Ana içeriğe geç

Gıda, Tarım, Yeme-içme

Küçük Birikiminiz Düznli Gelir Sağlasın. . .

BaşlatanhcdnmzTarih28/05/2012 15:51:03Yorum18

İlk mesaj
Yeni Üye12 yazı
Sakarya Kaynarca'da kurulan süt ineği çiftliğine kiralama metodu ile hayvan alımı yapılacaktır. Minimum 3 (üç) adet inek alarak faydalanabileceğiniz bu sistemde hayvanlar sizin adınıza çalışacak ve sizlere düzenli kira geliri sağlayacaktır.
* 15.000,00 TL karşılığında adınıza 3 adet HOLSTEİN cinsi süt ineği alınacak,
* Karşılıklı kira sözleşmesi yapılıp hayvanlarınız sizin adınıza çalışacak,
* Hayvanların sağlık ve yaşam sigortaları tarafımızdan yapılıp Risk Sıfıra indirilecek
* Her türlü bakım, yeme, barınma ve sağlık ihtiyaçları şirketimiz tarafından karşılanacak,
* Sözleşme süresi boyunca (minimum 3 yıl) doğacak buzağ işletmemizde kalacak,
* İlk üç ay ödemesiz olmak kaydı ile toplamda 36 ay düzenli kira ödenecek
* Sözleşme süresi sonunda minimum getiriniz % 55 olarak dönüş yapacak,
* Sözleşme süreniz sonunda Ana para garantili, piyasa şartlarında hayvan satış fiyatı üzerinden ödeme ile sözleşme sonlandırılacak.
Fatih HİÇDÖNMEZ

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
18 yorum
Yeni Üye97 yazı
detaylı bilgi alabilr miyim şu kadar yatırcaksın aylık şu kadar gelir olacak şeklinde açıklayıcı olursa sevinirim hocam

ibrahim_kizilirmak@hotmail.com
İbrahim KIZILIRMAK

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye23 yazı
Kira bedeli nedir? Günlük kaç litre sütü katılımcıya vermeyi taahhüt ediyorsunuz?
Ayrıntıları, telefon numarasını ve sözleşme örneğini gönderebilirmisiniz?

Teşekkürler, kolay gelsin...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emekli
Yeni Üye12 yazı

Mail olarak bilgilendirdim...
Fatih HİÇDÖNMEZ

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye56 yazı
detaylı bilgi telefon numarasını ve sözleşme örneğini gönderebilirmisiniz birgok27@hotmail.com.tr

Yerleşim Türkiye / TokatMeslek Esnaf
Üye2981 yazı
Nasıl bir garantisi var. Güven konusunda ne gibi argümanlar var. Bir de buzağıların işletmeye kalması konusu bu işin en önemli caydırıcı unsuru.

GARANTİ -BUZAĞI konuları halledilirse ben de düşünürüm.
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye2981 yazı
İnekler kimin adına tescil edilecek? SİGORTA VE KREDİLENDİRİLME İŞLERİ KİMİN ADINA OLACAK?
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Editör5590 yazı
15.000 lirayı verip sözleşmeyi imzaladıktan üç ay sonra inek başına her ay 75 liramı ödeyeceksiniz, 36 ay boyunca ?

İlk yarısı 3 yıl vadeli taksitle kalanı peşin. Ayda 75 liradan 36 ay taksitle çiftliğe inek satın almak gibi olmuş. 36 ay sonunda kalanını öde inek senin olsun. Buzağılar eşantiyon olsun.

Bir inek alıp size teslim edeceğiz siz bize 3 ay sonra bu inek için ilk 75 lirayı ödeyeceksiniz. Bu işin cazibesi nerede ? 35 ay daha 75 lira alacak olma garantisi mi ? 75 lira dişin kovuğunu doldurmaz dişe dokunmaz, 6-7 bin liranın getirisi sayılmaz. Satın aldıktan sonraki 39 ay hayvanla hiç uğraşmamak bir cazibe midir ? Cebe girecek aylık 75 lira için değildir. 6-7 bin liralık altın alıp dolaba koymanın önüne geçecek bir durum yok ortada. İlle de hayvanla para kazanılacaksa Hayvanlar alınır barınakta bakılır. Barınağım yok hayvandan anlamam diyen parayı bankaya yatırır bu sistemin cazibesi nerede ?

