Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Futbol Ajansi

BaşlatandulatTarih08/05/2012 00:14:12Yorum34

İlk mesaj
merhaba,bu siteden futbol ajansi acmama yardimci ola bilecek arkadaslar varsa,rica ederim,bu ise yeni girecegim,tecrubem yok,tecrubesi olanlar ve tanidiklari olanlar lutfen paylasirlarsa mulu olurum.

Yerleşim Kazakistan / AlmatyMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
34 yorum
Merhaba!
Ben ERDAL AKGUNDUZ
eski futbolcu menejeriyim. Bayram Tutumlu Menejerlikte asistanlık yaptım ( 1999-2001)
Şu anda da Brezilya'da ikamet ediyorum. Birçok futbolcu gönderdik Tr yeye
Nedir öğrenmek istediğiniz?
Bu konularda sonsuz bilgiye sahip olduğumu belirtmek isterim.

erdalakgunduz@gmail.com
ERDAL AKG

Yerleşim Brezilya / Rio De JaneiroMeslek Dany?manlyk
..

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Reklam

merhaba,Erdal bey size ozelden mail atacagim,diger arkadaslar varsa fikirlerinizi bekliyorum. herkese tskl.

guncel

guncel

Aldığın bilgi yetmedi herhalde inan ben ne dediğini bile anlamadım futbolcu bulmak mı istiyorsun yoksa futbolculara menejer mi olmak istiyorsun. Her iki sorunun cevabı da burada olmaz ama belli de olmaz belki bir bilen çıkar. Bende olmak istedim ama futbolcu bulman çooook zor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
futbolcu bulmak zor degil gibi,ama bakalim,nasibime goredir.

bu yazi guncel

futbolcuyu bulsan bile bu buldugun futbolcuyu takimlara pazarlamak lazim.bu pazarlama asamasinda da tanidiklar devreye girer.misal Galatasaraya yeni oyuncu vermek istiyorsun.bir kere bu oyuncu cok iyi olacak ve hatta bazi referanslara sahip olacak.pazarlama kisminda da futbol klubunun en ust tepesinde saglam bir samimiyetin olacak.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
degerli exportsrvce,ben kazakistandayim,bu isleri burda yapacagim,sadece bu islerle danisman istiyorum.

guncel

dulat

fazla uzaga gitmene gerek yok.Istanbul Istiklal Caddesinde ( Taksim ) haftasonu bir kiliseye git ve zencilere bak.ben sahsen Senegal ve Ghana takimlarinda oynamis 3 kisiyle tanismistim.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
konu gunceldir

dulat merhaba dostum,, konu biraz bedük kalmış sanırım,, çünkü sen ne istediğini tam anlatamamışsın,,, bu yüzden arada bir internete girip siteye - GÜNCEL- yazmak yerine, konuyu açıklayıcı bir şeyler yazman daha faydalı olabilir,,, hayırlısı olsun
muratttt

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
konu guncel

yok mu kimse abiler?

sormak istediğiniz amatör klublerine sorabilirsiniz.
Buradan sorunuzu sorsanız daha makul olur bence.
Web Tasarım ve Programlama

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Ben yıllardır amatör profesyonel futbolculuk yapıyorum futbolla yapılan herşey çevreye orantılıdır ve menajerlik gibi bişey düşünüyorsan çok zor bir olasılık bu çünkü bütün hocalar izleyerek oyuncu buluyor alt liglerde bir futbolcunun menajeri zaten olamaz hiçbir yönetici menajerle görüşmez direk oyuncuyla muhatap olur sen ben oyuncuyu kulüplere bağlarım diyorsan izlemeden kimse oyuncu almaz. Birde şunu söylemek istiyorum futbol özerk bir alan isteyen girebilir ama öle kolay değil hemde hiç değil yaşım 26 10 yaşından bu yana futbol oynayorum ve sağımda solumda futbol yorumu yapanları görüyorum gülüp geçiyorum çok cahilce geliyor neden derseniz adam konuşmaya başlarken atıp tutmaya ne Fatih terım kalıyor ne Yıldırım Demirören bu işler kolay değil beyler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim
salam aleikum,kurtadam abi yorumunuz icin tesekkur ederim,Kazakistanda yapacagim bu is,kazagim.zor oldugunu biliyorum,ama bence yapa birim,cunku her iyi futbolcu iyi takimda oynamasi kaanatindeyim,ama her iyi takimda trener mesguldur,isim presentation yapmak.

