Ana içeriğe geç

Ev Tekstili, Mobilya, Beyaz Eşya Ve Züccaciye

800 Dolarim Var Yazin Bunu Degerlendirmek İstiyoru

BaşlatandinoburakTarih24/04/2012 15:31:20Yorum33

İlk mesaj
Herkeze selam ben yurt disinda Rusyada ogrenciyim 800 dolar kadar param var yazin Turkiyede bu parami degerlendirmek istiyorum neler yapabilirim sizce sizden bilgi ve fikirlerinizi bekliyorum

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
33 yorum
miktar az diye kimsenin ilgisini cekmiyor sanirim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
aynen ole bizimkisi biraz daha ogrenci isi 800 dolar birikmisim yazin degerlendirmek istiyodum ama halan bir fikir veren yok

madem yazın değerlendirmek istiyorsun turizm sahillerinde küçük bi pazar yeri yada tezgah derim.hem tatil yap hem ticaret.örnek bijüteri yada teksil çalışabilirsin bijüteride kar minumum % 100 dur.benim fikrim.
kolay gelsin.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yöneticilik
tesekkurler ama ben istanbulda yasiyorum daha cok istanbulda bulunucam

rusyada elektronik aletler ucuz ise ve türkiyeye kargo ile filan getire bilirsen 800 dolarlık alım satım yapabilirsin... yada ne bilim rusyaya özgü türkiyede olmayan birşeyi getirip satabilirsin

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ynternet
moskovada domates sat valla 800 dolaron 1 ayda 2000-3000 dolar olur
1234

Yerleşim / GugudaMeslek Ythalat / Yhracat
ben Rusya ST.petersburg sehrinde ogrenciyim teknoloji olarakda Turkiyeyle ayni fiyatlar arada 20-20 dolar oyniyor tavsiyeni icin tesekkurler

domates olayindada haklisniz dolar gibi degerli :)

aslinda ev arkadaslarim koreli ve cinli ordan bayan canta getirip satmaya dusundum koredeki urun alip satsam tanesi 25-25 dolar arasi elimde kalir korkusu cinden getirtecegimde cok dandik urun korkusundan yapmiyorum daha ziyada seri sekilde tuketebilecegim bisey ariyorum ilk etapda aklima masa ortuleri yatti bayanlara yonelik

kimsenin dikkatini cekmemis sanirim miktar az geldi galiba

burak kaç kezdir yazmışsın kimsenin ilgisini çekmedi yada 800 bin lira olsa herkes yazar bu laflar hastalıklı laflardır.. her 1-5 bin arası konu açan kişi veya yorum yazan kişiler den bazıları neden miktar çok olmadıgından yazmıyorlar diyip sözümona alay ediyorlar ama bilmiyorlarmı Türkiye 50 yıl öncenin 70 cente muhtaç oldugu ülke değil belki dışborcu çok ama artık yamalı pantolon giyen yok..

800 dolar dediğiniz insanlarına aylık masrafıdır ülkemizde yoksulluk sınırı 2400 liradır.. en iyisi tatilde yurda geldiğinde o parayı nasıl hemen tüketmeden yazı bitirmeyi aklına koy ..

ayrıca kore den getirsem elde kalır çinde getirsem dandik olur gibi laflar hala ticarete hiç atılamadıgının itirafıdır..
burda hiçkimse iflas etmeden büyük paralar kazanmamıştır
yada zarar etmeden düze çıkmamıştır... adam var konikste itiraf ediyor 500 bin lira akybettim adam var 2000 lira akybettim iflas ettim diyor önemli olan meblagını küçüklüğü büyüklüğü değil ticarete atılmanın cesaretidir..

önce bir kendine güven cesaretini topla elindeki 3-5 dolarıda kaybetmekten korkma sonra bakarsın başarının merdivenleri hızla yürüyorsun..

korkarak ta ticaret yapılmaz kardeşim kazanmanın garantisi olsaydı herkes ticarete atlardı karıkoca çoluk çocuk ayrı ayrı atılır süper kazançlarda olurdu demekki ticaret hem cesaret isteyen hemde düz bir yol degil..

sana tavsiyem özgüvenin olsun kaybetmekten korkma kaybedecek 800 dolarına olsun ama okulda öğrenemeyecegin deneyimlerin olur
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
yorumunuz icin tesekkurler tespitlerini gayet yerinde daha once kendi basima yapmadim ticaret benimkisi isleyisi ogrenmek dedginiz gibi 800 dolarin batip batmasi onemli degil onemli olan kafa yatan bi isi yapmak

