Yarın hemen git bir ısıtmalı/soğutmalı su sebili fiyatı öğren (toptan alım fiyatı). Şu evlerde bile kullanılabilen, su damacanası üzerine ters oturtulan, iki musluklu, elektiriğe takıldığında bir musluğundan sıcak, diğer musluğundan soğuk su veren aletten bahsediyorum. Yaz da geliyor, İzmir de çok sıcak olur. Bu promosyon tutar. Ancak sebil iyi bir marka olmalı ki arıza yaparsa müşterilerin sana gelmek yerine servisine gidebilsinler. Yerli üretim ve servisi olan bir markayı tercih et. Bilinen bir marka olursa da çok iyi olur. Mekanizman şöyle olacak: Her bir damacana da kazandığın parayı sebilin fiyatına böl, bir müşteriye kaç damacana su verdiğinde promosyon ürününün parasının çıktığını hesap et. Tabii kira, taşıma, eleman gibi masrafları da bütçeye katmayı unutma. Diyelim ki 1 yıl boyunca senden su almaları halinde paran amorti oluyor. Hemen bir broşür bastır. Dükkanlara, evlere, ofislere, mevcut müşterilerine, apartmanların girişlerindeki posta kutularına dağıt. Promosyonuna bir bitiş tarihi koymayı ihmal etme. Ürünü toptan alacağın yerle de promosyonunun bitiş tarihine kadar zam yapmayacağı hakkında mutabık kal veya zam gelecek tarih belli ise promosyonunu o tarihte bitir. Veya marjlı bir rakam belirle, promosyonunu her zaman sürdür. Yine aynı yöntemle diğer arkadaşın yaptığı gibi sürahi, su pompası, termos, klima veya pervane vererek müşteri sadakati ve devamlılığı sağlayabilirsin. Ama bütün bunlar için tek şart var: Suyun kaliteli, servisin iyi mi? Verdiğin sözü tutabilmen de çok önemli. Başarılar diliyorum. Kolay gelsin.