Ana içeriğe geç

İş Dünyası

E-ticaret Sistemi Vesatış Hakkında Bilgi İstiyorum

BaşlatanAR_club7Tarih26/02/2012 15:48:58Yorum13

İlk mesaj
Yeni Üye26 yazı
Merhaba,bir e-ticaret sitesi kurmayı düşünüyorum siz değerli koniks üyelerinden de bilgi ve yardımlarınızı benimle paylaşmanızı istiyorum.
1- E-ticaret sitesi kurmadan önce yapılması gerekenler izlenecek yol .(Evrak vs.)
2- E-ticaret sitesi kurabilecek profesyonel firmalar.Site içerikleri fiyatlar ve kapsamlı bilgi.
3- E-ticaret sitesinde satılabilecek ürün çeşitleri hakkında bilgi.
4- E-ticaret sisteminde ürünlerini satabileceğim tedarik firmaları.Fiyat,ürün detayları,ödeme şekilleri ve gerekli bilgiler.
5- E-ticaret sisteminde faaliyet gösteren değerli arkadaşlarımın edindiği tecrübeler.
Umarım sorularımla sizleri rahatsız etmedim.Değerli cevaplarınızı bekliyorum.Saygılarımla.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Yeni Üye26 yazı
Sanırım kimsenin bilgisi yok bu konu hakkında !!!

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Üye310 yazı

Bu konuda forumda çok fazla ve tatmin edici bilgiler var. O nedenle insanlar aynı şeyleri yazmaktan sıkılmış olabilirler.
Forumda gezin bir zahmet, cevabını bulamadığınız bir şey olursa o zaman tekrar sorun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye26 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - fırsat kapıları
www.gittibitecek.com adresindeki gibi bir site isterseniz kura biliriz tecrübe yaşanarak edilir bunu unutmayın bu sistemi size 59 Tl ye kura biliriz

Siteyle ilgili detaylı açıklamaları lisans vs. ve iletişim bilgilerinizi mail olarak gönderebilirseniz sizinle görüşmek isterim. Teşekkürler. AR_club7@hotmail.com

Yeni Üye26 yazı
Teşekkür ederim onurkoniks verdiğiniz bilgilere.

Üye149 yazı
öncelike bu işin sizin gözünüzde değeri nedir, yani açalım bi site herkes açmış ne olucak ? gibi bi düşünceniz var ise firsat_kapilari rumuzlu arkadaşın size 59 liraya kurmayı teklif ettiği uygulama opencart isminde ücretsiz bi uygulamadır açık kaynak kodludur seo çalışmaları vs. yok kurulumu yaklaşık 5 dakika sürer bana bi mesaj atın kurulumu konusunda yardımcı olayım.

onun harici bunun bi sektör dolayısıyla ciddi bi girişim olduğunun farkındaysanız,

1- ) Herşeyden önce sattığınız ürünler için fatura kesebilmeli dolayısıyla firma olmalısınız (resmi evrak, fatura vb.).
2- ) Ücretsiz uygulamaları bi kenara bırakıcak olursak yaklaşık 7 8 firma karşımıza çıkıyor, paket satışları mevcut yani aynı uygulamayı sizden başka bi çok insana sunuyorlar. fiyatları 600tl den başlamak üzere 5000 tl gibi rakamlara kadar gidiyor bunların geneli yıllık kiralama metoduyla çalışır yani her yıl belli bi yazılım kullanım bedeli ödersiniz karşılığında olası herhangi bi soruna karşı muhattab bulur ve destek alırsınız.
3-) Genel geçer ürün satışına yönelip sektörün devleri arasında ezilmektense niş bi pazar yaratmak en doğrusu (milyon dolarlık sermaye/ prime time zamanlarda reklam verebilme gücü, yeterli likidite ile uygun ürün alabilme gücü vb. imkanlara sahipseniz orası başka) genel olarak kargoya verilebilicek uzun süre saklanabilicek ürünler internet satışına uygun ürünler onun harici fiyat veya farklı avantajlarınız olmalı yani kullanıcıya oturduğu muhitten değilde ürünü sizden almak için bi sebeb yaratmalısınız. ikinci ihtimal insanların birebir/yüzyüze almaya çekindiği ürünler nedir işte örnek olarak cinsel ürünler (her türlü ilaç, sağlık medikal vb. ürünler) bunun en doğru yolu bütçeniz mevcut işiniz veya bağlantılarınızı gözden geçirip karar vermeniz. yoksa her türlü ürün internetten satılabilir.