Biz biraderle bundan yıllar önce öğrenciyken yaklaşık olarak o kadar parayla seyyar köftecilik işine girmiştik. 3 gün sonra yatırdığımız parayı amorti etmiştik. 5-6 ay geçtikten sonra ise işin cılkı çıkmıştı bıraktık. Ama o süre zarfında hacmimize göre iyide bir para biriktirdik. Ardından bir tatil bölgesinde, halk plajına yakın bir yerde işporta şeklinde deniz malzemeleri satmaya başladık. İşler yine çok iyiydi ama yok serserisi, yok mafya tiplisi vs. tak ettirdi, elimiz belaya gireceğine bırakalım daha iyi dedik, o işinde cılkı çıkmıştı, bıraktık. Ama hacmimize göre fenada sayılmayacak bir para kazanmıştık. Sonraki dönemlerde sırasıyla çeşitli işler yaptık. Sadece lokantacılık bizi biraz zorladı ama lokantayı da çok iyi bir fiyata devrettik. Yalanla, dolanla, ***lık felsefesiyle ne bir iş yaptık nede hakkımız olmayan 1 kuruşa tenezzül ettik. Bizimkisi de kısmet işte. Bizde yeteri kadar iş yapmayan lokanta bizden sonra para basmaya başlamış :) Allah dahada versin... Diyeceğim odur sevgili kardeşim; 800 dolar ne çok nede az paradır. Ticaret paradan önce, fikirde ve ticaret erbabının karakterinde başlar. Bol şans.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er

sevgili arkadaşım ticarette miktar önemli değildir , 100 bin lira sermaye ile kazanamadığım kar marjlarını 10 bin liralık bir sermaye ile başladığım başka işte kazandım , yani sermayem düşüktü ama kar marjı yüksekti , benim ayda kazandığım 2 bin lirayı , mesela pazarda meyva sebze satan adam da kazanıyor ama adamın sermayesi sadece 1000 lira

yani 1000 liraya da ayda aynı kar marjlarını kazanabilirsin , 10 bin liralık sermaye ile de aynı , 100 bin liralık sermaye de aynı , tek fark farklı iş kolları

senin de durum bu ama güzel bir iş fikir bulabilirsen sermaye sorun değildir , zaten herkes anasının karnında iş öğrenip doğmuyor , yapacağın işi öğren , cesaretini topla ve gözlem yap tabii cesaret derken hesapsız kitapsız bir işe dalmayacaksın , hep kar yapacağını değil , zarar edersen paçayı nasıl kurtarırsın hesabını yapacaksın

ayrıca çevre çok önemli , para dosttan kazanılır , mesela senin mahallende manav varsa alış verişini ordan yaparsın veya alt katındaki kuaförü değil de , kuaför olan ve senden iki saat uzaklıktaki bir arkadaşını tercih edersin , mesela kışın çatı aktı , bir usta bin lira dedi ama tanıdık bir usta 1300 dedi , tanıdığa yaptırısın

yani " BENCE " eğer bir iş yapmak isteniyorsa , lazım olan akıl + fikir + cesaret + çevre + konum ve en son sermaye :D

bu kadar konuşma yeter sanırım :)

fikrime gelecek olursak , rus turistlere uygun fiyatlı otel odası ayarlıyabilirsin , mesela oteller , seyahat acentalarına %25'e kadar indirim yapıyorlar sende sağlam bir acenta veya otel ile anlaş komisyon al veya otel odasını şimdiden al , yazın yüksek fiyata sat

ayrıca Rusçan sanırım iyidir , en basitinden bu milyonlarca Rus müşterin var demektir , git Antalyaya , mayo , bikini , havlu , şal veya aklına ne gelirse al ve sat , hatta işi abartıp Türklere bile satabilirsin :D sonuçta bende öğrencilik yıllarımda Eminönü'nde vapur iskelesinin önünde gece vakti shetland kazak satışı yaptım , güzel paralar da kazandım , gördüğüm kadarıyla bu forum bu tür başarı hikayeleriyle dolu

yok aklıma bi iş yatmıyor dersen yanına kafa dengi ortak bul , o da olmadı getir 800 liranı yeme içme ev benden yazın 3 ayda paranı 2000 lira yapalım :D

