların da buna katılarak destek vermeleridir. Yumurttladıklarını insanların kafasına izbırakana kadar yaygara yapmalarıdır. Ördek yumurtasının tüketilmemesi ise, gizlice gidip gizlice bir yerlere yumurta yapmasıdır. Yani tanıtımda zayıf kalmalarıdır. İşre Reklam ve Pazarlamanının önemi
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye193 yazı
Sn masal06 tavuk tespiti çok hoş olmuş.İlle reklam ille reklam.

Ben birçok kişinin yapmaya çalıştığı ama pek başarılı olanı görmediğim bir konuda iş yapmak istiyorum.İçimde dert olan bir konu hakkında açılan bu başlığı görünce hemen sormalıyım içimdekini dedim.

gelelim işe.ben iş rehberi yapmak istiyorum.Bunu bir dergi şeklinde yayınlayacağım ve bulunduğum ilçede dağıtacağım.ilçe derken istanbulun ilçesi olduğunu aklımızdan çıkarmayalım :)

Bu iş için bir sözleşme hazırladım, matbaa ile konuştum.Şimdi sahaya inip işi insanlara anlatmak ve ikna etmek kaldı.İnsanlar bana güvenip paranın yarısını verirler mi kendi kartvizit bilgilerinin dergiye yazılması karşılığı.meblağ yalnızca 10 Tl.

yarından itibaren dolaşmaya başlayacağım nasip olursa.Cevabınızı beklerim arkadaşlar.İyi çalışmalar.
İşleyen demir ışıldar

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Üye193 yazı
Sorumu kimse göremedi sanıyorum.
İşleyen demir ışıldar

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Yeni Üye4 yazı
sen b işi kafaya koymussun böyle devam et kaçmaz
tufan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Halkla ili?kiler