4-) Bunun nokta atışı bi cevabı yok maalesef bilimum firma size ürün entegrasyonu dedikleri xml biçiminde ürün akışı sağlar siz satarsınız onlar sizin adınıza sizin kutularınız ile kargolar genel geçer kural bu.

5-) Özel e-ticaret yazılımları yazmış, çeşitli ortak ödeme noktaları tasarlayıp işler hale getirmiş (ortak sanalpos) ve hali hazırda hala devam eden farklı sektörlerde internet satışlarına teknik destek veren bi programcı olarak edindiğim tecrübeler şöyle.

Ödeme imkanları :
Ne kadar çok ödeme opsiyonu o kadar çok geri dönüş sağlıyor bi e-ticaret sitesinin olmazsa olmazı kredi kartı ile ödeme kabul edilmesi onun harici mobil ödeme vb. dışında mümkün olan en çok çeşit ile farklı müşterilere hitap edibilmek bu işin ilk şartı. Bu yüzden ya bi şirket olup sanalpos almalı veya sanalpos kiralama hizmeti veren bi yerden pos edinmelisiniz.

Kullanılan yazılım, destek aldığınız ekip :

Öncelikle malumunuz algıda seçicilik diye bi tabir var, herhangi bi arama motoruna opencart yazarsanız yerli yabancı milyon tane e-ticaret sitesine ulaşırsınız ve hepsi aynı uygulamayı kullandığı için kullanıcılarda göz aşinalığı yaratmıştır dolasıyla baştan bi prestij kaybı var bu işi profesyonel bi ekibe bırakın yeterli bütçeniz yoksa freelance çalışan insanlarla görüşün sektöre uygun uygulamalar edinin, seo çalışmaları reklam başarı puanı uygulamalarınız mutlaka bulunmalı eğer bütçeniz uygun ise sosyal medyada aktif olun hatta bunun için arkadaşlar görevlendirin ve bu çalışmayı çok özenle yapın örneğin facebook gibi bi mecra var günümüzde tüm insanları yaş, cinsiyet, ilgi alanı vb. özellikleri ile kategorize edebiliyorsunuz dolayısıyla potansiyel müşteriler belli siz ürünü ve tanıtım yolunu bulmalısınız. neyse sabaha kadar konuşulucak bi konuda bu şekilde özet geçmiş olayım bursa'lısınız sanırım şehirden böyle düşünceler çıkması sevindirici başarılar dilerim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Üye377 yazı
Özel yazılımla e-ticaret sitenizi yapabiliriz.Yıllık kira bedeli ödemezsiniz.Opencard sistem olmadığı için fiyat değişiklik gösterecektir.Bilgilerinize.

msn : bilgi@fulltasarim.com ekleyin projelendirelim.
Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Yeni Üye37 yazı
1- E-ticaret sitesi kurmadan önce yapılması gerekenler izlenecek yol .(Evrak vs.)
İlk önce ne üzerine bir site açacaksınız bunun için bir vergi levhanız gerekli çünkü sattığınız ürünlere fatura keseceksiniz.
2- E-ticaret sitesi kurabilecek profesyonel firmalar.Site içerikleri fiyatlar ve kapsamlı bilgi.
Bu eticaret sistemlerinde soygun düzeni şuanda devam ediyor. proticaret firması var ücretsiz script dağıtıyor çokda sağlam deneyebilirsniz. ben kullanıyorum
3- E-ticaret sitesinde satılabilecek ürün çeşitleri hakkında bilgi.
Kimsenin satmadığı ürünleri satmalısın yoksa büyüklerden sana pay kalmaz
4- E-ticaret sisteminde ürünlerini satabileceğim tedarik firmaları.Fiyat,ürün detayları,ödeme şekilleri ve gerekli bilgiler.
O satacağınız ürüne göre çok farklılık gösterir
5- E-ticaret sisteminde faaliyet gösteren değerli arkadaşlarımın edindiği tecrübeler.
Masrafın gerçekten çok olucaktır bir bankadan sanal pos almak yıllık 400 tl den 1000 tlye kadar gidiyor. Ayriyetten ilk sanal pos başvurundada en az 1000 tl gidiyor.