şimdiden kolay gelsin , iyi günler ve hayırlı işler

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ymalat
ban burak güzel yorumlar yagmaya başladı bile değil mi paranın küçüklüğü büyüklüğü önemli degil önce kendine güven kaybetmeyide kazanmayıda göze al..

ama bunu unutma 2000 lirası olan ile 100 bini olan aynı parayı kazanamaz iki farklı kişi olsunlar ikiside zeki olsunlar 100 bini olan aylık 5 bin kazansın (gider hariç) %5 eder ama 2000 lirası olan %5 onu kurtarmaz ancak en fazla %100 kazan sa bile 2000 lira kazanır ama bunu da unutma 100 bin lirası olan kişiyede 2000 lira getiri azdır..

sende o parayla en fazla giderlerini kurtarırsın yani çok işinin ehli olsan ancak sermayen yerinde kalır
dortler

simdi okudum yazdiklarini cok tesekkur edrim gayet yerimde olumlu yorumlar .Ben bu yaz kafaya koydum bu 800 dolar paramla biseylr yapicam ama ne :)?

yorumlar cok az olmus yeni bir ufak capli biseyler yapmak isityene fiker verebilicek yokmu konuyu ozetlersek masa ortusunda karar kildim fikirlerinize ihtiyacim var

sana süper bir iş fikri buldum... para na göre.. öncelikle işlek bir yer bul orda tezgahını aç..
çok başarılı bulduğum . peynir ekmek gibi satılması da cabası. şöyle ki, ananas 8 dilime bölünür. her dilim kocaman kürdanlara saplanır. folyöyle kaplanır. alıcısına ulaştırılır. ve bunun değeri 1 tl'dir.

bir ananas max market alışı veya hal alışı : 3 tl
1 ananası 8 e bölersen dilimi : 3/8=0.375 tl= 37 krş.

1 büyük kürdan : 0.01 tl= 1 krş

kaplama folyö: 0.001 tl= 0.1krş.

total= 39 krş.

her satıştan 61 krş net kar.

günde 100 tane satsa, 61lira net kar...
en fazla sermayen 50 lira gitmez ama günde 61 lirayı cebe indirirsin
dortler

İstanbulda ne satarsan sat ,alıcısı çıkar...Lakin önemli olan sürümü bol ,kar marjı yüksek bişeyler satıp az sermayeyle bol kazanç elde edebilmek...Bana kalırsa buda en çok kadın ve çocuk lara hitab eden ürünlerde...Sokakta kadın,a hitab eden ne satarsan sat bir bakmışsın başında en az 3 kadın toplaşır...Bu ister eşarp olsun,ister terlik olsun,ister çanta,ister fanila,ister çorap...Sermayenin az olması umutlarınında az olmasına sebep olmasın...Yapmak istedikten sonra iş çoook ... Sokakta su satan bir esnaf bile bundan büyük paralar kazanabiliyor günümüzde...Ben şunu öğrendim bunca esnaflık hayatım boyunca...SOKAKTAKİ METAL PARA (YANİ 50 KRŞ 1 TL) insana en tatlı kazancı sağlıyor yeri geldiğinde...Düşün ki 1Ttl ye paket kuruyemiş satıyor esnaf,fındık,antep,çekirdek vs...İç fındığın kilosu 15 tl enaz çoğu insan 15 tl veripte bir kilo findık almaz,ama yol üstünde 1 tl ye satılan 50 gr fındığı alır yer...hesap ortada. 1000:50: 20*1:20 TL geldimi fındığın kilosu 20 tl ye...2,5 tl bir kilo kilitli poşet...Yani anlatmak istediğim küçük paralar göze gözükmesede büyük kazançlar sağlıyor yeri geldiğinde...Ticarette para bir yere kadar gereklidir güzel kardeşim....Bir yerden sonra azim,zeka,ve sebaat devreye girerki buda ticaretin temel direklerindendir...800 Dolar sana çook para kazandırı korkma...Ve inanki az kar da çok bereket var...Yeterki kanaatkar ve dürüst ol... Sana şimdiden başarılar dilerim...
Ormanda tilki en akıllı, koyun ise en saf hayvandır, ancak tilki her zaman aç koyun ise tok gezer...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
cok tesekkur ederim yorumlariniz ve fikirleriniz icin

bende bu yaz birşeyler yapmak istiyorum yaa ama ne ? çarşı pazarlarda neler satılabilir yada turistik yerlere neler satılabilir benimde 500 liram var:ÇD

