Sana tavsiyemi şu anda yaşanan bir örnekle vereyim .
http://www.aliexpress.com/product-fm/422778791-7-Mini-Bilgisayar-Android-2-2-256Mb-SDRAM-800MHz-WiFi-MID-WM8650-TURKCE-wholesalers.htmlgittigidiyor veya sahibinden üzerinden satış yaparsan paranın sana ulaşması problem olur. Fakat aliexpress veya ebay üzerinden satış yaparsan ki yukarıdaki örnekte gördüğün gibi aliexpress ten satış yapan kişiler var bu sadece bir örnek bundan başkalarıda var rahatlıkla ürünlerin satışını yaparsın.Türkiye'deki kişilerde senin ürünleri paypal veya escrow aracılığıyla alırlar, ödemelerini yaparlar.Cep telefonu satmamanı tavsiye ederim, gümrüğe takılma ihtimali yüksektir.Satışını yaptığın ürünü gift olarak işaretlersin, tek tek gönderirsin, 100 dolara sattıysan 10 dolara olarak beyan edersin, göndereceğin ülkelerin gümrük mevzuatlarına dikkat et. Ayrıca bu siteleri kullanırsan sadece türkiyeye değil tüm dünyaya satış yapabilirsin.
Bu iş bana küçük gelir daha büyük oynamak istiyorum dersen, işin o kısmı biraz karışık, öncelikle çinde bir firma kurarsın (TC vatandaşı olduğun için çinde şirket kurabilirmisin orasını bilemem), sonra alibaba üzerinden ilanlarını girersin, müşteriler seni bulur sipariş geçerler ödemeyi akredite olarak veya banka havalesiyle gönderirler,ki alıcı için akredite en güvenli olanıdır.Sen ürünleri gönderirsin,ürünler gümrükten teslim alınır,ödeme senin hesabına geçer. Müşteriler beni bulamaz ben bulayım dersen Google'dan ithalatçı firmaları araştır, tahtakalede genellikle elektronik ithalatçıları bulunur fakat hepsi kurt gibidir. Senin gibi 100 lerce kişiyle çalışmışlardır. İthalatçılar derneğine üye olanları bul, hatta bu derneğe üyeleriyle paylaşmaları için yazılar gönder.Çinde sürekli fuarlar düzenliyor bu fuarlarda stand aç Türk bayrağı olsun standında sürekli Çin'deki fuarlara katılan akrabam var dil sorunu yaşıyor orada bir Türk'ün satış yaptığını görenler senden ürün almayı tercih edebilirler.
Satışını tavsiye edebileceğim ürün ise, büyük montanlı satış yapacağım dersen oyuncaktır, çünkü küçük oyuncakların nakliyesi kolay olduğu için Türkiye'de üreticisi pek yoktur ve hepsi Çin'den gelir. Fakat büyük oyuncaklar gelmez PİLSAN gibi firmalar üretir. Tek tek satış yapacağım dersen Elektroniktir. Çünkü bizde malesef yine tüm elektronik ürünler çin'den gelir.
Bir ürün önerimde Android TV box'dır. Bu ürünü mutlaka araştır. Ebayde 65 dolara satanlar var ve özelliklere göre 200 dolara kadar çıkıyor fiyatı,Ben alibaba aracılığyla bir çok firmayla görüştüm 35 dolara kadar fiyat aldım, fakat elektronik şirketim olmadığı ve teknik servis ağım olmadığı için ürünün garanti belgesini çıkartamadım.Çıkartabilseydim bu üründen getirecektim, şimdi vestel bir ürün üretti ki üretmemiştir kesin çinden getirmiştir avrupaya satıyor türkiyeye satmıyor çünkü türkiyeye smart tv diye tv lerini satmaya çalışıyor.Bu ürün normal plazma veya lcd tv ye android işletim sistemli tv haline getiriyor.Bu ürünü Türkiye'de teknik servis ağı olan, garanti belgesi alabilecek firmalara pazarlarsan bence iş yapabilirsin.
Gerekirse bu tarz firmalara numune gönder ürünü tanıtıcı yazılar gönder, adresin shenzen olsun, fakat tavsiyem orada yaşan bir Türk olarak değil bunun üreticisi olan bir Çinliymiş gibi yap bunu yoksa zaten kendi bağlantıları vardır çinde araştırıp senin fiyatınında altına bulurlar getirip satarlar.Sen sadece üreticiyle ithalatçı arasındaki bağı kur,üreticeden komisyonunu al tabi Çin'de bu işler nasıl olur bilemem bir sözleşme vs. yapabilirsin üretici firmayla, size getireceğim müşteriye yaptığınız her satış üzerinden %3 komisyon alırım gibi.
Sormak istediğin başka şeyler olursa özelden mesaj atabilirsin. Uzun süreler ebayden ürün getirim Gittigidiyor üzerinde satışını yaptım, yardımcı olmaya çalışırım