Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Satışları Nasıl Yükseltebilirim?

BaşlatanmtrgumusTarih12/03/2008 14:29:02Yorum13

İlk mesaj
Yeni Üye58 yazı
Arkadaşlar
Ulusal Marka olmayan bir damacana su firmasının satışını nasıl yükselte bilirim.
Ben Güneşsu izmir/buca bölge bayisiyim.
www.mtrgumus.com

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Yeni Üye58 yazı
Arkadaşlar
Ben damacana su işi yapıyorum
İki çeşit kampanya var aklımda
BUNLAR
1. Damacana suyun DENEMESİ 2 ytl
2. Bir damacana su alana İkincisi bizden hediye.
Bu kampanyaların birisini yeni abonelerime uygulamak istiyorum.
Bunlardan hangisi daha çok ses getirir.Yada sizin başka fikriniz var mı?
www.mtrgumus.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye8 yazı
Ege üniversitesi kampüs kafeteryasina git,orada gözüne kestirdigin sempatik,güzel,hos bayanlara ürünü pazarlama teklifi yap tabii yaninda ortami taniyan birisi olursa daha iyi olur.Veya üniversiteye ilan as,telefonda satis veya randevu ayarlamalarini da saglayabilirsin ,gercekten de hos akilli bir bayan senin ürününü pazarlamada ilac gibi olacaktir

Yerleşim TürkiyeMeslek Dany?manlyk
Üye1714 yazı

Sastış kapsamı dogrultusunda reklama girmen gerekiyor. Her ne kadar kampanya yapsanda gerekli zemini hazırlaman gerekiyor diye düşünüyorum
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye17 yazı
3 gun once bı su fırması bıze ulastı komsuları gezerken bızımde numaramızı almıs bursada hazır su 5 ytl ve sunu dedıler bıze bos damacanayı verın sıze bız bedava 1 damacana su verelım e halıyle herkes bedava ısı sever ve geldıler baska fırmadan olan damacana bos sıseyı aldılar dolu suyu verdıler ve dedılerkı ıkıncı su alımınızda pasabahceden surahı hedıye adam promosyonu yapmıs bence guzel musterı tavlama yolu yasadıgım bı olay ve ılgımı cektı artık o fırmayı kullanıcaz ALLAH ısını rastgetırsın

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
Üye193 yazı
Suyun karı iyi galiba, baksanıza bir alana bir bedava, yüzde kaç kazandırıyor ki?

Neyse su dolum tesisi iyi fikir, projeye dahil edeyim...

Satış için önce reklam, ne satarsan sat, önce reklam. Sonra hizmet, bedava mal baldan tatlı olur öyle zannediyor insanlar, bu eksiklerini kullanabilirsin. Bedava vermezsin ama bedava imajı verirsin.

İmaj oluştur, imaj önemlidir.

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Ticaret
Yeni Üye16 yazı
bence promosyon veya bedavacılık o işin sürekliliğini getirmez ve bir kere başladınmı müşteri suyun adını veya kalitesini dikkate almaz.buda belli bir süre balon gibi söner. kısa vadede iş yapılacaksa, bu tutar.bence suyun kalite ve yararı gibi belgelenmiş (su analiz ve vs)örnekler ile müşteriye sunmak ve fiyat konusunda ilk etapta müşteri alıştırması olarak diğer sularda sadece kuruş değeri kadar aşağıda vermek işe yarayabilir.tabi bunlar damaca suyun kalitesine bağlıdır.ve bunun arkası mutlaka gelir.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye58 yazı
Promosyan ve bedavacılıkda işin sürekliliği olmaya bilir belki! ama Belirli müşteri potansiyeli kazandırır.Buda piyasada yavaş yavaş yer etmenizi sağlar.Hele sıfırdan bu işe başlamışsa O kişi elbette birşeyler yapacak ki kendisine yer acabilsin.Benim arkadaş'da yeni damacana su bayiliği actı.Kendince kampanya yaptı.4 su alana beşinci su bedava diye.Yaklaşık 2 binin üzerinde broşür dağıttı.Gelen müşteri sayısı ne kadar biliyormusunuz.Koskaca bir sıfır.Ben bastırdığı broşürü elime alır almaz bu kampanya tutmaz dedim.
Kardeşim bu piyasada birşeylere ulaşmak istiyorsan önce sen müşteriye vereceksin ,sonra kazanmaya başlayacaksın.Yoksa hem müşterim olsun ,hem para kazanayım dersen olmaz.İki karpuz bir koltukta gitmez.Yani AL GÜLÜM VER GÜLÜM
www.mtrgumus.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye11 yazı
bence suyuna güveniyorsan suyunu bi test ettir suyun içindekileri meydana çıkaran bi test makinası var sonra al o suyu küçük bi kavonaza doldur bide normal çeşme suyunu test edip başka kavanoza doldur satarken arasındaki farkı müşteri görsün yada sen göster müşteriye

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sa?lyk hizmetleri
deleted12 yazı
Yarın hemen git bir ısıtmalı/soğutmalı su sebili fiyatı öğren (toptan alım fiyatı). Şu evlerde bile kullanılabilen, su damacanası üzerine ters oturtulan, iki musluklu, elektiriğe takıldığında bir musluğundan sıcak, diğer musluğundan soğuk su veren aletten bahsediyorum. Yaz da geliyor, İzmir de çok sıcak olur. Bu promosyon tutar. Ancak sebil iyi bir marka olmalı ki arıza yaparsa müşterilerin sana gelmek yerine servisine gidebilsinler. Yerli üretim ve servisi olan bir markayı tercih et. Bilinen bir marka olursa da çok iyi olur. Mekanizman şöyle olacak: Her bir damacana da kazandığın parayı sebilin fiyatına böl, bir müşteriye kaç damacana su verdiğinde promosyon ürününün parasının çıktığını hesap et. Tabii kira, taşıma, eleman gibi masrafları da bütçeye katmayı unutma. Diyelim ki 1 yıl boyunca senden su almaları halinde paran amorti oluyor. Hemen bir broşür bastır. Dükkanlara, evlere, ofislere, mevcut müşterilerine, apartmanların girişlerindeki posta kutularına dağıt. Promosyonuna bir bitiş tarihi koymayı ihmal etme. Ürünü toptan alacağın yerle de promosyonunun bitiş tarihine kadar zam yapmayacağı hakkında mutabık kal veya zam gelecek tarih belli ise promosyonunu o tarihte bitir. Veya marjlı bir rakam belirle, promosyonunu her zaman sürdür. Yine aynı yöntemle diğer arkadaşın yaptığı gibi sürahi, su pompası, termos, klima veya pervane vererek müşteri sadakati ve devamlılığı sağlayabilirsin. Ama bütün bunlar için tek şart var: Suyun kaliteli, servisin iyi mi? Verdiğin sözü tutabilmen de çok önemli. Başarılar diliyorum. Kolay gelsin.
mtg

Yerleşim / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye4 yazı
En iyisi yeniçağ arkadaşımız bahsettiği bu işi yapması için bulucağın 2-3 bayanla anlaşıp ev ev dolaşmalarını sağlamak.Bu firmaya ait pet su varsa onları bıraksınlar gittikleri evlere.Yoksa da senin kampanyayı anlatsınlar ilk su fiyatı 2 Ytl'den ver.Arkasından da 4 suya 1 su bedava kampanyanı yapıştırırsın suyunda güzelse bayağı bi müşteri bulursan tahminimce.Suyunu sattığın firma damacana değişimde sorun yapmıyorsa her markayı da hemen kap(değişime para verirsen o müşterileri kaybetmeside var çünkü).Bneden bu kadar!

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Esnaf
Üye116 yazı
damacana işine bende bir ara girdim.
Bu işi tüp iel yapınca çok güzel gidiyor.
Ama satış arttırmak istersen bayanlara hitap edecek bantlamalar yapmalısın.
Tabi kar marjını kaybetmeden.
ör; tabak,bardak,bakliyat vs
bu tarz şeyler ile satış arttırabilirsin ve sürümden kazanırsın.
İnsanların yaptığı sahte paralar kadar , Paraların yaptıgı sahte insanlar vardır.
By NdM-mRcN.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
selam arkadaşım damacana satışlarının yükselmesi hakkında fikir sormuşsunuz. Türkiyede ve dünyada bulunmayan patenti bana ait olan bir damacana aksesuarı var elimde . Bu ürünü reklam amaçlı kullanırsanız satış patlaması yaşıyacağınızı garanti ediyorum. saygılarımla Murat KASAP
( muratkasap@hotmail.com)

Yerleşim Türkiye / Yzmir