3 yıl sonunda ineğin fiyatı belirsiz olacak. Yüksek olması beklenir ama ucu açık. Piyasanın spekülatif zamnları vardır onlardan birine denke gelinmeyeceğinin bir garantisi var mı ? Bu çiftliğe garip bir vade şekliyle hayvan satmış olunuyor. Sıcak para 15.000 lira cepten çıkıyor. 3 ay bekleniyor sonra 230 lira taksitler alınmaya başlıyor. 36 ay sonra kalan peşin alınıyor.

Kalan 6-7 bin lira, ogün itibariyle 10.000 lira olsa bile cazip değil. Bana 15.000 lira ver 3 ay bekle sonra 230 lira ödemeye başlayayım 36 ay sonra 10.000 verip bitireyim. Sen sağ ben selamet olalım dese biri ne derdiniz ki ?

Sonuç bu değil mi ben mi anlamadım acaba ?
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye32 yazı
selamlar bu işle ilgileniyorum gerekli açıklamaları özel mesaj atarsanız sevinirim aylık inek başına 75 mi alcaz tam olarak anlamadık

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye12 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
15.000 lirayı verip sözleşmeyi imzaladıktan üç ay sonra inek başına her ay 75 liramı ödeyeceksiniz, 36 ay boyunca ?

İlk yarısı 3 yıl vadeli taksitle kalanı peşin. Ayda 75 liradan 36 ay taksitle çiftliğe inek satın almak gibi olmuş. 36 ay sonunda kalanını öde inek senin olsun. Buzağılar eşantiyon olsun.

Bir inek alıp size teslim edeceğiz siz bize 3 ay sonra bu inek için ilk 75 lirayı ödeyeceksiniz. Bu işin cazibesi nerede ? 35 ay daha 75 lira alacak olma garantisi mi ? 75 lira dişin kovuğunu doldurmaz dişe dokunmaz, 6-7 bin liranın getirisi sayılmaz. Satın aldıktan sonraki 39 ay hayvanla hiç uğraşmamak bir cazibe midir ? Cebe girecek aylık 75 lira için değildir. 6-7 bin liralık altın alıp dolaba koymanın önüne geçecek bir durum yok ortada. İlle de hayvanla para kazanılacaksa Hayvanlar alınır barınakta bakılır. Barınağım yok hayvandan anlamam diyen parayı bankaya yatırır bu sistemin cazibesi nerede ?

3 yıl sonunda ineğin fiyatı belirsiz olacak. Yüksek olması beklenir ama ucu açık. Piyasanın spekülatif zamnları vardır onlardan birine denke gelinmeyeceğinin bir garantisi var mı ? Bu çiftliğe garip bir vade şekliyle hayvan satmış olunuyor. Sıcak para 15.000 lira cepten çıkıyor. 3 ay bekleniyor sonra 230 lira taksitler alınmaya başlıyor. 36 ay sonra kalan peşin alınıyor.

Kalan 6-7 bin lira, ogün itibariyle 10.000 lira olsa bile cazip değil. Bana 15.000 lira ver 3 ay bekle sonra 230 lira ödemeye başlayayım 36 ay sonra 10.000 verip bitireyim. Sen sağ ben selamet olalım dese biri ne derdiniz ki ?

Sonuç bu değil mi ben mi anlamadım acaba ?

Genelde cevapları özelden dönmeye çalıştım ancak sizin özel mesaj alımınız kapalı buradan paylaşayım.

