Her ürün ve hizmetin mutlaka bir alıcısı vardır.Bizim hep arayışımız o alıcıyı bulmaktır. .Bu noktada hayatımızın bu evresinde bizden o ürünü veya hizmeti alacak kutlu müşterimizle karşılaşmanın etkin bir yolu sebeb yaratmaktır.
İnsanlarla iletişim içinde olmak ve önce kendimizi sonra satığımız ürün yada hizmeti anlatmak için primer o iletişime geçmemiz lazım.
Basit bir örnek vermek gerekirse;yeni açılan ve benimde atandığım bir şubede elime çantamı aldığımda benim onları tanımadığım ve onlarında beni tanımadığı gerçeğiyle çarşı kitlesiyle iletişime geçmek için bir sebep düşünmeye başlamıştım.O sebebi bulduğumda uyguladığım her esnaf yada kişilerle iletişime geçtim. Tanışma fırsatı buldum.
Malum kapıyı direk çalıp "Ben falanca yerden geldim "deyip onlarında "Bizde seni bekliyorduk" demeleri imkansız.
İlk iletişiminiz genelde tanışma şeklinde olsun. Sohbet havasında geçerken asla ve asla ürümü anlatmıyorum.Meseğim ve işim hakkında ilk soruyu karşıdan bekliyorum ki insanlar merak ettikleri için öğrenmek isterler öğrenmek istedikleri için sorarlar sordukları için dinlerler kısaca bana ve anlattıklarıma odaklanırlar. Sormadıkları taktirde dostluk kurmaya ağırlık veriyorum ki "ee sizin işler nasıl?ekonomi ne olacak ?sizde şu ürün nasıl ?"şeklinde soru gelsin.
Ürün yada hizmeti anlatırken çoçuğa anlatır gibi kısa öz ve tane tane anlatmak lazım.Arada onay cevabıyla konudan kopmamasını sağlarım "Bu şekilde değilme abi,abla amca "gibi.
Anlatışımda ürün veya hizmeti aldıktan sonra yaşayacakları o havayı yada faydayı imajinasyon yaptırıyorum ve aktarıyorum. Üründeki detay ve şeffalık anlatışta dürüstlük çercevesinden çıkmadan fayda ağırlıklı kısa sunum her zaman etkili oluyor.Faydayı ona sohbetin arasına tekrarlattırarak onaylattırarak kendi kendine beyin yıkama terapisi ve uyguluyorum
Mesela araba satıyoruz varsayalım"Şimdi bu araba sizin mesafelere kısa sürede konforlu gitmenizi sağlamaz mı abi?" karşıdan "Evet sağlar " demesi her faydamı kabul etmesi demektir.Onaylar ,ürün yada hizmetimin satınalma sebebini teşkil eder.
Saygılarımla