Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Bilen Varmı? Duyan Var Mı? İnanmıyorum Ama

BaşlatanGökmen DemetTarih12/05/2012 00:10:02Yorum37

İlk mesaj
Üye434 yazı
Merhaba arkadaşlar az önce bir haber okudum bence güzel haber inşallah doğrudur.

AB'deki kriz, Çin'de artan işçilik maliyetleri, ithalata getirilen vergi ile Türkiye'ye kayan iç ve dış talep tekstilde kapasiteyi %100'e çıkardı. Sektör üretim yaptıracak atölye bulamıyor

Avrupa'daki ekonomik krize, Çin'de artan işçilik maliyetleri de eklenince tekstilde dış talep adeta patlama yaptı. İç piyasada da ithalata getirilen ek vergi sonrası Türk tekstil firmalarının üretimi yurtdışından yurtiçine kaydırmasıyla sektör şaha kalktı. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birliği Başkanı İsmail Gülle, "İthalat vergileri ve sezon etkisiyle şu anda üretim yaptıracağımız tek bir atölye kalmadı. Dokuma makineleri, örme makineleri, boyahaneler tam kapasite ile çalışıyorlar. Çok iyi bir ay geçiriyoruz" dedi. Yıl bazında da işlerin beklenenin üzerinde gittiğine dikkat çeken Gülle, "Tekstilde yüzde 4'lük bir düşüş gözükse de adetsel olarak yüzde 8 artıda gidiyoruz. Nisan ve mayısta ciddi hareketlilik yaşıyoruz. Kapasiteler yüzde 100'e yaklaştı" diye konuştu. Teşviklerle birlikte en büyük yatırımların atölyelere yapılacağını vurgulayan Gülle, "Bu sektör her yıl 1 milyar dolara yakın yatırım yapıyor. Ama bu yıl en büyük yatırım atölyeye olacak. Gerek ithalat nedeniyle iç piyasaya dönen markalar gerekse artan siparişler nedeniyle konfeksiyon atölyesi sıkıntısı yaşanıyor" dedi.

SİPARİŞ YAĞIYOR
Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Yönetim Kurulu Başkanı İsa Dal ise, Afrika, Ortadoğu, Rusya ve Ukrayna pazarlarından Türkiye'ye sipariş yağdığını söyledi. Dal,"Tekstilde kapasite yüzde 90 ile yüzde 100 arasında" dedi. Dal, son dönemde artan siparişlerin tekstil sanayicisinin zihnindeki 'Avrupa yeniden resesyona mı giriyor?' sorusunu ortadan kaldırdığını dile getirdi.

ABD'DEN SİPARİŞ GELİYOR
Bu doluluk oranının önümüzdeki aylarda da devam edeceğini öngördüklerini vurgulayan Dal, "2010-2011'de yaşadığımız yoğunluğa geri döndük. Özellikle koruma tedbirlerinden sonra bez dokuma tezgâhlarındaki yoğunluk ümit veriyor" diye konuştu. Dal, yavaşlayan Amerika siparişlerinin de yeniden hareketlenmeye başladığını söyledi.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
37 yorum
Yeni Üye16 yazı
pek katılım göstermiyorum burada reel de tartışıcak kimse olmayınca ki çoğu zamnda olmuyo giriyorum buraya yazıları okuyorum insanları takip ediyorum öyle düşünüyorum kişiliklerini bakış açılarını duyarlılıklarını analiz etmeye çalışıyorum yorumları nın sınırlarıyla öyle işte. insanların mücadeleci hallerini görmek hoşuma gidiyo yani burda yazmaktan daha çok yaptığım şey okumak düşünmek :)
hayallerinin büyüklüğü kadar özgürsün///