* Evet ilgili ödeme kira sözleşmesi ile alındıktan sonra adınıza hayvan alımı yapılacaktır.
* Kira tutarınız 4. aydan itibaren 225,00 TL dir Toplam ödeme 33 ay olacaktır.
* Bu işin cazibesini sormuşsunuz.. Aldığınız aylık kira tutarı banka faiz oranlarının iki misli gibi bir rakama tekabül eidyor.
* Ödenen kira tutarının düşük olması alacağınız hayvana orantılıdır. Bu kapsamda küçük birikim sahipleirnindüzenli gelir elde etmesi amaçlanmaktadır.
* Burda bankaya yatırmayan kısacası faiz geliri istemeyen yada banka getirisinin daha yukarısında gelir isteyen kişilere ulaşmak amaçtır.
* 3 yılın sonunda rayiç bedel üzerinden işlem yapılacaktır. Yanlız ilgili sözleşmede ana para garantisi öngörülmüştür. Dönem sonunda mal sahibi zarar etmeyecektir. Detayı okuduysanız % 55 lik bir getiri hedeflenmektedir.
Sanırım biraz yanlış anlamışsınız...

Konu borçlar kanununda da açık ve net bir şekilde ifade edilmektedir. MAdde 373....377

http://kanberkilinc.com.tr/kira-sozlesmesi-madde-299-378-6098-sayili-turk-borclar-kanunu.htm
Fatih HİÇDÖNMEZ

Yeni Üye23 yazı

Cevap göndermenizi bekliyoruz...
muyıl

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emekli
Yeni Üye12 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - muyıl

Cevap göndermenizi bekliyoruz...

mail adresinizi yazarsanız sözleşme örneğini paylaşabilirim...
Fatih HİÇDÖNMEZ

Üye537 yazı
Bahsettıgınız sıstemın ımkanı yok kaldı kı bı ara gundemdeydı en az mantık dısı 20 sorun var tek tek yazarım bunları bı kere carkın donmesı ımkansız

Yerleşim Türkiye / Ankara
Yeni Üye12 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kajmeram
Bahsettıgınız sıstemın ımkanı yok kaldı kı bı ara gundemdeydı en az mantık dısı 20 sorun var tek tek yazarım bunları bı kere carkın donmesı ımkansız

Mantık dışı olarak görülen sorunlarınızı öğrenmek isterim...
Fatih HİÇDÖNMEZ

Yeni Üye1 yazı
biraz daha ayrıntılı bilgi ve sözleşmeden bir örnek bana da gönderirmisiniz.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
Yeni Üye31 yazı
bu sistem konya şeker öncülüğünde başlatılan danabank modeli,konya civarı birçok çiftlikte uygulanıyor ve en azı inek başına aylık net 180 lt süt veriyor.işletmenizin kapasitesini , inek başına aylık kaç litre süt vereceğinizi,teminat olarak ne verdiğinizi öğrenebilirmiyim

kubilayak@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye31 yazı
konu güncel mi???

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye22 yazı
Çiftlik sahibi biri olarak yazıyorum...
sermaye başkasından,,iş ve kar sizden öyle anlaşılıyor..En azından sermaye sahibine günlük litre üzerinden %50 ödeme olsa mantıklı derim,,ama ineği alana buzağıdan pay yoksa sütten ne gelir olacak ki? Sütten gelen para ineğin yediğine,,ilacında v.s gidecek..Giderler çıkınca kalan mebla dan ödeme yaparsanız zaten sermaye koyan havasını alır...Bence siz sözleşme ile kendinizi garantiye alıyorsunuz..Bugün iyi bi inek ortalama 4000-4500 tl,,siz anlaşmayı 5000 den yapıyorsunuz..Hayvan başına 500tl ile 1000 tl sermaye cebinize kalacak...İlk 3 ay ödeme yok oh ne güzel...Hem şu madde en önemlisi,,SÖZLEŞME SONUNDA ANA PARA GARANTİLİ,,PİYASA ŞARTLARINDA HAYVAN SATIŞ DEĞERİ ÜZERİNDEN ÖDEME..Bu madde şaibeli,,,genç yaşta 4000 e alınan bir inek birkaç yıl sonra yaşlanınca 2500 tl ye kasaba gider.Bu da piyasa fiyatı olur öylemi?
Bu işe girmeyi düşünen arkadaşlar iyi düşünün hesabınızı iyi yapın..Başkası size para kazandırmaz kardeşim..

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf