Bakıyorsunuz sebeb en büyük iki kalem:
1-Enerji
2-Teknoloji
ENERJİ:Üretemediğimiz ve çok pahalıya aldığımız bir ürün dışa bağımlı olduğumuz büyük yük!ama o kadar hoyrat kullanıyoruz ki!
ELEKTRİK:Evimizde fuzulu yakılan ampuller,gereksiz aydınlatamlar,öylesine çalışan cihazlar!
BENZİN GAZ:Toplu taşıma araçları varken inatla araba kullanma gayretimiz..2 adım öteye arabayla gitmemiz."AYRANI YOK İÇMEYE ATLA GİDER ..." sözünü tam anlamıyla yeri getiriyoruz.
Bu kadar pahalıya aldığımız değerli unsuru bu kadar başıboşş,hoyratça,tüketiyor parasını veriyom harcıyorum mantıyla gidiyoruz.ENTERESAN
2-Teknoloji:Elin ABD lisi CİNDE 70 USD yaptırılan cihazları memleketimizde 2000 TL civarına satılması.Şahsımı en üzen taraf BUNU SINIF VEYA STATÜ GÖSTERGESİ gibi kullanmaları.
"Bak arkadaşım! ben ayfon kullanacak kadar senden zenginim!" havasında gezilmesi hatta 1 değil 3 tane bile alınması.
Teknolojiyi tabiki de takip edicez ama bu saçma sapan sebeblerle olmaması lazım.İhtiyaca göre ürün secimi ve kullanımı ön planda olmalı!
Tasarruf demek kıllık yada kıtıbiyosluk demek değil.İhtiyaca göre doğru ve ekonomik çözüm demektir.Gerektiği zaman ,gereken ürün, gerektiği kadar demektir .
İşin aslı aslında 3 G:)
"Kahraman adayları aranıyor" başlığını aslında bunları uygulayacak duyarlılığı olan bilinçli bir ulusa sesleniyorum.
Hadi dostlar sizler gibi bu memleketin kahramanlara ihtiyacı var.Lütfen biraz duyarlı olalım..Sevgi ve saygılar