Yerleşim Türkiye / Di?erMeslek Esnaf
Üye149 yazı
E-ticaret piyasası yıllık 400tl 1000tl gibi ödemeleri "çok masraf" olarak görenler için uygun değildir. İlk pos başvurunuzdada 1000 tl gitmez her bankanın kendi web sitelerinde ücretler ve diğer gerekli bilgiler mevcut 100$ ile 250$ arasında değişir bunlarda.

Sizlere 100 liraya 300 liraya vs. e-ticaret paketi satmayı taahhüt edenlerin asıl amacı zaten halihazırda ücretsiz olan uygulamaları çeşitli umutlar ile süsleyip host (sunucu/barındırma) satışı yapmaktır. Kısaca keriz avındadırlar. Bu tarz sitelerin %95'i 2 bilemediniz 3 ay sonra kapanır gider.

Proticaretin yıllık en ucuz paketi 1250$ dan başlamaktadır. ücretsiz adı altında sunulan diğer uygulama yine bi keriz avı ve pazarlama stratejisidir. bahsettiğiniz ücretsiz uygulama sef link oluşturmaktan aciz olup id ile ürün tanımlaması yapıcak şekilde kodlanmıştır. ilgili firma satmaya kalksa 10 kuruş etmeyecek diğer paketi ücretsiz olarak dağıtarak aynen buradada olduğu gibi bi çok forumda ücretsiz reklam yapma olanağı sağlar ayrıca ücretli versiyona geçicek potansiyel müşteri avı için bu önemli bi unsurdur.

Sizlere sınırsız kategori, sınırsız ürün ekleme vb. imkanları özellik olarak sunan avcılara dikkat edin. bunlar birer özellik değil işin olmazsa olmazıdır siz hiç bi oto galeriye gidip herhangi bi aracın özelliklerini sorduğunuz zaman "4 tekerleği ve bir direksiyonu var" lafını duydunuz mu ? duymadınız neden çünkü o arabanın özelliği değil olmazsa olmazıdır dolasıyla sanki bi özellikmiş gibi sunulmaz.

Bu tarz tuzaklara düşmeyin. paranızı çöpe atmayın onun yerine 400 lirayı alın o parayla arkadaşlarınıza bi gece yemek ısmarlayın çünkü cebinizde 2 3 bin tl gibi rakamlar ile e-ticaret işine girdiğinizde o para çarcur olur hiç bir geri dönüşü olmaz ha sokağa atmışsınız ha bu işe yatırmışsınız bi fark yok. ama diğer türlü arkadaşlarınız ile dostluğunuz pekişir fenamı :)

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye15 yazı
Sayın AR-Klup7,
E -ticaret isine girmek isteyen arkadasim,Ben bu ise girdim.Tek urunle satıs yapan bir site.Site hazır,stokta mallarımız hazır,mallarımızdan satın alanlardan bugüne kadar memnun kalmayan olmadı.Ben baska islerim nedeniyle cok ilgilenemiyorum.Eger siz ilgilenirim derseniz her türlü imkanı saglayabilirim.Ister ortaklık,ister prim.Su anda sitenin tık sayısı cok düsük,buna ragmen biz siparis alıyoruz.Bunu artıracak calısmaları yapın yeter.
Başarılar diliyorum.
Biorel Botanics
Detox Bandı
biorel@biorel.com

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Sa?lyk hizmetleri
Üye136 yazı
birol er bende bir kaç site yapıp sonra e ticaret sitesi yapmayı duşunuyorum mailimi bırakıyorum mesaj atarsanız sevinirm yalpi_52@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / OrduMeslek Di?er
Üye125 yazı
zamanında forum siteleri turemisti çöplük gibi olmustu simdide opencart lar prestashoplar çıktı durdu adam diyorki 50 lira ver siten olsun hanı Google optimizasyonu hanı. sep ayarları hanı link ayarları yok birde 50 tlye siteniz olsunmus 50 tl ye site sahibi olacağını sananlar eminimki domain nedir hosting nedir bilmezler birde wordpress sahibi kisi tutmus r10 da yazmış sahibinden tarzı ilan verile bilen site yazdiracagim yazmış gülünç tarafı butce 1000 tl yazmış enayi

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye57 yazı
www.ucuzwebtasarimizmir.com çözüm olabilir...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im