sevgili arkadaşım ticarette miktar önemli değildir , 100 bin lira sermaye ile kazanamadığım kar marjlarını 10 bin liralık bir sermaye ile başladığım başka işte kazandım , yani sermayem düşüktü ama kar marjı yüksekti , benim ayda kazandığım 2 bin lirayı , mesela pazarda meyva sebze satan adam da kazanıyor ama adamın sermayesi sadece 1000 lira
yani 1000 liraya da ayda aynı kar marjlarını kazanabilirsin , 10 bin liralık sermaye ile de aynı , 100 bin liralık sermaye de aynı , tek fark farklı iş kolları
senin de durum bu ama güzel bir iş fikir bulabilirsen sermaye sorun değildir , zaten herkes anasının karnında iş öğrenip doğmuyor , yapacağın işi öğren , cesaretini topla ve gözlem yap tabii cesaret derken hesapsız kitapsız bir işe dalmayacaksın , hep kar yapacağını değil , zarar edersen paçayı nasıl kurtarırsın hesabını yapacaksın
ayrıca çevre çok önemli , para dosttan kazanılır , mesela senin mahallende manav varsa alış verişini ordan yaparsın veya alt katındaki kuaförü değil de , kuaför olan ve senden iki saat uzaklıktaki bir arkadaşını tercih edersin , mesela kışın çatı aktı , bir usta bin lira dedi ama tanıdık bir usta 1300 dedi , tanıdığa yaptırısın
yani " BENCE " eğer bir iş yapmak isteniyorsa , lazım olan akıl + fikir + cesaret + çevre + konum ve en son sermaye :D
bu kadar konuşma yeter sanırım :)
fikrime gelecek olursak , rus turistlere uygun fiyatlı otel odası ayarlıyabilirsin , mesela oteller , seyahat acentalarına %25'e kadar indirim yapıyorlar sende sağlam bir acenta veya otel ile anlaş komisyon al veya otel odasını şimdiden al , yazın yüksek fiyata sat
ayrıca Rusçan sanırım iyidir , en basitinden bu milyonlarca Rus müşterin var demektir , git Antalyaya , mayo , bikini , havlu , şal veya aklına ne gelirse al ve sat , hatta işi abartıp Türklere bile satabilirsin :D sonuçta bende öğrencilik yıllarımda Eminönü'nde vapur iskelesinin önünde gece vakti shetland kazak satışı yaptım , güzel paralar da kazandım , gördüğüm kadarıyla bu forum bu tür başarı hikayeleriyle dolu
yok aklıma bi iş yatmıyor dersen yanına kafa dengi ortak bul , o da olmadı getir 800 liranı yeme içme ev benden yazın 3 ayda paranı 2000 lira yapalım :D
şimdiden kolay gelsin , iyi günler ve hayırlı işler