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye36 yazı
Bunlar daha güzel günlerimiz, bizde bir söz vardır Allah kimseyi açlıkla imtihan etmesin diye
lanet Amerika ve onun uzantısı Akepe halkımızı açlıkla imtihan ediyorlar ve daha da bir lokma ekmeğe muhtaç edecekler, çok uzak değil maximum 5 yılımız var ya onlardan biri olup kendimizi ve vatanımızı satacağız biraz sakal bide ve aleyna aleyküm selam diyip yolumuza bakacağız ya da gitgide dibe doğru çökeceğiz.
Göremeyene fayda gelmez yolunu bulamayandan.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye36 yazı
Benim bakış açım değil zaten bir bakış açısı ile bir ülkedeki durumu anlatamazsınız elle tutulur bir şeyleriniz olması gerekir ülke durumundan bahsederken, sağlam kaynaklarınız olması gerekir ben sabah gazetesinden alıntılarla da konuşmuyorum.
Şimdi size neydik ne oldukla ilgili birşeyler anlatmak istesem yukarıda oldugu gibi ona da gülüp geçeceksiniz,
ben farklı bir şeyden bahsetmek istiyorum.
Televizyon size ne veriyorsa onu biliyorsunuz peki televizyon güvenilir mi? başbakan güvenilir mi? rtük güvenilir mi kim güvenilir?.
Hz. Muhammet (sav) bir sahabesine bir söz söylemiş ve Sahabe Peygamer'e sormuş -Efendim bu sizin sözünüz mü yoksa bir vahiy mi diye.
öncelikle bu olayı iyi kavramanız gerekiyor kimseye güvenemeyiz.
ve bu medyanın patronlarını iyi araştırmanız gerekiyor hepsine yakının sahibi 300 ler meclisi diye tabir edilen bir Amerikan aşiretidir ve çok dile kolay bir tabir gibi gelebilir ama bu adamlar Dünya'yı buradan yönetirler ve yönlendirirler.(bu konu çok karışıkdır araştırmanız gerekir)
Ülkemize gelince Allah vergisi çok iyi anlatma ve inandırma becerisi olan bir başbakanımız var Tabi bunu aldığı piskolojik eğitimlerle de süslemiştir vurgu ve empoze kabiliyeti çok yüksek bir insandır, onun söylediği yalanları göremezsiniz yalan oldugunu hissettiğinizde de adam başbakan yeri gelecek yalan da söylecek dersiniz.
Hep ona inanacaksınızdır çünkü sizi yıllarca ona inanmanız için hazırladılar ta ki İstanbul belediye başkanı iken dini bayramlarda iett otobüslerini bedava yaptıklarında başladılar bu işe.Şu an da Mustafa Sarıgül diye bir adam hazırlıyorlar bence , bilmiyorum siyaset bilginiz nedir.
Siz sanırım etrafınızda gördüğünüz değişikliklerden bahsediyorsunuz bir şehir yapılanması, metrolar, metrobusler, köprüler falan evet bunlar yapılıyor bunun kimseye zararı yok ellerinde senin paran var yanlarında akrabaları var 7 sülalelerini zengin edip daha güçlü hale getirdiler o yapılan konutlara da en az aylık 4 bin lira geliri olan bir aile oturabiliyor toki derseniz toki de oturanlar onların back up ı, veriyorlar makarnayı alıyorlar oyları , ama size şu kadarını söyleyeyim keşke biz eski ikarus otobuslerle işe gidip gelmeye devam etseydik de ortadoğuda 1 bucuk milyon insan oldürülmeseydi keşke biz metro ile tanışmasaydık da alkışlar eşliğinde haburdan içeri teroristleri sokmasalardı, keşke bizim yollarımız yenilenmeseydide 22 tane limanımızın hepsi bizde kalsaydı ve tüpraşımız ve tekelimiz keşke milyonlarca inek ithal etmeseydi de bizim çiftcimizin inekleri piç gibi ortada kalmasaydı keşke 82 anayasasını değiştirmeselerdi de(şu an çok gizli bir şekilde üzerinde oynuyorlar) Türkiye de yaşayan herkez Türk'dür maddesi değişmeseydi ve keşke yabancıya 30 hektar arsa satmasaydı keşke gerçek bir Müslüman olsaydı da Irak da 1 milyon insanı öldüren ve kadınlara tecavuz eden jonilere
-Kahraman amerikan askerlerinin sağ salim evlerine dönmeleri için dua etmeseydi
bunları araştırmak zorundasınız bu ülke masa başında kazanılmadı siz bunları araştırmamakla bu suçlara ortak olmuş oluyorsunuz çünkü Allah Kuran-ı kerim de ilk kelime ''Oku'' demiştir doğruyu bulana kadar okumak zorundasınız.
Çanakkale de Sakarya da şehit olan insanlarımızın kemikleri her gun sızlıyor bu arada iki savaşda da kaybettiğimiz komutan sayısı balyoz ve ergenekon davalarında silivri ye metris e esir alınan komutan sayısından çok çok çok azdır biz şimdiye kadarki yapılan hiç bir savaş da 300 tane komutan ne şehit vermişizdir ne de esir alınmışdır.
Artık savaşlar böyle yapılıyor hukukun gücü değil gücün hukuku ile.
Eğer bir kişiye bile faydası dokunursa bu gerçeklerin ne mutlu bana bu rüya dan kimse uyanmayacak diye boş durmak olmaz.
Göremeyene fayda gelmez yolunu bulamayandan.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye554 yazı
Arkadaslar konu nereye gelmis bi kendinize gelin lütfen.

Yerleşim Türkiye / YstabbulMeslek Grafiker
Yeni Üye6 yazı
arkadaşlar politikayı bırakıp niş konuları konuşmak lazım mırakın politikayı

Yerleşim Türkiye / donetskMeslek Esnaf
Üye434 yazı
Çok doğru bu yazışmalarla bir yere varılmaz. Sonuç yok. Bir yere varamayız. Birşey daha söylemek isterim karşı fikirler bizim paradigmamızı genişletir. Yani bu tartışmalardan (Medeni bir şekilde olması şartıyla) bence güzel fikirler değişik olaylar da çıkar. Ben şahsen hoşuma gitti. Değişik şeyler öğrendim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er