konu gunceldir

Brazilyanin San Paulo yakininda :deportivo Brazil adinda futbol okulu Var bütün futbol talentleri orada 90 futbolcu Var kadrosunda giden gorusun .kolay gelsin
kartay

Yerleşim ALMANYA / Frankfurt Am MainMeslek Mühendis
kartay sagolun. almanyada bu uslerle ilgilenen tanidiklariniz yok mu? ciddi bu isleri baslatmak istiyorum.

Türkiyede bu işler farklı yürür.

Ne yazık ki, menejerinden teknik kadroya kadar nerdeyse herkez yamyam olmuş.Futbol çok para kazanan bir sektör ancak gelir kaynakları ağır denetim altındadır.en ufak bir zimmet yapılamaz. Bu durumda bizim yamyamlar şöyle bir çözüm bulmuş. Hasbel kader ünlü bir takımda forma giymiş ahı gitmiş vahı kalmış 50.000 Dolar etmez futbolcuyu milyon dolara klübe pazarlar.Ancak hiç bir zaman bu para futbolcuya ödenmez. Köy sandığı şekinde paylaşılır. Futbolcu dökülürse ki döküleceği bile bile alınır , bir bahane ile gönderilir ve yeni alınır.Yenisinden de gelsin extralar. Bu sistem Türkiyede oturmuş vaziyette.Yöneticiler ve teknik heyet , klübün başarısından çok ceplerine girecek extra peşinde koşuyor. Futbolcu ismi ve rakam belirtmeyeceğim ama kim olduğunu çok iyi anlayacaksınız Mersin idman yurdunun XX euro çok diye almadığı futbolcuyu 1 ay sonra 3 büyüklerden birisi XX milyon dolara alıyor. Arada dünya kupası oluyorda , bu futbolcu gol rekorlarımı kırıyor. ? hayır. Sadece menejeri değişiyor.Menejer değişince büyük klüplere kapı açılıyor.Büyük klüpte yağma da büyük. Sistem böyle çalışıyor. Bu durumda namuslu menejerlik yapmak zor. Spor klüpleri yetenekli futbolcu aramıyor. Ucuz futbolcu bunlara yaramaz.Bu durumu tüm menejerler bilir ama açık açık söyleyemez.söyleyemez. Bu yüzden illaki bu işi yapacaksanız elinideki futbolcunun yetenekli olması önemli değil, Yeterki tanınmış bir küpte forma giymiş olsun.Zaten bir bahane ile gönderilecek , yerine alınandan da extralar gelecek. Taraftar hesap sormaz , Kazayla sorar veya spor yazarları çok sıkıştırısa, bahane hazır. "Bu hakemlerle lig yürümez", "federasyon böyle yaparsa olmaz,", "Aziz Y. şöyle , böyle", "Top bizi sevmedi"," direkler izin vermedi","yorgunduk" , "teşvik verildiği duyumunu aldık","sakatımız çok", "önümüzdeki maçlara bakacağız" vs vs vs . Türkiyede futbol, taraftarı yolma ve canlı yayın paraları ile kurulan düzenin nemalandırma üzerine kurulu. Düsürt namuslu insanın hele hele birde dini inaçları olan bir insanın bu işi Türkiyede yapması zor.

Dürüst olarak bu işi yapmaya çalışanların , Allah yardımcısı olsun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hukukçu
Cömert doğru söylediklerin var yazının içinde ama öle kötü olsun diye kimse futbolcu almaz dediğin gibi ucuzada futbolcu alınmaz ama bu sadece 3 büyükler için geçerli onun dışındaki herkes ucuza kalıtelı futbolcu bulmak ister ben bunu suan amatörde oynayan profesyonel futbol oynamış 16 senemi bu işe vermiş olarak söylüyorum hukukçusun galiba benim uşakspordan alacağım var avukata falan verdim ama kulub amatöre düştü kayyuma falan gitti 5 yıldır paramı alamıyorum federasyonda verılmıs bı kararım var ama kulubün profesyonele çıkıp gıderlerıne haciz yoluyla para alıcam oda ımkansız ben ınsan hakları yoluyla falan bısıler alabilirmiyim böyle değişik yöntemlerle federasyondan falan temin etme gıbı seyler acayım mağdur oldum bu işte maddi manevi varmı vereceğin bilgi

sa,yukaridaki yorumlar guzelmis,herkese tskler.turkiye ve rusya diger buyuk liglerde oynayan,ama biraz yasli futbolculari kullaniyorlar gibi,belki turkiyede oynayan ayni futbolculari kazakistana getirebiliriz,ama tabi menajerler baglanti kurmak lazim.

Muzaffer bey uşak spor ile alakalı sorunuz için özel mesaj attım.

Büyük takımlara futblcu pazarlamak , hakikaten zor iş. Küçük klüplerdede cüzzi kazançlar karşılığında bu işi yapmak mümkün, ancak küçük klüplerde şöyle bir durum söz konusu

Klüp şehir klübüyse genelde o şehrin belediye başkanını klüp başkanı yaparlar ( ki belediyenin imkanlarını sefereber edebilsin )Bu durumdada anormal transfer ücreti ve bununla oranlıtı menejerlik ücreti alma durumu yok. Klüp başkanı , arslansın , kaplasın, bizi anca sen kurtarırsın , gazı ile o makama oturtulmuş yeni palazlanmış işadamı ise durum dahada sıkıntılı. Başta para savururken , cepten fazla çıkmaya başlarsa bu seferde kuruşun hesabı yapılır. İşin başında futbolcuyu pazarladınız pazarladınız , gözü açılına çok zor.

Bu durumda en ideal klüpler modeli , başkanı holding sahibi ciddi işadamı olanlar ( altınbaş kuyumculuk - göztepe gibi ) Ancak burada da tüm kadro profesyonel yönetici olduğu için başkana ve yöneticiye sporcu- ücret beğendirmek zor. Zaten göztepe gibi profesyonel kadroyla yönetilen klüpler siz daha sporcunun adını bile söylemeden seçeresini önünüze döker, pazarlamaya çalıştığınız futbolcunun hakkında ,sizin bile bilmediğiniz bilgileri size söylerler.

Bu piyasa kurtlar sofrası değil. Kurt bile bu piyasada, anaokulu bebesi gibi masum kalır. Köpekbalığı sürüsü arasından kısmetinizi aramak gibi. Gerçekten Allah yardımcınız olsun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hukukçu
sagolun,dunyada binlerce futbolcu vardir,iyi ve kalitelisini,ismi olani bulup baglanti kurarsam burdaki kluplerle baglantilarim var. menajerlerle tanismak lazim.

Cömert arkadaş bu konuda bilgi sahibi mantıklı konuşuyor konuyu açan arkadaşın hevesini kırmak istemem ama bır sporcu olarak şundan hep çekmisimdir biri bana sorar ne iş yapıyorsun ben futbol oynuyorum derim ondan sonra olaylar başlar bızım amca oğlu vardı surda oynuyordu kendını bakmadı yalan oldu yok söyle yok böyle futbol anlık gelısen bır olay degıldır yılların getırdıgı bır tecrübe gerektırır bızım ülkede pek böyle denemez Ama adını duyduğun kısılerın hepsı bellı bir emekle gelmıs kendını ispat etmıstır Hakan şükür Fatih terim vs.... Bunun aksını düşünen. Yanılır günlük beklentılerle gırmıs olur olaylara konuyu açan arkadaşa dönmek gerekırse bu ıse gırmesnı çok ısterım ama ısın sonucunda kuş gıbı kaldığında anlar neler demek ıstedıgmı ondan sonra maç tahmını yaparken bıle skor söylemeye çekınır