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
ucuz bayan el cantaları ımal ediyoruz 75 krs gibi cuzi bir rakama
isterseniz ilanlarıma bakabilirsiniz bu ürünleri pazarda 3 adeti 5 tl den cok rahat satabilirsiniz yeterki pazarda ufak bir yeriniz olsun

bol satıslar

ıyı calısmalar

Yerleşim Türkiye / YskenderunMeslek Saty? / Pazarlama
teklifiniz icin tesekkurler ben daha cok masa ortusu veya o tarz bisey dusunuyorum satmasi daha kolay oldugunu dusunuyorum tezgah olayina girmekten cekiniyorum sabit durmaktan kaciniyorum

viptoptan ürünlerinizi görebilme imkanı var mı bana özelden ulaşabilirmisiniz vala burak bir laf vardır azimle sıçan mermeri deler ikimizde aynı yaştayız bu yaşlarda işin ucunu sıkı tutup artık kendi kabuğumuzdan çıkma vakti gelmiştir bence şimdikten başlamak lazım bende ek iş olarak ama yüksek paralar kazanamak istiyorum ama para kazanmak yerine asıl istediğimiz şey allahtan rızk olmalıdır. para herzaman vardır ama bereketli olması için de bol bol dua edelim. allah işlerimizi hayır eylesin ve umarım birgün sende bende büyük bir iş adamı oluruz (: saygılar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
hayirlisi bakalim ufaktan biseyler yapmaya calisiyorum bende yazin bakalim

yazın bence bu paraya dondurma al bütün yaz yersin serin serin:))))

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Ymalat
vayyy burak bey;

masa üstü iş yapmak valla haklısın kardeş millet burda 18 yıl okul okusun kpss lere çalışsın yine masa üstü özel sektörde iş bulamazken sen 18 yaşındasın masa üstü iş arıyorsun dostum gerçekten de senin hedeflerin çok yüksek biraz çıtayı indir... haa hedeflerim yüksek tutacagım ki diyeceksen o zaman iyi bir yetenegin olacak eğitimin süper olacak..

ama sen pazarlama arıyorsan paran bol olacak.

ama daha ögrencisin paranda bir restarauntta 2 kişilik bir akşam yemegine ancak yetiyor ama hedeflerin yüksek

önce çelişkiyi çöz bence.. ilk günlerde gerçektende para ihtiyacın oldugunu sanıyordum ama iiş yavaş yavaş alay vaziyetine binince bende ananas olayını yazdım karşılık ama bu seferde alay vaziyetini bir çita daha yükseltip
3 ay yapacagım masa üstü iş olayına baglamışsın önce özgüven sendromunu aş bence
dortler

yasim 18 degil 24 bu basta solemek isterim dostum ikincisi herkezin maddi ve cevresi ayni degil ozel durumumuda burda yazmak istemem bu taz fikirleri kendine sakla sayin dortler21 falan filan... yaziyida duzgun okursan sevinirim masa basi degil orda masa ORTUSU YAZIYOR DIKKATLI OKUYALIM LUTFEN

ek olarak sunuda ek olarak bildirmek istedim dedigim gibi yasim 24 ve ticari olarak kendi cabalarimla ilk deneyimimi yasamak istiyorum ve bu paraylar kazanmakdan ziyadan tecrube edinmek icin ilk etapda kazamak veya batirmak oneli degil tecrube edinmek nabiz yoklamak senin gibi degilde benim herzaman hedefleride yuksek olmustur hayalini kuramadigin seyi zaten gerceklestiremezsin buda benden...

bu arada da anladigim kadariyla masa basi isini siz baya cok istiyosunuz olmuyo masa gorunce direk psikolojik masa ustu diye okumussunuz

Bence plaj çantası al sanırım tanesini 0,75 tl ye bulabiliyorsun forumda satanlar var idi... git plajlara ürünü 3 liradan 5 liradan sat

paran ile 1900 adet aldığını düşünelim...

800x1.83=1464/0,75=1952 çanta

1952 x 3,5 ( ortalama rakam ) = 6832

6832 / 1,83 = 3733,33 usd yapar...

sanırım bu kadar basit bir hesap yeterince açıklayıcı olmuştur.

Hayırlı işler dilerim...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama