Ana içeriğe geç

İş Dünyası

İroko Ağacı Getirtmek

BaşlatanOzgurKALETarih16/04/2012 10:58:58Yorum6

İlk mesaj
Üye177 yazı
Merhaba arkadaşlar,

Afrika'da çevrem çok geniş. İroko ağacının Türkiye'de aranan bir ürün olduğunu duydum. Sert bir ahşap , teknelerde falan kullanılıyor. Acaba bunun pazarı nedir. İthal etmek isteyen üreticilerle nasıl iletişime geçilebilir.
Çevresinde olupta yardımcı olabilecekler varsa sevinirim.
Özgür KALE
Founder - Foreign Trade Manager
academic Elevator & Escalator Technology
info@academic.com.tr
www.academic.com.tr

Yerleşim Türkiye / Antalya İstanbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye166 yazı
tropik ağaçlar'da özellikle alman,belçika,fransız firmaları çok etkin,özellikle de alman firmalar,siz onlardan kaliteli ve ucuz ıroko tomruk nasıl alıp türkiye'ye getireceğinizi bilmiyorum ama getirebilirseniz satış sorununuz olmaz...ayrıca afrika'daki çok geniş çevrenizden ne anlamalıyız? özel firmalar zaten rahatca sattığı tomruğu size ucuz neden versin? diğer seçenek,ilgili ülkelerin etkili devlet görevlileri ile iyi ilişkileriniz var da ucuz ya da vadeli tomruk alabiliyorsanız,bir şey söyleyemem...tropik ağaç piyasası istanbul,kocaeli,izmir,antalya,ankara merkezli..,
dünyaköy'lü mahlukus

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye762 yazı
forumdan Gökmen Demeti bulun.Afrika ve Senegalde şahsen bulundu.Orada bağlantıları da var.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Üye177 yazı

Ortağım Beninde yaşıyor. Mal bulma problemimiz yok. Bana hazır alıcı lazım şartlarda konuşup anlaşabileceğimiz.
Özgür KALE
info@academic.com.tr
www.academic.com.tr

Yerleşim Türkiye / Antalya YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye166 yazı
özgür bey..,
afrika'dan tomruk ya da keresteyi parası teminatı olan herkes buluyor,önemli olan hangi kalitede ürünü kaça bulduğunuz,ve detürkiye'deki ilgili firma ya da kişiye teslim ettiğinizdir,bence şu yöntemi denerseniz alıcı olan sizi bulur,tomruk özelliklerini ve teslim yeri belirterek,ne biçimde teslim edeceğinizi de (gümrüğü ödenmiş-ödenmemiş v.b.) belirterek cazip bir fiyat verirseniz çok geçmeden sizinle iletişim kuranlar olacaktır...kolay gelsin..,
dünyaköy'lü mahlukus

Üye177 yazı
Sayın Mahlukus,
Bilmiyorum Afrikadan hiç mal getirdiniz mi ancak orada yaşayan yerli kabileleri bilen ve bağlantıları olan biriyle çalışıyorsanız hem uyguna hemde garanti mal alırsınız. Oraları bilmeden internet vasıtasıyla bağlantı kurmuş ve dolandırılmış bir çok kişi gördüm. Adamlar akreditifin bile sahtesini yapıyorlar. Bende bu garanti bağlantımı kullanmak istiyorum ,durum bundan ibaret. Şimdi pazara bakıyorum. Eğer ihtiyaç gerçekten çoksa o zaman ortağıma fiyat almasını söyleyeceğim. Bu bizim asıl işimiz değil , talep olursa bakacağım.
Özgür KALE
info@academic.com.tr
www.academic.com.tr

Yerleşim Türkiye / Antalya YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye166 yazı
afrika'dan kendim hiç tomruk ya da kereste getirmedim ama,epeyce tomruk kereste sattım,şöyle de deyebilirim, apple'nin tablet bilgisayarlarını doğrudan hiç ithal etmedim ama, aynı model apple tabletin farklı ülkelerden % 50,60 ucuz getirilebildiğini ve ürünün neden ucuz olduğunu bilirim,
ıroko tomruk konusuna gelince,ilgisiz organlarımla düşünmem,beynim ile düşünür,dağarcığımda olan verileri de, yazılı ya da sözlü dillendiririm..,
en son ıroko tomruk bilgisinin bana gelişi yaklaşık 30-40 gün olmuştur,bilgi benim talebim üzerine bir alman firmasının türk yetkilisi tarafından verilmiştir,
a kalite, çap: ortalama 1.20 cm +, 1250 m3 ıroko tomruk marmara derince liman teslimi olarak fiyat verilmiştir,teslimat için verilen tarih (olağan koşullarda) en geç şubat ay'ı sonu olarak belirtilmiştir,fiyatı burada yazmam hiç de hoş bir davranış olmaz..,
gerçekten ıroko tomruk getirip satmak amacındaysanız emeğinize yazık olmasın,böyle olmaz..,
yine de başarılar dileyeyim..,
dünyaköy'lü mahlukus