Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Kahraman Adayları Aranıyor!

Başlatansmartest2004Tarih16/05/2012 03:15:58Yorum9

İlk mesaj
Üye252 yazı
Ülkemizin ekonomisi malümyıllardır rayına oturtmaya çalışıyorlar .Sektörler yarışıyor ,İş kolları ksa aynı ama Cari açık büyük birtürlü çözülemiyor!

Bakıyorsunuz sebeb en büyük iki kalem:
1-Enerji
2-Teknoloji

ENERJİ:Üretemediğimiz ve çok pahalıya aldığımız bir ürün dışa bağımlı olduğumuz büyük yük!ama o kadar hoyrat kullanıyoruz ki!
ELEKTRİK:Evimizde fuzulu yakılan ampuller,gereksiz aydınlatamlar,öylesine çalışan cihazlar!

BENZİN GAZ:Toplu taşıma araçları varken inatla araba kullanma gayretimiz..2 adım öteye arabayla gitmemiz."AYRANI YOK İÇMEYE ATLA GİDER ..." sözünü tam anlamıyla yeri getiriyoruz.

Bu kadar pahalıya aldığımız değerli unsuru bu kadar başıboşş,hoyratça,tüketiyor parasını veriyom harcıyorum mantıyla gidiyoruz.ENTERESAN

2-Teknoloji:Elin ABD lisi CİNDE 70 USD yaptırılan cihazları memleketimizde 2000 TL civarına satılması.Şahsımı en üzen taraf BUNU SINIF VEYA STATÜ GÖSTERGESİ gibi kullanmaları.
"Bak arkadaşım! ben ayfon kullanacak kadar senden zenginim!" havasında gezilmesi hatta 1 değil 3 tane bile alınması.

Teknolojiyi tabiki de takip edicez ama bu saçma sapan sebeblerle olmaması lazım.İhtiyaca göre ürün secimi ve kullanımı ön planda olmalı!

Tasarruf demek kıllık yada kıtıbiyosluk demek değil.İhtiyaca göre doğru ve ekonomik çözüm demektir.Gerektiği zaman ,gereken ürün, gerektiği kadar demektir .

İşin aslı aslında 3 G:)

"Kahraman adayları aranıyor" başlığını aslında bunları uygulayacak duyarlılığı olan bilinçli bir ulusa sesleniyorum.
Hadi dostlar sizler gibi bu memleketin kahramanlara ihtiyacı var.Lütfen biraz duyarlı olalım..Sevgi ve saygılar

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye173 yazı
Türkçeyi doğru kullanmak kahramanlık gerektirmiyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye317 yazı
Sadece alıcı olarak değil, satıcı olarakta düşünmek gerek.

Aslında satıcı olarak işi düzeltsek, otomatikman alıcı tarafıda düzelir.

Bunun için ihtiyacı tespit edip, ihtiyaç fazlasını müşteriye satmayan esnaf gerekiyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye27 yazı

Piyasada bir çok gereksiz mal var.Üretim kaynaklarının bazen israf edildiğini düşünüyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sigortacy
Yeni Üye90 yazı
siz daha olayları çözememişsiniz kardeş bu ülke birilerinin kalemi altında neden amerika geliyor nato üyesisin diye seninle iş birliği yapacaz mejburiyetten diyor sen tamam diyorsun şartlar nedir diyorsun oda sana ben türkiyeye füze kalkanı kuracağım iran ve suriyeyi vurmak için sende buna musade edeceksin ben ne yapacağım sana 2 adet predatör uçağı vercem diyor sen füze kalkanını kurduruyorsun oda sana al sana 2 adet predatör uçağı 6 ay kullan geri getir sen hani bize verecektin diyorsun oda onun için parlementonun izni gerekir ben bumanada söyledim sana neyse uçagı vereceğimizdede suriye için bize destek verceksin diyor bu anlattıklarımdan bir şeyler anladınızmı bilemem şahsen benim elektrik üretim projem var devletin kılı bile kıpırdamadı ben kendi imkan larım ile yapıyorum 1 ay sonra bitecek ve derhal beyin göçü dedikleri olayı gerçekleştireceğim şunu anladımki yürkiye bir pazar piyasası üretim ülkesi değil bunuda belirleyen az önceki saydığım devlet ler yazılacak çokşey var ama artık kafam ağrıyor ama şunu bilinki verdiğimiz oylar kime olursa olsun verdiğimiz vergiler tekrar dönüp dolaşıp mermi olarakdan ya kendi askerimize yada diğer müslüman kardeşlerimize geliyor hepimize geçmiş olsun
beyhan

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye17 yazı
akrep2008 çok haklısın :S

Yerleşim Türkiye / Antalya MerkezMeslek Serbest meslek
Üye2659 yazı
Eee neyapalım şimdi ? Anlattıklarınız doğru kimse yanlış demez diyemez birey olarak.

Ya toplumsal açıdan baktığımızda ? Örnek vermek gerekirse Rüşvetin suç ve günah olduğunu bireysel olarak hepimiz biliriz değilmi?

Ya birisi gelip size ufak bir iltimas karşılığında servet önerse ? Kaç kişi hayır der?

Dünyada enzor şey toplumun alışkanlıklarını değiştirmektir Bu olayda bir EĞİTİM SÜREÇİ ister

Toplumun alışkanlıklarının değişmesi bazen bazı çevrelerin işine gelmez Bazı çevreler toplum alışkanlıklarından beslenir. Çünkü Eğitimli neyaptığını bilen bireylerin oluşturduğu bir topluluğu yönetmek zordur.

Bana kalırsa fazla çeneyi yormanın alemi yok "Dere akar yatağını Bulur"

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye628 yazı
masal06 Çok güzel bir özet olmuş doğrusu, '' Eğitimli neyaptığını bilen bireylerin oluşturduğu bir toplumu yönetmek zordur ''

Onun için iyi yönetebilmek yada iyi güdebilmek için, Erkek deveye dişi deve detirtebilmek için, ( hikayesini bilen bilir ) ne dersen heee dedirtebilmek için eğitim sistemi ile oynayıp altını üstüne getirmelisin, merak etmeyin şimdiki zamandan anlatmıyorum, taaaaa bilenler bilir 12 Eylül 1980 de dinamitlendi eğitim ve düzeltmemek içinde şimdi ellerinden geleni yapıyorlar.

Dere akar ya , bahçeleri tarlaları sular bereket ve güzellikler olur, yada dere akar LAĞIM sularına karışır lağım fareleri olur.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye90 yazı
doğru yüksek düzeyli eğitimli bir türkiye olduğu için hiç geçerli teknolojik bir ürünümüz yok ama çalıp çırpma yolsuzlul insana değer vermeme tavuk öldürür gibi asker öldür nerde eğitebilirsin böyle yüksek düzeyde insan
beyhan

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye11 yazı
herşeyin başında tv geliyor arkadaşlar.toplumumumzu olumsuz etkilyen okadar çok program var ki.eğitici kaliteli programlara ihityacımız çok var.en basiti trt deki pepe çizgi filmi.2 yaşındaki yeğnim üçgeni kareyi dikdörtgeni 19 a kadar saymayı vs biliyor.her gördüğümde ya bu cocuk bunu nasıl öğrendi diye hayret ediyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf